Panáček v reality show

Farma 15: Střet generací XYZ

8. Listopad 2023 | napsal(a): | reality show: Farma 15 SK

farma 15

Patnáctá série Farmy startuje v pondělí 4.9. a bude ve znamení souboje tří generací. Slibuje jako každý rok nová pravidla, zvýšenou přísnost, ale tomu už asi málokdo uvěří. Základní změna se týká výhry. Jaká práce, taková odměna! Bude záležet na každém jednom farmáři, jak moc bude pracovat, podle toho bude konečná výhra. Konkrétní suma není stanovená, může to být ve finále jedna velká nula.
Změna v pravidlech se dotkne i duelů. V pátek proběhne tzv. boj o záchranu, v neděli samotný duel. Do něj letos může jít každý s každým, genderové pravidlo se ruší. Méně prostoru před duelem dostanou intriky, bude se dbát na soutěživost a chuť bojovat o výhru. Umělá inteligence má nabízet lákadla, která však mohou konečnou výhru rovněž i snížit. Alice bude daleko přísnější, nekompromisní a více zákeřná. Jaká bude pravda?

Změny se dočkáte i tady na Panáčkovi. Z toho, co zatím o patnáctce vím, netvrdím, že ji sledovat nebudu, ale končím s články na těchto stránkách. Vyhoření? Možná. Možná i úpadek diskusí a pocit marnosti. V neposlední řadě jsou to časové důvody.
Pokud má kdokoli chuť pokračovat, je vítaný. Ráda předám štafetu. V opačném případě nastává minimálně pauza u RS Farma.

Děkuji všem za přízeň a přeji pohodové sledování Farmy 15.

Ajda

Začalo to kdysi dávno diskusí u Výměny manželek a skončilo... Vlastně neskončilo, jen jsem si z diskuse odskočila i mezi autory.

Farma 15 SK

Nejnovější články

Diskuze k článku

Počet komentářů: 25
1
bobina
Reagovat

I když se Farma stále víc vzdaluje od původního scénáře, který se mi líbil, přesto ji stále sleduji a sledovat budu. Odchodu Ajdy je mi upřímně líto, i když chápu. Bez jejích postřehů bude Farma, alespoň pro mne, opět méně atraktivní.

2
Wally
Reagovat

Za mě zatím dobrý. Jestli Alice dodrží přísná pravidla, tak se tam za chvíli požerou navzájem. D))

3
Svitka
Reagovat

@bobina: Mám stejný názor. U mě asi zvítězí zvědavost.
Děkuji Ajdě a přeju jí vše dobré. Zvlášť, aby se vždy ocitla v dobré společnosti, reálné i virtuální.

4
Lady XL
Reagovat

Neporadíte, kde najít a přehrát celé díly? (kromě voyo atd)…. na YT je jen shrnutí…
díky moc, docela bych se ráda podívala, protože to tam vypadá na pár pěkných „kousků“, které mi půjdou na nervy :-D :-D. A jsem zvědavá, jak půjde dál to rozdělení na generace…
děkuji

5
sideways
Reagovat

@Lady XL:
– ulozto
– sosnut cez torrent
neviem, ci mozem dat link

Reagovat

@Lady XL: Klasika „dřevník“. Voyo má docela výpadky, někdy je díl hned, jindy si počkáš.

@sideways: Raději ne.

7
Wally
Reagovat

Koukám, že je tu narváno. D)))
Ale mě to baví. Kromě Marka a Myrce se mi nikdo neplete, což je po třech týdnech u mě celkem úspěch. Všem rozumím. Alice už tak neruší, stejně jako Marek tam je minimálně. Nová pravidla jsou fajn.
Tak zas ahoj za pár týdnů. D))

8
Johana
Reagovat

Ahojte:)
U mě přetrvávají smíšené pocity, pořád nevím, jestli mě to baví či ne, ale už mám i řebříček…zatím jen z mužů, ženské mi přijdou letos napříč všemi generacemi tragicky umělé a nezábavné…i sluníčko Sárka se nám hodně brzo odkopala.
Co mi hodně vadí je propagace hmyzího proteinu ( pokud vím, chitin lidské tělo neumí zpracovat ).

@Wally: já naskočila na farmářskou vlnu letos z časových důvodů dost pozdě, koukám, že na diskuzi mrtvo, přesto doufám, že se to rozjede i tady.

9
Svitka
Reagovat

F 15 začala tradičně jako Škola v přírodě a pokračuje Besídkou zvláštní školy, ale za mě ZATÍM dobrý. Nemám větší výhrady, tedy kromě systému vypadávání, kdy po zvolení prvního duelanta, letos „ohroženého“, hra přechází do formátu sázky do loterie.
Průběh „střetu generací“ nepřekvapuje, ale ani nepohoršuje, jen mi občas vyletí obočí vzhůru u generace Z. Ne pro chování nevybouřené puberty, ale pro záseky neznalosti obyčejných věcí (např. holka v 21 letech nerozezná kedlubnu od celeru).
Moderátor Marek – naprosto v pohodě
Hospodář Martin – opět se trošku „zvětšil“
Cvrčci a hydroponie – proč ne
Prozatímní evergreen letošní F – navlékání jehel
Pravidla – zdá se, že se konečně dbá ne jejich dodržování
Nejfrekventovanější slovo – faloš
Nový fenomén – samomluva
Zrušení genderového pravidla – přineslo odstřel chlapů
V této chvíli tam není nikdo, kdo by mi vyloženě lezl na nervy,ale nesympatičtí jsou mi Lucia a Roman.
Favorita žádného nemám, ale držím palce Mirkovi (Myrecovi), protože je sympaťák a od nás z Moravy. U žen-holek jsem nerozhodná, pokud si to nezkazí, tak proti Sofii nemám námitky.

10
JanaH
Reagovat

Nejfrekventovanější slovo na Farmě je za mě letos Kinekus.
A prodejný hospodár mi leze na nervy rok od roku víc. :-/
Proti němu jsou kraslice Emka s Azrou a opuchnuté falošnice Lucia se „sluníčkovou“ šišlavou Sárou naprostá zlatíčka. :-D

11
Lady XL
Reagovat

@JanaH: Super, líp bych to nenapsala – mám to stejně!

12
Prochor
Reagovat

Mně čím dál víc překvapuje, že na farmě není ani jedna dívka bez botoxu. Vypadají jako sjezd kačerů Donaldů. Asi je to na Slovensku nějaká móda mezi mládeží. Jinak na gen-Z je opravdu smutný pohled. Jedna z nich vypadá, že by měla být v úplně jiném zařízení, než na farmě. Společně si pak gen-Z přeje vyházet „geronty“ gen-x, kteří ovšem na farmě nejvíc makají. Co budou dělat bez nich neberou do úvahy.

13
Prochor
Reagovat

Ještě off-topic – krok za krokem se blíží Stardance (14.10). Tak se těším, že si zase poklábosíme a zhodnotíme taneční kreace. Mně osobně celkem zajímá Kubelková a Eva Samková.

14
Lady XL
Reagovat

@Prochor: Myslím, že té generaci (tedy hlavně těm „kačerkám“ je naprosto jedno, co by bylo dál. Je by úkoly nezajímaly, respektive by vždy řekly, že ony to prostě nezvládly, udělaly by na Martina očka (pořádně zmalovaná), vyšpulily ještě víc kačeří pusinku a věřily, že jim to vždy projde …

15
Marie
Reagovat

Hodně moc držím pěsti mladé generaci, obzvlášť UPŘÍMNÉ Azra a její kámošce. NESNASIM blonďatou babu, co se neskutečné naváží do Azry, hodně si na ni zasedla.. Nesnáším, aby dříve narození neustále vytýkali mladým, že oni něco zažili, že oni mají něco za sebou atd..atd.. Je spousta žen, co jsou vdovami, co vychovávají děcka, je to její problém, jak žijí život dál.At baba, vdova, pořád nekeca, a víc dělá!!!! Vzkaz pro Azru ,a její kamarádku, holky, držte se, jste hodně šikovné, proto vám závidí upistena vdova, její hlas mi drásá nervy.. Ráda se na Farmu DIVAM, ba dokonce se moc těším.. Jsem ročník 1953 , v mém zivote jsem zazila šikanu od lidí, které mi záviděli, jiný duvod neznám, a vy prozivate to stejné.. A jak říká, to, že se někdo narodil dříve, vy za to nemuzete, také budete staré a nikdo na vás ohledy brát nebude, tak to prostě chodí, a to, že je někdo Hodně upřímný, neznamená, že je sprostý.. Vtirat se vdově, jak dělají ty dvě – usyslana bloncka, a ta, co to táhne s Mircem… Holky, držte se, mějte se mooooc hezky… Marie..

16
Wally
Reagovat

@Marie: A uvědomujete si, že když jsou pro ně geronti lidé ve věku 38, 39, tak vy se svým věkem byste byla dobrá leda tak na ránu z milosti, abyste jim náhodou nepila jejich chlat a neubírala jim jídlo.

17
Wally
Reagovat

Co na mém komentáři vadilo?

18
Ajda
Reagovat

@Wally: Podle mě to, že Wally je i dost aktivní spam, tak se občas nerozlišuje.

19
Wally
Reagovat

@Ajda: Děkuji za vysvětlení.

20
Lukáš
Reagovat

Lucia je falešná jak její kozy, hrozná ženská

21
Dany
Reagovat

Bože co jste to s Farmou udělali????Miluji SK Farmu ale letos je pro mne šok a zvažuji se na to dívat!!!!Nejmladší generace má stále výhody a vracíte lidi co už tam nemají být a byli vyhozený.Co to je?Proč se vrátil Denis?Proč se nevrátil např. Marek kterej si to zasloužil i s Mircem:Tuto farmu nechápu i její překroucený pravidla který se mění podle situace jak se to hodí produkci!!!!Jednou se hraje tak a za týden podle situace zase jinak.Štáb Markýzi by se měl zamyslet a být fér ke všem ostatním a né jen k těm, kreří se jim libí a mají je v oblibě.ŠKODA tohoto pořadu který hodně upadá.S pozdravem Dany

22
Dany
Reagovat

Promiňte že se tomu vracím,ale stále se mi potvrzuje že slovenský štáb stále protěžuje nejmladší generaci!!!!V duelu kdy vypadl Denis,tak si mohl zvolit z jakékoli generace chtěl farmáře(kdy bylo jasné že ochrání Lucii a ta ochrání nejmladší dívky),a když vypadl Timo tak smí být farmář jen nejmladší generace???Takže ochrana zase nejmladších dívek.Kde to jsme ???TV si s toho dělá svou show a určuje pravidla jak oni chtějí.Proč rovnou nedají peníze Azře a nebo Emě,a je vymalováno.Tato show přestává být zajímavá a nedivil bych se kdyby začal strácet divaky.Díky Dany

23
Svitka
Reagovat

Zpočátku jsem byla příliš optimistická, když jsem doufala, že Borisovci stvoří F15 na o stupínek vyšší úrovni, než v posledních letech. Omyl! Dno opět prohloubili. Formát střetu generací akceptuju, horší by byl střet kultur.
Ale – opět mi vadí, že pravidla jsou (z pohledu TV diváka) nejasná – např. jsem nepochopila, proč by si sluhové neměli chystat dřevo na topení. Opět tresty jak kdy a jak komu – Niki courala po kuchyni, když měla být v duelové chatce – bez adekvátní odezvy. Nadužívání líčidel a alkoholu – ani se to nedá komentovat. Kdyby to malování obličeje na ksicht aspoň holkám pomohlo! Zajímalo by mě, jestli má Markíza speciální smlouvu se zdravot.pojišťovnami, protože za standardní situace by si zraněná a zlitá pod obraz Sára musela veškeré ošetření platit sama ze svého.
Za mě, bych uvítala, kdyby farmu hráli jen ti, kteří jdou po penězích a pro ty, kteří se tam chtějí pouze zviditelnit, ať TV vymyslí něco jiného.
Nemám tam nikoho, komu bych fandila. Zato vím, komu výhru určitě nepřeju. Je jich víc, ale momentálně je na čele Denis. Zatím to vypadá, že letos je předurčeno, aby F 15 vyhrála žena. Otázkou je, jestli z generace X nebo Z.
P.S. Hledá se fretka Betka. Kdo, kde a kdy ji viděl naposled? (nebo mi něco uniklo? – nedivila bych se, protože často přetáčím děj o kus dál :))

24
Crazy Lady
Reagovat

Souhlasím – letos tragický výběr účastníků. Jeden dva abstinenti, ostatní chlastají extraligu.
Taky mám svý antifavority – o koňskou délku vede nebohá vdova, která má sice „příběh“ ale jinak je nesnesitelná. Kus za ní byla ta blondýna co spadla ze schodů když se nalitá jak dělo
marně pokoušela znásilnit svýho kolouška. Na třetím místě je ta pokerová hráčka, co je zadobře se všema – nejfalešněší karta. Další antifavorit už naštěstí vypadnul sám a hned dvakrát, tím myslím toho sebestřednýho primitiva Romana.
I ze zbytku se těžko vybírá. Snad jen Adam a nebo Viki, ale do konce je ještě daleko.

25
Lady XL
Reagovat

@Svitka: No vidíš, fretka? Vůbec se tam o ní nikdo nezmiňuje a ani Martin ji nekontroluje… Kdo ví, asi utekla, nebo pošla (to asi spíš) a tak o tom raději mlčí…
Jinak mám opět problém se zásahy Borisů. Opravdu svými zásahy ovlivňují, kdo tam bude, kdo bude zvýhodněn. Měnit každý týden možnost výběru FT z určité generace, nebo i sluhy vybírat podle různých metod. Porušování pravidel – nezaznamenala jsem tresty…, jen oznámení o porušení. Azře vše prochází až je to do nebe volající. Teď jsem viděla, že sluha odmítá čistit zvířatům chlívky (holt cíťa) a bude za to trest? Pochybuji… Nemám vůbec fanouška, jen sympatizuji s pracujícími – tj. s Adamem a Mirkou, ať jsou jací jsou….

Přidat komentář