Panáček v reality show

Jak se staví sen 2016 (10. díl – 7.5.): Nekonečná rekonstrukce Kaňkových! (rekapitulace)

13. Květen 2016 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

jsss-2016-e10-foto-1
Mladá policistka Beata překvapila svoje rodiče a zavolala tým Jak se staví sen, aby se pustili do proměny domu, který je v nekonečné rekonstrukci trvajících po několik let. Dnešní díl vede designérské duo Martina s Petrem. Domeček se nachází kousek od Kladna a za 15 let, co v domě rodina bydlí se hlava rodiny, tatínek Milan, jakožto velký kutil, pustil do rekonstruování ve velkém. Nicméně to nejde nikde vidět a dům je na rozpadnutí. V podstatě se jedná o dům, ve kterém se zalepují nedostatky nedostatečně. Manželka, paní Eva, navíc odešla do domu s rodinou z Prahy nedobrovolně. V domě se jí nelíbí a prostředí interiéru na ní působí klaustrofobně. Kdo by také chtěl žít v obývacím pokoji se zátěžovým kobercem, kde je obklopen kancelářským nábytkem? Prostě si tatínek splnil svůj sen o domě, a taksi jaksi bez ohledu na svou rodinu. Snad tu je přeci jen naděje, že se se zlepšením interiéru zlepší i prostředí, a třeba si i zbytek rodiny vybuduje vztah k interiéru. Uvidíme!

STAV PŘED REKONSTRUKCÍ

Jedním slovem: tristní! Všechno je v domě špatně! Dispozice je nevyhovující. Nábytek otřesný. Jídelní stůl zamezuje přístup na zahradu. Zátěžový koberec. Padající omítka. Stěny jsou snad bez fajnové omítky, celé zašedlé a nevyspravené. Udělaného v interiéru pořádně není snad nic. V tomhle opravdu rodina žije 15 let, do deprese by z toho upadl každý!

jsss-2016-e10-foto-2

jsss-2016-e10-foto-3

jsss-2016-e10-foto-4

REKONSTRUKCE

Rekonstruovat se bude obývací pokoj spojený s kuchyní. V první fázi půjde všechno pryč. A je tu pět dní rekonstruování a čas je neúprosný. První oříšek byla podlaha a její výškový rozdíl. Nic s čím by se mramorový koberec nepopral. Elektroinstalace tomu taky dávala na frak.

Snaha designérů byla, aby kuchyňská linka nevypadala jako sestava skříněk. V kuchyni se designéři rozhodli pro ostrůvek, a pro stůl navazující na linku. Naproti stolu umístili velké zrcadlo kulatého tvaru, které působí velmi efektně. Napojení jídelního stolu velmi napomohlo tomu, že se otevřel přístup na terasu. Celý prostor kuchyně a obýváku designéři propojili pomocí tapet s motýlky. Zanechali na přání krb. Pořídila se nová sedací souprava a několik těch skříněk.

jsss-2016-e10-foto-5

jsss-2016-e10-foto-6

CENA

Stavební práce stály 118 330 Kč, kuchyňská sestava 34 805 Kč a spotřebiče 91 430 Kč. Mramorový koberec přišel na 25 042 Kč. Dveře včetně zárubní stály 6 073 Kč. Sedací souprava Phase stála 56 580 Kč a dekorace a ostatní nábytek 91 935 Kč. Celkově rekonstrukce přišla na 424 195 Kč.

jsss-2016-e10-foto-7

jsss-2016-e10-foto-8

jsss-2016-e10-foto-9

jsss-2016-e10-foto-10

HODNOCENÍ

Průměrné, nikoliv špatné. Velmi rozpačitě vypadá sokl v dřevěném obložení pod krbem. Obložení samostatného krbu, které zůstalo v původním provedení, také stojí za starou belu. A kam, že to zmizla televize??? To jako opravdu??? Nejspíše místo toho vystačí anglické hodiny. LOL. Světla v obývací části místnosti jsou opět řešeny hůř jak nedostatečně. Světlo přímo nad gaučem je nevhodné, a opět nám tu chybí intimní osvětlení, čtecí lampa apod., jako ve většině rekonstrukcí JSSS. Prostor působí velmi chudě na prvky. Nezamlouvá se nám mramor a tapeta s motýlky na tak obrovské ploše, vždyť to je blázinec. A jak paní designérka může tvrdit, že na tom postavila celou rekonstrukci? Na tapetě? Proč ne třeba na tom, co by si přáli majitelé domu. I když… V tomto dílu, snad ani oni sami nevědí. Speciální video JSSS po měsíci ukázalo na nespokojenost obyvatel s kuchyní, ale to vše, jen na základě špatné komunikace mezi designéry a obyvateli domu, kterým teď chybí dvojdřez a vlastně myčku ani nepoužívají. Celkově proměna není řešena do detailu. Alespoň že se jim podařilo vyspravit komunikační prostor a propojit obývací část s části kuchyňskou. To je fajn. Líbí se nám i kulaté zrcadlo a stůl s několika typy židlí. Také tabulová černá v kuchyni je vždycky fajn, ať už je určena na psaní vzkazů nebo na pokreslení. Určitě prostor vypadá lépe, ale šlo vůbec, aby předtím vypadal tento prostor hůře? Co si o tom myslíte vy, chtěli byste v tomto prostoru žít?

Celkové hodnocení: 3

TRUNDA elements

Jsme dvě sestry, který mají rády design a všechny možný kreativní činnosti. Když nás SUNíčko oslovil na psaní do jeho blogu, hned jsme kývly. Pořad Jak se staví sen dobře známe a ne úplně vždy jsme spokojené, co designéři na komerční televizi vytvoří. Vlastně málokdy. Tohle psaní proto bereme jako dobrou příležitost, kdy namísto vymýšlení blbin, zkusíme taky trochu kritizovat a prezentovat jiný pohled na věc.

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
Ludmila
Reagovat

Hm neviděla jsem, ale rozhodně lepší než to před tím, jen nechápu cenu nové sedačky

2
Wally
Reagovat

Paní si stěžovala, že horní skřínky nemají dveře a práší se do nich. Tak jí je všechny sebrali. A dali jen poličky. místo normálního dřezu takové malé šplouchátko. Zmenšit úložné prostory v kuchyni o 80% je snad vtip. Zrcadlo v kuchyni? Naprostá kravina. Za mě je ta „rekonstrukce“ za – 10 bodů. A nedivím se kritice pána.

Reagovat

Nejde mi to sem vložit, ale na living.iprima.cz sen, v chlívku – články, je video, kde nespokojený majitel nadává na rekonstrukci.
Podle mě ta rodina kromě jedné dcery, která je přihlásila, byla strašně nevděčná. Chtěli něco zadarmo, podepsali podmínky ve smlouvě a pak se z hádají před kamerou?! Přestavba se mi nelíbila, ale vrazili do nich skoro půl milionu, výsledek rozhodně příjemnější než v čem doposud žili, kde by na to ten Brouk Pytlík vzal? Vždyť nedokázal vůbec nic dotáhnout do konce. A paní seděla, bez názoru, bez emoce, to nemá vlastní rozum a jde jak ovce bydlet někam, kam nechce?! To neumí projevit minimální nadšení? Je nemocná, ale byli tam podobně nemocné a jak se z těch katastrofálních změn uměly radovat :D Vždyť stačí časem pár úprav a mají to podle sebe.
Argument, že kuchyně je k ničemu, protože ona byla zvyklá dávat horké hrnce na parapet mě pobavil, asi nikdy neslyšeli o podložkách :(
Závěr 1 bod za snahu a nervy.

4
Anet
Reagovat

Krásný den, nedávno jsem viděla opakování pořadu Jak se staví sen – proměna u Kaňkových. Když to vidím i s odstupem času, interiér se mi vlastně i líbí, rozhodně je to o dost lepší, než to bylo. Kaňkovi (měli, nebo mají) problémy především mezi sebou, to také dělá asi hodně. Když to vezmu čistě prakticky, dostali interiér za skoro 500 tisíc, což není malá částka. Pokud se jim to nelíbí, je to jistě otázka vkusu, ale tahle nevděčnost??? Narážky na nepraktičnost věcí? To je takový problém dát nádobí ze dřezu oschnout do myčky (navíc, když je v myčce, není na očích a kuchyň vypadá uklizeněji, než kdyby bylo „vycabené“ vedle dřezu.) A podložky pod horké hrnce používá dneska každý druhý, ale u Kaňků, je to také problém. Tak vám nevím, není spíš problém někde jinde, než v interiéru?

Přidat komentář