Panáček v reality show

StarDance XII (4): Quickstep, slowfox a paso doble

4. Listopad 2023 | napsal(a): | reality show: StarDance

sd 12 4

Čtvrtý taneční večer

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 44
1
Jana
Reagovat

Ja tomu nerozumim… Jak muzou dat te Krajcove prisernosti stejne body jako slusnemu Hradilkovi?

2
Bezík
Reagovat

@Jana: Krajčo je stabilně nadhodnocován, možná dostává málo hlasů, takže porota je dramaturgií tlačena k jeho ochraně.

3
Jana
Reagovat

No… Dneska se ty body tak zajimave poskladaly, ze bych skoro tipovala Kubelkovou…

S vice tancem u Evy bych bohuzel souhlasila… I kdyz jsou krasni…

4
Jana
Reagovat

Tak tohle jsem fakt necekala…

5
Bezík
Reagovat

@Jana: No já trošku jo, jakmile jsem viděl hodnocení poroty. Vzhledem k tomu, že minule je porota zachraňovala, tak jsem čekal že budou mít málo hlasů od diváků. Dneska je až tak nechránila, tak to dopadlo jak to dopadlo. Ale zrovna Krajčo mi tam chybět nebude, tanečně to nakonec bylo horší než jsem čekal.

6
Jana
Reagovat

No oni meli spolu s Kubelkovou stejne bodu… A z tehle dvou bych nizsi podporu divaku cekala prave u ni. A z tanecniho hlediska byla tato volba spravedliva.

Ale chybet mi rozhodne nebude. I kdyz pominu, ze ho nemam osobnostne moc rada, partnerciny choreografie me fakt moc nezaujaly a on svymi vykony take ne, navic mi neprislo, ze by se nejak posouvaly, na rozdil od Marsalka. O neustalem nadhodnocovani porotou nemluve…

7
Prochor
Reagovat

Ta Eva jede stejným stylem jako v závodech – okamžitý nástup do čela a jízda start – cíl. Jsem zvědavý, jestli vyhraje i Stardance. Iva Kubelková, kterou mám rád, se bohužel posunula na závěr pelotonu a čekám její brzký odchod.

8
Bezík
Reagovat

@Prochor: No jo, prošlápla první boule v ďábelském tempu a už ji nikdo nechytí :-D. Navíc ona umí i perfektně hrát, ruce, výraz, mimika, oči, to by člověk čekal od herečky ale ne od sportovkyně ! Zbytek startovního pole je ale docela hodně vyrovnaný, vypadnout asi může kdokoliv, těžko tipovat. Já jen doufám, že se nám pan Maršálek (a to proti němu nic nemám) neprotančí až do finále.

9
orchis
Reagovat

Ahoj všem starým známým i novým přispívajícím

10
DJ Vlado
Reagovat

Na Krajčovĕ vypadnutí mĕ mrzí především Dominika, taková kočka, chjo 😔 Když už „shocking exit“, tak bych oželel Kubelkovou, která mĕ nebaví vůbec (i když má hezkou dceru, avšak s příšerným vkusem na chlapy) 😒

A co se týče outsiderů, tak doufám, že tím, který dojde dál než kdokoliv čeká, nebude Maršálek, ale Darija, u níž je už teď jasné, že pokud je nĕkdo stardancovskou Eliškou Ruskovou, je to právĕ ona 😊 Maršálek se možná mírnĕ zlepšuje, ale to vůbec není nic proti tomu, jak neuvěřitelně roste Darija, jejíž quickstep byl včera (společnĕ s Tereziným) nejlepším tancem večera 😉

11
orchis
Reagovat

Nechávala jsem si zatím s poznámkami trochu odstup, ale:
Od prvních kol se mi líbí Jakub Mazůch a Daniel Kecskeméti (hlavně ty choreografie a jsou i sympatičtí, neokoukaní). A kdyby kluci tancovali spolu, hned bych věděla, komu posílat hlasy :-)
Překvapilo mě, že mi letos nevadí Martin Prágr a s Ivou jim to sluší. A líbí se mi i choreografie Kateřiny Bartůněk Hrstkové.

Co mně bylo až nepříjemné, byla reakce Marka Adamczyka po včerejším hodnocení. Nějak si nepamatuji, že by se někdo takto negativně popasoval s negativní kritikou. (Snad jen kdysi Ondra Brzobohatý a Veronika Žilková).

Rumba Evy v minulém kole byla skvostná.

12
orchis
Reagovat

A pokud se týká Josefa Maršálka, tak se opakuje stará známá věc, že převažují sympatie a ne tanec. Navíc, podívala jsem se do výsledků předchozích řad a tam na prvních třech místech je minimálně 5 lidí, kteří nepatřili ke špičce (např. Vydra, Schmitzer, Bank, Procházka a zde tolik diskutovaný Pavlásek) a na úkor nich vypadávali lepší.

13
DJ Vlado
Reagovat

@orchis: V posledních letech ale už ti dřeváci vypadávali včas (Xindl X, Godla), tak doufám, že Maršálkovi zbývá kolo, maximálně dvĕ 😉 Na druhou stranu, kdyby býval vypadnul včera, tak by to šlo až moc podle mustru minulé řady, jelikož nejdřív vypadl nejstarší muž, potom nejstarší žena (i když u Babčákové to bylo kvůli nemoci), a ve třetím kole by šlo největší dřevo, tak bych se příště hodnĕ bál o Dariju (jakkoliv se o ní bojím i tak, samba je prokletý tanec, viz. má bohyně 😔), jelikož jako čtvrtá minule vypadla její „švagrová“, takže aspoň proto jsem rád, že se ten mustr aspoň trochu narušil 😀

14
Bezík
Reagovat

@orchis: Zdravím ! Co máš přesně na mysli ohledně toho Marka ? Já jsem si nic takového nepamatoval, tak jsem si to teď pustil znovu a zase nic ?! Nic negativního z jeho strany. Nechápu, nerozumím, co mi uniká ?

Vlado : Ale Dominice je už 33, to už je mimo tvoji zájmovou věkovou skupinu, ne ? Nebo jak stárneš, tak už jsi toleranci rozšířil ? :-D Ale kočka to je, to je pravda.

15
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: To mi něco připomíná …. Dávám Maršálkovi kolo, maximálně dvě !!!! :-D :-D

16
Prochor
Reagovat

Jen chci dodat, že největší hvězdy minulého kola byly holčičky od kajakáři. U nich doma tedy musí být živo -))

17
Violete
Reagovat

@Prochor: Eva by si zasloužila vítězství podle mě nejvíc, s Mazůchem je to pár snů. Hodně záleží, jak si dvojice sednou a tady je ve velké míře přítomna umělecká hodnota tanců a vzájemná doplňující se energie. Kubelková je tanečně nejlepší a přála bych ji, aby vydržela co nejdéle.

18
Violete
Reagovat

@Bezík: Já si přeji, aby měl Maršálek bramborovou medaili :-) První Eva, druhý Vávra a třetí Iva, takhle by to bylo za mě.

19
Bezík
Reagovat

@Violete: Souhlas, klidně bramborovou medaili, když bude první Eva, druhá Darja a třetí Tereza ! :-P
PS. Kubelková rozhodně není tanečně nejlepší, za Evou je to parník, je to tak nastejno s Vávrou.

20
DJ Vlado
Reagovat

@Bezík: No přiznám se, že věk profi tanečníků jsem nezkoumal a Dominice bych tipoval míň :-D Ale jo, ale se stárnutím přichází tolerance :-DD Ono i někdy platí, že věk je jenom číslo, viz. jak Chlopčík tipoval Darije 17 (a její Báře z Kukaček bylo ještě míň, když ještě chodila na základku) :-D

21
Bezík
Reagovat

@Prochor: Jojo, ty capartky byly super, je vidět, že je doma nikdo nedusí „musíš, nesmíš, seď a mlč“. Skvělá holčata.

22
orchis
Reagovat

@Bezík: No, jednak to bylo hned po tom, co s minulým hodnocením nesouhlasil a údajně se nechal slyšet, že by nejraději skončil (ano, ano, vím, že bulvár :-)) a pak jak se tvářil po včerejším hodnocení kysele. Však to opravdu nebylo nejlepší paso a on se nad to nedokázal povznést. Bylo na něm hodně vidět, jak je rozhozenej. Vždyť s kritikou přece musí počítat všichni.

A když budu parafrázovat… Těšila jsem se na Marka a jeho taneční výkony, moc, ale nepotěšil mě, ani já ho tedy nemůžu potěšit, když se neovládá :-)

23
orchis
Reagovat

Proč nemůžu komunikovat z mobilu a musím na PC? Dokáže někdo poradit?

24
Bezík
Reagovat

@orchis: To nevím, mě to z nobilu jde. Jak se ro projevuje ?

25
Bezík
Reagovat

@Bezík: Akorát píšu z „nobilu“, já se z těch mobilních zařízení picnu :-D

26
Bezík
Reagovat

@orchis: No já nevím, bulvár nečtu, ale koukal jsem se na to teď 2x a pozorně, a tenhle pocit z toho vůbec nemám. Mě přišel docela spokojenej. Jestli ty do něj nevkládáš svoji vlastní nespokojenost :-D :-D

27
orchis
Reagovat

@Bezík: píše to, že je to chráněno, a když napíšu přesto odeslat, tak se neodešle.

28
orchis
Reagovat

@orchis: ha, teď se to odeslalo, problém zažehnán :-)

29
Jana
Reagovat

@orchis: Taky mi to strašně blbne, na komunikaci z mobilu na panackovi používám MI prohlížeč, nikoli chrome… v tom to jde.

30
Jana
Reagovat

@orchis: K tomu Markovi – vyjadřoval se tak na svém instagramu, kde popisoval, jakými pocity si prošel během týdne. Za mě naopak klobouk dolů za jeho upřímnost. Kdyby kdokoli řekl, že fakt tomu dal všechno a odvedl všechno a stejně ho sepsuli – a on z toho skákal radostí, tak mu nebudu věřit ani fň. Prošel si normálním procesem a je od něj super, že to takhle na rovinu přizná…

Jinak si myslím, že to včera porota rozdělila vlastně super a naprosto reálně… První Eva, dost výrazně. Pak je pole dost vyrovnané a záleží na každém výkonu, jak se povede, jak je člověk unavený, jak mu sedne rytmus, choreografie a vůbec. A nakonec Maršálek, který se fakt snaží a fakt se lepší a dost mi přijde mimo jeho srovnávání s Pavláskem… to už bych ho spíš srovnávala třeba s Imrichem nebo i s Tomicovou…

31
Jana
Reagovat

Pro ty, kdo nemají instagram :-)
Pondělí
Cítím se blbě. Měl jsem ze včerejšího quickstepu moc dobrý pocit. Zatančili jsme to tak, jak jsme chtěli, všechny pasáže, se kterými jsem měl občas problémy, mi vyšly, Lenka chytla mimino, což bylo zase něco, z čeho měla strach ona a … dostali jsme tři šestky. Navíc musíme hned začít trénovat na další přenos, protože nemáme volnou neděli, takže jsme pěkně unavení. Jde to těžko, chybí mi motivace. Párkrát si projedeme, co máme, a jdeme od toho.

Úterý
Nemohl jsem moc spát. Jsem ale rád, že kromě poroty se náš quicksktep všem dost líbil. Dostali jsme spoustu krásných vzkazů, jak od „lidí z internetu“, tak od kamarádů tanečníků i netanečníků. Hodně z nich se pozastavovalo nad tím, jak nás hodnotili. Přesto se mi trénuje těžko. Mám takový vlezlý pocit, že se na to můžu vybodnout, když dělám, co umím, a stejně to za moc nestojí. Radši si budu užívat podzim a dám si zbytek soutěže „na Pavláska“. Ale přeci jen, když už jsme do toho dali tolik práce a Lenka je tak statečná frajerka, že do toho jde i s pochroumanou nohou… Tak trénuju trochu ze setrvačnosti a čekám, až budu mít lepší náladu.

Středa
Chtělo to trochu času, ale dneska už se cítím líp! Dlouho si o tom povídám s Lenkou… Není čas se litovat, zaprvé je to směšný a za druhý zbytečný. Pojďme si říct, že nás hodnotili správně a že tedy děláme něco špatně a pokusit se to spravit. Standard nás čeká až další týden, takže na to máme spoustu času. Dvě hodiny pak řešíme paty, špičky, dlouhý krok na druhou, detaily ve spině, v otevřených otáčkách a tak dál… Jdeme do větší hloubky a snažíme se ze mě něco nového vykřesat. A až za to příště dostaneme zase tři šestky tak… tak to pak zase zkusíme jinak no… achjo:)

Čtvrtek
Jsme v Holešovicích a tancuje se nám skvěle. Tak zatím to teda nebalim😁

Takže jedeme dál, těšíme se a pokusíme se vás zase potěšit. A třeba i tu porotu, i když s nimi je to těžší.

Jo a mimochodem – jsem rád, že jste konečně mohli vidět Evky rumbu, protože když jsem ji poprvé viděl na zkušebně, tak jsem si říkal, že to bude naprostá bomba a taky že jo. Evka je prostě Bohyně, no, to se nedá nic dělat.

32
Jana
Reagovat

Jo a ještě k Evě – jak jsem psala, začíná mi u nich chybět víc tance… jen se zrovna v tomhle případě nemůžu zbavit dojmu, že bylo nutné někam zakomponovat product placement, tak ho zakomponovali i do soutěžního tance. Nicméně i během toho krátkého tance ukázali, že to fakt umí. A věřím, že nám příště ukážou víc.
Proto se mi hodně líbí Daniel, který staví poctivé choreografie plné tance.

33
orchis
Reagovat

@Jana: díky za osvětlení a jiný pohled..

mně se zrovna Markův quickstep líbil a hodnocení bylo nízké, ale to, že porota hodnotí jak hodnotí, že jednomu rekvizity vyčte a druhému ne, že někoho nadhodnotí (minule Richard aj.), a jinému přidělí míň, s tím přece všichni počítali a ví, že když si bude stěžovat, že tomu moc nepomůže, spíše naopak :-)

34
DJ Vlado
Reagovat

@Jana: Myslím, že to srovnání s Pavláskem tady bylo hlavně z důvodu obavy, aby Maršálek dlouho nepostupoval na úkor lepších podobně jako Pavlásek (což já letos zvlášť vnímám citlivě, když tam mám srdcovku), netýkalo se to osobnostního srovnání :-) Nicméně ani přirovnání k Tomicové mi nesedí, ta byla z diváckého hlediska mnohem těžší kalibr než Maršálek a představovala pro cílovku žen 50+ vděčný objekt k identifikaci, to Maršálek zdaleka není :-) Jinak Tomicová byla poslední dřevo, které se dostalo hodně daleko, naopak Xindl X a Godla vypadli brzo, což mě dovedlo k úvaze, že ta dřeva už tak netáhnou, tak se buď za poslední roky změnila cílovka, nebo zrovna tihle dva nebyli až takové taháky (což se mi ale nezdá, Xindl je po Ztraceném druhý nejhranější mužský sólový zpěvák v rádiích a Most! je fenomén) :-)

35
J.
Reagovat

Na diskuzích fb a ig hodně lidí psalo, že sobotní vypadnutí pro ně byl šok. Pro mě ani tak ne. Jak tu psal někdo výše, Krajča hodně zachraňovala porota (dost i svým nadhodnocováním) a bohužel když se stane, že je hodně shodných míst (2x druhé, třetí i čtvrté) může vypadnout i někdo z horních příček. U diváků budí kontroverze a moc oblíbený podle mého úplně není… Mě osobně chybět nebude, spolu s Prachařem jsou nyní pryč oba moji neoblíbení „star“ a teď začne řežba :-)))
Vypadnutí Kubelkové by mě mrzelo, celý pár je mi sympatický jak tanečně tak i lidsky, ale zůstala tam v podstatě nejstarší od ostatních a bude to znát. Od začátku mě baví Hradilek a s přibývajícími koly je to stále lepší. A moc mě baví i Mašková s tanečníkem, přesně co řikal Chlopčík, pěkné choreografie a jedou tanec převážně bez rekvizit. To je takové moje top3.

Adamczyková utíká všem hodně, ale v druhé půlce soutěže se ukáže, zda tam je i popularita od diváků, první kola jí z prvního místa u poroty vyřazení nehrozí, až zbyde 5 a méně párů, začne se lámat chleba a víme jak to bývá s přízní diváků u favoritů.
Maršálek už by mohl jít. Ten taneční vývoj je hodně malý a zbytek je hned po Evě dost vyrovnaný. Ale jak jsem řikal už tohle kolo, obávám se, že minimálně 1-2 kola vypadne ještě možná někdo, kdo bude předposlední. Pavlovičová, ač je dle sázkových kanceláři outsiderka, by se do Top5 dostat mohla, tance mají dobré a Vodička je velký tahoun. Adamczyk se plácá tak někde uprostřed a možná příště, pokud bude před Maršálkem, může vypadnout i on, jeho fanouškovskou základnu nějak neumím odhadnout.

36
DJ Vlado
Reagovat

Zkusím tnout do živého a tipnout si konečné pořadí :-) Když už máme jenom sedm párů a už proběhl jeden „shocking exit“, tak se to odhaduje líp:

1. Eva a Jakub – tady myslím není o čem :-)
2. Vávra a Kateřina – vypadá to, že nás podobně jako v páté řadě čeká sportovní finále, jelikož z mužských celebrit je Vávra jednoznačně nejlepší tanečník a navíc sympaťák, který málokomu vadí :-)
3. Darija a Dominik – přání otcem myšlenky :-D, ale nemuselo by to být až tak nereálné, jelikož zatím v žádném ročníku nechyběl/a v Top 3 herec/herečka a Marek má jeden handicap (viz. níže) :-)
4. Tereza a Daniel – statistické okénko :-D, zpěváci a zpěvačky hned několikrát skončili čtvrtí (Poláková, Ruppert, Banga, Černochová) :-)
5. Marek a Lenka – tady vidím precedens v ex-páru Kuchařová – Brzobohatý (SD6), které taky diváci neudrželi v soutěži pohromadě až do Top 3 a to byl Ondra imho mnohem větší tahák na baby než Marek…
6. Iva a Martin – shocking exit No. 2
7. Josef a Adriana – v to pevně doufám, jakkoliv Adriany mi je líto, že ji zařízli přiřazením k největšímu polenu soutěže, aby podruhé v řadě za sebou nevyhrála :-(

Kdo má čas a mlíko, může se k mé tipovačce přidat :-)

37
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Mlíko nemám a nepiju, fuj ! :-D
Ale tipnout si zkusím, ať je ve finále zasměju nad svojí naivitou ;-)

1. Eva a Jakub – jas jasů ! :-)
2. Darija a Dominik – víra prý hory přenáší, tak jsem zvědav. Sázím, že popularita Dominika by mohla vyvážit jistou „neznámost“ Darji
3. Tereza a Daniel – no jde to nahoru, ale pomaleji, než jsem čekal. Snad šlápnou na plyn !
4. Vávra a Kateřina – Vávrovy šance se strašně špatně tipujou. Může být druhý a může vypadnou v příštím kole. Tak to zkusím takto.
5. Marek a Lenka – není to špatný, ale myslel jsem, že to bude lepší. Páté místo vidím jako maximum.
6. Josef a Adriana – Josef není poleno, jen s tou jeho váhou se špatně v tanci nakládá. Myslím, že jedno kolo ještě přežije
7. Iva a Martin – shocking exit No. 1, Krajčo pro mě šokující moc nebyl

Ještě že to je tip zdarma …. ufff …

38
Jana
Reagovat

Tak moje tipy a fakt naprosto od boku, protože si myslím, že to může dopadnout jakkoli.

1. Eva a Jakub – věřím a doufám. Je tanečně skvělá, takže by ji nemusela potopit porota. Zároveň je velmi sympatická a není důvod, proč by ji měli potápět diváci.
2. Vávra a Kateřina
3. Darja a Dominik
4. Tereza a Daniel
5. Josef a Adriana
6. Iva a Martin
7. Marek a Lenka

ufff…

39
J.
Reagovat

Taky se přidám:
1. Vávra a Kateřina
2. Darija a Dominik
3. Eva a Jakub (tušim, že kdekdo bude čekat, že dostanou hlas od jiných a nakonec to na první místo nebude stačit, ale třeba se pletu)
4. Tereza a Daniel
5. Iva a Martin (tajné přání, aby byli aspoň v top5)
6. Josef a Adriana (obávám se, že má velkou přízeň diváků a obávám se, že to bude možná i na vyšší místa)
7. Marek a Lenka (stále jsou na konci u poroty a tolik fanoušků asi nemá)

PS: Ad DJ Vlado a precedens Kuchařová-Brzobohatý. Tam to tenkrát dopadlo špatně proto, že byly snad dvě 1. a dvě 2. místa. v tom kole podle tabulky od poroty, takže ač byl druhý, byl vlastně na pozici 3-4 a tím pádem skončil (myslím, že ho přeskočil Bugár z posledního místa). Jak se sejde několik shodných míst a není to 1,2,3,4,5 je to vždy o štěstí a můžou vypadávat i ti z předních příček u poroty

40
DJ Vlado
Reagovat

@Bezík: @Jana: @J.: Díky vám všem za vaše tipy 😉 Je hezké, jak se všichni shodujeme na Top 4 a Bottom 3, což mi dává naději, že Darija dnes uteče prokleté sambĕ a „švagrové“ z lopaty 😉

@J.: Našel jsem si to tady na Panáčkovi a Ondra se tehdy u poroty dělil dokonce o první místo 😉 Nic to ale nemění na mém závěru, že ho tehdy vyřadili diváci a Marka imho čeká stejný osud 😏

41
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Mohli bychom dát „něco na modlení“, aby nám Darja prošla do dalšího kola ! Nejdeš někde okolo kostela ? ;-) :-D

42
Prochor
Reagovat

@Bezík: Nebojte se, Vodička Darju dostane daleko – vzpomeňte na Veroniku Kubařovou.

43
J.
Reagovat

@DJ Vlado: Jo jo, to je pravda, vidíš to, dokonce to bylo z prvního místa, o to větší šok to asi byl…
Myslím, že Darija by se do Top5 mohla dostat, zprvu to bylo díky Dominikovi a teď si už získala i srdce nejednoho diváka. Že má radost z tance a baví jí to. Takže tuším, že minimálně ještě 3 týdny si jí užiješ… ;-)

44
DJ Vlado
Reagovat

@Bezík: Do kostela nechodím (můj kostel je hospoda :-D), ale možná to ani nebude potřeba, po dnešním výkonu a bodování poroty jsem relativně v klidu, takže zbývá, aby to nepodcenili diváci :-)

Přidat komentář