Panáček v reality show

Big Brother CZ/SK 2023 – Datum premiéry a další informace

30. Říjen 2023 | napsal(a): | reality show: Big Brother

Big Brother

V červnu spustila Nova a Markíza po 18 letech castingy do nové a moderní řady jedné z neznámějších reality show na světě Big Brother. Od té doby se slehla zem a v očekávaném podzimním termínu se žádný Big Brother nekonal. Teď konečně Nova s Markízou zveřejnily datum premiéry i výši výhry.

Reality show Big Brother začne v pondělí 13. listopadu na VOYO a o den později ji odvysílá také Nova. Další díly o dění v domě budou každý den jak na VOYO tak na Nova Fun.

Největší novinkou bude samotné vyřazování, které se bude vysílat vždy v sobotu v přímém přenosu a o tom, kdo opustí dům rozhodnou sami diváci pomocí speciální aplikace ve svých mobilních telefonech. Soutěžících bude celkem 16 a v domě stráví 9 týdnů, tzn. že tam budou jak přes vánoční svátky, tak i přes Nový rok a vítěz by měl být znám cca 13. ledna.

O domě zatím moc informací není, jen klasické, které v show platí už desítky let od jejího začátku. Vedle velké společné ložnice, obýváku s jídelnou, kuchyně, koupelny, fitka s bazénem (kvůli termínu bude tedy bazén krytý), zásobárny, zpovědnice a dvorku se zahradou, bude v domě samostatná ložnice pro pána domu, kterého si mezi sebou volí obyvatelé domu každý týden, nebo svou pozici vyhraje, ten bude mít k dispozici i vlastní koupelnu. Nova slibuje i „záhadnou místnost Big Brothera“, ale o té se prý dozvíme až první týden show.
Nevím, jak to bývalo dřív, ale televize přímo vypichuje, že dveře domu nebudou zamčené a soutěžící tak mohou dům kdykoli opustit. Samozřejmě se už ale nebudou moci vrátit a v soutěži tím skončí.

Vítěz si proti první řadě ale o dost pohorší, zatímco v roce 2005 si David Šín odnesl 10 milionů korun, a Vladko v konkurenční show VyVolení dokonce 11 milionů, tentokrát si vítěz odnese pouhou čtvrtinu, tj. 2.500.000 kč, tedy stejně jako v Robinsonově ostrově.

Přestože do začátku zbývají pouhé tři týdny, není zatím známa ani poloha nebo vzhled domu, tak ani možní moderátoři. Nova s Markízou nám vše samozřejmě v následujících týdnech řeknou, ale jelikož za celé čtyři měsíce žádná česká média o show nepřinesla nic, kromě více či méně doslovných přepisů pouhých dvou článků z oficiálního webu TV Nova, je možné, že média už tato show nezajímá a celá tak proběhne bez jejich hlubšího zájmu.

Budete Big Brothera sledovat, nebo už jsou podle vás díky online světě, kdy vidíte každému až do kuchyně nebo ložnice, tyto kontejnerové reality show dávno za zenitem?

UPDATE 30. 10. 2023
Jako moderátor byl oznámený Míra Hejda, který spolumoderoval třetí řadu VyVolených. Natáčení show pak probíhá v Bulharské Sofii a tedy v tamnějším domě.

Nick Flyer

Takový pisálek co občas něco napíše a někdy o něm lidi roky neví. Sleduje hlavně domácí RS, ze zahraničních jen ty netalentové. Na panáčkovi působí už několik let, a to hlavně proto, že je to jediný web s normálním vedením. Jinak povoláním grafik a srdcem filmař. Takže v případě zájmu pište flyer.nick[áčko]gmail.com

Big Brother

Diskuze k článku

Počet komentářů: 23
1
Hooper
Reagovat

Budu sledovat a docela se těším. Zvlášť, když to vypadá, že si vzali příklad z australského Big Brothera a kromě Pána Domu zapojí do nominace na vyhazování i arénu (předpokládám, že to bude tajemná místnost, o které je v článku zmínka – právě vítěz v aréně se stává Pánem Domu se všemi výhodami z toho plynoucími).

Doufám v přímý přenos nominací a v přímý přenos vstupu do domu. Líbilo by se mi i to, kdyby v přímých přenosech mluvil BB hlasem nějakého známého dabéra, ale to je detail a nejspíš chci moc. A na to oddělení od rodiny během konce roku jsem zvědavý.

2
Adam
Reagovat

Někde předtím psali, že natáčení proběhne v Bulharsku v tamější vile. To by se jim ani nevyplatilo stavět novou vilu.
A asi bez moderátora?

3
Adam
Reagovat

A soutěžích bude 16, ne 10.

4
Hooper
Reagovat

@Hooper: I když tam tedy Pán domu není volený. A některé zprávy říkají, že záhadná místnost, resp. její význam, bude odhalena už první den.

Reagovat

@Hooper: No přímo na webu Novy je: „Pán domu bude každý týden zvolen obyvateli domu nebo svou pozici vyhraje.“ takže možné jsou asi obě varianty. Počet soutěžících už jsem upravil, moje chyba ;-)

Reagovat

@Adam: Taky mne to napadlo, že by to natočili někde, kde už dům stojí. Ale nic jsem k tomu nenašel. A verze bez moderátora se mi úplně nezdá, minimálně nějaký hlas, který bude provázet sestřihy nebo někdo na sobotní live přenos. Ale uvidíme, přiznám se, že moc BB za poslední dekádu nakoukaných nemám a napsal jsem ten článek hlavně, aby tu nějaké info o něm bylo, když už bude a když už ten web ještě existuje, i když web je vlastně už spíš skomírající, bohužel.

7
bobina
Reagovat

Těším se. Hlavně, že to nejsou Vyvolení, to by hrozilo, že tam zase bude strašit manipulativní Vladko.

Reagovat

@bobina: Vyvolení už asi ani být nemůžou, myslím, že ten soud prohráli. I když jestli jsem to dobře pochopil (kdyžtak mne někdo znalejší opraví) právě v Maďarsku běží BB pod názvem ValóVilág (VyVolení) ale s licencí od Big Brothera.

9
Hooper
Reagovat

@Nick Flyer: Což může být hlas Velkého bratra, moderátora v tomto netřeba. Uvidíme.

10
Pattrick
Reagovat

No, jsem teda smutný, že budou hlasovat diváci, že to nebude po vzoru Kanadské či USA verze. Tudíž nebude taktika, ale bude to styl, být co nejvíc sympatický na diváky..

11
Adam
Reagovat

Moderátor bude. Na IG BB se ptají, ať si lidi tipnou, kdo bude moderovat.
Pro osvětlení – v roce 2005 uváděli Mareš, Decastelo a Abbasová. 🫣
Pergnerovou má pod křídly taky Nova, tak uvidíme.

12
Adam
Reagovat

Tak uvádět bude Míra Hejda, takže to zůstane v rodině 🫣 nevím nevím no, když si vzpomenu, jak zaskakoval tehdy jako moderátor rekapitulací za Pergnerovou ve Vyvolených, které moderoval v roce 2007.
Otázkou je, jak velkou bude mít roli. Denní rekapy a jeden přímý přenos týdně.

Reagovat

@Adam: Tak ej to už 16 let, tak třeba se moderátorsky posunul… Ale jak říkáš, jeden přenos týdně, to zvládne. Navíc asi ne kdoví jak moc interakce mezi moderátorem a soutěžícími, spíš asi jen pak rozhovor s vypadnutým a hustění do diváků různých informací a aby hlasovali. Denní rekapy si myslím, že budou jen s voiceoverem. No a k tomu plus úvodní večer a finále.

14
Tomi66
Reagovat

Po delší době jsem se sem přišel podívat a jsem velice příjemně překvapený, že to tady zase funguje :)) Tak jsem rád, že bude kde probírat dění v Big Brotherovi :))

Reagovat

@Tomi66: No funguje, je z toho víceméně Vladův hudební blog, kam občas někdo dá článek o nějaké RS. Takže jako nějak to funguje, ale budoucnost moc růžově nevidím :-(

16
Hooper
Reagovat

@Adam: No to si právě myslím, že nebude pouze jeden přímý přenos týdně – jestli tam bude možnost pozici Pána domu vyhrát, tak by to mělo být v přímém přenosu taky. A pokud ne, tak určitě by tak měly být nominace.

Reagovat

@Hooper: No psali o jednom přímém přenosu týdně. Volba nebo soutěž o pána domu nemá důvod být live, to je součást života v domě a následného sestřihu. No a Nominace může být, ale taky žádná být nemusí, lidi prostě vyberou ze všech koho už v domě nechtějí. A pokud bude tak taky být live nemusí, natočí si ji a pak odvysílají. Hlavní vysílací kanál bude VOYO, takže se nemusí nijak omezovat. Pořád všude říkají, jak bude všechno úplně jiné, tak snad to dodrží.

18
Hooper
Reagovat

Na Nově jde ten první díl 14. 11. 2023 od 22:50, další díly budou na stanici Nova Fun od 15. 11. 2023 od 21:45 do 23:00, první vyřazování je na téže stanici naplánováno na sobotu 18. 11. od 20:25, takže blok čítající 155 minut.

19
Hooper
Reagovat

Kde máme potvrzeno, že se točí v Sofii?

Reagovat

@Hooper: Hejda to řekl v rozhovoru přímo na webu Novy ;-)

21
Hooper
Reagovat

@Nick Flyer: Dík, budu si ho muset pustit.

22
Pattrick
Reagovat

Je to tak, je to v Bulharsku, vím to o jedné soutěžící, která odlétá.

Formát víceméně UK styl.. Hlasování diváků o vyhazovu. Vypadá to, že je možné, že nějaké ty hry o Pána domu můžou být, s tím, že spíš si pána domu zvolí sami hráči..

Nova hledala hlavně lidi, kteří budou vše hrotit..

23
Hooper
Reagovat

@Pattrick: UK styl mám radši. Tak uvidíme.

Přidat komentář