Panáček v reality show

Jak se staví sen 10. řada: 2 pokoje, 4 děti (7. díl)

18. Duben 2011 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

[singlepic id=1616 w=420]

Iveta a Radek žijí v malé obci Dřevěnkov nedaleko Kladna ve starším malém hornickém domku (dřevostavba) po Ivetiných prarodičích.  Oba jsou nedávno rozvedení a zatím nesezdaní a do společné domácnosti si k Ivetiným synkům (7 a 5) Radek nedávno přivedl své dvě dcery (15 a 10). Ivetini kluci obývají malý pokoj v patře, holky dostaly alespoň původně ložnici dospělých hned vedle. Zařízení je ale původní a pro děti samozřejmě naprosto nevhodné, navíc jsou oba pokoje proklatě malé. Požádali proto o pomoc designerský tým pořadu, nelehký úkol vytvoření dvou zcela nových útulných pokojíků má tedy na triku Ladislav Rendl a Kamila Douděrová. Jak se jim to povedlo? Odrazila se v  interiéru láska kluků ke kreslenému seriálu o autech a oblíbené hudební a filmové hvězdy holek? Podařilo se designérům stylově sladit oba pokoje? 




[singlepic id=1624 w=420]

Dnešní proměna je o nějakou tu hodinu kratší než jindy. Oproti jiným dílům designérský tým nastupuje na místo dění až v sobotu ráno a hotovo musí být jako obvykle v neděli k večeru. Designeři se sice měli možnost na proměnu připravit pár týdnů dopředu, ale vlastní práce se v domečku musí stihnout jen za přesně vyměřenou dobu. Z tohoto důvodu se dnes nebudou provádět žádné časově náročnější stavební práce a rezignuje se i na přizpůsobení stávající elektroinstalace.  Naštěstí stav pokojů není nijak dramatický. Prvotní je stanovení největších problémů:

V obou pokojích je nevhodné zařízení, málo úložného prostoru, špatné osvětlení, na stěnách občas nějaké praskliny, v klučičím pokoji je křivá podlaha. V komentáři také zazní, že stávající pokoje jsou hodně sterilní a nevyjadřují dětské zájmy a individualitu.

Jdeme na věc – zvelebujeme

Hlavní slovo v proměně má Láďa Rendl, Kamila tentokrát jen přizvukuje.  Společně se rozhodli, že pokoje budou vzhledem k malé velikosti zařizovat „nekonfekčním“ nábytkem a využijí k tomu Rendlovu nábytkovou sérii Delare Colour z barevného lamina a březové dýhy. Kluci se přáli do pokoje palandu,  dívky o ní naopak vůbec nestojí a proto se budou pokoje prohazovat – ten původně klučičí je zhruba o půl metru širší.

Po vystěhování a stržení stávajícího koberce se musí nejdříve opravit stěny a v jednom pokoji  deskami vyrovnat podlaha. Stačí ale drobné výspravky tmelem a štukem, nic rozsáhlého se nedělo a už se hned maluje a v pokoji pro dívky se pokládá celoplošný koberec. (na tohle se asi trochu zapomnělo)

[singlepic id=1625 w=420]

Barevnost pokojů byla zvolena v našich zemích poměrně tradiční. Tedy komerčně tradiční. Pro dívky jsou zvoleny bílá, růžová, fialová a akcenty oranžové, klukům je určena bílá, světle zelená a světle modrá.

U kluků bude většina stěn do výšky zastavěna nábytkem, a proto se bude malovat jen bíle, ale u dívek se na stěnách malují přesně vyměřené, široké fialové pruhy.  K oknu v obou pokojích pasují pracovní dvojstoly se středovým zásuvkovým kontejnerem a střídmými pracovními lampičkami.

U dívek jsou růžové válendy umístěny proti sobě podél delších stěn, nad nimi jsou jen poličky a drátěná konzolka. Ke stěně vedle dveří je přistavena trojdílná šatní skříň Pax. Malé poličky jsou i z boku nad stoly a stěna s oknem je dekorována vrstvenými textilními panely.  Místo původního nástropního svítidla se montuje lustr kopretina z produkce Ikea, další osvětlení zařídí dva maličké plastové konferenční stolky  z Kika.  Pro zútulnění se pověsí několik baněk s orchidejemi, postaví pár malých obrázků, naaranžují barevné polštářky a růžový fatboy point.

[singlepic id=1627 w=420]

[singlepic id=1628 w=420]

V pokoji pro kluky je použito palandové spaní, ale pro dosažení větší zajímavosti je spodní postel otočena do L. Jde vlastně o konstrukci vyvýšené postele s žebříkem, která je doplněna policovým boxem a podstavenou samostatnou válendou.  Trojdílná skříň je zde naproti postelím, jinak je zařízení vlastně stejné jako u dívek, opět je použit jeden svítí konferenční stolek a jeden zelený fatboy point.  Místo květin mají kluci od dveří ke stolkům na laminátové podlaze naznačenu silnici a na stěnu jim pověsili kulatou magnetickou tabuli.

[singlepic id=1626 w=420]

[singlepic id=1637 w=420]

Okkvp hodnotí  –  růžové brýle ve stínu černají

Tak máme hotovo a je to moderní a svěží  ;-)

Nebojte, nic se mi nestalo, brýle mám své staré dioptrické a pořád ještě dost dobře vidím. Realizované proměně ale výše napsané kvality podle mne upřít nelze.  Jenže…

JENŽE  první  – v obou pokojích je velmi málo úložných prostor.

Pokud nemají dívky možnost mít oblečení ještě někde jinde, tak se podle mého chabého odhadu do té mělké skříně stěží vejdou a na vše ostatní jim zbyde jen ten poměrně malý kontejner pod stolem. Představa, že to patnáctileté holce bude stačit, mi přijde poněkud přitažená za vlasy.  Válendy jsou sice tvarově pěkné, ale zřejmě nemají úložný prostor, tudíž bude problém s lůžkovinami. Látkové pytle zřejmě pro tyto účely pohozené na zemi pod postelí, by mně jako matce radost nedělaly, vždyť to vypadá jak zakopnutá peřina.  Kluci sice asi nebudou mít tolik hadérků, ale o to víc budou mít i vzhledem ke svému věku a vyspělosti hraček a podobného a opět je není kam dát.

Jistěže si velmi dobře uvědomuji prostorové možnosti, či spíše prostorové nemožnosti, a jistěže si cením toho, že pokoj dívek na první pohled vypadá vzdušně. Pokud mám ale málo místa, tak prostě musím na některé věci alespoň částečně rezignovat. Já třeba vidím využitelné místo v té divné a špatně uklízitelné mezeře mezi stoly a stěnami, jistě by šlo i nějaké skříňky pověsit na stěny nad postele a prázdný je i roh u dveří.

[singlepic id=1629 w=420]

[singlepic id=1631 w=420]

Naopak mne překvapilo, že původní, do zdi zapuštěná skříň nebyla využita a nová je před ni představena. Tedy alespoň podle všeho, nijaký bližší pohled na umístění šatní skříně jsme neviděli, sestavovali ji jinde.   Překvapuje to i s ohledem na to, že jak podle fotografií, tak i podle plánku místnosti, se ta skříň sotva otevře.




[singlepic id=1630 w=420]

S půdorysy souvisí i mé druhé JENŽE

[singlepic id=1632 w=420]

V holčičím pokoji jsou kromě diskutabilní přístupnosti i hloubky skříně, dost hodně podceněná i místa pro židle, respektive pro jejich používání.  Podle mého by bylo provozně šikovnější, kdyby kontejnery byly na vnějších stranách stolů. K tomu ještě kontejnery v obou místnostech kryjí velkou část topení.  Ono sice není vždy moc příjemné mít kolena nalepená na topení, ale tady jde o starou dřevostavbu s bůhvíjakými izolacemi a vytápění se může docela prodražovat.  Teplo nedělá dobře ani laminu a ani tomu co je uvnitř těch skříněk.  Mám teď stůl také blízko topení  – déle než měsíc přežívají pouze tužky, kroutí se a křehnou dokonce i kancelářské papíry.

[singlepic id=1633 w=420]

Na půdorysu pokoje kluků je vidět, že mezera mezi rohem spodní postele a skříně je opravdu jen pro štíhlá dítka.

[singlepic id=1634 w=420]

Předpokládám, že i přes oblé hrany válendy, tady bude pár let ještě vznikat poměrně hodně modřin, PAX sražené rohy nemá. Také přemýšlím o tom, že pro tak malé kluky je tam málo místa na hraní a naopak pro kluky větší je tam příliš hluchého prostoru

[singlepic id=1635 w=420]

Ano, líbí se mi soukromí „domečku“ u spodní postele, ale tuším, že o něj budou sváděny tuhé boje, protože kluk na horní posteli nic takového nemá, jedinou další alternativu sezení/pobytu má u stolu u okna.  Ten „domeček“ je totiž pro dva moc malý a tím, že jde o postel a nikoliv společnou sedačku je příliš soukromý.

[singlepic id=1636 w=420]

Třetí JENŽE je o osvětlení

Opět mě trápí pracholepy.  Na stránkách IKEA jsem se dočetla, že lustr je z papíru, ale sama jsem si jej tam zatím nikdy „na živo“ neprohlížela, tak nemám představu, nakolik jej lze nějak solidně udržovat.  Mám jen před dávnými roky tamtéž pořízené papírové plisované stínidlo stojací lampy a to má na svědomí mnoho mých bílých vlasů.  To nejde ani pořádně vyluxovat ani umýt, protože se to po následném zahřátí žárovkou kroutí a žloutne.  Pokud to ale pominu, tak se opět přiznávám, že se mi pro svou veselou rozvernost svítidlo do dětského pokoje líbí.  Ony by se mi tedy asi líbily i ty svítící stolky, ale rozhodně bych si nedovolila tvrdit, že budou stačit na dodatečné osvětlení, pokud se zhasne lustr.  Foceno je tentokrát za venkovního světla, ale i tak to vypadá, že číst u toho v posteli knížku asi nebude to pravé ořechové, zvlášť u toho fialového.   Kluk na horní posteli nemá světélko vůbec žádné.  I když se nepředělávala elektroinstalace, tak přece bylo možno ke každé posteli pořídit malou čtecí nástěnnou lampičku.  Čtení v posteli sice není moc zdravé pro oči, ale rozhodně je zdravé pro osobnost.

Čtvrté JENŽE naštěstí platí jen pro nás zvenčí

Jde o barevnost, která nám mnohým asi připadá přinejmenším šablonovitě uhozená a pro někoho je možná i zásadním kamenem úrazu.  Tady ji ale já osobně pominu, i když být v kůži (a věku) jedné z dívek, tak se asi zděšením a odporem pominu. Prominu ji ale z toho důvodu, že dívky růžovou přivítaly a chlapci podobnou barevnost vlastně už v pokoji měli a nijak se netvářili, že zrovna tyhle barvy se jim nelíbí.

Závěrečné resumé :  smíšené pocity

Na jednu stranu se mi ty pokoje líbí.  Rendlův nábytek je opravdu pěkný a jak bylo v TV vidět i opravdu velmi luxusně vypracovaný.  I proto je tak drahý, byť materiálově jde o běžné lamino a dřevěné dýhy. Celkový styl  pokojů  se mi zdá také dost příjemný, jak jsem psala v úvodu moderní i dost nadčasový zároveň. Ale jsou to pokoje pro dítka s nevýraznými osobnostmi, hodná, skromná, poslušná. Pokud takové děti z Dřevínkova jsou a zůstanou, tak jim pokoje s nějakými dodělávkami vydrží až skoro do dospělosti a bude jim tam fajn.  U kluků to s tou trvanlivostí a přijatelností do budoucna tedy vidím hůř, ale jsem dítě generačně panelákové a vím, že bez újmy na zdraví se dá žít i v menších prostorech.

Paradoxně mám ale zároveň pocit, že pro kluky je ten pokoj o dva tři roky dopředu, že jsou na něj momentálně malí a ještě příliš dětští. Ale jde jen o pocit, jakým v televizi působili. U dívek je to asi trefeno k momentálnímu stavu lépe, ale opět je otázka, jak dlouho si patnáctiletá Karolína udrží dívčí křehkost.  Co ale podle mne designeři nezvládli, je napravit to, co vytýkali původnímu stavu. Neosobitost, nereflektování zájmů.  Holky přece zajímají různé hudební a filmové hvězdy, kluci milují auta a kreslený film Cars.  Jistě, ty zájmy se budou asi rychle měnit, ale lze jim snadno vyhovět levnými doplňky.  Stačilo pár plakátů. Místo toho je v obou pokojích nedětsky sterilno (u dívek bárbínovsky nasládlo), kluci tam ani nemají původní televizi.  Nakoupení plyšáci jsou podle mne poměrně hodně  mimo i když si je štáb nechal v obchodě vybrat přímo dětmi.

Pokud mám dnes hodnotit, tak s ohledem na všechno co jsem tu vypsala i s ohledem na předchozí díly, nemohu dát i s přimhouřenýma očima známku lepší než za dvě mínus. A to ještě beru v úvahu, že prostorově to bylo opravdu těžké a že byl o pár hodin kratší realizační čas.  A je mi to líto, podobně jako mi minulý týden.   Nakročeno bylo podle mne dobře. Proč ten drahý nábytek, který je prodáván jako modulová série s možností individuálních úprav a vyráběn je až na objednávku nemohl být danému prostoru ještě lépe přizpůsoben. Klučičí palanda přizpůsobena byla – z původně navržené výšky  210 cm byla při výrobě snižována na 180 cm. Proč to nešlo i se stoly.

No já vím – je to jen reality show.

Jak se staví sen, online video dnešního dílu

Oznámkujte dnešní proměnu



okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 41
1
koc
Reagovat

toz ted me zajima jak se okkvp popere s rekapem ..

vymena pokoju asi byla jedina logicka vec co se dala udelat (tedy pokud nemaj nekde schovanou jste jednu mensi mistnost) .. a tak vetsi devceta dostala vestsi pokoj (puvode kluku) a chlapci se nastehovali do mensiho
jak to ale udelaj za 5 let az se jim kluci do te mistnosti nevejdou a to nejstarsi devce neodstehujou z domu mi jasne moc neni .. z tech par minulych dilu co sem videl mam pocit ze na budoucnost se v premene moc nemysli :o

neg. – malý pokoj pro kluky, silene barvy u devcat :( , nevidel sem osvetleni ani u jedne postele (to ale mozna designeri vyresili nakupem celovek pro vsechny deti :() a ty svitici krabice to nahradit nemuzou, u kluku je stropni svetlo prilis blizko zebriku na palandu
poz. – nic to rodinu nestalo :)

2
okkvp
Reagovat

…se tu s tím právě začínám prát, zatím nijak moc úspěšně a hlavně moc dalších povinností – rekap bude tentokrát asi na etapy (tj prosím o trpělivost). O to víc máte důvod se vyjadřovat a hodnotit v anketě. Klikat prosím každý jen jednou, ať se nám výsledek nezkresluje

Reagovat

Barvy děs a hrůza!

4
okkvp
Reagovat

týjo – pětka v anketě mně tedy trošku překvapuje, ale názor samozřejmě nikomu neberu (líbilo by se mi od autora přečíst si nějaký zásadní důvod)

Reagovat

Za 5 jsem klikla já! Klidně se k ní hlásím. Ta barevnost je příšerná, a tím pádem pro mě i celá proměna. Nelíbí, nelíbí, nelíbí!

6
okkvp
Reagovat

Ajdo :-)

Reagovat

okkvp,
neumím si to doma představit, jo, asi budu extrém, ale když já tak strašně miluji bílé, nebo jen krémové stěny. Ale proměnu jsem už včera studovala na idnesu, a fakt to není můj šálek čaje. Barvy děs, lustr děs, co víc komentovat. No celkově možná i za horší 4, ale já dala 5 :-))
P.S. Horší známka díky Kamilce, tuhle slaďounkou holku a její proměny fakt nemusím.

Reagovat

Mimochodem, neporadí mně někdo z místních, jak či kde si nechat „zasklít“ světlíky na sádrokartonové zdi, kterou jsem z 2kk udělal 2+1? :) Díky. Sám si na to netroufám, tam vrazit a nějak stmelit nějaké sklo :)

9
koc
Reagovat

8 – a co nejakou luxferu ?

Reagovat

koc (9), jdu použít Google, co že mně to doporučuješ :) Přiznám se bez mučení, v úpravách pronajatého bytu nejsem vůbec zdatný :)

11
okkvp
Reagovat

7 – Kamila byla tentokrát těhotná [:-)]a z jejího designového rukopisu tam toho tentokrát je velmi málo – snad jen ty sedací bobany, pevnou rukou to řídil Rendl. (u barev si nejsem úplně jista, ale asi ani ty nejsou tak úplně její).
Já už dnes růžovou můžu. (v reálu podle tv je zřejmě mnohem fialovější než se na fotkách zdá) Dlouhá léta jsem ji ale velmi úporně nesnášela na čemkoliv, později jsem ji začala tolerovat alespoň na oblečení. Asi díky lakům na nehty. Být mi 10-15 – tak bych asi při vstupu do svého – na růžovo fialovo vymalovaného pokojíku neudržela emoce a buď vztekle kopala do dveří nebo brečela jak želva.

12
okkvp
Reagovat

SUN – koc myslí luxfery – dělají se krásné i třeba v dřevěných rámečcích. Ovšem nic laciného. (tedy nelaciné i ty úplně obyčejné – ty jsou ale pro sádrokarton tlusté.
Pokud jsou světlíky opravdu světlíky – tzn díra ve stropě – tak se dají pořídit různé dost pěkné „vypoukliny“.

13
koc
Reagovat

10 – uz sem to opravil mel sem tam preklep :( .. sorac .. luxfera je vlastne takova sklenena cihla/tvarnice .. pouziva se na prostvetlovani mistnosti kde nejsou okna .. aby privedla trosku toho skutecneho slunecniho svitu

Reagovat

okkvp, koc, tak o luxferách jsem kdysi také přemýšlel, ale co jsem se na netu dočetl, tak jejich váha není zrovna nejmenší. Lze se tedy obávat, že to ten sadrokarton nezvládne :)

15
koc
Reagovat

12 – nevim jak ma sirokou sadrokartonovou pricku .. ale mensi jsou treba sklenene cihly .. trebba tyto http://www.poesia.cz/katalog/

16
okkvp
Reagovat

SUN – když budeš googlit, tak hledej i komůrkový polykarbonát – přes ten se dá propracovat k dalším podobným „umělým sklům a plexisklům“ i k dalším takříkajíc technickým sklům používaným v architektuře. Použít se dá téměř cokoliv, imho to ani nemusí být plný materiál. (měla jsem kdysi dělící panel udělaný z provázku v dřevěném rámu – cosi jako zvláštně pomotanou síť)

17
Ajda
Reagovat

okkvp,
u oblečení růžovou miluji už roky, samo, jen některé odstíny, stejně tak můžu zelenou a kiwi odstíny taky moje oblíbené. Jen v interiéru neeee! Takové ladění toleruji v kolektivních zařízeních, ale doma?
Chtěla bych vidět nadšení naší dcery, která měla ve čtrnácti své punkové období a my jí uděláme růžový pokoj :D

18
koc
Reagovat

a co rikas Ajdo na ten mrnavy pokoj pro kluky ktery jim rozhodne za par let nebude stacit

19
Ajda
Reagovat

Já to koci řekla jasně – celé za 5! :-))

20
okkvp
Reagovat

koci – njn, ale ten barák bohužel nafouknout zatím nejde
horší je, že jim imho nebude moc stačit už teď a to díky ne úplně ideálnímu vyřešení.
Vyčkejte času, na iDnesu je tentokrát dost málo fotek, kreslím i plánky (podle primy – nezadařilo se mi to přesně nasekat, tož musím hodně pracovat)

21
RenataE
Reagovat

Mě značně popuzuje likvidace původního nábytku. Velmi slušnou klučičí palandu z masivu nahradí „a fakt tam bude ta stojna 36/70 mm“ s lamino hranami (pokud jsem se nepřehlédla, měla jsem na to nervy jen jednou). Zabarikádovaná vestavěná skříň už je jen shnilá třešnička na dortu. Barevnost nekomentuju, holt jsme každý trochu šílený. „Pampeliška“ z IKEA jako hlavní svítidlo do dětských pokojů je naprostý úlet.

22
okkvp
Reagovat

rekap přidán, (šmarjá to je zas litánie), SUNíčka ze mne brzo porazí a tady budou brzo nařčena, že způsobuji nemocné karpální tunely.

23
okkvp
Reagovat

21 RenatoE – tady to sice nijak nekomentovali, ale z předchozích dílů víme, že s původním nábytkem se nakládá podle pokynů rodiny.

24
RenataE
Reagovat

23: Viděla jsem, že to narozdíl od předchozí řady nerozflákali, ale náhražka byla o dost horší. A ta vestavěná skříň , to mě asi štve nejvíc. Nemám čas nebo nápad, tak tam švihnu něco jinýho a budu doufat, že to nebude vidět. Však on si to uživatel nějak přestaví. Fuj.

25
koc
Reagovat

díka za rekap

27
okkvp
Reagovat

26 – jsem si napřed říkala, že musí mít hrozně zmrzlé nohy, ale on to má aby viděl na televizi (postel u topení)

28
Sára
Reagovat

Díky za rekap. Výborný jako vždy. Tentokrát to nebyla taková hrůza, ale ty úložné prostory pro dvě holky, jsou naprosto nevyhovující. Skříň, která snad ani nepůjde otevřít, no … Proč na tu rekonstrukci mají tak málo času? To je diktát rodiny? Že se nemohou na týden nebo víc někam přesunout? Sice, jak píšeš, se na to designéři mohou připravit dopředu, ale ta elektrika by nebyla od věci, věnovat se trochu víc podlaze a vůbec, práce kvapná, málo platná. Pak je to téměř vždy nedodělané s mnoha kdyby …

29
Lea
Reagovat

Rekap jako vždy za jedna. Z proměny jsem zklamaná, tam volím za 4, z milosti.

30
okkvp
Reagovat

Krátký čas je principem téhle RS, proč to bylo tentokrát o těch pár hodin kratší nevím. Zda natáčení a práce trvá opravdu oněch v titulcích inzerovaných 48 hodin zatím vlastně nevíme (nevím). Předchozí série jsem se dívala jen občas a diskuze k nim jsem si načíst ještě nestihla. Potřebovali bychom informace od nějakého účastníka, ale jak jsem se tak po netu rozhlížela, kromě jedné dvou nespokojených výjimek se nikdo nikde nevyjadřuje. Ono se o pořadu diskutuje vůbec mizivě málo, což mi přijde trochu zvláštní.
Osobně jsem se na sledování vybavila úvahou, že pro rodiny a účastníky jde o to nakročení jak – dodělávky a přizpůsobení už lze realizovat vlastními silami. Problém je to jen u těch předělávek, kde se to opravdu hodně nepovede. A pořád je třeba myslet na to, že jde o RS – tudíž loterie s nejistým výsledkem

31
okkvp
Reagovat

a ještě zopakuji, že pro designery to taky není jednoduché, já bych do toho nešla ani za stádo koz, mně úplně stačí nervy a strachy při běžné práci.

33
Jika
Reagovat

Obracím se na vás s prosbou o váš názor na užití typu podlahy v kuchyni spojené s kuchyňským koutem.
Rozhodujeme se mezi 2 variantami – vinyl (thermofyx) lepený nebo vinyl na zámky. Někteří podlaháři prosazují jedině lepenou podlahu, jiní zase podlahu se zámky (a to i vinylovou, která je zatím na trhu výrazně dražší). Obě strany mají logické argumenty a nevím, ke které variantě se přiklonit. Moc prosím, poraďte.

34
okkvp
Reagovat

Jika – já osobně neporadím, na tohle nejsem odborník a osobní zkušenost nemám ani s jednou variantou. Doporučit mohu akorát postup, kdy se požádá dodavatel o kontakt na referenčního zákazníka s takovou realizací a tam se člověk dojde podívat a optat na zkušenost. Totéž s druhým typem.

35
Ajda
Reagovat

Jiko,
o lepeném thermofixu vážně uvažuji do celého bytu, mám ověřenou kvalitu u několika svých dobrých známých. Jsem odpůrce plovouček a tahle podlaha mě nadchla.

36
Jika
Reagovat

34 – on je totiž problém, že s vinylovými podlahami prý nejsou tak dlouhodobé zkušenosti, jako třeba s plovoucími. Co se týká rozdílu mezi lepeným a zámkovým vinylem, tak tam je to ještě složitější v tom, že ten zámkový (dle některých podlahářů prý budoucnost podlah) se zatím do bytů až tak moc nedává, protože je zatím stále dost drahý.
35 – právě o thermofixu také uvažuji (plovoucí podlahy jsem vyloučila), ale prý se vlivem teplot mohou utvářet drobné spáry, které prý u zámkového vinylu nevznikají. Pokud Vás to nebude obtěžovat, mohla byste mi případně připsat, zda má někdo z Vašich známých v tomto směru negativní zkušenosti.
Oběma moc děkuji za reakce.

37
okkvp
Reagovat

Měli jsme si tu udělat nějakou anketu po jakém pokojíku jsme jako děti toužili a jak k zařizování pokojíků pro dítka přistujeme jako rodiče, nakolik myslíme na jejich přání atp. … Tedy i s ohledem na věkovou skupinu
Mám dojem, že spousta rodičů nejvíc kreativity projevuje při zařizování pokojíků pro mimina a předškoláky, ale pak už se do popředí dostává hledisko ekonomické a možná i nějaká únava se zabývat alespoň jiným sestavením – tzn požadavek aby to dětem vydrželo nejméně po celou školní docházku.
Osobně to mám vlastně dost podobně, zřejmě to vychází i z toho v čem jsem sama vyrostla a samozřejmě je to výrazně ovlivněno i tím co lze na trhu vidět a sehnat + prostorové možnosti v bytě.

38
Ajda
Reagovat

36 Jika,
kamarádka si ho dala do celého bytu, má podlahu tři roky a spokojenost. Před tím měla plovoučku, hnus klouzavý. Jediné co, tak musí být dokonale srovnaná podlaha. Mně se líbí, že je podlaha teplá, neklouže a vypadá na první pohled jako dřevo.
Pruhy jsou dost tvrdé, takže srážení tam nebude tak masivní jako u lina. U ní zatím nikde žádné spáry. Je fakt, že pokud spadne něco ostrého, může to zanechat stopu, ale u lepeného ji upozornili, že není problém při poškození vyměnit jen ten díl.
Další známí mají tento materiál předsíň a kuchyň, už taky několk let, v předsíni chodí v botech a žádné šrámy. Sestra má thermofix v kuchyni a předsíni, v obýváku staré dobré parkety a je spokojená.
Když to srovnám s plouvoučkama jakékoli cenové kategorie, u mě thermofix vede. A to mám ve zvyku nekoukat na cenu, ale na kvalitu, klidně si připlatím, jen když budu spokojená :-) Jen nevím, co by to dělalo při podlahovém topení, s tím zkušenost nikde nemám.

39
koc
Reagovat

37 – jde o to ze male deti do toho vetsinou rodicum nekecaj :) s narustajicim vekem to chtej mit deti podle sveho

40
okkvp
Reagovat

39 – já mám dojem, že dítka školou povinná mají problém sdělit co vlastně chtějí, že o tom ani nijak dalece neuvažují, maximálně sdělí nějaké momentální extrémní nápady, které rodiče ale s ohledem na ekonomické i logistické problémy hází ze stolu, tož dítka následně maximálně nábytkem podle možností šíbují, oblepují a zdobí, případně začnou fantazii uplatňovat na svůj výzor. Další problém nastane, když dítko přivedeš do krámu s nábytkem a má si z nabídky vybrat.
Nás s bratrem rodiče nechali vybrat lampičky, lustr, tapetu a křesla – naprosto nechápu co jsme v těch krámech dělali, protože zjištění, že se sice otáčí, jsou v naší oblíbené barvě, ale jinak jsou nevhodná naprosto k ničemu přišlo už zhruba třetí den. Rodiče to samozřejmě věděli hned, dodnes to občas slýcháme neboť ty křesla tu pořád ještě jsou. Je taky pravda, že jsme měli tehdy ještě chalupu a tam jsme měli povoleno „úřadovat“ po svém mnohem víc.

41
Jika
Reagovat

38 – Ajda.
Moc díky.

Přidat komentář