Panáček v reality show

StarDance XII (1+2): Jive, waltz a cha-cha; tango, samba a valčík

14. Říjen 2023 | napsal(a): | reality show: StarDance

SD 12 logo

Dva roky dlouhé čekání je u konce. Deset hvězdných párů se dnes poprvé představí divákům na tanečním parketu. Společně budeme trávit 10 večerů a na konci korunujeme nového tanečního krále a královnu!

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 38
1
J.
Reagovat

Zdravím všechny milovníky StarDance.
Chtěl jsem pod minulým článkem reagovat na DJ Vlada a jeho hodnocení jednotlivých párů, ale nešel mi přidal komentář, tak to dám sem… (pardon, že se trochu rozepíšu) :)

Letos je opravdu pestrá sestava. Ale každý rok se jede podle podobných schémat a i když do toho předloni dost hodil vidle covid, tak ze sestavy, která letos je, lze lecos odhadnout…

-Adamczyk: Tady souhlasím s Vladem, herec je na tv obrazovkách poměrně často, je celkem i vtipálek a poměrně šikovný, v kombinaci s tanečnicí Návorkovou má velmi dobře našlápnuto. Dle mě jeden z adeptů na finálovou trojici minimálně.

-Adamczyková: Vyfasovala tanečního nováčka ve SD, Eva je typ sportovce, kteří se dostávají daleko, ale je také dost sebevědomá a třeba její poznámka v jednom z medailonků: „Myslím, že si zatančím všechny tance“ může být pro některé diváky, co mají rádu snahu a pokoru trochu moc výstřel nahoru. Nicméně, na Top5 bych to viděl, v prvních kolech jí podrží dle mého, hlavně vysoké známky u poroty…

-Hradílek: Ač jsem i já sporotvní ignorant, tak Vávru znám, opět coby sportovec bude mít asi dobrou fyzičku, díky malému vzrůstu bude působit možná pro diváky i roztomile, záleží na tom, jak mu tance půjdou. Tipuju tak 6-7 místo.

-Chýlková: Ženy typu Ivany jsou cílovkou SD, dáma po 50tce, s kterou se ztotožní hodně divaček, bohužel u Ivany vidím handicap v její výšce, čím vyšší žena je, tím hůř se pohyb koordinuje, navíc obliba u diváků mi nepřijde všeobecně nijak vysoká. Naposledy, když byla v Tváři, sklízela dost kritiku o nějakých tanečních choreografiích pak bylo lepší nepolemizovat… Ženy často vypadávají ve SD první, ale myslím, že Ivanu aspoň první kola diváci podrží, i tak si myslím 8-10. místo max.

-Krajčo: Tady čekám celkem úspěch, Richard je celkem aktivní se svou ženou na sociálních sítích, půlka lidí ho zbožňuje (hlavně jeho písničky) půlka nemá ráda (patřím k té druhé půlce), přesně jak psal Vlado, nicméně tanečně by to mohl být takový snaživý medvídek, odhaduju tak 4-5 místo.

-Kubelková: Pokud by vypadla v prvních kolech, bylo by to pro mě docela překvapení, Iva je snad jediná bývalá Miss/Modelka (společně s Monikou Žídkovou), kterou měly rádi i ženy a dost jí fandí a celkově má velkou oblibu. Uvádí na primě Showtime i Jak se staví sen, zádrhel vidím spíš v tom, že někteří můžou být háklivý na to, že tančila už v konkurenčním Bailandu. Vidím to na Top3 a pokud ne, tak to bude celkem škoda…

-Maršálek: Tady to vidím též podobně jako Vlado, nevím jak bude pohybově nadaný, ale moc dobré proti ostatním to asi nebude. Tuším odchod mezi prvními (ne-li úplně první). Odhadem max 8-10 místo. a asi to nezachrání ani tanečnice Mašková.

-Mašková: Tereza je celkem pohybově nadaná a je to typ snaživky, působí na lidi celkem jako laskavá tetka, ač je to mladá holka. Problém vidím spíš v tom, že vyfasovala pro SD úplně nového a neznámého tanečníka. Pár potáhne hlavně ona ale myslím, že to nebude stačit na moc dlouho. Pokud jí nepodrží porota, vidím to tak na 8-10 místo, pokud bude mít vysoké známky, dotáhne to na 6-7 příčku.

-Pavlovčinová: Kdo viděl Kukačky, Dariju zná, jinak si myslím (pardon Vlado) že pár potáhne hlavně tanečník Vodička a jeho choreografie, které on fakt umí. Odhad určitě Top5, je otázka jak moc bude Dominikova popularita stačit. Darija má talentu dost, ale myslím, že jsou tam hvězdy, které mají masovější fankluby, takže uvidíme, kolik diváků si získá Darija…

-Prachař: Tady vidím taky jako největší slabinu vysoký věk. Čim starší „hvězda“ je, tim víc pro smích pak jeho tanec spíš působí. David by mohl být celkem snaživý, bohužel já k němu chovám jisté antipatie už dlouho. Těžko se mi hodnotí. Navíc je životním partnerem Lindy Rybové, kterou také dost lidí nemusí. Takže přes všechnu snahu, myslím, že bude znát, když mu brzy dojdou síly (pokud ne, překvapil by), tipuju tak na 6-8 místo…

Celkový odhad pořadí by byl asi:
Adamczyk, Kubelková, Adamczyková, Pavlovčinová, Krajčo, Hradílek, Prachař, Chýlková, Mašková, Maršálek,

Mé přání: Kubelková, Adamczyk, Mašková, Hradílek, Pavlovčinová, Adamczyková, Krajčo, Chýlková, Maršálek, Prachař

2
Prochor
Reagovat

Musím uznat, že Tereza Mašková nebyla špatná. Čekal jsem větší průšvih.

3
Bezík
Reagovat

Terka Mašková zatím s přehledem největší talent. To až se usadí a uvolní, tak to bude super. Adamczyk trochu zklamání.

4
Bezík
Reagovat

Hradílek překvapil, pozitivně, myslel jsem si že bude spíš dřevo a není, Eva dle očekávání solidní, Krajča bude těžké porazit, dobrý tanečník a nesmírně populární.

5
DJ Vlado
Reagovat

Včera jsem to neviděl (byl jsem na Ewĕ Farne v O2čku a za pár hodin odlétám na dovolenou do Turecka), ale zaregistroval jsem, že Darija tančila na Wednesday, tady asi někdo četl můj blog 😂 Takže i když mi příště vypadne, tak mě aspoň potěšila propojením mých dvou oblíbených seriálů z posledních let 😀

6
Lady XL
Reagovat

Neviděla jsem úplně všechny, ale všechny závěrečné ukázky ano. Lituji, že jsem neviděla tanec Evy Samkové Adamczykové. Je mi sympatická a vypadá to, že tančila dobře. Porota podle mne začala docela s nízkými známkami na začátku… Iva si zasloužila více. Dariju si z Kukaček nevybavuji (tedy teď už ano, ale nepoznala jsem ji). Byla hodně mdlá, což jí právem vyčetli. Je mlaďounká, měla by se více odvázat. Ale uvidíme dále, první kolo je ošidné na trému. Maršálka bych viděla jako prvního vypadnuvšího, protože fakt to nedává a ani v tom není dostatek humoru, aby to převýšilo to „neumění“, jako to bývalo jindy u jiných. Prachaře jsem opět neviděla, jen ukázku. Ale dost mi vadila barva kostýmu, dělala ho ještě starším. No pokud nebude dělat větší „šou“, tak taky brzy vypadne…. I když musím říct, že jsem ale vždy rostla, když šli dál neumětelové na úkor snažících se a slušně tančících, ale nemajících takovou fanouškovskou základnu…. Ale jo, bylo to fajn podívání. Bezva večer.

7
Violete
Reagovat

Půjdu proti proudu, Mašková mě vůbec nějak neoslovila a za mě byl nejlepší Maršálek. Mě prostě ten jeho nadhled bavil a byla v tom i krásná elegance. Pak ještě Eva S. A. dost překvapila a má výborného tanečníka, myslím, že dojdou daleko. Hradílek byl skvělý, plul po parketu, doufám, že vydrží v soutěži dlouho. Nejlépe po technické stránce to dala Kubelková. Těším se, co vymyslí za další choreografie Vodička.

8
Prochor
Reagovat

@Violete: Kubelková je mi sympatická a jsem rád, že to dala dobře. Líbilo se mi, jak v jednom dílu Tlouštíků cvičila s nějakým tlouštíkem a sehnala mu tričko Jardy Jágra když splnil svůj plán hubnutí.

9
Jana
Reagovat

Zacina druhy vecer… Co proboha provedla Chylkova vizazistum?

10
Jana
Reagovat

Ja teda nemuzu Krajca hodnotit objektivne, hodne ho nemam rada… ale jako obodovat rozdilem jedineho bodu to nic moc tango a fakt hodne dobry valcik je ulet :-(((

11
Prochor
Reagovat

Mně se líbil nápad poslat fotku Evy jejím kámošům snowborďákům. Ti budou čumět :-)

12
Bezík
Reagovat

Musím se opakovat, ale Terka je velký talent, pokud vydrží do závěrečných kol tak to bude hodně zajímavé. Jinak odstup Evy od „zbytku pole“ se zatím spíš zvětšuje.

13
Prochor
Reagovat

Marek se mi zatím líbil nejvíc. Sice tomu nerozumím, ale mělo to šmrnc.

14
Jana
Reagovat

Terka je talent… Ale pro me je wow jeji tanecnik! Vynikajici tanecnik a skvely choreograf…

Libi se mi napady Bartunkove.
A tedy Markova samba na to, jak je tvrdy, mi prisla naprosto super.

Z Ivy K. jsem takova rozpacita…

15
Prochor
Reagovat

Já fandím Ivě Kubelkové takže jsem s hodnocením spokojený. Jsem zvědavý, kdo dnes vypadne. Jinak – Daša čím je starší, tím je hezčí.

16
Jana
Reagovat

To se u Darji po*, ne??? Ve srovnani s Evou i Ivou…

17
Bezík
Reagovat

@Jana: Zajímavý rozpor mezi slovním hodnocením a známkami. Ale o Darju jsem měl obavy, takže známky kvituji, dost možná že ji v soutěži zachránily.

18
Bezík
Reagovat

David byl určitě mezi adepty na vypadnutí, i když já bych tam raději viděl Maršálka, u něj mám pořád obavu „Pavláskova efektu“. Ale OK, budiž. Oproti minulému kolu šel nahoru Marek, který konečně přišel na to, jak tanec správně „zahrát“ a Darja, kterou porota trochu zbytečně sepsula, aby to pak při známkování napravila. Jinak asi celkem stabilní úroveň všech párů.

19
Bezík
Reagovat

A máme tu opět hodnocení pana Fábery :
https://fabera.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=808034
Dost se s ním shodnu, jsem rád, že jsem neměl vlčí mlhu když jsem měl z tance Darji dojem jako z jednoho z nejlepších, i pan Fábera ji spolu s Kubelkovou ohodnotil osmičkou jako dva nejlepší tance. Já bych tu osmičku rozhodně přiřknul i Evě. Jinak to vidím v zásadě stejně.

20
Prochor
Reagovat

@Bezík: Maršálek, jak pořád ochutnává své dorty, nemá postavu pro Stardance. Na druhou stranu Pavlásek nebyl o moc lepší. Takže bude zajímavé kam až se Maršálek „prokráčí“ :-)

21
Bezík
Reagovat

@Prochor: Tak Maršálek je zcela něco jiného. Na rozdíl od Pavláska bere vše naprosto seriózně a dá se říci, že i poměrně slušně (na svojí figuru) i tančí, což se o Pavláskovi říct nedalo. „Pavláskovým efektem“ jsem myslel schválnosti určitého typu diváků, kteří budou pro něj hlasovat z jakéhosi trucu. Ale snad to v tomto případě nehrozí.

22
Violete
Reagovat

@Jana: Přesně jako choreograf se mi také začal moc líbit. Jakub Mazůch mě také přijde ve vymýšlení choreografií hodně slibný. Ta pohádková se moc povedla. Tahle taneční dvojice Eva + Jakub mi přijde nejvyváženější. Také mě tentokrát moc bavil Hradilek, měl skvělou jiskru.

23
Violete
Reagovat

@Bezík: Jásala jsem, když Maršálek nevypadnul, fandím mu. Můj tip na finále je Krajčo a Adamczyková. Mašková a Pavlovičová mohou ještě promluvit do pořadí. Kubelková mi přijde nejlepší po taneční stránce, ale obávám se, že ji nakonec fanoušci až na první místa nedotlačí. Ale té také fandím, je fakt výborná.

24
Bezík
Reagovat

@Violete: Tipovat finálovou trojku bych snad ani nechtěl. Kromě Evy, kterou tam vidím jako jistotu je to těžký. K modelkám diváci velkou náklonost obvykle nechovají, takže i když Kubelková tančí solidně, tak nevím nevím. Já kromě Evy fandím Darje i Tereze ( safra, já už jsem jak Vlado :-D ), ale na velký úspěch to tam taky moc nevidím. Může tam být Krajčo, Marek, Hradílek, kdo ví. Peníze bych na to letos nevsadil :-D .

25
DJ Vlado
Reagovat

Zdravím po návratu z Turecka! Jsem moc rád, že se Darija ve druhém kole tak výrazně zvedla a souhlasím s Bezíkem, že to byl jeden z nejlepších tanců večera (i když ani v prvním kole imho nebyla špatná a potěšila mě tou Wednesday, k níž jsem její Báru z Kukaček přirovnával zde) a pro diváka laika to byla rozhodně nejpůsobivější choreografie, jaké Vodička prostě umí :-)

Z profesionálních tanečnic je pro mě hodně sexy Krajčova tanečnice (btw. jsem sám, komu připomíná Kristínu Svarinskou?), proto mám tento pár na druhém místě, jakkoliv novější tvorbu Kryštofu nemusím, ale některé jejich písně z raného období byly fajn a Krajčo u mě dodnes žije z toho, jak v Medúze rýpal do boybandů :-D Třetí místo u mě mnohé překvapí, jelikož na něm mám Terezu, kterou jsem v žádné z předchozích soutěží nemusel (v Talentu mi lezla na nervy hraním na city s mrtvým tatínkem, v SS byla takovou superfavoritkou, že se jí nedalo fandit a navíc stála v cestě Elišce, a v Tváři jí moc nešlo herectví a zářila jen v číslech, kde stačilo umět zpívat), ale čas obrousil hrany a navíc tady není hlavní favoritkou, ale spolehlivou klidnou silou :-)

K ostatním soutěžícím: Eva je skvělá a pokud vyhraje, budu to plně respektovat, ale holt je na mě až moc velkou favoritkou, jakou byla Tereza v SS :-) Marek je pro mě celkově za očekáváním a opět souhlas s Bezíkem, že to dohání herectvím :-/ Hradilek je zatím takový neutrál, první kolo super, druhé nic moc, navíc mám trochu problém s jeho tanečnicí, která vedle něj vypadá jako jeho matka :-D Kubelková je tanečně profi, ale její vystoupení mě nechávají chladným (a taky mám averzi na jejího potenciálního zeťáka) :-/ Chýlkovou uznávám jako herečku, ale tanečně je z žen jasně nejslabší, a Maršálek je podle očekávání medvěd Brtník, avšak je mi líto Adriany, kterou přiřazením k němu ukázkově zařízli, aby podruhé za sebou nevyhrála :-/ Každopádně v následujících kolech by měli vypadnout dva posledně jmenovaní a potom to začne být napínavé, jedinou jasnou finalistkou je Eva a z ostatních šesti může být ve finále kdokoliv :-)

26
Prochor
Reagovat

@DJ Vlado: Terezu jsem v Superstar neměl rád protože kombinace jejího vibráta s nadpozemskou chválou poroty byla pro mně nestravitelná. Ale je zajímavé, že ve Stardance mi vůbec nevadí. Je to jiná soutěž a porota je naštěstí kritická a Tereze se celkem daří. Jsem současně zvědavý, jestli jí její armáda fanoušků dostane až do finále jako kdysi Anetu Langerovou.

27
DJ Vlado
Reagovat

Ještě k vypadlému Prachařovi: už podruhé se ukázalo, že model postaršího herce, který je sice všeobecně známý, ale už přestárlý a přes velkou snahu nestíhá, je více než vděčný, jelikož se tím aspoň trochu vyrovná statistika genderového poměru prvních vypadlíků, proto prosím produkci, aby do každé další řady SD vždy zařadila jednoho podobného „dědka“, kterého diváci nechtějí déle trápit (příště by mohli angažovat Skopala, aby bratři Dvořákovi z Vyprávěj byli kompletní :-D), což mi pořád přijde spravedlivější, než jako první vyřadit ženu, která třeba ani netančí nejhůř, ale má prostě smůlu, že není všeobecně známá :-)

28
J.
Reagovat

@DJ Vlado: S tímhle souhlasím, je to teprve potřetí, co opustil SD jako první muž. U Prachaře mi to vůbec nevadí, doufal jsem, že půjde buď on, nebo Maršálek. Za Prachaře jsem radši, neni mi sympatický, jeho Lindu asi nemá rádo hodně lidí a spíš než málo fanoušků, měl spíš smůlu, že kvůli tomu všemu mu radši nikdo hlas neposlal…
Co jsem pak četl komentáře, Maršálek je docela oblíbený, hodně lidi nadávali na Chýlkovou. Takže si myslím, že pokud se jí to příště vyloženě nepovede, tak půjde před Maršálkem.
Zbytek účastníků hodně vyrovnaný, Adamczyková náležitě vyčnívá, ale to se dalo čekat. Jen zda jí tohle jasné adaptování na favoritku nakonec nezlomí vaz… Za mě zatím spokojenost. Kdyby vypadávali první tak nějak ti tanečně slabší, tak by mi to nevadilo. Letos teda porota jede hodně vysoké známky od prvních kol, to mě docela překvapilo. Na porotu dnes asi všude nadávají víc, než na účastníky.

29
Violete
Reagovat

@DJ Vlado: Hezky to řekla Tatiana o Markovi, že to bylo pregrimasováno :-) Jestli bude Darija předvádět tak hezké choreografie i nadále, tak jí snad začnu fandit. Svatopluk Skopal to byl můj oblíbenec, měli ho angažovat při průletu časovou dírou v éře, kdy hrál v Dlouhé míli. Jinak doufám, že Hradílek to ještě pořádně rozjede.

30
Violete
Reagovat

@Bezík: Princezna s křovinořezem si to dovolí tipnout, má dobře nabroušeno :-)))

31
Bezík
Reagovat

@Violete: No jo, jasný ! Křovinořez snadno vyřeší potenciální odchylky od tipu ! :-D :-D

32
Violete
Reagovat

Princezna z Tridentského království si prozatím přeje, aby se jí po vítězství ve Stardance po schodištích proháněla Eva Adamczyková se snowboardem a aby jí Richard Krajčo zapěl každý večer před usnutím baladu. Ale ona je vrtkavá, třeba postupem doby změní na pořadí ve Stardance názor :-))) A pššt. Její tajný černý kůň je Vítězslav Hradilek, má pro něj oblek Zorra mstitele a chtěla by, aby ji doprovázel na cestách kočárem po království.

33
Violete
Reagovat

@Bezík: O čtvrtém a pátém místě nemá princezna také pochyb, samozřejmě Iva Kubelková, kterou nutně potřebuje jako moderátorku rytířských turnajů a Josef Maršálek,který si získal její srdce mimo jiné dodávkou těch skvostných koblih, kterou jsou jejím nejoblíbenějším dezertem.

34
libena
Reagovat

@Violete: hradílek je vavřinec…vávra…a je fajn, stejně tak iva kubelková.

35
Bezík
Reagovat

@Violete: Princezna zdá se býti rok od roku náročnější … bude těžké jí vyhovět v plném rozsahu …. ufffff

36
Violete
Reagovat

@libena: To jsem to ale zmotala, díky za upozornění. Tak, že by podvědomí naznačovalo vítězství a napsala jsem Vítězslav, když je Vavřinec :-)

37
Violete
Reagovat

@Bezík: Náročná, to snad ani ne. Ale odrovnaly ji ty koblihy, už přemýšlí, jak Marek Eben mluvil o tom, že by chtěl být uvnitř koblihy, jaké by to bylo tam někoho přesunout, když ji bude moc zlobit :-)

38
libena
Reagovat

@Violete: no tak to je super…vítězství…vítězslav :-) to se povedlo

Přidat komentář