Panáček v reality show

Panáček doporučuje: Letní nášup reality show (2): Zpěv, tanec, americký Bratr, Survivor ve středozemi a pekelné hotely! (video)

21. Červen 2014 | napsal(a): | reality show: Big Brother, reality show obecně

[singlepic id=9386 w=615]
Mrzí vás konec jarní sezóny a s ním spojená letní přestávka vašich oblíbených seriálů a pořadů a stále jste si nevybrali z letní nabídky zahraničních televizí? Máme pro vás opět pár tipů, jak si ukrátit dlouhé letní večery. V minulém díle jsme upozornili na pokračování úspěšných zahraničních formátů, tentokrát se v našem výběru objeví i pár zajímavých novinek. Tak co, budete koukat?

Rising Star – 1. řada

[singlepic id=9387 w=615]
Premiéra (ČR) – 23. června
Už příští týden začíná nová pěvecká soutěž, kterou televize ABC zařadila do letní nabídky. Není to jen tak obyčejná pěvecká show, tahle totiž podle producentů zboří veškeré stereotypy známé z ostatních show, jako výsledky hlasování až na druhý den, otočná křesla, bzučáky nebo rozhodování poroty o osudu soutěžících. V této show rozhodují pouze diváci a vše probíhá live. Diváci mají možnost si stáhnout zdarma aplikaci, pomocí které v přímém přenosu rozhodnou, zda soutěžící postupuje nebo ne. Vše, co musí soutěžící udělat je dobře zazpívat a v živém hlasování získat minimálně 70 % kladných hlasů. Každý soutěžící bude vystupovat před interaktivní zdí, která jej rozděluje od publika a hvězdné poroty… ehm expertů, kteří se můžou do hlasování také zapojit. Pokud hlasující divák potvrdí postup, může se jeho profilová fotka z Facebooku nebo Twitteru objevit na zdi v přímém přenosu, jakmile soutěžící získá kýžený počet procent pro postup – zeď jde nahoru a soutěžící automaticky postupuje. Panel expertů tvoří rapper Ludacris, zpěvačka Kesha a country zpěvák Brad Paisley, show bude uvádět zpěvák Josh Groban.
Producenti ovšem narazili na jeden problém, což jsou časové zóny v USA, soutěž živě poběží pouze na východním pobřeží USA, obyvatelé například v LA mají trochu smůlu. Hlasovat sice můžou, ale jejich fotka se na zdi v přímém přenosu neobjeví, což by měla vyřešit info lišta, která se pro diváky na východě zobrazí. Jejich hlasy budou také započítány, ale až zpětně. Podle statistického modelu, můžou výsledek zvrátit pouze v případě, že se výsledný počet procent bude blížit 70 %, poté by soutěžící postoupil, i když se mu v přímém přenosu zeď nezvedla. Změní Rising Star opravdu podobu pěveckých soutěží nebo soutěž po první řadě vyhasne a zůstane jen u letní jednorázovky. A vzejde z Rising Star vůbec nějaká nová pěvecká hvězda? To jsou otázky na které nám ABC bude dávat odpovědi už od příštího týdne.

Big Brother USA – 16. řada

[singlepic id=9388 w=615]
Premiéra (ČR) – 26. a 27. června
CBS je známá, že ráda vsází na své stálice, má Amazing Race, Survivor, spoustu řad různých kriminálek a v neposlední řadě také Big Brothera. Ten poběží za mořem už 16. řadou. Formát amerického BB je odlišný od toho, jaký nám byl představen u nás téměř před 10 lety nebo formát VyVolených. Spíše než o šmírovačku jde o taktickou sociální hru a dobře promyšlené twisty. Dá se říct, že je to takový Survivor v domě. Do zmodernizovaného domu, který byl obohacen nově o HD technologii, se podíváme už příští týden ve speciální dvoudenní premiéře. Pořadem bude opět provádět osvědčená moderátorka Julie Chen, která prozradila, že tuto řadu čeká zatím nejvíce twistů a můžeme se údajně těšit také na veterány. Nakonec v The Talk Julie hlavní twist odhalila. Bude spočívat v tom že hned dva soutěžící budou každý týden zvoleni HOH, neboli Head Of Household. Pravidelní diváci ví, že tito soutěžící budou mít pro daný týden imunitu. Dále z této pozice plynou jisté výhody, co se týče pohodlí a jiných strategických výhod, hlavně ale HOH může nominovat dva soutěžící na vystěhování, tudíž se bude každý týden rozhodovat mezi čtyřmi osobami, které dům opustí. Úplnou novinkou bude tzv. „Battle Of The Block“, soutěž mezi dvěma dvojcemi nominovaných, Julie naznačila, že ani HOH nebude tak úplně v bezpečí. Diváci zase budou mít možnost do hry vstoupit pomocí twistu s názvem „Team America“, o které se toho zatím moc neví.

Trailer

Seznamte se s novými obyvateli domu

The Quest – 1. řada

[singlepic id=9390 w=615]
Premiéra (ČR) – 1. srpna
Přemýšleli jste někdy, jak by vypadal takový Survivor, kdyby byl tématicky vsazen do fantasy světa? ABC ano! Společně s výkonným producentem filmové trilogie Pán Prstenů a reality show Amazing Race vytvořila ABC The Quest. 12 soutěžících se vydá do fiktivního fantasy světa, říše zvané Everealm a jen jeden opravdový hrdina všechny přežije a vyhraje. Soutěž se samozřejmě snaží trochu svést na vlně popularity seriálu Games Of Thrones a neustále roustoucí popularitě LARP (Live Action Role Playing), podle ukázek nás čekají autentické scenérie, kostýmy a velké soutěže a vše bude pojit příběhová linka o záchranu Everealmu. Díky originálnímu formátu má právě The Quest z novinek největší šanci na úspěch, mohla by se tak po vzoru AGT, SYTYCD, Wipeoutu a Big Brothera stát stálicí letní sezóny. Uvidíme, jak soutěž dopadne. První díl můžeme u nás sledovat už v úterý.

Got To Dance – 5. řada

[singlepic id=9389 w=615]
Premiéra – přelom července a srpna
Britská Sky 1 obohatí svůj letní program zase taneční reality show, která poběží už 5. rokem. Formát je, nebo spíš byl, podobný SYTYCD, až na to, že se můžou přihlásit jakékoliv amatérské taneční čísla, jednotlivci nebo skupiny, jakéhokoliv věku a žánru. Jen jedno uskupení, či jednotlivec na konci získá 250 tisíc liber. Tento rok se produkce pořadu lehce předělat, při čemž se hojně inspirovala u konkurence. První stádia budou stejná jako v minulých letech, tedy nejdřív producentské castingy, pak castingy před porotou a živým publikem, které se budou nově natáčet ve slavném londýnském Roundhousu, který nahradí „domes“. Následují rovněž tradiční „callbacks“, kde budou některé čísla bojovat o místo v semifinále. Novou tvář dostanou živé semifinále, které se po vzoru BGT odvysílají v jednom týdnu, předpokládá se, že se bude podobně i postupovat. O týden později se odehraje velké finále. V průběhu semifinále a finále bude porota soutěžící mentorovat, což si zase produkce vypůjčila od X Factoru, zatím není ale jasné, jakým stylem si soutěžící porota rozdělí nebo jestli všem soutěžícím budou radit všichni porotci.
A kdo že v porotě zasedne? Po roční pauze se do soutěže vrací australský herec a stepař Adam Garcia, který si mimochodem v pauze střihl roli porotce v australské verzi Stardance. Druhým porotcem je street dancer, choreograf a člen taneční skupiny Diversity (vítězové 3. řady BGT) Ashley Banjo. Poslední, a tu krásnější, třetinu poroty doplní zpěvačka, tanečnice a choreografka Kimberly Wyatt, která mimochodem působila s Nicole Scherzinger v již rozpadlé skupině Pussycat Dolls. Celé to opět odmoderuje britská moderátorka Davina McCall, která se proslavila hlavně moderováním dřívějších sérii Big Brothera UK. Začátek show zatím nebyl upřesněn, podle Sky 1 se live show odehrají v srpnu, tudíž show by mohla začít už koncem července. Pomůže honosnější prostředí castingů a novinky ve formátu znásobit diváckou přízeň?

Casting – Shun

Casting – Ruff Diamonds

Vystoupení vítěze – Lukas McFarlane (moderna)

Hotel Hell – 2. řada

[singlepic id=9391 w=615]
Premiéra – úterý 22. srpna
Panáčkovský výběr letních show zakončí Hotel Hell. Pokud vás bavilo loňské putování po amerických hotelech s Gordonem Ramsaym, tak máte štěstí. Gordon se jako tvůrce, producent a průvodce pořadem vydá znovu na cesty. Koncept založený na Kitchen Nighmares (Ano, šéfe!) se televizi FOX osvědčil natolik, že hned po druhé epizodě první řady si objednala řadu druhou. Podaří se i nyní Gordonovi zachránit trápící se hotely nebo manažeři nedají na Gordonova zkušená slova?

Ukázka – 1. řada

To by bylo z letní nabídky vše. Pokud máte nějakou oblíbenou letní show, kterou jsme zde nezmínili, můžete se podělit v diskuzi. Abychom nezapomněli, důležitá show odstartuje již koncem července a to X Factor Australia, kterému se tady na Panáčkovi budeme opět věnovat.

VojtaP

Milovník hudby a dobrého jídla, lehký závislák na seriálech a na reality show. Z reality show mě hodně baví například X Factor, Got Talent, Survivor a další...

Big Brother, reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 18
1
Ludvík
Reagovat

Big Brother je jasný… The Quest taky nevypadá špatně

2
priznivec.obecny
Reagovat

Vojto, ty už víš odkud budeš stahovat, nebo sledovat tu Go To Dance? Na tohle bych byla docela zvědavá.

3
Lucas
Reagovat

Vojto a ještě dnes začalo The Voice Kids Australia :) jako kouči Delta Goodrem, Madden Brothers a Mel B, takže komu nestačí Mel v AGT a chce si jí užít před X Factorem, tak doporučuju :D první díl byl docela fajn

4
VojtaP
Reagovat

@priznivec.obecny: to ještě nevím, ještě jsem ani nikde nenašel přesné datum startu, pokud je vůbec známo. Někde se to určitě objeví. Letošní koncept vypadá zajímavě, projel jsem si pár čísel z loňských ročníků a je to úplně o něčem jiném, než tanečníci a skupiny z Talentu.

@Lucas: The Voice Kids Australia jsem chtěl zařadit, ale nakonec se mi to nějak vykouřilo z hlavy :D Příště si musím vše zaznačit :D Na první díl ale mrknu, už jen kvůli Mel :) Víc mě ovšem zajímají X Factory, na ten australský už je taky pár slibných ukázek, což bych mohl shrnout v týdnu. ;)

5
libena
Reagovat

@VojtaP: ahoj, já už the voice kids právě stahuju….a taky se podívám na první díl, a to hlavně kvůli všem koučům. pak uvidím.

6
Lucas
Reagovat

Tak já viděl teď Rising Star, neni to špatný, ale skoro nikdo wow tam nebyl, jen ten jeden kluk. Ale líbí se mi to hlasování :)

7
fx
Reagovat

Tak pro mě je jediná jistota BB, už se nemůžu dočkat :-) Hotel Hell asi zase zkusím, ale nečekám zázraky. Jedna epizoda je obvykle málo na to, aby napravili všechny neduhy daného hotelu ;-) Jinak asi nic pro mě ;-)

8
VojtaP
Reagovat

@Lucas: taky mi to přišlo po stránce zpěvu takový lepší průměr, nic wow. Ten kluk fakt zaválel. Jen to překvapení bylo hodně trapné, pochybuji, že tu holku opravdu vytáhli z publika, zařadili ji nakonec, aby mohla zkoušet a jen „úplnou náhodou“ byla opravdu dobrá. Myslím, že to bylo hodně průhledné i na Američany. Překvapila mě Kesha, působila sympaticky, přitom jinak bych řekl, že působí opačně. Celkově porota je dobře namíchaná. Pochopil jsem, že Ludacris bude asi za kata.
To hlasování je zajímavé, v USA to ale komplikují ty časové zóny, takže většinou rozhodují jen diváci z východu.

9
priznivec.obecny
Reagovat

@VojtaP: Dívala jsem se na vítěze z tvé ukázky, pořád mluvím o taneční RS, a opět, zaujala mě i hudební ukázka. Nevím, jak vyzjišťovat odkazy k hudbě. To je druhotný impuls sledovat tyhle soutěže – objevuje se tam zajímavá hudba, která kolikrát bez toho tance až tolik nevyzní. Přitom ten hlas z téhle ukázky je mi povědomý…
Zkusím se zeptat (nic za to nedám, ale moc nedoufám) : zjišťujete i tady někdo z vás i ten hudební podklad? A máte na to vyhledání nějaký tip?

10
fx
Reagovat

Tak už jsem Rising Star viděl taky. Další díl už nezapnu. Ty stejné otřepané cajdáky jako ve všech show, ty stejné přehnané kudrlinky ve zpěvu a prznění písní. Děkuji, nechci. Američané prostě mají rádi kýč a nevkus, proto když už pěvecké soutěže, tak raději třeba UK či AU, kde se i normálně zpívá.

11
VojtaP
Reagovat

@priznivec.obecny: ve vystoupení vítěze hraje Alex Clare – So Close, ta skladba je zajímavá, objevují se tam i prvky dub stepu. Tuším ji zpíval v letošním AI i Alex Preston. Jinak někdy se názvy skladeb objevují přímo ve vysílání, je třeba tu lištu stihnout, pokud tam není, tak pomůže, pokud máš chytřejší telefon a aplikaci Soundhound nebo Shazam, které z úryvku danou skladbu většinou bezpečně poznají. Dále se to dá dohledat podle kousku textu zadaného normálně do googlu. :D

@fx: Ostatně ono to nechytlo ani Američany, sledovanost je nízká a rating nenarostl ani po přičtení západního pobřeží, takže žádná revoluce v reality show se konat nebude. Hlasování je sice zajímavé, ale díky tomu letnímu slotu tomu lidi sami moc nevěří a přesycení zpěvem v tom asi taky hraje svou roli.

12
priznivec.obecny
Reagovat

@VojtaP: No. díky! Už delší dobu o tom špekuluju, jak rozpoznat u těch tanečků skladbu. Ten text do googlu mě nedocvakl :-)). No, já vím, ptám se tak …nebudu to dál rozmazávat. Ale otázka jestli porozumím, snad jo… Tak ať se taky pocvičím…Ale když tak se optám tady? ;). Ale tvůj tip vyzkouším na tom Move Up… Díky :D…

13
priznivec.obecny
Reagovat

@VojtaP: Myslím, že ten song zpíval Jarda Smejkal v Superstar a byl skvělej. Jen jsem nikdy neslyšela originál. S pianem jsem si samozřejmě nedokreslila celou tu muziku. Perfektní song.

14
fx
Reagovat

priznivec.obecny: Zkus si do mobilu nainstalovat Shazam… Zapneš chvilku nahrávání a apka rozezná co to je za hudbu ;-)

15
priznivec.obecny
Reagovat

@fx: Teď se zeptám, to se tady zase nesmějete :-)), co je to apka :-))) Apple? To bych se teda nedávno rozhodla blbě, mám tablet… Tak aspoň do budoucna je to dobrý tip pro uvažování koupě – za tohle by mi to stálo. Ten Panáček mi byl čert dlužnej, za chvíli se přihlásím na street dance – pošlu video ;)

16
Jai Kudo
Reagovat

@priznivec.obecny: Apka – asi aplikace….:) Taky jsem to zkoušel (Shazam) ale já většinou přehrávám nahranou muziku a tam vím o co jde….tak jsem to smazal.

17
Jai Kudo
Reagovat

@priznivec.obecny: To video rozhodně pošli! :-D

18
priznivec.obecny
Reagovat

@Jai Kudo: :-).Dobře.

Přidat komentář