Panáček v reality show

Jak se staví sen 2016 (15. díl – 11.6.): březový ráj, aneb les do obývacího pokoje rodiny Vlčkových

17. Červen 2016 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

jsss-2016-e15-foto-1
A je to tu! Poslední díl XV. série JSSS. Laďka sice nestihla porodit a symbolicky tak celou sérii zakončit opravdovým happyendem. Ale i tak vtípky hýřila, dobrej byl ten ve smyslu „vy se tváříte, jako bychom vám do obýváku nasadili stromy…“ Ale nepředbíhejme.

jsss-2016-e15-foto-2

Setkáváme se s pohodovou rodinkou Vlčkových, z Krásné Hory nad Vltavou. Maminka Martina je učitelka ZŠ, tatínek Petr lesním dělník, děti Andrea a Marek studují. Na smutnou notu se tu taky káplo, ale na tu my nehrajeme. JSSS zavolali děti, s přáním nové sedačky do obývacího pokoje. Proměnu mají tentokrát na starosti designéři Martina s Petrem.

Obývací pokoj ležel 15 let ladem. Růžové zdi. Přeplněná stěna klasickou skříňovou sestavou a málo místa pro početnou rodinu. Sama maminka mluví o přeplácanosti. Nábytek má 20 let. Sedačka je sice novější, ale v katastrofálním stavu, z které lezou péra. V pokoji je i nešťastně umístěný pracovní koutek, který brání vstupu na balkon.

jsss-2016-e15-foto-3

jsss-2016-e15-foto-4

Být či nebýt, tj. proměnit obývací pokoj nebo neproměnit? Opravdu divadýlko, které trvalo do první reklamy. Mezitím Vlčkovi jasně vyjádřili svůj názor na sedačku sprejem. Jinak se nic moc se neudálo, kromě natahování děje. Není se čemu divit. Jeden pokoj v rodinném domě moc času nezabere.

jsss-2016-e15-foto-5

PROMĚNA ZVÍTĚZILA

Jasný názor, všechno vybavení, až na elektroniku letí pryč. Následuje nové elektro, omítky, samonivelační stěrka. Podlaha opět vinylová v dekoru dubového dřeva, jiná se přeci v JSSS nenosí! Dveře do chodby jsou posuvné a do dětského pokoje klasické s obložkami napasovanými na původní zárubně. Oboje 3D strukturou dřeva Kromě již známých specialistů na vinylové podlahy a dveře, se tentokrát setkáváme s novým specialistou na barvy na stěnu, které jsou údajně odolné vůči nečistotám typu „kečup na stěně“.

Z LESA

Tatínek Petr pracuje v lese, odtud vzešla inspirace pro utváření interiéru. Nábytek má dekor břízy přímo z lesa, v kombinaci s překližkou. Původní špalek ze zahrady Vlčkových nyní po obroušení slouží jako další stolek u sedačky. Snad jsou stromy dostatečně očištěné a naimpregnované, že z nich nepolezou žádní broučci a jiná havěť.

jsss-2016-e15-foto-6c

jsss-2016-e15-foto-6b

jsss-2016-e15-foto-6a

jsss-2016-e15-foto-6

CENA

Celková cena za proměnu obývacího pokoje se vyšplhala na částku 257 557 Kč. Stavební a ostatní práce stály 117 503 Kč, vinylová podlaha 9 860 Kč, nové dveře a zárubně 12 616 Kč, sedačka 65 070 Kč, nábytek, dekorace a doplňky 52 508 Kč.

HODNOCENÍ: 3

Krém. Takový je jejich obývák v domě, kde ostatní pokoje září barvami, o kterých se nám ani nesnilo. Pokoj působí čistě a jednotně, unifikovaně. Vcelku decentní proměna. Rodina působí i po měsíci spokojeně. Nevadí jim ani razantní ubrání úložných prostorů. Co jim v pokoji chybí jsou hodiny. Což je detail. Sedačka vypadá dosti prostorná, větší už by se do obýváku nevešla. Chtěly bychom vzdát hold designérům, kteří jsou už takoví machři, že jim stačí sedačku vybrat kliknutím prstu přes obrázek na internetu, aniž by ji viděli na vlastní oči.

Jedinou inovační změnou v místnosti bylo prohození pracovního stolu do protějšího rohu pokoje. Což bylo celkem logické řešení. Jinak se nic moc neudálo. Nic se nebouralo. Prostorově malinkatá proměna oproti jiným předchozím dílům. Pracovní stůl se židlí se nám líbí. V pokoji je až moc březových kmenů. Ty, z kterých trčí květináče s rostlinami jsou už moc. Sahají po označení „snaha přírodní vyznění s nálepkou kýč“. Trpaslíka k nim. Do pokojíku. Stropní stínidla ve tvaru obrácených kbelíků z Ikea nejsou vkusná. Nejvíce pozitivní je, že proměna obývacího pokoje rodinu nakopla k dalším změnám, v plánu mají sjednotit dveře v celém domě, podle těch navržených, což chválíme. Zkrátka celková spokojenost Vlčkových.

Na závěr se loučíme s XV. JSSS a všemi co četli tyto řádky. Tak zas někdy. Navi. Třeba v lese.

jsss-2016-e15-foto-7

A na úplný závěr malé počtení. Docela jsme se nasmály. Kdo je Vám svým stylem nejblíže a kdo má naopak palec dolů?

TRUNDA elements

Jsme dvě sestry, který mají rády design a všechny možný kreativní činnosti. Když nás SUNíčko oslovil na psaní do jeho blogu, hned jsme kývly. Pořad Jak se staví sen dobře známe a ne úplně vždy jsme spokojené, co designéři na komerční televizi vytvoří. Vlastně málokdy. Tohle psaní proto bereme jako dobrou příležitost, kdy namísto vymýšlení blbin, zkusíme taky trochu kritizovat a prezentovat jiný pohled na věc.

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Kubrt
Reagovat

Ta Něgrešová je něco příšernýho….

Reagovat

Laďka Něrgešová není nikdy vtipná, pouze trapná. A když je těhotná, tak ještě trapnější než obvykle.
Sedačku určitě nevybrali kliknutím od stolu, vše je předem naplánované. Za mě chybí ještě pohodlné křeslo. Židle u stolu je hezká, ale nepraktická, aspoň tam nikdo nebude dlouho vysedávat. Naštěstí obývák přizpůsobili otci, maká v lese, doma relax v lese, mně by z toho lesa hráblo. Taky tam mohla být tabule a lavice, ať se i maminka cítí doma jako v práci. Být doktoři, mohli mít místo obýváku ordinaci :-)

Přidat komentář