Panáček v reality show

Top 10 duetů českých zpěvaček za poslední dekádu

27. Leden 2023 | napsal(a): | reality show: DJ Vlado's World, SuperStar 2020, ČeskoSlovensko má talent

Top 10 duetů českých zpěvaček za poslední dekádu

Třetí část výběru singlů tuzemských mainstreamových zpěvaček za posledních deset let jsem schválně načasoval na den druhého kola prezidentských voleb. Ve finálovém duelu boje o Hrad máme dva muže, v mém výběru však žádný čistě mužský duet nenajdete, jelikož podmínkou je, aby v každém duetu účinkovala aspoň jedna žena. Desítku nejlepších duetů českých zpěvaček za dekádu tvoří dva čistě ženské duety a osm smíšených, z nichž šest zpěvaček spojilo své síly se zpěváky, jedna s kapelou a jedna s hercem. Výběr je pestrý i co se týče známosti písní (jsou tam megahity i zapomenuté klenoty) i samotných interpretů (od legend až po neprofláklá jména).

Celý článek si přečtěte zde. Za leden dále najdete na blogu vzpomínku na čerstvě čtyřicetiletý český seriál Dobrá Voda režiséra Františka Filipa a scénáristy Jiřího Hubače, osmý díl seriálu Sweet 90’s, tentokrát z roku 1997 a hlavním tématem je pozdně devadesátková „nová pop-rocková vlna“ (na titulce najdete kapelu No Doubt), a retro recenzi průlomového alba Bryana Adamse Cuts Like A Knife, které rovněž oslavilo čtyřicítku.

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

DJ Vlado's World, SuperStar 2020, ČeskoSlovensko má talent

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
bobina
Reagovat

Duety dobré, mám pro ně slabost, ale kde je genderová vyváženost?

2
DJ Vlado
Reagovat

@bobina: Genderová nevyváženost je především v českých rádiích, zpěvačky jsou v nich těžce diskriminované, tak se to snažím těmito články vyvažovat a upozorňovat na tuto nerovnost :-)

Jinak série mužských duetů dua Petr & Andrej jsme si za posledních 14 dnů užili dost, navíc byly dobře žánrově kontrastní: na jedné straně folkrockový basbaryton s úsečným „dylanovským“ frázováním, navíc s paradoxní zálibou v devadesátkovém eurodance (Captain Jack), a na straně druhé česko-slovenský r’n’b kňourák, který má místy sklony k sebelítostivé emo poloze :-D

3
bobina
Reagovat

@DJ Vlado: Vzdávám to – přesvědčil jste mne / a díky za vaši práci /.

Přidat komentář