Panáček v reality show

Jak se staví sen 10. řada: 2 dětské pokoje pro studenty (11. díl)

16. Květen 2011 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

[singlepic id=1786 w=420]

Tým splněných snů pořadu Jak se staví sen, designeři   Anna Lacová a Jan Ranný  tentokrát pomáhal v těžkých chvílích. Paní Miroslava (45) se po náhlém odchodu manžela jen těžce vypořádala s jím zaviněnými dluhy i dluhu na výživném a na zvelebení  bydlení  jí už nezbývají prostředky, čas ani síly.  Dnes se tedy proměňují pokoje pro její tři děti Tomáše (21), Vladimíra (19) a Alici (14). Jak si s nástrahami 2+kk +pokoje pro služku v prvorepublikovém dejvickém činžáku poradili ?  ANKETA

Šimonovi jsou sympatická rodina, která hodně drží spolu. Bydlí ve starém nájemním cihlovém domě, v bytě s vysokými stropy a špaletovými okny. Ten jejich je navíc už velmi, velmi vybydlený.




[singlepic id=1806 w=420]

[singlepic id=1807 w=420]

Synové obývají zřejmě dřívější kuchyni,  na niž navazuje malý pokojík pro služku, užívaný dnes dcerou. Vzhledem k tomu, že místnosti jsou poměrně malé (23 a 11 m2), pomohli si majitelé v minulosti vestavbou dřevěných spacích pater (světlá výška je 3,32m).

[singlepic id=1808 w=420]

[singlepic id=1809 w=420]

Pokoje tím ale nijak nezískaly, působí přecpaně, řešení  a zařízení navíc stejně funkčně nevyhovuje a člověk má při pohledu jediný dojem : nevlídný chaos místy až původem někde od popelnic.  Maminka, zdravotní laborantka v Podolské porodnici má navíc ještě dva pracovní úvazky, nejstarší  syn musel z rodinných důvodů přerušit studium (nyní se ale k němu znovu chystá), prostřední  Vladimír maturuje a rád by také dál studoval, dcerka se letos hlásí na střední školu.  Všichni hodně sportují, děti baví počítače a svět internetu, horolezectví, akvaristika, Alice závodně tancovala a miluje rockovou hudbu.

Hlavní problémy stávajícího stavu :

– Interier přehuštěný nevhodným nábytkem

– Špatný stav kazetově parketové podlahy

– Nešikovně situované dveře do pokoje dcery

Kácení, bourání, stavba

Životní trable neúplné rodiny Šimonových jsou zřejmě opravdu vážné  – Pavel Cejnar totiž před nastoupenou rodinou i vyklízecí  jednotkou vytahuje z kapsy balíček bankovek, odpočítává 5 tisíc a předává paní Mirce se slovy, že je má okamžitě vyrazit utratit za něco, co jí udělá radost.

Zatímco šťastná maminka nakupuje nové boty a svetřík (ale i na občerstvení pro Dekotým vyšlo), děti pomáhají s vyklízením.  Většina starého nábytku putuje na skládku, Vilda se ohání motorovkou, podtíná dřevěné vestavby, strhávají se za nábytkem ukryté staré tapety, bourá se kus zdi pro posunutí dveří, díry a původní výklenky se naopak dozdí, seká se nová elektrika, nově se štukuje a maluje. [singlepic id=1810 w=420]

Blýská se na lepší časy

Nábytek se tentokrát vybírá český.  Pavel s Annou a Janem nás zavedli do prodejních prostor firmy ARBYD v Chotíkově u Plzně a předvádí, že i zlaté české hlavičky a ručičky dokáží známým nadnárodním řetězcům slušně konkurovat.  Akorát Anička Lacová možná méně pátravé diváctvo lehce mate vychvalovací řečí o novém českém sektoru.  On to není tak úplně sektor, jak si jej starší generace pamatuje (univerzální nábytek s jednotným rozměrovým modulem), ale jen modelové řady pro jednotlivé typy místností.  Řada Limit má jen 10 prvků a ložnice řady Coult je na tom ještě hůř, ale zaplať Bůh za ně, design je velmi slušný.

Další překvapení nás čeká při výběhu za řešením podlahy. Parkety jsou buď opravdu natolik působivé, nebo zabrala opakovaná smršť divácké kritiky po předchozích dílech, v každém případě zůstávají  netknuté k budoucí renovaci  a u firmy Breno se vybírají jen koberce.  Do dívčího pokoje přijde střední chlup v tmavě fialové, hoši dostanou nižší světle zelenou smyčku a pro srandu králíkům a parkující zabahněné bicykly se vybírá umělohmotný kobercový trávník na venkovní terasy a sportoviště.  Zájmové aktivity dětí se projeví na stěnách. Klukům jsou vybrány žánrové fototapety, u dcery si vyhraje zkušený sprejer s kopií přebalu legendární LP Odvrácená strana měsíce jejích oblíbených Pink Floyd.  Pak se ještě vybírá stínící technika od firmy Maron. Bude použita zvláštní roleta – žaluzie principu Zebra a horizontální žaluzie z volných tenoučkých pásků.  Vzhledem k tomu, že hoši měli několik akvárií, tak čerpáme základní rady u akvaristy a pro inspiraci na to jak má pěkné bytové akvárium vypadat, navštívíme Libora Šulu. [singlepic id=1811 w=420]

Inspirace hezká a poučná, realita však podivně zelená.

[singlepic id=1812 w=420] Na závěr se ještě montují  drahá centrální svítidla,  natahují postelové přehozy, aranžují knihy a šanony  a lepí tradiční baličák místo dveří.

Hotovo

[singlepic id=1813 w=420] První jím prochází téměř dvoumetroví hoši, odhalují, kde by to mohlo skřípat (rošt jedné postele),

[singlepic id=1814 w=420] Tomáš se potutleně směje té prázdné zelené vodě, maminka zkouší  stínící efekty „zebry“ a teprve po chvilce smí prolézt do svého nového duhového království i Alice. Proměna se všem domácím, zdá se, líbí.

[singlepic id=1815 w=420]

[singlepic id=1816 w=420]

[singlepic id=1817 w=420]

[singlepic id=1818 w=420]

[singlepic id=1819 w=420]

Zda se líbí i vám, kriticky přihlížejícím, je už jiná otázka. Na to tu máme anketu a taky diskuzi. Tak jen do nich !


O.K. Kritika Vypadá Příznivě

Ano, po dlouhé době se nedržím stropu a s výsledkem jsem dost spokojená. Nepovedl se sice žádný extra zázrak, ale pokoje podle mého budou svým obyvatelům dost solidně sloužit a kromě pár drobností je tam snad nebude nic moc zlobit.

Zelená na pevné nervy

Vybouráním spacích vestaveb se místnosti velmi provzdušnily a prosvětlily.  Vymezení samostatných zón v pokoji kluků je tentokrát vymyšleno s citem, materiálové  a barevné řešení včetně fototapet je myslím solidně elegantní a zároveň věku synů  přiměřené.  Jedině mi tam snad chybí více poliček nad stoly a více citelně alespoň nějaké krabice na lůžkoviny pod postele.   Přehozy  přes peřiny jsou sice pěkné, ale osobně jsem raději, když se mi dítka po peřinách neválejí  a nemají roupy je nahrnout do smotané hromady v hlavě.  Stropní svítidlo se mi líbí, ale šetrnost mám v tomhle ranku nějak víc pod kůží a tudíž bych zřejmě hledala podobné alespoň o trochu levnější.




[singlepic id=1820 w=420] Spokojenost mi kazí především umístění akvária. Načpak se natáčelo u kadeřníka ? Aby bylo jasně vidět, že  chybí záda  a že plastová rostlina (vzduchovadlo?) je v porovnání se živou echt hnusná?  Oni si to kluci tedy určitě osází a zarybní po svém, ale chudáci rybky – mezi akvaristy se vypráví, že rybky v prostoru chytají  amok a deprese. V každém případě je ztvárnění  takto umístěného akvária mnohem složitější  především pro jakýkoliv odchov, snad kromě pavích oček. Ze žlutého nasvícení a kvality vody po pár hodinách mně dost jímá hrůza a to jsem se nikdy dál než k těm pavím očkům a pozorování apetitu vodních želviček v šéfově 800 litrovém akvárku nedostala. Navíc je to dodané akvárko výkřikem techniky.

[singlepic id=1821 w=420] Wimbledonský trávník na podlaze považuji kupodivu za celkem dobrý fór. Jen tedy nevím, o co tu teď budou hoši svá kola opírat, na výběr mají  skříň, knihovnu nebo snad akvárko?  Respektive jak kolem projdou a jak to bude na pohled útulné žúžo. A taky mám trochu obavy o ty ponechané parkety, spodní vrstva je v teple poněkud lepivá. S luxem jsem na tomhle typu nikdy nikoho řádit neviděla (správně to má kamínkový podsyp a přítěž), osobně bych to viděla tak na typ vodník.  Ale jak říkám, jako fór dobrý, jen se možná šlo poohlédnout po něčem kobercovitějším a příjemnějším i pro bosou nohu, kola bych chlapcům raději dobrovolně oprašovala a přelézala i s nákupem v předsíni. (když už kola v pokoji akceptována, tak leda zavěšená)

Sluníčko svítí i na druhé straně měsíce

Pokojík dcerky se mi taky zdá docela fajn a věřím, že se jí líbí. Jako pečlivá matka, bych jen volila raději kancelářskou židli než sice pěkné, ale jen jednací křesílko. A jak tu už někdo v diskuzi správně odhalil – chybí tam zrcadlo. Ono tedy nebylo moc kam jej dát, ale mohlo by být posuvné – jako krycí na jedné ze  sekcí té policové stěny.  To původní bohužel pánové vyhodili. Rozpačitá jsem jen z horizontálních žaluzií. Duhové špagátky nejsou sice vůbec špatné, ale trochu mi uniká smysl – tohle je večer totiž hodně průhledné, nežádoucím pohledům příliš nebránící. Navíc bych si myslela, že posun by měl být i od středu na dvě strany, nejen aby šlo otevírat a zavírat to středové okno  bez přiskřípávání  špagátků. To zřejmě ani tahle finančně velmi nákladná srandička nemá. Lístečkový lustr líbí, cena je sice taky bomba, ale alespoň je ta mladistvá designová zábavnost na něm vidět.  Nákup polské napodobeniny bych v takovémto pořadu považovala za zhovadilost.

Mouchy a jiná havěť

Abych dostála své pracně vytvořené pověsti nic nedarující mrchy, tak musím zmínit i dva nedostatky postřehnuté při stavební činnosti. Pánové řemeslníci sice tentokrát žádné krkolomnosti nerobili, ale štukovat se jim moc nechtělo. [singlepic id=1822 w=420]

Já vím, je to zřejmě schované někde za nábytkem, ale když už se něco takového dělá, tak všude a pořádně. [singlepic id=1823 w=420] A jak je vidět ne všude nedostatky skryje nábytek – na duze jsou nerovnosti také dost vidět. Škoda.

[singlepic id=1824 w=420] Kromě toho mi oko nedovolilo minout i ovlnkované futro nových dveří.  (možná použili to staré, ale i to snad mohli alespoň lépe natřít)

Okkvp známkuje za 2

Jak už jsem psala, dnes budu hodná. Na jedničku to sice zase není, ale chvalitebně si designeři dnes podle mne určitě zaslouží. To paní maminka by za výběr osobních dárečků potřebovala alespoň trojku, ale nejspíš je na tom vidět, že vyšla ze cviku a módní trendy zrovna nesleduje.  Zda šlo o finanční dar zahrnutý do položky doplňky, sbírka od lidí ze štábu nebo Cejnarovy osobní peníze, je úplně jedno. Vydalo to na hezké gesto.  Já osobně přeji Šimonovým lepší časy a příjemné bydlení.

A na závěr : Jediný opravdu sektorový nábytek na našem trhu je bohužel , pokud vím, jen ten ohavný POP a TOP systém, jehož polský původ nám navíc 99% prodejců vtipně tají. Tož za reklamu a osvětu, i když maličko vedle – DÍKES



okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 74
1
koc
Reagovat

jooj .. bez likvidace parket ? .. to se mi snad zda .. spis nez ze je oosvitil duch svaty bych to videl na nedostatek penez a nebo prani majitelky

Reagovat

Co to ruplo v té posteli? Akvárko uprostřed je docela úlet.

3
koc
Reagovat

2 – vypadalo to jako drevenej rost :D .. no je to zase zmrsene :( .. tomu cloveku kterej navrhoval tu knihovnu bych utrhnul ruku .. je sice hezka ale pro zakladani knih neprakticka ..

Reagovat

Nevím proč, ale ti dva kluci mi do toho pokoje vůbec nepasovali :-(

5
koc
Reagovat

no hlavne ten vysokej vlasatej si uzije az mu segra parkrat omlati tema dverma nohy :) .. to ze se na tu postel nemuze vejit bylo jasne na prvni pohled

Reagovat

Šula má moc hezké bydlení. Viděla jsem to až od jeho bytu a myslím, že stačilo :-))

7
galadriel
Reagovat

chlapčenská izba celkom pohodová (farebne), ale to akvárko sa mi umiestnením nepozdáva, ale už asi nebolo kde. Parkety boli nádherné, len som si vydýchla keď šli pre koberce. Páči sa mi tiež žaluzia u chalanov. Tie fototapety tak veľmi nerozpitvávali….vieme aký obchod navštívili??
Dievčenská izba sa mi nepáči :-( beriem, má rada Pink Floyd…ale…prvý dojem pre mňa nie dobrý…ona určite spokojnosť.

8
koc
Reagovat

nejak si mi do toho pokoje pro kluky nezda i to velke stropni svetlo ..

9
koc
Reagovat

7 – tady se muzes mrknou kde se co porizovalo – http://www.iprima.cz/jsss/rozpocet/133249

10
galadriel
Reagovat

9 – dík, idem to prelustrovať.
to svetlo v dievčenskej izbe 17-tisíc….ty bláho.
tú zmršenú knižnicu myslíš v dievčenskej alebo chlapčenskej izbe??

11
Ajda
Reagovat

U holky mi chybí zrcadlo.

12
koc
Reagovat

10 – ono je to stejne v obou pokojich .. jen holcina ma vetsi knihovnu a to jen proto ze tam mam vic mista ..

13
okkvp
Reagovat

kruciš, dnes jsou na Primě nějací extra rychlí – až jsem z toho skoro ztratila dech ;-)

14
koc
Reagovat

13 – to by me zajimalo co tomu vytnes a co pochvalis .. par svych tipu mam ale nebudu te ovlivnovat :)

15
galadriel
Reagovat

12 – no pri dnešným deťoch tie knižnice vlastne už ani netreba…ale pozrela som si pred premenou a na môj údiv tam mali plnú knihovničku…mne sa zasa až také zlé nezdajú.

16
koc
Reagovat

15 – na co ti je knihovna kde je foch zbytecne vysokej .. tak ze tam sice das knihy ale pokud jich hces naskladat vic tak musis dat dalsi na ne na lezato a to neni moc hezke .. kdyby byl foch nizsi tak se tam veslo o nekolik pater vic .. a to by bylo praktictejsi .. jedna rada muze byt vyssi ale u vsech je to zbytecnost

17
okkvp
Reagovat

koc – knihovna je u holky a tudíž bude sloužit i jako místo pro odkládání jiného. Navíc jsou i knihy jiných formátů, já mám např. takových mnoho

18
okkvp
Reagovat

a ještě – knihy lze také skládat různě – nejen na stojato ;-)

19
koc
Reagovat

no ja mam doma naskladane knihy do kominku ale potom staci neopatrny pohyb a muzu je zase skladat .. mam trosku problem .. potreboval bych jeden cely pokoj oblozeny policema abych je tam naskladal .. jsem bohuzel knihomol .. proto sem ke knihovnam velmi krtiticky .. knihovna nemam zastinit knihy v ni ulozene . slouzi pouzek jejich uskladneni a vystaveni .. proto by mela byt prakticka aby se dala kazda kniha snadno ulozit a vyjmout

20
galadriel
Reagovat

nj klasická kniha má okolo 20 cm + 1-2 cm (70 % v mojej knižnici, ale aktuálny trend je kniha rôznych rozmerov-originalita vládne všade, takže sa snažia spraviť to tak nejak….univerzálne tí nábytkári.

Inak kukám tie fototapety aaaaa….knižnica moderných detí:

21
Ajda
Reagovat

Knih není nikdy dost, je jedno zda naležato či nastojato. U nás jsou naskládané hlavně tak, ať se jich tam vleze co nejvíc.

22
galadriel
Reagovat

19 – keď som bola ešte decko a denne som navštevovala knižnicu, tak som si povedala, že keď raz budem veľká, tak budem mať jednu celú miestnosť od spodu po vrch police s knihami a v prostred miestnosti jedno kreslo a malý gulatý stôl ….jj…:-)) detské sny :-)

23
koc
Reagovat

22 – me k tomu chybi uz jen ta mistnost .. knih mam dostatek :D

24
koc
Reagovat

20 – sem mel radost jaka je to pekna knihovnicka a ono ouha .,. jen fotka .. to je pro deti co nectou ? .. to jim na ozdobu staci co ;-)

25
Bazinga
Reagovat

22 :-), moje „kreslo“ bylo v mých dětských představách ušák a krom kresla a stolku jsem si vždycky ještě přála stojací lampu :-). moje maminka má dodnes schovaný výkres : MŮJ POKOJ !!! /fakt tam jsou i ty vykřičníky :-)/, na jakémkoliv hradu-zámku upadám do těžké závisti v jedné jediné místnosti :-)

26
koc
Reagovat

25 – loznici ? :D

27
Bazinga
Reagovat

předpokládám, že z toho mého postu 25 bylo jasné, že jsem měla stejnou dětskou představu jako galadriel :-D

28
Bazinga
Reagovat

26 ne, v mučírně :-D

29
koc
Reagovat

27 – jen trosku .. proto ta doplnujici jednoslovna otazka ;-)

30
galadriel
Reagovat

26 :D:D:D
No ešte máme možnosť polepiť celú izbu tými tapetami z 20-tky a to kreslo, stolík a lapma už nebude také nákladné :-))) a hej fototapeta pre deti čo nečítajú…tu v okolí dosť rozšírená choroba….:-(
25 – jj som rada, že v tom nie som sama…:-)) aaa tá lampa bola aj u mna :-) niečo podobné bolo tuším aj zoznámte sa Joe Black, keď prijímal Brada pri jeho prvej návšteve domu.

31
koc
Reagovat

30 – alespon deti vi jak vypadaji knihy a nejsou prekvapene kdyz je nekde uvidi relane naskladane v knihovne :D

32
Bazinga
Reagovat

30 – :-), Seznamte se, Joe Black patří do TOP 5 mých romantických filmů :-) a je jediný, ve kterém se mi líbil Brad Pitt.

33
Bazinga
Reagovat

30 a 31 – je to vskutku hrůzostrašné, jak málo dnešní děti čtou. Považuju to ale za vinu rodičů. Jsou mi sympatické akce typu „Noc v knihovně“ „Česko čte dětem“ „Noc s Andersenem“ apod. (plánované zvýšení DPH u knih a tiskovin mi připadá I V TÉHLE souvislosti jako zhůvěřilost !!)

34
galadriel
Reagovat

32 – tak nejak podobne :-)) aaa p.Paris tam má knižnicu, ktorá by mi stačila v tretinovej veľkosti :-))
sranda….som si riadne sen oprášila, aj film stiahla :-))

bol niekedy v jak se staví sen riešený sklobetón?? Ja viem že to pôsobí chladným dojmom, ale mne sa to zapáčilo kedysi a ešte stále ma to drží, tak reku či neboli nejaké rady v niektorej z relácii….
že by som poriešila knižnicu napr. s takýmto predelom obyvačky ako je na obr.č.8, namiesto toho relaxačného lôžka ten ušák :-))

35
koc
Reagovat

33 – moje 9 leta dcera nastesti cte a velmi rada .. uff .. snad ji to neprejde

36
galadriel
Reagovat

33 – dávam za pravdu. Nás mama do ničoho nenútila, bolo to celé také prirodzené-alebo mi to tak prišlo. vždy sme mali v dome kopu kníh, na vianoce sme dostávali knihy, návštevy knihkupectva mi prišli ako normálna vec….som bola decko čo chcelo skôr knihu ako plišáka.
ale zas sme 3 – všetky vychované rovnakou mamou a strednú to nejak obišlo. Dosť záleží aj na učiteľke v ZŠ.

37
Bazinga
Reagovat

35 – nepřejde ;-), páč to má očividně z domu ! moje dítě šlo do 1. třídy ZŠ se 62 zápisy v čtenářském deníčku :-), teď je v pubertě na gymplu a stále čte, konec OT :-))

38
okkvp
Reagovat

34 galadriel – já si tedy žádné luxfery nepamatuji, ale hlavu mám děravou a také jsem se nedívala na všechno. Nejvíc informací jsem pobrala ze dvou konzultací dřevostaveb RD – tam to pan architekt navrhl jako stěnu koupelny – celá jádro tvořilo takový šnekovitý sloup uprostřed domu. Ale informace byly spíš o dostupném sortimentu než o stavbě jako takové – dělají se tedy nádherné a ještě nádhernější (rámečky dřevo, kov, různé barvy, bubliny a další vnitřní útvary, ale drahé jak tri divé svině

39
Misha
Reagovat

Hlásím se do klubu knihomolů :o) … Jinak moje dcera začla číst díky Harry Potterovi… ale čte hlavně fantasy – mé oblíbené Verneovky, Ransomovky, Mayovky a Foglarovky zcela pominula … mám obavy, že má největší knihovnu fantasy literatury široko daleko, vč. celého českého Prattcheta.

40
koc
Reagovat

39 – kdo nekdy cetl Pratchetta musi mit vsechny .. tak uz to u techto knich chodi .. a ty jsi nejakou z nich cetla ? .. pokud ne doporucuji

41
okkvp
Reagovat

V tom jestli dítka čtou nebo ne je sice vliv rodiny určitě mocným stimulem, ale třeba má švagrová ležela v knihách celé dny, u nás je jich taky dost a čteme, z dítek ale od dětství četla jen jedna, druhá o knížku projevila zájem až snad na mateřské

42
galadriel
Reagovat

40 – :-))) jéééééj…objavenie pratchetta má sa svedomí u mňa spolužiak z VŠ…:-)) tam som pričítala asi 15…asi pred mesiacom som kupila čaroprávnost :-)…vraj sú aj v sk preklade, ale nesedia postavy…tak zostávam pri cz.

43
Bazinga
Reagovat

:-)), já se k Prattchetovi dostala přes svoje dítě :-), zbožňuju ! Ale musím říct, že to, že zbožňuju je 50:50 Prattchet:Kantůrek :-))
moje nejoblíbenější je Sekáč :-)

44
koc
Reagovat

moje nej postava je Noby Nobloch ;-) a vlastne cela Noční hlidka

45
Misha
Reagovat

40 – Jistěže ano – všechny Zeměplochy a k tomu Koberce, Nómy a Dobrá znamení … Pratchett prostě nemá chybu a je to můj velký Guru … a miluju ještě bábi Zlopočasnou a stařenka Oggovou … jo a Sekáč též nemá chybu … a Mrakoplaš … a na Neviditelné univerzitě to chodí jak na většině našich vysokých škol :o)

46
Bazinga
Reagovat

opakování matka moudrosti… já ho 3x po sobě napsala špatně :-DDDD

47
galadriel
Reagovat

vraciam sa z euromočky, tak sa ešte pridám :-))
Prvú som čítala Otec prasátek…HO, HO, HO…to bol taký rozbeh a potom ich nasledovalo viac Mort, erik, lehké fanasično, težke melodično…. vždy to bola ale zeměplocha od pratchetta. No a najoblúbeniejšia je Sekáč….:-)))
ešte nech okkvp napíše, že má načítaného pratchetta a začnem veriť…:-))

48
Bazinga
Reagovat

47 – vsadím se o co chceš, že okkvp,mareska i kanárek ho mají načteného taky ;-) a jestli nemají, tak že by se jim líbil :-D, je to prostě latentní znak klubu … :-))

49
okkvp
Reagovat

Okkvp v tomto směru s pýřením přiznává mezery (ale líbí a tudíž snad někdy i všechno dočte).
Ale vraťmě se k nábytku – co takhle vy a sektor ?

50
galadriel
Reagovat

49 – sorry, že sme sa tak OT-čkovsky rozbehli…ale to vieš, keď sme sa tu zišli v takom úzkom kruhu :-))

Ja a sektorový nábytok pozitívne. Je veľa farebných variácii, veľa zostáv, povyberáš čo potrebuješ, dáš dokopy jednotlivé, ušiješ si to na mieru, cenovo dostupné. Myslím si, že teraz už aj zo sektoru je možnosť si povyberať pekné kúsky.

51
okkvp
Reagovat

Tak já mám směrem k sektoru také docela kladný vztah, ale spíš do nějakých těch studentských pokojů, pracoven, předsíní, obytných kuchyní než přímo do obyváku. Ten sektorový princip byl právě v tomhle univerzálním použití podle mně fajn a to i včetně těch jednotných velikostních modulů. V sektoru jsem vyrostla a jeden poslední záchvěv českého opravdu solidního mají rodiče v bytě dodnes. (původní šedesátkový ve světlém dubu – masiv) už se bohužel z většiny odporoučel. Sektorovou produkci z pozdějších sedmdesátek a osmdesátek – umělá dýha naopak těžce vydýchám i v kanceláři. Tehdy také sáhli do rozměru a místo mnohem šikovnějších šedesátek se najednou jelo v padesátce a to je rozměr kde buď kus chybí nebo špatně využitelný kus přebývá (myslím šířky, hloubky zůstaly celkem přiměřené). Momentálně tu ale skutečný sektor nějak nenacházím, snad kromě jednoho dvou programů z Ikei. Polské a podobné inostráněcké hrůzy tedy nepočítám ….

52
galadriel
Reagovat

Keď ja som taká schizofrenička v tomto…viem si predstaviť, že by som bola spokojná s moderne vystavaným nábytkom v obyvačke (napr. z Decodomu), ktoré nezaberie veľa miesta, moderne zladených viac farieb na stenách, moderné doplnky, uletený luster….ale tiež by som sa dobre cítila v niečom podobnom:
http://www.drevona.sk/index.php?page=6&itm=1947

Starší sektor má doma mama aj stará mama a klobúk dole, stále to má svoje čaro a nádherný lesk. Nad moderným nábytkom do obývačky len krúti hlavou, kde by to všetko ona podávala a polica bez bočných líšt zaseknutá v stene jej nedá spávať :-))

53
okkvp
Reagovat

52 jsme dvě (schizofreničky) – minimalismus (nepřehnaný ad absurdum) se mi líbí, ale neuměla bych v tom žít. Tuhle jsem koukala na jeden těch dokumentů o předělávání domovů z BBC (dávala čt v podivných poobědních hodinách) a tam právě jeden moudrý pán pravil, že málokdo si umí představit, že v takovém interieru vadí ruší i jedny jen tak pohozené noviny. Já jsem syslil a bordelář a mám ráda pocit tepla (+ můj muž je líný odkládal horovitý) – tož dřevo alespoň vypadající se jako dřevo je mi mnohem bližší. Ovšem ozdobné lištičky, bordurky, vlysy pro mě nejsou. Já jsem dost citlivá i na tvar úchytek. Ale mám kamarádku, která je zřejmě obdařena zvláštními geny po otci architektovi a ta je do kovu, skla a nikde nic přímo stvořena. Ona i brýle a rozečtené noviny při zazvonění telefonu odloží tak, že já bych tam s nimi lítala hodinu ode zdi ke zdi, aby to vypadalo tak ladně a symbioticky. Navíc je skutečně magor na úklid, ta pravidleně drhne spáry v dlažbe kartáčkem na zuby (žádný přístroj ji zatím k tomu nebyl dost dobrý)

54
okkvp
Reagovat

navíc mám vždycky problém, že na to, co se mi opravdu moc líbí nemám ani peníze ani dost prostoru.

55
mareska
Reagovat

48: Drahá kolegyně, po dlouhé době zdravím Vás i ostatní přispěvatele…načteno mám, ale Terry Pratchett je pro mě zatím neznámý…mojí hvězdou je Zdena Frýbová…slibuju, že až budu mít trochu času, doplním si znalosti…zatím se moje zraky upínají spíš k literatuře praktické typu:“Jak položit plovoucí podlahu vlastníma rukama,Jak zrekonstruovat za málo peněz koupelnu, Jak nezabít majitele stavební firmy, Asertivita jako prevence proti vraždě a pod.“….čekají mě nikoliv večery s knihou pod lampou, ale spíš večery s rukama vytahanýma jak opice a s ulámanými nehty, s barvou ve vlasech, s mokrým hadrem na hlavě a bolavým tělem…čeká mě hrůzostrašná rekonstrukce a jsem limitovaná financemi, prostě paráda…moooooc se na to těším…obzvlášť proto, že si fakt „umím“ vybrat pomocníky…jen pro začátek mi volal známý, který se nabídl, že mi s tím pomůže, že má pro mě laciné dveře…co na tom, že jsou každé jiné, to je jedno, hlavně, že jsou za málo…jsem myslela, že mě trefí…a že je vůl mu říct nemůžu, páč by se na mě pro příště vyprdnul….ještě, že jsem diplomat…:)))

56
Bazinga
Reagovat

okkvp – k sektoru mám kladný vztah, neb jsem v něm vyrůstala

mareska – Frýbová – ano, ano, ano a zbytek je v mailu ;-)

57
Misha
Reagovat

Sektor mě bavil, protože jsem si ho mohla libovolně přestavět podle nálady … já ujíždím na šibování s nábytkem a sektor byl k tomu jak dělaný.

58
Misha
Reagovat

Jé Mareska … ahoooooooooooj – Frýbová má úžasnýho Robina a Malinkatého kreténa … sorry za OT

59
koc
Reagovat

dikes za rekap .. ja dal za 3 a myslim ze je to odpovidajici .. nejak si nam zmekla ;-)

60
Ajda
Reagovat

Misho,
já taky miluju šibování s nábytkem, kytkama, hlavně když je změna. Jednu z nejpovedenějších jsem kdysi vymyslela v jednu v noci, vzbudila manžela, ať to jde hned vyzkoušet. No šel, ale dodnes nepochopil, proč to nepočkalo do rána.

61
okkvp
Reagovat

60+57 – garsonku na sídlišti na vás – tam to nejde – jak to jednou složíte tak aby to nějak solidně vypadalo, tak je hotovo, jinak složit leda leda po přestavbě půl paneláku :-D
Též jsem ale šíbovač, dnes už jen latentní – napřed sedím u plánků a 3D vizualizací a vymýšlím – dlouho až vééélmi dlouho, milion variant a pořád čekám, že mně napadne ještě něco lepšího nebo mi některé nábytky vyrostou, ztloustnou a jiné zhubnou. A nebo, že se stane nějaký zázrak a alespoň jedny z těch našich zatracených dveří se o pár cm posunou atd …

koc – já nemám výhrady k výšce polic v knihovně a stačila jsem si na půdorysu všimnout, že mezi dveřmi a koncem postele je ještě nejmíň 10 cm místa a tudíž stačí dveřní zarážka ;-) Možná jsem mohla o půl stupně snížit, ale jsem akosi po všech stránkách ušmejkaná, tak jsem byla asi opravdu za hodnou tetičku. Navíc jsem tyhle dva šeredně zdrbala posledně …

62
Ajda
Reagovat

okkvp,
jak začnu chodit bytem s metrem, nevnímám dotazy, tak už se doma preventivně bojí, co jsem zas vymyslela. Občas to končí u ledu, někde centimetry chybí, jinde přebývají, není lehký život v paneláku :-))

63
Misha
Reagovat

60 – tak k teto fazi jsem jeste nedospela :o) … U nas provedla nejvesi majtrstyk moje maminka, ktera jednou behem viknedu sama prohazela 4 pokoje (vcetne presunu pianina), cimz zcela zmatla otce, ktery uprostred hluboke noci po navratu ze srazu spoluzaku naznal, ze si spletl byt … :o)

64
Misha
Reagovat

Tak abych tu jen neoftopíkovala – rekap opět podnětný. Pokojíkům dávám za 3, protože se přece jen povedly víc, jak ty předešlé … nicméně:

1. akvárko uprostřed pokoje je prostě zhovadilost … a to pomíjím, tu hrůzu vevnitř, páč to kluci zřejmě lehce napraví.

2. umístění kol – těžce nedomyšleno. Trávník na kola je přímo za vstupem do pokoje a navíc v cestě do pokojíčku Alice … myslím, že pokud bych si v tomto případě vpustila domů profesionály, tak bych očekávala minimálně něco takového: http://www.stresninosice.cz/zavesny-drzak-kola-s-kladkou-1864/ (kór, když jsou v bytě vysoké stropy).

3. ta řemeslná práce je fakt drsná – asi su fakt metrnice, jak říká hrusické fantóm, ale tady bych stála těm chlápkům za zadkem a nepustila bych je, dokud by to nebylo udělané pořádně …

Oceňuju práci sprejera v pokojíčku Alice.

65
RenataE
Reagovat

Dnes za 3: nesmyslné akvárko s kabelem elegantně plandajícím napříč místností, ubohá seslička u holky, nedostatek úložného prostoru u studentských stolů, řemeslná fušeřina jako obvykle. Duhové špagátky – nechápu, proč neposkládali široké barevné pruhy („probudí se a uvidí duhu“). Takhle se holka probudí a bude mít mžitky před očima :) Jinak to, že jsou špagátky večer průhledné, celkem nevadí. Znám ten dům, je v ulici se vzrostlými stromy u obou chodníků a byt je ve vyšším patře. Postele bych dala mírně zvýšené s úložným prostorem a rozhodně masivnější, to zakřupání pod dvoumetrovým klukem bylo varovné.

66
okkvp
Reagovat

65 – kabel mi unikl (fakt jsem byla přejetá). Přesnou lokaci jsem tentokrát také nehledala, místa v Dejvicích se mi poměrně pletou, všimla jsem si že je to na rohu a že je protější dům dále – u večerního stínění je to i o zvyku a osobních pocitech, vědu jsem z toho proto v hodnocení nedělala. Mě to přišlo divné, protože přes den to na můj vkus stíní moc, natočené – tam si nejsem jistá a otevřené horizontální žaluzie jsou mi dost proti srsti.
Zaskřípání byl na tuty nepřišroubavaný rošt, který se náhlým dosedem pohnul. (nám to dělal taky)
Tipuji, že to akvárko na skříňce dlouho nezůstane.
V záznamu jsem si několikrát prohlížela tu původní nábytkovou stěnu a kromě pár položených věcí a vrstvy nahoře se zdála úplně prázdná – vypadalo to divně, skoro jako když není jejich nebo ji míní prodat.

67
RenataE
Reagovat

Teď mi to došlo – je docela možné, že hlavní problém celého bytu spočívá v něčem jiném. Zadní trakt domu je přímo nad železniční tratí. Jestliže je chlapecký pokoj přímo propojený s pokojem pro služku, pravděpodobně to původně byla kuchyň. I když 11m pokoj pro služku? No, možná, že tam úplně původně byla i spíž nebo komora a časem se to spojilo. Tyto místnosti bývaly situovány do zadních traktů. Na druhou stranu velikost oken odpovídá spíš uliční frontě. Tak či onak – asi bych nejprve řešila hluk. Uliční okna sice nejsou nad železnicí, zato je pod nimi konečná autobusu.

68
okkvp
Reagovat

Z pokoje holky se kouká na tu křižovatku – je to vidět i na fotce na idnesu, když se drobet snažíš a moc vysoko to nevypadá – mávání si nepamatuju a hledat už se mi nechce. (fotku z videa, kde to bylo lépe vidět jsem si už smazala)
Lokaci už jsem taky našla – roh Muchova – Pod Kaštany

69
okkvp
Reagovat

a je to první patro – když mávají na Cejnara, tak je pod oknem vidět výduch od wavek a ty na baráku výš nejsou.
Okna do zadního traktu jsou také jen dvojdílná a hromady ze stavby Blanky by asi přehlédnout nešlo

70
RenataE
Reagovat

Určitě máš pravdu, já si to vždycky pustím jen jednou jako takovou bojovku :)

71
okkvp
Reagovat

70- hluk bez výměn oken ale asi nezvládnout, zas ale na druhou stranu asi ty okna otevírají málo, taky kousek mají dost hlučnou hospodu, tudíž nejspíš i večery nic moc. Tzn skřípání špagátků moc nehrozí ;-)

taky jsi tu v podivnou hodinu;) – já mám noční pracovní

72
RenataE
Reagovat

71 – jj, já jsem takové podivné noční zvíře :)

73
zuzana
Reagovat

v chlapcenskej izbe mi vadi len to akvárium zaberá tam velky priestor a ako sa píše v rekape , to, čo v nom bude bývat asi dostane depku
dievčenská izba sa mi nepáči vôbec…po prve ak chcela babenka vacsiu postel, neznamena že chcela manželsku a asi tu povodnu mala mini…a po druhe to, že ráda poslouchá pink floyd neznamená že jej urobím metalovu izbu a k tomu tie duhove farby …brrr

74
okkvp
Reagovat

73 – já černou stěnu vidím jako výrazný postup od obvyklé komerční růžové, zvlášť když dívka pravila, že ráda fialovou. Ohledně velikosti postele jsem to také tak úplně nepochopila jak to dívka zamýšlela, ale je také pravda, že na výběr v rozměrech moc není – mezi 90-140cm dnes už jen na zakázku, jinak 120 občas v rámci nějakých rozkládacích sedaček. Postel šířky 140 ale u dívky není až tak (imho) úplně mimo, třeba má nějakého přítele už a pokud ne, tak se dá předpokládat, že by nějaký mohl časem být.

Přidat komentář