Panáček v reality show

Genderová vyváženost aneb Jak (zase) zabít Survivor

10. Březen 2023 | napsal(a): | reality show: Survivor Česko & Slovensko

survivor s2e14Až do 13. dílu to vlastně byl až na pár výjimek asi nejlepší Survivor, jaký na území Česka a Slovenska zatím vznikl. 14. epizoda ale vše dobré zabila. Jeden z kmenů totiž šel na kmenovou radu s tím, že dostal příkázáno vyhodit některého ze zbývajících mužů, aby náhodou zase neodešla nějaká žena a aby hra nebyla genderově nevyvážená. Tak zásadní nabourání už beztak pokrouceného konceptu Survivoru jeden ze soutěžících nehodlal akceptovat a rozhodl se v něčem takovém dále nepokračovat.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

Survivor Česko & Slovensko

Diskuze k článku

Počet komentářů: 42
1
Peter
Reagovat

Prvá kmeňová rada, ktorá sa mi nepáčila a trošku mi skazila chuť na tohtoročný Survivor. No verím, že to bola len čierna výnimka a že sa vrátime späť do kvalitného ročníka už budúci týždeň.

V prvovm rade Genderová vyváženosť – úplná hlúposť. Chcú asi aby v zlúčení mali aj nejaké ženy, no takýmto spôsobom?

Druhá vec – nemyslím si, že je to z hlavy Ondreja. Je pravda, že o hre ma z nás najväčší prehľad, nakoľko ju nepretržite sleduje a je do nej neskutočne zažratý (čo by nemusel, na moderátora skvelá práca a prehľad- kto ho aspoň trochu sleduje jeho rekapy tak vie) a aj preto si rád pozriem najprv jeho vyjadrenie dnes na IG a potom budem hodnotiť jeho chovanie. Predsa len mi máme len zostrihanú verziu a ako vieme veľa krát je to úplne inak.

V neposlednom rade Jirka. Tento chlapík mohol byť dobrým hráčom, no pre mňa ním určite nebol. Jeho psychické výlevy, neskutočná paranoja a prezrádzanie akejkoľvek taktiky pred všetkými z neho nerobili dobrého hráča ako to sám o sebe tvrdil, no práve naopak.

No a nakoniec netreba zabúdať, že je to iba hra a show. Pre mňa trochu úsmevná situácia. Ako som si všimol, keď je niečo zle hneď sa to tu zaplní a hate za hatom. Typická ľudská vlastnosť nadávať a sťažovať sa :D Pred touto kmeňovou radou to tu vyzeralo ako pohrebisko bez reakcií, keď tu zrazu…Ale je to v poriadku veď aj zlá reklama je reklama :D

2
Iv. Sa.
Reagovat

@Peter:

Vďaka, Peter ;-)
S chutí jsem si to přečetla*

3
Peter
Reagovat

@Iv. Sa.: Dík.

No a pre všetkých haterov, ktorí už stihli Ondru odsúdiť, tak tu je vyjadrenie Vládi (minuloročného víťaza Survivora) k celkovej genderovej situácií a pravidlám. Niečo podobné som aj ja osobne očakával a som zvedavý ešte na celkový postoj Ondreja k tejto situácií. Btw. Vláďa robí taktiež skvelé rekapy k jednotlivým dielom (vrelo odporúčam), hoc tie Ondrejove sú o niečo lepšie, nakoľko sú tam veci a pikošky zo zákulisia a momenty, ktoré sme nemali možnosť vidieť na obrazovke a to tak ako my ani Vláďa nemôže vedieť. Takže, kto má záujem nech sa páči:

https://www.youtube.com/watch?v=Ebe5is2AlGk

4
bobina
Reagovat

@Peter: Viděla jsem všechny řady australského a amerického Survivoru. Genderové pravidlo nebylo NIKDY použito. Produkce také zasahuje, ale dělá to citlivěji, ne tak hrubě a očividně jako naši amatéři. Jde o velké peníze a všichni by měli mít stejnou šanci.

5
Peter
Reagovat

@bobina: Ano lebo ani v jednom americkom ci australsom survivori neboli v rade vyluceni 6x zien alebo muzov. Skus si pozriet reakciu Vladu, alebo este lepsie Ondreja. Ten to vo svojom rekape dokonale vysvetlil. Jirka podozrieval kameramanov z ovplyvnovania celej hrY, rozpraval sa s hlavnou produkcnou aj dalsimi tvorcami co je rovno na vyhadzov. Doslova cista paranoja a porusovania celkovej hry. Pred Obdrejom klobuk dole a ked si pozries jeho vyjadrenie urcite celu situaciu dokonale pochopis, nakolko vyzeras byt rozumna holka. A genderove pravidlo je zakotvene v biblii Survivora. Podla Obdreja sa uz niekolko krat pouzilo, no tak aby si to divak nevsimol. Nuz u nas to bolo boom. Ale zato Moderator nemoze. On tu hru len sprevadza-netvori ju! Co mu je povedane to musi urobit!

6
Pattrick
Reagovat

Napsal jsem Georgovi z australského survivora, jestli nějaké takové pravidlo mají před hrou a napsal, že nemají.. je to prostě bullshit :)

7
Peter
Reagovat

@Pattrick: Ak je to v biblii tak ho maju vsetci! Len este u nich bud nebolo pouzite nakolko este nikdy v historii sa nestalo aby v rade vypadlo hned zo zaciatku 6 zien (alebo muzov).

Druha vec je ze mohlo byt pouzite bez toho aby si ho divak vsimol (skryte). Ondrej to sam popisoval, ze niektore zahranicne produkcie do hry zasahuju viac a bez toho, aby to bolo na obraze. Ceska strana to na obraz dala. Budiz je to jedno. Survivor je hra a je to hra kde sa neustale nieco meni a spravny – dobry hrac sa musi zmenam prisposobit. Mne osobne to gendrove pravidlo tiez neni po chuti ale tak co… Mat v zluceni 11 chlapov by asi bolo divne.

8
Pattrick
Reagovat

@Peter: Nikde to není, je prostě vymyšlená sračka, kterou si česká a turecká produkce vymyslela. Jako že nějaká „Survivor Bible“, tohle žerou opravdu jen diváci, co neznají jiné světové verze, pro mě jako fanouška je to flusanec názvu Survivor a celému konceptu této hry.

9
Peter
Reagovat

@Pattrick: Tak tvoj nazor, neberiem ti ho. No ak si sledoval tolko zahranicnych verzii ako tvrdis, tak by si vedel ze kazda produkcia to robi trochu inak. A ze je mnoho verzii ako tuto hru hrat. V Survivori sa jednoducho deju zmeny stale o tom to je.

No suhlasim. Genderove pravidlo je podla mna zle a urcite uskodilo hre – snad v nom nebudu pokracovat, lebo to bude tragedia. Bolo by zaujimave sledovat kto z dvojice Johana a Jiri bude lepsi.

10
JanaH
Reagovat

@Pattrick: jj, četla jsem tě na fóru. ;-)
Souhlas, JE to bullshit jak sviň.

Viděla jsem plky Vládi i plky mistra Novotného (blicí smajlík). Ten obzvlášť už mne ničím nepřekvapí.
Alibismus a výmluvy pro naivní Nováky. Obhajování neobhajitelného.
Novotný sám sebe pěkně pochválil a pasoval se na „garanta“ a „služebníka“ hry. :-D Navíc on přece natočil devět VELKÝCH reality show (že většina byly sračky jaksi zapomněl uvést)…

11
JanaH
Reagovat

PS. Vláďa se ve svém videu dopustil několika informačních faulů.

Z diskuze pod jeho videm např. toto jako důkaz místo slibů:
„Se vším respektem…V USA Survivoru máš očividně mezery. Detailní chyby jako třeba, že Filipíny (S25) neměli Ostrov vykoupení (ten byl v S22, S23 a S27) pominu. Taky to, že 25 + 17 je 42 (vítězové) a aktuálně je dotočeno a vydáno 43 sérií (44 právě vychází). Každopádně v US normálně bojují ženy proti mužům v duelech bez výjimek. Máš však pravdu, že srovnávat se to s naší verzí nedá. Problém je u tvých statistik.
5 žen po sobě v US sice asi skutečně nikdy nevypadlo, ale zapomínáš, že Vašek ve hře skončil mezi 3. a 4. vyřazenou ženou. To se klasicky počítá do umístění. Tudíž Vašek byl 4. vyloučenou osobou, i když nevypadl na KR. Tudíž máš 3 ženy v kuse. Dále také mluvíš jen o prvních out, ale co fakt, že v US byla finálová 5 žen (S24) a také finálová 4 žen (S16). Muži měli nejlepší rekord F3 (S21) a to spolu ani nebyli v alianci. Také aliance mužů v US se klasicky rozpadnou kolem 3 rady a ty ženské drží až do konce. Zkrátka zde uvádíš pouze fakta, která se hodí tobě. Navíc některá chybně, viz další odstavec.
Dále říkáš, že maximálně po sobě vypadli 3 muži…. V S34 po sobě šli Tony, Caleb, Malcolm a JT (to jsou 4)…. Pokud bereš pouze pre-merge. Pokud i merge, vypadlo po sobě až 6 mužů (což se u žen nestalo nikdy). Mluvím o S29 kde vypadli Josh, Jeremy, Wes, Reed, Alec a Jon a až poté šla domů žena. V S24 šlo po sobě také 6 mužů (5 pokud tedy nepočítáš evakuaci). Konkrétně Colton stažen ze hry v pre-merge a poté pětice mužů: Jonas, Michael, Jay, Leif a Troy.
Tudíž celou část s US statistikou beru jako velký fail a na základě toho stavíš celý svůj argument o „logice“ tohoto zvratu.“

Mně se s tím nechce crcat, ale našlo by se toho víc. Namátkou třeba Millennials vs. Gen X. A nebo co Palau? ;-)

12
Pattrick
Reagovat

Poslal jsme Vláďovi printscreen, jak mi odpověděl George z Australského survivora, že toto zmíní v recapu, divím se, že Vláďa na to celé skočil.

Napsal jsem i 2 australským produkčním, jestli něco takového mají v pravidlech pro takový případ, tak uvidím, jestli mi napíšou.

Já chápu, že tohle je prostě Turecká verze, mají poupravená pravidla, viz. duely, ale tohle je pro mě ovlivnění nejhorším možným způsobem. To je jak kdyby produkce řekla, ty jo, lidi milují Johanu, potřebujeme ji mít co nejdéle, dáme ji imunitu.

Hlavně Turecká verze si za to může sama, když ty soutěže jsou takto fyzicky náročné, že logicky se chceš zbavit slabých ženských (to není jak AU, US verze) kde ty výzvy jsou složené od fyzické části po skládací, házecí a zapojuje se celý kmen a nahraješ tu hru hodinu na přímém slunci.

13
Peter
Reagovat

Ďalší skvelý rekap Vládi k 13. a 14. Kto nevidel doporučujem:
https://www.youtube.com/watch?v=kCt8TNi-kPM

Ako vidieť niektorí jedinci, to na sociálnych sieťach dosť prežívajú a nezvládajú svoje emócie :D Ich diskusie a komentáre plné nadávok a rôznych „chytrých“ označení sú smutné, lebo to v skutočnosti ukazuje len ich inteligenčnú úroveň (útoky na Vládu a Novotného – ach jaj veď je to show. Je ľudské sa mýliť a to že Vláďa nemôže ovládať všetko čo sa odohralo v tom ktorom Survivori, ved je ich milión a preto ho haniť alebo zhadzovať? Ale od počítača, či mobilu je všetko ľahšie ako si to reálne skúsiť a vyhrať to).

Ondrejove vyjadrenie k celkovej situácií na IG bolo tak vecné a jasné, že každý rozumný človek by to pochopil, nakoľko to naozaj zrozumiteľne vysvetlil. A kto to nepochopil tak jeho smola a už asi niet čo dodať :D

Z celého vyplýva jedno. Cela gender situácia priniesla vlnu reakcií a zvýšenú pozornosť o túto reláciu. Záujem o tuto show náramne zrástol. Dokonca sa o našej verzií hovorí už aj v zahraničí a ako som hovoril aj zlá reklama je reklama a určite pritiahla k obrazovkám nových divákov :D

14
dejna
Reagovat

@Peter:
Především ty by sis měl dát pozor na rozdíl mezi kritizováním a hejtováním. Protože označit všechny autory nesouhlasných příspěvků za hatery už hejtováním je…viz pravopiscesky.cz.
Kdyby nebylo té poslední KR, nepsala bych sem, protože nebylo o čem. Až použití toho g,pravidla mě přimělo napsat, co si skutečně myslím.
A myslím (po odsledování všech ročníků US Survivor) zůstal náš jakobySurvivor někde před hradbami té soutěže, kterou vymysleli amíci a převzali i Australané.

15
dejna
Reagovat

@JanaH: 11Bravo!!! Ušetřila jsi mi čas. ;))
Jinak souhlas se vším…i minule.
Pattrick – taky dík, jsem zvědavá, jestli odpovědí a co.

16
dejna
Reagovat

Btw. existuje nějaký odkaz na Bibli Survivoru? Tu americkou, samozřejmě. Četl ji tu někdo?
Nebo se jedná o zprávu rádia Jerevan? :/

17
Peter
Reagovat

@dejna: ale ja som neoznacil vsetkych autorov za haterov 😁

18
Pattrick
Reagovat

@dejna: Já jsem hledal a nic nenašel, čekám, zda odpoví na instagramu 2 produkční australské verze, kterým jsem psal :)

19
Peter
Reagovat

Ohľadom tej Biblie. Určite nieje dostupná verejnosti a nepoznajú ju ani súťažiaci. Pozná ju produkcia a určite aj Ondrej, nakoľko spomínal, že by nikdy nemohol byť hráčom Survivora aj práve preto.

20
dejna
Reagovat

Divný je, že na netu není zmínky o nějaké „bibli“ a že by ji třeba znal Jeff Probst.
Jediná Bible Survivoru je tato
https://www.amazon.com/Survivor-Unofficial-Bible-Greatest-Reality/dp/1468150979
ale podle hodnocení za moc nestojí.
Dále jsem jsem si vzpomněla na Předpisy a pravidla:
https://1url.cz/6r9Mw
Zajímavý je, že s produkcí se komunikovat může. S kameramany ne.

21
dejna
Reagovat

Tato pravidla jsou podrobnější…i k té produkci.
https://1url.cz/zr9MN

22
Jakub
Reagovat

@Peter:

Člověče ty toho Vláďu a Ondru nějak žereš :) :) :) Ale je to tvůj názor , to ti neberu , my fans zas máme ten náš ale určitým faktům se ubránit nelze .
Turci jsou prostě zvyklí dělat si to po svým , Acun Medya Global pro turecký trh upravila řadu reality show , ale Survivora zprznila asi nejvíc , to že mají oni sami rádi parkoury ,že na tom mají postavenou ještě jednu svojí další reality-show s názvem Exatlon / Exatlon Cup je věc druhá .. jsou na to prostě ujetí , ale nemusí to nutit všem ostatním produkcím .
Lidi , nejenom Petere , nevěřte hned všemu co se vám TV po nějakém průseru snaží nabulíkovat :) . Ondru z ničeho ale neviním , rád věřím tomu , že tomu dává co může aby přiblížil Survivor blíže k lepším verzím , nicméně některá jeho prohlášení jsou lehce sus :) .

23
JanaH
Reagovat

@Pattrick: Vláďa na to skočil, bo notičky Novy.
A stejně jako narcis Novotný používá přesně ty samé obraty a fráze. Naučili se to dobře, chlapci.
Ve svém posledním rekapu k tomu říká mnohaslovně furt to samé, co v té své předešlé podlézavé pětiminutovce.
Ale jako přidanou hodnotu se několik minut podrobně věnuje rozebírání bulvárních žvástů kolem „love story“ některých účastníků, aby to ukončil větou, že ho to nezajímá.
A obhajuje nekonečné soutěže jeden na jednoho do miliónu bodů jako zajímavější.
Twl.

@dejna: haha, nalévání čistého mlieka mě baví.
Stejně jako mě baví, že Panáčkovci mají po většině dobrý vkus, „čuch“ na zmetky a alergii na Borisovce.

Odkaz neexistuje.
Ty tvoje jsou fajn, ale tím se v podstatě řídí i našinci…

24
JanaH
Reagovat

@Jakub: souhlas.
Až na první část poslední věty, tam souhlasím proti. :-D Hodně proti, páč já mu to nevěřím. On cokoli děla, tak hlavně pro sebe.

Ještě Novotného IG, zkráceno:
„Myslím si,že se akorát plácáte po ramenou, jak jste dobrý vy a celý team, který na této hře pracuje. Ale opak je pravdou…
… platí, že když 2 dělají totéž, není to totéž a americké verzi survivoru nesahá tento paskvil survivoru ani po kotníky. A z vás košile Jeffa Probsta bohužel taky neudělá.“
:-DD

25
Pattrick
Reagovat

Jinak mi napsal produkční Australského survivor – David Forster (který dělá i další show)

„Quite frankly, that is shocking to hear. We have NO rules around gender in the game. The best players make merge regardless of their gender. All players vote equally. There is no restriction or requirement on gender“

– Takže asi tak, celá Česká a hlavně Turecká produkce se může jít vys.. s nějakým pravidlem a že takto může zasáhnout do hry kdokoliv..

26
JanaH
Reagovat

@Pattrick: super Pattricku, díky!
Teď už asi opravdu není co dodat, že?

27
Pattrick
Reagovat

Ne, prostě si produkce dělala z nováckých lidí ovečky :)

Ještě přikládám printscreen z odpovědí:

https://ibb.co/SmZGgKj

28
dejna
Reagovat

@Pattrick:
No páni!!! :0 :////

Díky moc, Pattricku!

Tu odpověď by měli mít Novotný s Orlíkem přilepenou na čele. ://

29
Franz
Reagovat

Pro spoustu diváků byl Jirka tak nesympatický, že jeho odstoupení vyvolává jen pouhé pousmání. Manipulátor, který chtěl zmanipulovat i celý štáb. Hrál si na druhého Vláďu a tomu nesahá ani po kotníky. Nad nějakým gender pravidlem se může divák pozastavit, ale radostnější je odchod toho chytrolína.

30
dejna
Reagovat

Už vloni jsem si říkala, kdyby raději za peníze, které protočí za čs-tur frašku nakoupili nějaké díly us a aus Survivorů. Potom by snad naši diváci neuvěřili tak lehce kecům Novotného a spol.
Jenže to oni ne, místo 26 dnů (us) raději 68 dnů S 1, S 2 už 80 dnů…na kolik dnů naroste případný S 3? Nejspíš jde o docela fajn placenou dovolenou…hráče z ní vyjímám.

31
dejna
Reagovat

@Franz:
Přesně takto začínají pohádky ovčí babičky, aneb moje tušení, k čemu ten náš Jakosurvivor povede, se naplňuje. :/ :DD

32
Pattrick
Reagovat

@dejna: Je to tak, také jsem si to říkal, že by bylo lepší koupit práva na AU, US verze a nazdar.. ta jedna serie australské verze co je na voyo je k pláči :)

33
JanaH
Reagovat

@Franz: jenže tady vůbec nejde o nějakého Hanouska, ale o princip, přece.
OK, Hanousek je pro tebe blb. Dosaď si do stejné situace svého největšího fanouška.
Ještě pořád to bude OK?
A nebo „halooo, to je přece Survájvr!“?

Borisové věší Novákům bulíky na nos a ti jim to houfně baští a ještě tleskají ručičkama, jak pěkně s tím hajzlem Hanouskem Novotný zametl.

34
Franz
Reagovat

@JanaH:
Můj „fanoušek“ tam už reálně není. A on takové manipulace nedělal.

35
Franz
Reagovat

Švancara o Survivoru: Jít v noci na záchod? To bylo v pytli. Sex tam není téma.
Zdroj: https://brnensky.denik.cz/ostatni_region/petr-svancara-survivor-hlad-jidlo-reality-show-televize-fotbal-sex-20230315.html

36
Iv. Sa.
Reagovat

@Franz:
35
Dík za tento rozhovor, Švanci je fajn člověk a moc ho přeji všem, co s ním mohou sdílet život. Bylo mi neskutečně líto, když ho vytáhli k Rebelům a Hrdinové začali vyhrávat jídlo, to byl fakt pech.
Super rozhovor, úplně ho slyším.
Smála jsem se nahlas, když před Survivorem perlil Švanci v Na lovu Speciál.

37
J.
Reagovat

To genderové pravidlo je absolutní nesmysl. Normálně jsem zastánce žen a štve mě, když jich povypadává tolik najednou, ale tady to má být hlavně soutěž a i když se jim mají stavět překážky, tak tohle je absolutní podpásovka.
Asi stejně, jak kdyby v ročníku co já vim – Superstar, kdy povypadávaly skoro všechny holky, najednou vytasili, že máme genderové pravidlo a i když diváci odhlasovali na vypadnutí po sobě 6 holek, tak ne, ta poslední nevypadne ale vypadne kluk, který skončil jako poslední před ní. Jestli si člověk řikal, že ze Survivora udělali udělali totální frašku už loni, tak po tomhle pravidlu, je to dno všeho dna.

A přesně tohle je o tom, jaké kdo vytvoří aliance a dokáže si vytvořit skupinu, která ho podpoří atd. Loni tam na konci zůstali 2 chlapi a jinak samé baby (hlavně díky tomu, že plno chlapů mělo zranění) a taky nikdo neřešil, že musí vypadnou příště žena, protože by se mohlo stát, že Vláďa a Braňo zůstanou jako jediní chlapi a nebudou mít konkurenci třeba v silových soubojích. Loni holt intrikařili ženské a chlapi odpadávali ze zdravotních důvodů. Tak jestli se letos chlapi chtěli první zbavit ženských, a pak se servat mezi sebou, neměla do toho produkce vůbec zasahovat…
Kdyby to měl být pořad o nějaké vyváženosti, tak to jsme pak v soutěži, Gender Česko Slovensko, ne Survivor. Bohužel, dnes už takhle produkce zasahují do kde čeho, co má název „reality“ a tady to dělají tak okatě, že to vidí i slepý!

38
Iv. Sa.
Reagovat

Zajímalo by mě, zda disciplína do duelu je daná pevně déle dopředu, ať už se do něho dostane kdokoliv, nebo ji „nedej bože“ vybírají na poslední chvíli a mají připravené i jiné, protože sekání dřeva mačetou bylo ušité přímo na míru Martinovi a Švanci /už pomalu na konci všech sil/ neměl šanci. Náhoda? Moc se mi tomu nechce věřit, protože diváci jsou za nos a za fusekli taháni už skoro všude.
Ale třeba slyším trávu růst …

39
bobina
Reagovat

Mně nejvíc vadí, že vylhané a nesmyslné gender pravidlo vzalo některým naději na výhru.

40
Pattrick
Reagovat

Tak Gender pravidlo pokračuje dál.. to je fakt šílený tohle..

41
Franz
Reagovat

Nejsem příznivec tzv. gender módy, ale myslím, že některé ty negativní příspěvky už zbytečně přehánějí. Je totiž nutné si uvědomit, že licenci Survivoru si někdo v Česku koupil. A tuším, že zrovna Novotný je spoluvlastník. Z toho mně jasně vychází, že úpravu pravidel si může doplnit, nebo upravit podle svého rozhodnutí. A všichni víme kolik je ve světě mutací této reality. Doporučuji těm komu se to nelíbí, tak si pořad vůbec nepouštět.

42
Lady XL
Reagovat

Já se vyjádřím k té „bibli“ – tyto knihy, scénáře, jinak řečeno pak Bible jsou ke každému licencovanému pořadu- show. Aby si vlastník licence a tím pádem toho vymyšleného pořadu ošetřil, že to bude podle něj stejné, protože to prostě tak prodává dál, vytvoří se ona bible. Těžko ji mohou číst účinkující a také ji celou nečtou ani všichni ze štábu. Obsahuje totiž neskutečně mnoho různých věcí, které ani všechny okolo nemohou zajímat, nebo by si to stejně ani nepamatovali – tj. počínaje tím, co má mít moderátor/ka na sobě (a zda to bude muž/žena) a jak má vypadat, jak má mluvit a zda má mít brýle a to brýle stejné v každém díle, po další technické věci – kamery, mikrofony a jejich počty a technické parametry – v interiéru osvětlení a jeho barva, intenzita, hudba atd, atd. Bývá to kniha o stovkách stran. A pochopitelně obsahuje i řadu paragrafů, podmínek o mlčenlivosti a podmínek o schválení původním majitelem licence…. Prostě celou ji nejspíš čtou v počátcích právníci a hlavní produkční a režisér toho pořadu/show. Také si rozhodně nemyslím, že by tam bylo něco o genderovém pravidlu, ale nejspíš tam je někde větička, že produkce může nějakým způsobem zasáhnout do děje – a toho se chopili Turci…. bohužel :-(

Přidat komentář