Panáček v reality show

Jak se staví sen 2016 (11. díl – 14.5.): Kaktusový ráj u Spěváčkových! (rekapitulace)

18. Květen 2016 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

jsss-2016-e11-01Autory proměny ze soboty Kamilu a Františka představovat nemusíme. Jejich rekonstrukce si dobře pamatujeme, stejně jako jejich obsesi malými kastlíky! Díl Jak se staví sen ze soboty 14.5. zařídil syn Filip pro svého tátu a ségru Julču. Všichni tři si poskromnu žijí v Radnici, ve vesničce u Plzně. Vlastní malý rodinný dům, kde rodina bydlí v přízemí. Pavel Spěváček, tedy hlava rodiny, se stal tátou na plný úvazek poté, co ho opustila žena a na památku mu zanechala dluhy ke splácení.

PŘED REKONSTRUKCÍ

Rekonstruovat se bude tradičně kuchyně s obývacím pokojem. Jako kdyby naše výtky designéři slyšeli a tentokrát se rodiny řádně vyptávali. Ale je to vidět na výsledku? Posuďte sami. Prostory v původním stavu není třeba hodnotit. Komunistický standart, co nezažil přeměny po dobu 25 let. V obývacím pokoji se nám dostalo podívané, že by opravdu na pravý mramorový koberec?

jsss-2016-e11-02

jsss-2016-e11-03

Rodina by si přála prosvětlit kuchyni. Táta Pavel by ji viděl ve světlé, ale dcera Julča by to chtěla v černobílé. Julča má ve všem jasno. A sedačku prý černou. Rodina si také stěžovala na málo úložných prostorů, přestože úložné prostory zabírají velkou část obývacího pokoje. No ty vitríny A telka taťky trochu mimo, co?

REKONSTRUKCE

Proměnu bylo třeba probrat s odborníky. Tak se zavítalo do podlahového centra, kde se vybral vinyl. Následovala návštěva v Oresi, která vyústila v to, že se stejné skříňky použili, jak v obývacím pokoji, tak v kuchyni. Dále se zbavili se polystyrenových podhledů.

jsss-2016-e11-04

jsss-2016-e11-05

jsss-2016-e11-06

jsss-2016-e11-07

CENA

Stavební a ostatní práce přišly na 134 360 Kč. Kuchyňská sestava na 44 077 Kč. Spotřebiče stály 31 350 Kč a podlaha 19 720 Kč. Nové dveře se zárubněmi 23 832 Kč a sedací souprava stála 58 940 Kč. Zbylý nábytek s dekoracemi přišel na 64 858 Kč. Celkově se utratilo 370 230 Kč.

HODNOCENÍ: Rekonstrukce pichlavá jak kaktus!

Tak po zhlédnutí videa „měsíc po rekonstrukci“ se nám do hodnocení nechce. V pořadu Vám valí klíny do hlavy o nivelačních stěrkách a srovnání povrchů a podobně, a potom vlastně ani tak nevadí, že vznikne schod 3 cm mezi obývacím pokojem a kuchyní? A že třeba dojde i ke zranění, jako, že došlo? Asi ukopnutý palec, cajk! Tohle by si měl vzít na svědomí architekt, to je tak na žalobu!

jsss-2016-e11-08

V kuchyni nejde pro změnu teď ani otevřít myčka, když někdo sedí u stolu. Vedle dřezu není odkládací prostor a je tam nějaká police, která tím, že je otevřená, působí dost ošklivě, když je plná. Proč se v JSSS opakují stejné chyby dokola? A opravdu Vám není blbé použít to stejné skříňky v obývacím pokoji i v kuchyni? Dobrý návrat k sektoru.

A co ty kaktusové polepy všude? To nikdo v JSSS neslyšel, že opakovaný vtip není vtipem? Třeba kaktusové hodiny, no vtípek, třeba by se mohl líbit, ale nemusí z interiéru dělat kaktusový skleník. Ach ouvej. A na květináče na kaktusy už nezbylo?
A dejte prosím rodině variabilní sezení. Myšleno o něco víc než kaktusový taburet.

No další hrůzostrašná rekonstrukce. Ať raději tato dvojice designéru jde dělat něco jiného. Ty jejich rekonstrukce jsou hrozné, nepraktické a nepěkné! Tato rodina si zasloužila opravdu více!

jsss-2016-e11-09

Hodnocení: 5/zdraví nebezpečné

TRUNDA elements

Jsme dvě sestry, který mají rády design a všechny možný kreativní činnosti. Když nás SUNíčko oslovil na psaní do jeho blogu, hned jsme kývly. Pořad Jak se staví sen dobře známe a ne úplně vždy jsme spokojené, co designéři na komerční televizi vytvoří. Vlastně málokdy. Tohle psaní proto bereme jako dobrou příležitost, kdy namísto vymýšlení blbin, zkusíme taky trochu kritizovat a prezentovat jiný pohled na věc.

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 11
Reagovat

Tak já měl z této rekonstrukce dobrý pocit, ale jsem laik. Holt se kaktusově vyřádili, možná až moc. Napadá mě, co by udělali, kdyby pan tatík sbíral známky :-) Jinak ten schod mezi podlahami tedy nic moc, ale zase za těch pár dní, lze pochopit. Já už měsíc čekám na dvířka ke kuchyňské lince od lakýrníka. Najít šikovné řemeslníky, to je fakt někdy nadliský úkol.

2
peritknie
Reagovat

Až na ten z Primy opsanej nesmysl.
Ten schod není mezi kuchyní a obývakem, ale mezi novým povrchem kuchyně a neupravovaným zbytkem bytu. Ve videu konkrétně prostor dveří vedle dřezu. Podlaha kuchyně a obýváku je v cajku, prkna podlahy jsou v obou místnostech přece v jednom směru.
Nicméně řešení – neřešení výškového rozdílu, tj ani obložení, je opravdu na zkopání Kakamily s Krasavečkem do kuličky. Jo, ony by se pak nedaly namontovat do futer ani ty nové dveře….

Reagovat

Kaktusové hodiny = týrání sukulentů. Místo těch mimibazarovských kýčů měli použít živé kytky a hlavně se vybodnout na polepy.

4
Trunda
Reagovat

@peritknie: Jaky opsany nesmysl?))) A ano, mate pravdu, vyskovy rozdil je mezi kuchyni a chodbou! Ale to je neomlouva!

5
Trunda elements
Reagovat

@Ajda: Jsme stejneho nazoru!!!

6
Trunda elements
Reagovat

@SUNíčko: Ale tady by se mely plnit sny, zadne omlouvani neschopnosti architektu.)))

Reagovat

@Trunda elements: Určitě to myslíte ironicky, teda doufám. Možná chtějí plnit sny, ale jsou z toho noční můry.

8
Trunda elements
Reagovat

@Ajda: My z toho máme také noční můry:)

9
Ifa
Reagovat

To neni ta Radnice, ale ty Radnice. Rodina bydli v Radnicich.

10
Trunda elements
Reagovat

Omlouváme se, snad jsme se někoho příliš nedotkly ;) V Radnicích jsme bohužel nebyly! My jsme z Dolan, tam to máme jasný!

11
Pája
Reagovat

@peritknie: Kakamila 😀😀

Přidat komentář