Panáček v reality show

Jak se staví sen: X. řada – Ohlédnutí – souhrn 2.část

19. Srpen 2011 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

Vysílání dalších premiérových dílů se prý blíží mílovými kroky a tak musím spěchat s tím, co jsem Vám na prázdniny slíbila. V dnešní druhé části souhrnu 10. řady se vám pokusím krátce připomenout všechny proměny. U velké části dílů jste mohli designerské výtvory hodnotit v anketě a teď je tedy také čas ukázat si výsledky.

Zároveň je to ale i příležitost porovnat všechny proměny navzájem. Tož pojďme na to a vezměme to pro zajímavost po kategoriích, tzn. drobet na přeskáčku (přes klik na datum se dostanete k celému rekapu dílu)




Ložnice

X/1 – Originální ložniceMachač + Marx
[singlepic id=2146 w=420]

5.3.2011 činžák Praha 9Náklady: 228 965,-Anketa: –

Gabriela s přítelem měli původní ložnici zařízenou nábytkem ještě po prarodičích. Do nové si přáli umístit i malé pracovní místo, světlejší barvy, lehké materiály, zajímavé, originální doplňky, nebáli se odvážnějšího řešení.
Při proměně přišli o staré parkety a dostali běžnou ložnici panelákového typu, ozvláštněnou tapetou s výrazným grafickým dekorem, zajímavou policovou sestavu, designové stropní svítidlo od Artemide a ošklivou skříňovou sestavu, kolem které se téměř nedá projít.

Okkvp ještě neznámkovala, ale prskala hodně (4)

X/6 – Ložnice místo skladiště Krümmer + Sádovský
[singlepic id=2151 w=420]

9.4.2011 RD Soboči-ce Náklady: 281 662,- Anketa: 1 (59%)

První akcí nové designerské dvojice byli potrefeni manželé Králíkovi, jejichž původní ložnice v pořád ještě rozestavěném domku byla zařízena velmi provizorně a působila trochu jako skladiště.
Výsledkem je ložnice s moderním šmrncem naplněná originálním nábytkem s kýčovitými frézovanými motivy „vypůjčenými“ z tapety, toaletkou s bezdotykovým ovládáním osvětlení a zapomenutými původními dveřmi, které s k designu místnosti vůbec nehodí.

Okkvp měla kýčovitou kopřivku, ale nakonec se ustrnula na 2
Anketa hlasy celkem: 22/2/4/6/3

Dětské pokoje

X/3 – Království pro tři sestry Lacová + Ranný
[singlepic id=2148 w=420]

19.3.2011 činžák Praha 4 Náklady: 219.891,- Anketa: –

Po stěhování z garsonky do služebního bytu 2+1 ve starším činžáku na pražské Pankráci nebylo čím pokoj pro tři dcery ( 9+7 + 18 měs) zařídit. Bylo také třeba vyřešit problém s plísní.
Nové řešení sice splnilo přání starších dcer na spaní pod stropem i požadavek rodičů na umístění nejmladší dcery, ovšem za cenu pominutí potřebného soukromí pro všechny postižené a podivného křížení funkčních a zájmových zón. V proměně se též významně „proslavila“ autorka výmyslem naprosto neschůdného přístupu na spací patro provazovými žebříky, které musely být dodatečně vyměněny za kovové žebříky.

Okkvp si mohla hlavu ukroutit – od začátku všechno špatně (4)

X/7 – Dva pokoje pro čtyři děti Rendl + Douděrová
[singlepic id=2152 w=420]

16.4.2011 RD Dřevěnkov Náklady: 175.746,- Anketa: 3 (33%)

Realizace musela proběhnout v o pár hodin kratším času. Kluci (5 a 7) měli větší pokojík s palandami, holky (10 a 15) prozatímně obývali ložnici rodičů. Přáli si jednoduchý a vkusný design, praktičnost a dostatek vlastního soukromí
V rámci proměny byly pokoje navzájem prohandlovány a zařízeny nábytkem z Rendlovy série. Komerčně obvyklá barevnost u dívek sice provokuje, ale kamenem úrazu je minimum úložných prostorů a víceméně neotevíratelná skříň. U kluků je kromě mála skříní problém s hodně úzkým průchodem kolem rohu skříně. Deklarované zájmy dívek pominuty jako planina, u kluků reflektovány jen velmi povrchně.

Okkvp : 2- s hodně přimhouřeným okem
Anketa hlasy celkem : 5/4/11/10/3

X/17-Multifunkční pokoj pro 3děti(+obyv)Poddaný + Borovec
[singlepic id=2162 w=420]

25.6.2011činžák Pardubice Náklady: 303.483,- Anketa: 4 (44%)

Paní Alena s přítelem Vladimírem obývají malý byt a jejich tři synové (12 + 9 + 7) se už do svého pokoje nevejdou. Za pomoci Dekotýmu tedy proběhla i rošáda s obývákem, který bude dětským pokojem a obyvák se naopak nastěhuje do původního dětského pokoje.
Designeři podlehli okouzlení z výstavy a dětský pokoj vybavili drahým italským posuvným nábytkem, výsledek však není nijak příznivý. Nejstarší syn v pokoji vyfasoval vlastně jen místo k přespání. Ani zazděním části okna se do pokojíku nepodařilo dostat dost úložných prostorů. Málo místa u stolu i pro dva, nulové soukromí. Za spoustu peněz minimum muziky.
Nudloidní pidiobývák se pánům designerů podařilo sice propojit s ložnicí a vecpat do něj i jídelní stůl, ale výmalbou a tapetami nudli ještě znudlili. Zařízení nábytkem bylo z prostorových důvodů minimalizováno až na samou dřeň a všechny snahy o moderní styl zasekly ponechané původní bílé dveře se skleněnou rámečkovou výplní.

Okkvp : dětský pokoj 4, celkem za 3 s mínusem
Anketa hlasy celkem : 6/3/5/15/5

Studentské pokoje

X/11 – Pokoje pro mladé studenty Lacová + Ranný
[singlepic id=2156 w=420]

14.5.2011st. činžák Pha 6 Náklady: 289.156,-Anketa:4 (41%)

Rodina paní Miroslavy se po odchodu tatínka zrovna drápe ze dna a má co dělat vypořádat se jím zanechanými dluhy. Dekotým tady pomáhá řešit životní prostor pro tři dospívající děti – studenty (14+19 + 21).
Řešené pokoje jsou za sebou – pokoj nejmladší dívky je přístupný jen přes pokoj klučičí. Dívka má ráda rockovou muziku a proto se designeři rozhodli využít jako ústřední motiv přebal alba Pink Floyd. Malý čtvercový pokojík s vysněnou velikou postelí je teď tedy černý a duhový. Zařízení je střídmé, doplňky poněkud finančně rozmařilé.
Kluci jsou kolaři akvaristi. Nový pokoj je vzdušný a prosvětlený a celkem dostatečně i vybavený, jen lůžkoviny není kam dát. Na osvětlení a žaluzii se opět hodně nešetřilo. Se zájmy mladíků se ovšem dekotým opět moc nevycajcnoval. Kola prý mají na umělohmotném trávníku opírat o knihovnu a místo akvária je uprostřed místnosti zelený žabinec.

Okkvp se krapítek nechala únést příběhem – 2
Anketa hlasy celkem : 1/4/10/12/2

X/14 – Z podkroví motorkářký ráj Machač + Marx
[singlepic id=2159 w=420]

4.6.2011 RD Praha Zbraslav Náklady: 235.291,- Anketa: 2 (29%)

Mužská domácnost otce a dvou synů je poznamenaná láskou k motorkám. Bohužel motorky se významně podepsaly i na jejich zdraví. Syn Jan (28) je po těžkém úrazu v invalidním důchodu.
Designeři pro něj upravovali část podkroví. Z bývalé kuchyně babičky a kousku půdy vznikla víceméně standardně řešený podkrovní studentský pokojík zajímavý snad jen trávovou barvou a skříní bez úchytek naraženou k pracovnímu stolu tak, že police ve výklenku budou špatně dosažitelné.
V obyváku se pánové dočkali sice policové stěny, ale také jejího pokračování – skříňovitě vypadajícího dřevěného obkladu a proto bílá televizní skříň před ní vypadá velice podivně. Řešením se také podařilo ze zajímavě členěné místnosti vytvořit nijak moc příjemnou nudli. Motorkářské sny se Janovi připomínají podsvícenou napínanou stěnou alá mototechna a poněkud prapodivným konferenčním stolkem z motoru kawasaki. Snowbordové prkno zůstalo pouze opřeno v rohu.

Okkvp : designerská nuda stírající jedinečnost prostoru – 3 mínus
Anketa hlasy celkem : 5/8/7/4/4

Obývací pokoje

X/9 – Atypický obyvák v podkroví Strouhalová + Mačák
[singlepic id=2154 w=420]

30.4.2011RD(vilka) Praha 4 Náklady: 162.542,-Anketa:4 (28%)

Obývák rodiny třicátníků Pavly a Tomáše v podkroví rodinné vilky se prozatím rekonstrukce nedočkal, protože si s tím na rozdíl od zbytku bytu nevěděli rady. S žádostí o řešení složitého prostoru ve stavebně poměrně dezolátním stavu se obrátili tudíž na odborníky.
Odborníci sice hravě vymysleli živě barevný interier, ale poněkud to přehnali s barvami, tvary i materiály. Inspirace Tetrisem zaujala poněkud nelogickým přístupem k úložnému prostoru i bezpečné existenci malého potomka. „Radostným“ bombonkem bylo i sledování průběhu stavebních prácí prováděných partou „fachmanů“ z Brigády zpackané práce, propagujících svojsky neotřelé technologické pracovní postupy. Zásyp podlahy stavebním rumem nebo odměřování roviny pomocí laserového paprsku a násady mopu patří určitě k nezapomenutelným momentům nejen desáté série pořadu.

Okkvp: ???, au, uf … tři mínus, kytka pryč za stavební dozor
Anketa hlasy celkem: 7/3/6/9/7

X/4 – Obyvák nebo zkušebna? Záluský + Reslerová
[singlepic id=2149 w=420]

26.3.2011RD(vilka) Praha VysočanyNáklady: 224.689,-Anketa: –

Karmazínovi s dvěma malými dcerkami obývají jeden z bytů v rodiné vilce a místo původního zařízení z přelomu 70. a 80. let si přáli útulný obyvák, kde by rodina mohla fungovat s dětmi a kde by zároveň byla zkušebna pro tatínka hudebníka.
Původně dost rozměrný a světlý obývák jim byl proměněn na tmavou dunící kobku. Designerská invence se vybila na kašírovaném světlíku, stříbřitém válečkování a magnetické tabuli pro cédéčka. Na akustiku se sice téměř nevzpomnělo, ale zbudovala se především tatínkova zkušebna zašívárna. Díky prostorové dispozici a barevnosti se útulnost nekoná ani náhodou a rodinka chodí na televizi nejspíš o patro níž k rodičům.

Okkvp zděšeně valí bulvy a úpí – wtf ??? (4-)

Obývací pokoje s KK

X/5 – Hravý obývák a luxusní kuchyně Poddaný + Borovec
[singlepic id=2150 w=420]

2.4.2011 panelák Praha Bohnice Náklady: 339.360,- Anketa: –

Rodina Halfarových vyznává ne úplně typický způsob života, vše se u nich točí kolem dětí k jejichž výchově nepotřebují ani televizi. Finance ale polykají především splátky hypotéky a tak jim od pozůstatků po předešlém majiteli a provizorního zařízení musí pomoci primácký dekotým. Přáli si spojit kuchyni s obývákem, mít velký stůl a prostor na hraní s dětmi.
Designerský tým jim jejich červený sen zhmotnil. Uspořádání kuchyně je sice trochu nešikovné a kuchařce při vaření rozhodně neatrofují svaly nohou, ale ostatní části místnosti jsou řešeny s citem pro chod téhle rodiny i její priority, snad akorát okenní textílie byly poněkud ošuleny. Trochu ošuleni byli ale i diváci – co, proč a jak mají Halfarovi na podlaze se nedozvěděli. Možná byla na vině na fotografiích patrná „terenní“ nerovnost v místě původní příčky.




Okkvp na hrbatou podlahu prskla až z paty, jinak spokojenost (1-)

X/13 – Konec bydlení v garáži Fritz + Němec
[singlepic id=2158 w=420]

28.5.2011RD Čerčany Náklady: 272.105,- Anketa: 5 (44%)

Rozvedená šedesátnice bydlí ve svém domku se synem, sama obývá ale jen dvě místnosti v podkroví. A protože je v těžké finanční situaci, je její bydlení v předpotopním stavu, v zimě si tu navíc zažívá pěkně studený odchov. Ze svých zdrojů ale před nástupem dekotýmu financovala novou elektroinstalaci (evidentně podle návrhu proměny)
Designéři sice vzali proměnu z gruntu od podlahy, ale řešení stavebně technických problémů pojali jen tak nějak na oko. Místo zateplení se jen škrábalo, malovalo a poněkud odfláknutě se zdála i pokládka nové podlahy. Kuchyňskou linku dostala objemově tak maličkou, že se do ní sotva složí, asi jako kompenzaci vyfasovala indukci a za ní na zdi podlahový vinyl, který poničí hned první cákanec prskajícího oleje . Jídelní prostor je nedostatečný i pro jednoho, pro návštěvu vnoučat přichází v úvahu akorát bufet na stojáka. Zahřívána bude majitelka především na duši. To zařídí tapety a dekorace inspirované prosvětleným lesním paloukem. A také vysoké účty za elektřinu spotřebovanou elektrickým krbem. Celkový dojem – útulné domácí krematorium.

Okkvp: moc jsem se smála – 4
Anketa hlasy celkem: 3/3/7/5/14

X/16 – Interiér s příchutí Provence Záluský + Reslerová
[singlepic id=2161 w=420]

18.6.2011RD Čerčany Náklady: 321.636,- Anketa: 2 (38%)

Čtyřicátníci Roman a Jana s dvěma dětmi se před časem přestěhovali z pražského sídliště do staršího domku a postupně jej rekonstruují. Přáli si splnit sen o velké obytné kuchyni aby rodina mohla být co nejvíc spolu a zakomponovat několik cenných původních nábytkových kusů.
Autorský tým se rozhodl použít konzervativní výrazové prostředky a kombinovat středomořský styl s anglickým venkovem. Pro nové účely spojili původní obyvák s ložnicí a díky kašírování stropního trámoví trhli rekord ve spotřebě sádrokartonu. Kromě části nábytku zachovali rodině i původní podlahu z fošen, ovšem i včetně široce zívacích mezer. Atmosféra se celkem povedla, ale kuchyňská část tradičně příliš ne a navíc se v dispozicčním uspořádání asi zapomnělo na její zásobování. Obývácí část fascinuje televizí v centrálním výklenku sádrokartonové předstěny.

Okkvp: příjemná atmosféra se bude brzo zajídat – 3
Anketa hlasy celkem: 3/16/13/6/4

X/2 – Čtyři v jednom pokoji Strouhalová + Mačák
[singlepic id=2147 w=420]

12.3.2011 nový činžák KameniceNáklady: 337.190,-Anketa: –

Rodina se dvěma malými dětmi se do Čech přistěhovala před pár lety za prací. Bytovou situaci vyřešili koupí maličkého bytu v bytovém domě ve středočeské Kamenici. Na zařízení tudíž už peněz nezbylo a v obýváku s KK se bydlelo i v krabicích.
Proměnou získali pěknou kuchyni i slušně funkční obývací prostor v moderním stylu i barevnosti. Zaplatili sice jedním ze dvou radiátorů a ne úplně ideálním řešením pracovního místa, ale proměnou získali pěknou a dost šikovnou kuchyni i slibovaný multifunkční obývací prostor v moderním duchu.

Okkvp i přes nalezené chyby spokojeně vrněla (lepší 2)

X/12 – Kámen, kůže a sklo v interieru Záluský + Reslerová
[singlepic id=2157 w=420]

21.5.2011sídl činžák Praha 8 Náklady: 393.092,- Anketa:3 (36%)

Důchodci z Pražských Ďáblic se rozhodli, že samostatná kuchyň je pro ně zbytečným luxusem a raději ji věnují přespávajícím vnoučatům. Vytvořit a zařídit kuchyň, jídelnu a obyvák v jednom dostal za úkol tedy primácký Dekotým.
Designeři se z neznámých důvodů rozhodli, že zrovna tento byt pořeší hodně luxusně. Na řadu přišlo tedy obložení umělým kamenem, podlaha s dezénem kůže, stotisícová bílá kožená sedačka Gabriele Assman. Obývací a zvláště pracovní část se jim povedla i když na rodinné audiopřístroje se poněkud zapomnělo a drahé technické vymoženosti sedačky zazdili jejím umístěním. Kuchyňská linka úložným objemem nijak neoplývá, má malou a nevhodně roztříštěnou pracovní plochu a navíc je tam na uživatele nastražena zákeřná past ve formě nebezpečně trčícího dávkovače mycího prostředku. Jídelna na pohled sice vypadá příjemně, ale ve skutečnosti je pouze pro čtyři hubeňoury. Pro přístup do horních skříněk se osoba musí zalomit nad stůl. K dojmu interieru hotýlku někde v Německu zásadně přispěl truhlík na kytky a oválný sádrokartonový podhled.

Okkvp: V Ďáblicích přistálo UFO – 3 a kytka pryč za ten dávkovač
Anketa hlasy celkem: 14/8/15/1/4

X/10 – Z omšelého interiéru splněný sen Poddaný + Borovec
[singlepic id=2155 w=420]

7.5.2011sídl činž. PardubiceNáklady: 259.143,-Anketa:2 (32%)

Rozvedená čtyřicátnice s dvěmi dospívajícími dcerami bydlí na sídlišti v domě s podivnou porevoluční architekturou. Netradičnost ztvárnění fasády se odráží i v členění vnitřních dispozic a vlastně i ve směsici různých stylů místy už značně dosluhujího nábytku.
Designeři se rozhodli pro razantní bourání a ze tří částečně propojených místností vytvořili jedinou. Ústřední zónou se tak stala kuchyně s ostrůvkem, obytná část je smrštěna jen v navazujícím výklenku, zmenšeném ještě o hloubku nik na knihy. Ani v samotné kuchyni se Dekotým zrovna neblýskl neboť si asi nevšiml, že paní je „prcek“ a leckam jen sotva dosáhne. Pro nás diváky navíc přichystal hádanku nač asi použít policovou skříň u dveří.

Okkvp: drákulův dech pánové nevyvětrali – 3 mínus a kytka pryč
Anketa hlasy celkem: 3/13/12/8/5

Kuchyně

X/8 – Kuchyně jako dárek k výročí Machač + Marx
[singlepic id=2153 w=420]

23.4.2011RD RebešoviceNáklady: 304.460,- Anketa: 5 (27%)

Důchodci Klímovi bydlí v domku už samotní, ale veliká rodina se u nich v kuchyni pravidelně a často schází. Aby ne, když paní je nadšená a skvělá kuchařka. Vybavení už ale dosluhuje a i stůl počtu jedlíků přestává stačit.
20m2 je na kuchyň s jídelnou pro mnohočlennou rodinu zřejmě zbytečně moc a tak se opět hojně uplatňuje sádrokarton. Jídelní část se celkem povedla, ale kuchyň je kapánek mužsky nešikovná. Hlavně se však pánové designeři zaskvěli nedomyšlením souvislostí sádrokartonového předstění a umístění ostrůvkové digestoře – horní skříňky vedle ní jsou totiž téměř nepřístupné.

Okkvp: po velké haně přece jen smířlivost – 2 mínus a kytka pryč
Anketa hlasy celkem: 10/11/10/4/13

X/15 – Kuchyň ve venkovském stavení Douděrová + Ludvíková
[singlepic id=2160 w=420]

11.6.2011 RD Senice Náklady: 289.173,- Anketa: 4 (54%)

Vesnický domek a v něm v širokém okolí vyhlášená pekařka cukrářka. Plus syn s přítelkyní a skoro denně dojíždějící dcera s vnučkami. Ve stávající kuchyni s dosluhujícím vybavením se už všichni těžko vejdou nejen k vaření, ale i ke stolu. Není divu, že ženské sní o nové komfortní kuchyni.
Dámy designerky si však s kuchyní zřejmě moc netykají a poněkud laxní přístup projevili i v boji s plísní za původním nábytkem. Hlavní je podle nich digestoř a vycházet z genia loci. Asi proto je kuchyně vybavena jen maličkou chladničkou. Pracovní plocha je sice obrovská, ale pro hrnce se padesátnice proběhne až pěkně do rohu. Umístění zásuvek pár cm od plynové varné desky vypadá také poněkud troufale. A ta zásadní digestoř? Kupodivu se osadil naprosto městský a výkonově podměrečný typ výsuvné. Zato v hlavní komunikační trase se usadí hračkářství pro dívku, která už s babičkou skutečně peče.
Pro jídelní část se dost veliký stůl najít podařilo. Drobný problém je, že pro sedící u okna je třeba nástupní pořadník – židle se nedají ani pořádně odsunout. Barevné a materiálové řešení je sice hodně přírodní, ale výsledek genia loci nereflektuje. Nová kuchyně ze všeho nejvíc připomíná bistro ve městě.

Okkvp: tfuj – 4 a kytka pryč za plíseň
Anketa hlasy celkem: 4/0/5/21/9

Okkvp bilancuje

Tak a to je vše, co jsme v desáté sérii viděli, shrnutí máme za sebou.

Celkově bída, co? Skoro by se dalo říct, že bytový design se na natáčení omluvil, jel někam k moři na dovolenou a jen občas odtamtud zamával. Většina výtvorů Dekotýmů je šedá nuda bez chuti a na práci profesionálů to skoro nevypadá. Když už se urodí kreativní nápad, tak se buď míjí s účelem nebo jej zabije nedůslednost a školácké chyby jinde. Je pravda, že všechny vybrané rodiny jsou představiteli spíše nižší střední třídy a tudíž nějaká extra vymakaná designérská dílka by se s nimi asi názorově míjela a v příbytcích by už navždy působila jako pěst na oko. Ale i tak na mě z toho poněkud padá tíseň, protože když už nic, tak alespoň kdyby nebylo schápácho tolik chyb. Vzhledem k časově omezeným termínům jsem ochotná připustit, že světový nápad se někdy neurodí, ale kvalitní práce by měla být základem i za těchto okolností. Copak lze omluvit skříň co nejde pořádně otevřít, stůl u kterého se nelze ani hnout, zamhouřit oko nad zfušovanou podlahou? Je opravdu tak těžké sestavit jednu kuchyni s ohledem na egonomii? Nebo je snad pro architekta problém spočítat kubaturu místnosti pro výběr správně účinné digestoře? No ale neplačme, i špatné příklady jsou poučné.

Reakce účastníků se nejspíš už nikdy nedozvíme. To má realizační tým evidentně sakra dobře ošetřené. Škoda je to myslím pro všechny, včetně Tv Prima. Já vím, v pořadu nejde o spokojenost podarovaných a nejde ani o reklamu a renomé designerů. Ale nejde náhodou o sledovanost a z toho plynoucí zisky? Jak je možno se přesvědčit i na tomto fóru – spousty diváků současná úroveň produkovaného designu od sledování odrazuje. Vybírat potřebné se realizačnímu týmu asi zdá jako ta nejspravedlnější cesta, ale podle mého názoru je to cesta do pekel a postupně míříme k charitě s bezdomovci. Vyrábět osm stejných obyváků nakonec přece nemůže bavit ani ty designéry. Toužebně čekám na nějakou větší různorodost místností, na typově odlišné rodiny, na kontroverzní extravaganci, na prostor pro nápady. Dočkám se alespoň nějakých pozitivních změn v příští, už za pár dnů spuštěné řadě?

Tak než nám ta jedenáctá série začne, klikněte prosím v následujícím článku na anketu a vyberte proměnu, která se vám zdá ze všech nejlepší i na tu kterou považujete za naprostý propadák kola. (Sem už by se totiž nevešlo)

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 8
1
Sima
Reagovat

okkvp, jseš si jistá, že jsi ten článek zveřejnila na titulní stránce panáčka? chodím sem skoro pořád a tohle mi uniklo, nechce se mi ani věřit, že bych to přehlídla… ještě že jsem na něj přišla teď :) tak a teď se jdu do něj ponořit. už se těším :))

2
koc
Reagovat

2 – to mi take uniklo :o

3
Sima
Reagovat

už jsem dočetla, luxusní záležitost od mé oblíbené autorky, jako vždy :)

4
okkvp
Reagovat

nin, jsem vás zahltila neobvyklým sdružením dvou článků těsně za sebou a vidím, že si na Vás budu muset dát pozor a vymyslet v takovém případě najké signální pruhy :-)))

Reagovat

okkvp (4), nikoliv, něco mě napadlo, jdu to zkusit realizovat. Když jsis už všimla, že ty obrázky RS v pravém pruhu slouží jako rozcestník :)

6
okkvp
Reagovat

5 – já si všimla víc náhodou, něž nějakou břitkou myšlenkou …. tož to budu opakovat – kliknete-li vpravo v modrém pruhu nahoře na patřičný logoobrázek – otevře se vám jen Bytově designový panáček

Reagovat

okkvp (6), hotovo, snad jsem nyní ten prostor využil ještě účelněji k lepšímu přehledu, co u aktuálních reality show vyšlo :)

8
okkvp
Reagovat

vidím, hledím :-)))) (ale u sebe bych tam ráda viděla tu velkou anketu místo poslední opakovačky)

Přidat komentář