Panáček v reality show

Jak se staví sen 10. řada: originální obývák pro vášnivého hudebníka (4. díl)

27. Březen 2011 | napsal(a): | reality show: Jak se staví sen

[singlepic id=1498 w=420]
Tomáš Karmazín (24) žije s partnerkou Romanou (29) a dvěma malými dcerkami v jednom z bytů (velký 2+1) třípatrové rodinné vily v pražských Vysočanech a jejich obývák je zařízen tak jak byl původně, než jej po smrti babičky Tomášův otec synovi přenechal.

Tomáš je umělecky založený, kytarista a zpěvák, (rád by prorazil i do muzikálů) a vzhledem k tomu, že se stále ještě hudebně vzdělává, je momentálně s patnáctiměsíčními dvojčaty na mateřské. Vydělává jeho partnerka kosmetička. Přáli si vyřešit obývací pokoj tak, aby se tam všichni cítili dobře, vznikl tam útulný koutek, kde by mohla fungovat rodina s dětmi, mohli se tam setkávat s přáteli a zároveň aby tam byla „zkušebna“, úložné prostory pro celý byt a případná možnost přespání. V realitněšouní tombole vyhráli designery Karolínu Reslerovou a Petra Záluského.

Stávající obývák vypadá veliký, zařízení tvoří rozsáhlá bytová stěna bratru tak z odeznívajících sedmdesátek, z dnešního retro pohledu designově zajímavá sedací sestava, konferenční stolek, dvě velké skříně s nástavci, dajaká sconto skříňka pod televizi, ale s velkou hifi věží, veliká plochá televize ve výšce „stůj a vzhůru hleď“ nad tím, počítačový stolek s pracovní židlí, stolek s mixážním pultem, klávesy, mikrofon, adekvátně velké reprobedny, zesilovač (asi), stojan s kytarou a sedmdesátkový lustr s cingrlátky. Parketovou podlahu kryje ostře zelený zátěžový koberec. Na stěně vedle dveří je již nefunkční šedě natřený žebrový radiátor.[singlepic id=1509 w=420]

tři základní problémy : přebytečné radiátory, stará podlaha, naprostý nedostatek úložných prostor
designerská idea : vytvořit místnost, kde ani jedna z hlavních funkcí nebude popelkou, vytvořit pódium aby Tomáš mohl zahrát a předvést se i své rodině.




Jak se staví sen to bere vždycky Quick-step od podlahy

Mísnost je vyklizena, nábytek vynesen na půdu, koberec smotán, staré topení včetně trubek uřezáno a můžeme začít – parkety vykopnem na jednu hromadu, položíme OSB desky a zase jen přišlápneme, zato si pohrajeme s nízkým pódiem a krásnou schodišťovou lištou, která je k mání všech dezénech i pro laminátové podlahy. Času je málo a je třeba spěchat, tak se sice dozvíme o různých zvukových izolacích, ale tady jen štětka s tmavě modrou a béžovou barvou. Zato si uprostřed místnosti pohrajeme s bytelným sádrokartonovým soklem na těžkou plochou televizi. Běžíme pro černou rozkládací sedačku a dáme pozor, aby se snadno rozkládala a netlačila nás do zad jako Ivana Vyskočila. Dlouze se dojímáme nad dekoračními foliemi a první instalací ve formě magnetické tabule, podobně si užijeme výběru vhodného vzoru ze stavební brašny plné starých malířských válečků. V pokoji zatím dokončili stropní podhled se zářivkami, montují skříň s japonskými posuvnými dveřmi, tak hurá nacpat akusticky profilované molitanové desky za poličky v hudebním koutku, postavit stoleček, zavěsit poslední kytarové pouzdro a pochválit si jak se to designerskému i životnímu páru krásně povedlo.

[singlepic id=1510 w=420]

Rodinka obdivuje pokojík bez dětí a paní Romana pronáší jistě naprosto nechtě -asi v jiném smyslu, však pro mne přesto přímo historicky znějící větu : „Je to úplně něco jiného než jsme čekali, než jsme si představovali, než jsme vůbec ňák plánovali, asi v životě by sme si to sami takhle nevymysleli, takže… je to fakt pecka“

Ošklivý Komentář K Velkému Průšvihu

Hned jak jsem se dozvěděla téma dnešní proměny, tak jsem se začala o obývák trochu obávat, protože úkol je složitý mimo jiné technicky i finančně. Nicméně dvojice Reslerová + Záluský mě naplňovala optimismem, že to zvládnou s přehledem a že bude radost pohledět. V pátek ráno mi sklaplo, ale zakázala jsem si na shlédnuté fotografie myslet a doufala, že se dozvím alespoň o na pohled neviditelných prefíkaných technických úpravách. Vydrželo mi to ale jen zhruba do první třetiny pořadu – k vizualizaci, která imho vypadá minimálně o 50% lépe než výsledek. Od té chvíle navíc ještě nechápu proč je to barevně tolik jiné.

[singlepic id=1511 w=420]
[singlepic id=1512 w=420]

Ještě musím předeslat, že akustika je mi hodně španělskou vesnicí a jen o půl jezevčího chlupu víc vím o problematice vyrovnání se s nechtěným hlukem a proto tyto stránky věci budu tedy hodnotit jen velmi laicky a budu spoléhat, že se tu v diskuzi vyjádří někdo povolanější.

Abych to všechno uvedla, ocituji z ofika ještě jediný a základní požadavek rodinky na design:
„Máme rádi něco mezi klasikou a moderním stylem. Ne moc extravaganci a spíše přírodní materiály“

Vidím tatínkovu zašívárnu aneb zkušebna s odpočivným koutem

[singlepic id=1513 w=420]

Obývák pro mladou rodinu s dvěma holčičkami se nám někam vypařil a to přesto, že i k přiměřeně solidní zkušebně má místnost podle mého dost daleko a jde vlastně jen o pocit. Dvě malé dcerky běžící se tam v neděli ráno koukat na pohádky si představit moc neumím, stejně jako pohodový večer s partnerem nebo posezení s partou nehudebních přátel.
V každém případě se původní světlá a prostorná místnost po proměně stala opticky téměř poloviční. Kromě kobkovité tmavosti a jakési „průmyslovosti“ mi ještě nejde pod nos dojem, že je to strašně přeplněné.

[singlepic id=1514 w=420]

Prostorové rozmístění jednotlivých funkčních zón se mi po zhlédnutí pořadu zdá pochopitelné. Situování odpočivné části co nejblíž dveřím je imho správně, tatínkovo hudební království hlouběji v místnosti také. Z anotace a článku na iDnes jsem původně usuzovala, že rodinka touží po nějakých společných úložných prostorech a pak se mi to odtržení vestavěných skříní zdálo divné. Šlo ale o místo na hudební nástroje, komba, noty a dalších mnoho tatínkových hudebních věcí, které dříve zabíraly místo v jiných skříních jinde. Tož teď to má šikovně po ruce a může si být jist, že kličkování kolem „obýváku“ mezi klávesami a stojanem na kytaru (který většinu času určitě nebude tak pěkně uklizen z cesty) všechny ostatní členy domácnosti spolehlivě odradí od lezení „do cizího“. A před skříněmi má dost prostoru na trénink tanečků či jiných jevištních prostocviků. Za tou vystrčenou příčkou s televizí bude dost dobře schovaný a nemusí se před zbytkem rodiny stydět (tedy přesný opak toho, co v pořadu několikrát zaznělo).

Z(a)tracený obývák

[singlepic id=1515 w=420]

Pro obývací část je sice vyčleněna zhruba polovina celé místnosti, ale tím, že je na nižší úrovni podlahy a uzavřena soklem televizního panelu je pocitově utopená. Podle mého to mělo být obráceně, jevištní křepčení tatínka je v porovnání s útulností pro všechny ostatní vedlejší. I barevné řešení ve studených tónech obývací část pro mně vlastně degraduje na nechtěně trpěnou nevlastní sestru. Proč se designeři rozhodli, že pokoj bude laděný zrovna do tmavých metalických barev je pro mě naprostá záhada, zvlášť když jsem si dogooglila, že pán bytu je žákem Radka Tomáška a provozuje s ním hru sladkobolných cajdáků (pardon). Tmavě šedomodrý odstín stěn je sám o sobě zajímavý, ale studenou dokáže udělat i z neutrální černé a není to moc „ořechové“ ani vůči podlaze. Měděný odstín plochy folie s dezénem leguání kůže za sedačkou se zase tluče se stříbřitým dekorem válečku. Fórek s magnety v krabičkách CD/DVD je sice zábavný, ale graficky dekorační efekt sestavy vyšumí díky barvě pozadí jen do dojmu nástěnky ve školní třídě. Barevné ladění se imho nepovedlo ani na závěsech, které se zdají být dalším odstínem šedočerné a nevím proč je na stěně s oknem zopakovaná ta jakási béžová místo mnohem logičtější bílé, přecházející ze stropu. Útulnost nezachrání ani moc pěkný, designově vypadající konferenční stolek a vajíčkovité ikeácké křesílko na bílých chlupech. Úplně tam chybí jakákoliv knihovnička, což mně u rodiny s uměleckými sklony poměrně dost udivuje.




[singlepic id=1516 w=420]

Naprosto nelogické se mi zdá umístění hifi věže za zády televize. Nejsem sice odborník na šíření infračervených paprsků, ale řekla bych, že „za roh“ dálkové ovládání nedosáhne a bude se tedy opět obíhat a kličkovat kolem kláves. Tedy pokud fikus raději nepostaví jinam – kolem okna je to o kousek blíž.

Jáma lvová – domácí hudební zkušebna

Je vlastně zajímavé, že pocitově dominantní funkce – domácí zkušebna, je opravdu jen koutkem na mixážní pult, počítač, několik repráků a kousek podlahy. A že to není pocit jen můj, dokazují i v pořadu vyřčená slova samotného Tomáše Karmazína. Technické řešení se mi ale nezdá ani jako laikovi. Vidím tam sice speciální akustické absorpční panely, ale jen v tom jednom rohu. Co když se pan hudebník hlasově rozvášní před skříněmi směrem k sedačce? A co když se odváže a řádně rozbalí rif na tu „elektriku“? To si pak nejspíš trsnou i lidi na chodníku. Hlavně, že odborník ve vložené reportáži vysvětloval, že odhlučnění lze snadno provést i představenou příčkou a podhledem v ceně 500-700 Kč/m2. Na deformace zvuku vlivem ostatních předmětů, směrů a materiálů ploch v místnosti se nemyslelo vůbec a přitom se tam občas skládá, tož nutně i nahrává. Ona je ta akustika docela zapeklitá, ale dnes se dá za velmi přijatelné peníze pořídit i kompletní výbava (sada/box cca 25 tis) pro podobně velký a podobně využívaný prostor. V každém případě se tam dá vzít alespoň základní mustr jak na to, když vezmu v úvahu, že na nějaké velké projektování ani na stavbu není dost času. Google to vyhazuje hned v první stránce odkazů a stejně snadno se lze dozvědět, že nabídka akusticky vhodných materiálů pro různé interiérové prvky je dnes už docela široká jak v oblasti těch „usměrňovacích“ a rezonančních typů, tak i hluk pohlcujících a tlumících. Mnohé z nich jsou i velmi krásné, pro interiérový design zajímavé a zábavné a používají se i tam, kde to není potřeba.

[singlepic id=1517 w=420]

Líbí se mi snížený svítidlový podhled, ale bez ohledu na akustiku by se mi to líbilo ještě mnohem víc, kdyby si to na střešní okno jen nehrálo (vím, že to nelze). Nelíbí se mi barevný přechod mezi panely na stěně koutku a vedlejší stěnou s kytarovými pouzdry. Při pohledu na foto jsem dokonce váhala, zda ta modrošedá není jen výsledkem netrefení odstínu zelené molitanových panelů. Ony jsou tedy ty panely ve skutečnosti šedé, ale i v tv bylo vidět, že trocha stínu a jakékoliv přisvícení je okamžitě transformuje do zelené. Mimochodem armádní olivově zelená je o kus teplejší než ta šedomodrá, do celkového barevného ladění zapadá imho mnohem víc a kdyby byla i místo údajně klubové modré, dala by místnosti mnohem větší šmrnc.

Rozmístění repráků je divné i pro starou větev a lamu jako já. Záluský se sice tvářil, že jde o nouzovku a pan Karmazín si má celou svou aparaturu pospojovat a přeuspořádat sám, ale on jaksi nebude mít moc možností jak to udělat lépe. A také by mě zajímalo, na čem bude sedět u počítače a kde bude zavazet židle vhodná ke hře na kytaru.

Plusy a mínusy, a když to všechno shrnu:

+ Nová podlaha je o mnoho tříd lepší než původní, barevností obočí povytahující zátěžový koberec
+ pěkná osvětlovací tělesa
+ velmi pěkný konferenční stoleček z běžné výrobní produkce
– tmavé, malé, nacpané, neútulné a vše co jsem už napsala výše.

– na úkor technické kvality odhlučnění nedočerpané náklady do obvyklého limitu 300 tis.

(naprosto nepochopitelná položka 20 513,- za textilie od firmy Molíno je snad obvyklá iprimácká chyba v desetinné čárce)

V původním pokoji se možná ne moc dobře zkoušelo, ale dalo se tam dýchat, žít i odpočívat. Po proměně to neláká a nedává moc prostoru ani k jednomu. Jistěže je třeba vzít v úvahu různá zkreslení objektivem fotooaparátu či kamery, možná to za denního světla vypadá o kus líp, ale dívala jsem se na švenky kamerou „před“ a „po“ několikrát a to zhuštěné nevlídno tam opravdu je. A nelze se vymluvit na to, že odpočívat a užívat si si bude rodina jinde. V bytě jsou sice veliké místnosti, ale pořád je to jen 2+1 a děti rostou jak vrbičky u řeky. Já bych na dvojici designerů leda tak výhružně cenila chrup a za zády držela sukovici. Karmazínovi to mají sice zadarmo, ale dnes imho vyhráli akorát danajský dar a budou nejméně shánět alespoň barevné polštářky.

Njn, i mistr tesař se utne. Reslerovou se Záluským jsem dosud většinou chválila, ale dnes názorně předvedli to, co jsem naznačovala v diskuzi u minulého dílu – že tohle tedy opravdu není jejich parketa, nemají s tím zkušenosti a bez dostatečného času k nastudování a tvorbě návrhu je na zkušebny lépe hledat někoho jiného.

P. S. – mám ještě jedno „mimosoutěžní“ plus – bez ohledu na to, jak se komu líbí či nelíbí použitý stříbrný dekor na stěnách, jsem ráda, že se dnes ukázalo, že gumový malířský váleček není jen pro zapšklé vesnické důchodce a do propadliště dějin jej házet je neradno.

Jak se staví sen, online video dnešního dílu

okkvp

Před lety jsem propadla prvním VéVéčkám a potkala také panáčka. Dobrá Reality show není zábava pro tupce a tenhle web je toho důkazem. Mám ráda humor, chytré lidi, nesnáším faleš a otravné trolly. Ráda jsem tu psala, ale 640 000 slov myslím stačí. Goodbye Panáček!

Jak se staví sen

Diskuze k článku

Počet komentářů: 43
1
okkvp
Reagovat

Koukejte, hlavně domácí hudebníci – jsem moc zvědavá na fundovanější názory.

Reagovat

Viděla jsem na iDnes, barva stěn mě vyděsila. Krásný světlý pokoj a výsledek tmavá nora. Počkám si na rekap odborníka :-)

3
koc
Reagovat

a sakrys .. uz zase nici peknou parketovou podlahu :(

4
galadriel
Reagovat

3-presne….nepoznajú repas?? a ponechávali vôbec v niektorom z dielov parkety?? alebo sa to teraz už „nenosí“??

5
koc
Reagovat

4 – moji rodice si po letech kdy meli parkety schovane pod kobercem nechali vse opravit a dneska je to nadherna podlaha .. jsou to paka a nema to s bytovym designem nic spolecneho :(

6
galadriel
Reagovat

5-detto….tiež si ako decko pamatám len hniezdo roztočov v podobe koberca. To čo je pod tým, sme objavili až teraz keď sa prerábal byt a upravené pôvodné parkety majú proste svoje čaro.

7
galadriel
Reagovat

možno sú tie farby metalické a možno ako v nočnom klube…ale je to tmavé.

8
koc
Reagovat

7 – ted uz jen chybi namalovat na podlahu pentagram a zapalit cerne smradlave svicky :)

9
koc
Reagovat

toz to se tesim na rekap od okkvp .. ta si achi posusna :)

10
galadriel
Reagovat

8-to by sa im hodil viac lapač zlých dizajnérov zavesený nad dverami. To keď porovnávali pôvodný stav s premeneným….deň vs. noc. Určite to pekne skĺbili, spravili mu pekné pódium, dosť úložného priestoru…ale prečo tá obývacia časť taká tmavá???
no som zvedavá čo na to povie okkvp…

11
okkvp
Reagovat

info k těm parketám
Než dosmolím rekap tak jen rychle . Zásadní je sponzor dodávající plovoucí podlahy – tudíž JSOU a BUDOU ve všech dílech, na kterých se podílí. Alespoň si tedy nepamatuji, že by někde původní podlahu nechali i když nepotřebovala vůbec žádný zásah (respektive, vždy našli alespoň pseudodůvod).
Druhý důvod je čas – na práce v bytě mají jen 48 hodin a je tedy pravda, že za tu dobu by repas parket nestihli, respektive už by nestihli polovinu dalšího.
Dnes si stěžovali i na to, že moc dlouho trvá i smontování skříní – což mě tedy dost odrovnalo, páč mám představu, že to do předem vytvořené niky zkušený fachman za dvě hodiny sfoukne naprosto hravě.
ad rekap – no vzhledem k dříve chválené dvojici se dnes potácím v temných chmurách a frustracích.

12
okkvp
Reagovat

a ještě dodatek – vzhledem k tomu, že velmi toužím udělat snímek projektované vizualizace, tak rekap bude až bude dosažitelný tv záznam.

13
galadriel
Reagovat

12- okkvp- ja si rada počkám :-)

14
karel
Reagovat

mě se líbí Karolína Reslerová, hezká čubička :-)

15
okkvp
Reagovat

Proměna zřejmě zahýbala diváctvem významně – nepochvalné komentáře i na ofiku !

Reagovat

Mega rekap, klobou dolů.

17
okkvp
Reagovat

16 – tak za prvé jsem před svou rozkecaností varovala, za druhé mě ta délka docela otravuje, raději bych byla o polovinu kratší – ale to se mi daří jen tam, kde se mi to líbí.

18
galadriel
Reagovat

17- ja to beriem ako pozitívne vyjarenie (16), nemyslím, že to mega bolo o dĺžke, ale každopádne by som tvoje rekapy čítala aj keby mali 10 strán. Sú k veci, odborné, zaujímavé a hlavne trefné….klobúk dole. Dnes som si prečítala tvoje rekapy k celej aj k časti 2 a 3, lebo tie som nevidela a ani neuvidím, rekap mi stačí :-)))

19
galadriel
Reagovat

Neviem si predstaviť, že sa tie deti budú v tej miestnosti cítiť príjemne….je to pochmúrne, neútulné a neosobné.

20
koc
Reagovat

diky za rekap pani :)

21
Eirin
Reagovat

Chci pochválit rekap. Je moc hezky napsaný a nejde jen o popis toho, co jsme mohli vidět, jak to občas bývá. Děkuji, skvěle jsem si početla.

22
okkvp
Reagovat

rádo se stalo, ale já bych si ráda početla, co na to „akustické“ řešení říká nějaký domácí hudebník – na iděsu sice pár komentů takových je, ale tam zas těžko soudit, zda je dotyčný pouhý plácal či co

23
Misha
Reagovat

Na profi-studio by potřeboval vlastní místnost a na takové to domácí žvý…ehm hraní je důležitá hlavně akustická izolace, jinak je sežerou sousedi … Tohle je hybrid, ve kterém se nedá normálně žít, ani hrát … utvrzuje mě to v názoru – designer do domu, hůl do ruky

24
okkvp
Reagovat

Misha – prosím, v názoru se neutvrzuj, já vím, že to k tomu hodně svádí, ale není to pravda – většina je dobro. Bohužel touhu se zviditelňovat má víc ta ňoumovská část (i v mém oboru to tak je) a nadělá tím v obecném mínění víc paseky než užitku. Když jukneš na iDnesu na pár „kachnovin“, tak ti tahle kobka bude připadat ještě velmi šik ;-)

25
Sára
Reagovat

Díky za obsáhlý rekap. Ten váleček by asi byl to poslední, co bych vytkla. Kdyby nám udělali takovýto obývák, tak asi první myšlenka by byla, musíme to tady přemalat světlejšími barvami, vyměnit závěsy a celkově to „zprůhlednit“. Jinak nápady nebyly špatné, ale proč volit takovou kombinaci barev, že by z toho člověk dostal depresi, to mi hlava nebere. Odpočinkové místo má být pohodové a ne depresivní. Sice zadarmo, ale předělávky a úpravy by ještě stály taky nějaký peníz.

26
Misha
Reagovat

24 – ok, beru vás na milost, kolegyně :o) …

27
vapol
Reagovat

OT – okkvp nevíš kolik stojí návrh interiéru od designera? Na jednom slevovém serveru je nabídka / sleva z 3500 na 699 Kč za jednu místnost. Potřebuji poradit s 1+KK . Myslíš že to nebudou vyhozený prachy? (s ohledem na to,že v pořadu JSSS jsem s přestavbou spokojený málokdy) Díky odbornice na sny :)

28
okkvp
Reagovat

Vapole – vzhledem k tomu, že žádného přímo bytového designera osobně neznám, tak moc nevím (znám se a spolupracuji akorát s několika architekty a projekťáky, kteří dělají vše). Přes jakýsi slevomat bych to ale neriskovala zcela a naprosto určitě – nikdo solidní takhle nepracuje, protože to nemá zapotřebí – tohle vypadá na „baťovu továrnu na jarmilky“ a tedy riziko vyhozených prachů velké. Ta cena před slevou vypadá reálněji, ale odhaduji, že za 1+KK by cena mohla být od individuálního solidního (myšleno zkušeného a na profesní úrovni) designera/architekta do 10 tis – samozřejmě podle podrobnosti (tzn zda se bude přesněji specifikovat vybavení, vizualizace, stavební výkresy atd) Každý rozumný a odpovědný totiž ví, že čím menší je byt, tím je obtížnější vymyslet dobré řešení a že s těmi prace okolo je to jako když vaříš pro jednoho nebo pro tři.
Pak lze také získat inspirační (i hodně propracovaný) návrh přes několik konzultací – to se účtuje hodinovkou – počítám tak 600-1500/hod – počítej jedno sezení průměrně hodinu a půl a potřebuješ nejspíš asi dvě.
(njn, není to služba zrovna za hubičky, ale pokud si člověk dobře vybere, tak se to vyplatí)
Designeři pracující v rámci realizačních/prodejních firem bývají často velmi nezkušení a pofiderní (ale jsou i tam dobří), často je pak ale problém, že jsou omezeni v rozletu „zaměstnavatelem“ – tzn třeba nábytek jen od nich apod. Ani s cenami to nebývá nijaká výhoda – často jsou i dražší než „volná noha“ a pokud je inzerováno, že návrh je v ceně realizace grátis – tak je 100% jistota, že jej velmi bohatě zaplatíš v ní.
A ještě doporučení pro to googlení – možná raději hledej architekta, architektonické/projekční středisko/firmu a až následně třiď na ty, které dělají i interiery (nebo to u nich najdeš v portfoliu).
(uf, já fakt neumím nic napsat stručně a věčně přednáším)

29
okkvp
Reagovat

Příští díl jedeme na červenou
(a kdo před vysíláním najde na fotkách vařič, dostane poukaz na nanuk)

30
koc
Reagovat

29 – kde se vzdy pred odvysilanim koukas na fotky .. psala jsi neco o idnesu ale ja to nemohl najit :(

31
Ajda
Reagovat

30 koc – musíš až do sekce ,,bydlení“.

32
Ajda
Reagovat

29 – V rohu, krytá sloupem se mi zdá, že nesměle vykukuje varná deska.

V případě výhry prosím doručit kupón na čokoládového Pegase.

33
koc
Reagovat

29 – nee .. ja ji nasel je zamaskovana za jednu knihu v te knihovne :) .. nebo je zde moznost ze maji multifunkcni zidle a kdyz se na ni nesedi tak je pouzita kazdy jako jedna plotenka .. pokud si na ni sednou chvilku po vareni tak si uzivaji zbytkove teplo ;-)

34
Ajda
Reagovat

33 – nebo mají schované přenosné ohniště a vaří v kotlíku uprostřed obýváku.

35
okkvp
Reagovat

Zdá se, že Ajda je správně, ale přece jen počkáme na vysílání.
Já při prvním prohlížení znejistěla, protože jsem shodou náhod včera narazila na reklamní článek o varné desce, vypadající jako zbytek bílé pracovní desky – trošku jako jemňouký corian nebo tekutý kámen – tož jsem poulila oko, že by už taková vymoženost byla zakomponována.

P.S. na čokoládového Pegase si asi sedím na vedení. Ale neboj, poukaz ti namaluju a pošlu majlem (přes suníčkového kolegu, páč tvou nemám)

36
Ajda
Reagovat

35 – Pegas čokoládový, to je múj oblíbený nanuk. Ty bys mě odbyla nějakým blafem, tak si rovnou určuji, co chci vyhrát. Neboj, stojí jen 12 Kč!
No jo, jen aby mi ho SUNí nesnědl :-((

37
koc
Reagovat

sakrys tady uz se rozdeluje vyhra .. co kdyz vyhraju ja ? .. v tom pripade prosim zaslat hladovejicim do Afriky

38
okkvp
Reagovat

36 – no a nebo musíme počkat na nějaký panáčkovský sraz ;-)

39
vapol
Reagovat

28 okkvp – díky za stručnou odpověď :) Né teď vážně, děkuju! Ono toho tam stejně nejde moc vymyslet: obdelník, přes jednu stěnu okna, na druhé dveře, přes roh kuch.linka… No myslím že vymaluji a na to vysedávání u PC to bude stačit :))

40
okkvp
Reagovat

39 – já to měla v garsonce podobné – bylo tam vše – kuchyň, jídelna, postel 140, křeslo, skleník, nízké skříňky, kancelář, rýsovací prkno, hodně grafik (dva lidi)

41
vapol
Reagovat

40 – jj tak to mám, synovec obdivuje jak mám vše hezky pohromadě na pár metrech a on musi v baráku chodit po několika místnostech. Ale jseš lepší,já už bych tam rýsovací prkno a druhého lida nenarval….no občas na noc se to dá přežít ;)

42
okkvp
Reagovat

41 – až budu mít čas, tak ti nakreslím plánek :D

43
vapol
Reagovat

42 – díky, budu v očekávání na vaclavpolacek(@)seznam.cz :)

Přidat komentář