Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

X Factor 2014 (07.04.): Show padla na své dno. Klesne ještě níž? (rekap)

7. Duben 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8769 w=420]
Předposlední díl X Factoru ze série castingů je za námi. Minulý týden si show, v očích nás rekapistů, kapku polepšila. Ovšem pátý díl byl, až na dvě či možná tři výjimky, nehorázná bída, další z řad zklamání a čirá tragédie pro fanouška formátu. Musíme, ač chceme nebo, čelit pravdě. X Factor za pět dílů neukázal téměř žádného extra zpěváka, který by veřejnou diváckou obec posadil na zadek, natož aby rozhýbal trh. Bezradnost produkce v prezentaci i talentová prázdnost se v pátém díle, víc jak jindy, ukázala.

Postoupili

Martin Goncalves

[singlepic id=8765 w=420]
Merťas: Výřečný angolo-slovenský míšenec působil od začátku svého příchodu na pódium pozitivním, sympatickým a vtipným dojmem. Oto si i dokonce zarapoval. Nicméně Martin přišel zazpívat svou píseň. To by nebyl problém, ale písnička vás musí okamžitě zaujmout. Za další potřebujete prostě trochu hlas. A Martin znovu nezní jako zpěvák světové kvality. Zní spíše hodně slabě, nezajímavě, falešně, amatérsky a celkově bylo jeho vystoupení hodně slabým odvarem.

VojtaP: Martin od chvíle, co vkročil na pódium, bavil svou bezprostředností. Typický Slovák vsadil na původní píseň, což je vždy velký risk. Ten mu nevyšel úplně stoprocentně. Byť postoupil, tak jeho výkon byl spíš na úrovni těžkého amatéra, jeho výslovnost při zpěvu taky nebyla zrovna OK. Nevím, co porotu přesvědčilo, že do soutěže patří, když měli navíc ještě možnost, na rozdíl od televizních diváků, slyšet jeho druhý výběr Say Something. Asi věděli, proč vystoupení neodvysílat.

Kamila Sittová

[singlepic id=8761 w=420]
Merťas: 19letá Kamila se mně na první pohled zdála jiného věku. Vypadá starší. Byla na ní také vidět nervozita. A když Kamila spustila své první tóny, tak jsem si říkal, že je tu konečně někdo, kdo to posadí na zadek svým hlasem. Vskutku Kamila na začátku vystoupení odhalila vcelku čistý hlas, který libozvučel, ale bohužel se následně celé vystoupení s přibývajícími vysokými tóny bortilo, jako domeček z karet. Vysoké tóny neutáhla, byly nad její síly, ale spodek by se dal poslouchat a je nadějný. Se správným vedením by mohla myslet na úspěch.

VojtaP: Sympatická Kamila byla hodně a viditelně nervní. V písni od Norah Jones zněla ze začátku hodně dobře, krásná barva hlasu, která v níže položeném začátku vynikla. Bylo by to hvězdné vystoupení, kdyby nepřišla druhá polovina písně, kde to šlo s kvalitou strmě dolů. Začala být velmi falešná ve výškách a hlas se jí až do konce třásl. Těžko říct, jestli to bylo nervozitou nebo výběrem. Kamila je zajisté materiál k mentoringu, uvidíme, jestli se k němu probojuje v rámci této soutěže.

Matěj Bláha

[singlepic id=8766 w=420]
Merťas: Matěj je bohužel příkladem toho, že produkce ten materiál vážně nemá a zřejmě se musí dále pouštět i toto. Diváky ještě přitlačí tím, že udělají téměř příběh z toho, že chudák kluk prochází pubertálním vývojem (jako miliony dalších a běžných puberťáků jeho věku na světě). Jeho Šrouby a matice vrzaly, jako řádně nenamazaný přístroj. Matěj vydával velmi špatné a falešné tóny, které se nemají dostávat dál z castingů. Skutečně nepochopitelný postup a k tomu ještě roztáhnutý na delší televizní čas. Prostě proč? Kam dala produkce porotě poslouchatelný práh?

VojtaP: Matěj alias Matty Rebel se učí na automechanika, ale rád by „byl vidět“ a dělat hudbu, také se potýká s nepochopením ze strany okolí. Matěj si může gratulovat, protože odrhovačku Šrouby a matice zazpíval skoro tak „dobře“ na živo, jako původní zpěvák z Mandrage. Kdybych si Matěje nepamatoval z natáčení, tak bych byl asi 100 % přesvědčený, že nemůže postoupit, bohužel v televizi zněl možná ještě hůř.

MENU

[singlepic id=8767 w=420]
Merťas: Já osobně čekal průšvih jak Krym. Trojice zpívajících žen z Mostu vypadala sice sympaticky, ale ve chvíli, kdy se dámy ohákly do svých postrojů, tak jsem si říkal, že tohle prostě nemůže dopadnout dobře. Navíc když dodaly, že jsou barové zpěvačky, tak jsem si možná i ulevil, protože je takhle uvidí jen opilci, ale omyl. Dámy jsou v televizi. Mamka a její dvě dcery se pustili do latino stylu. To byla dle mého další zásadní chyba. Osobně se domnívám, že tento styl v našich luzích a hájích nefunguje. Tedy nevidím a nepředpovídám dopad na diváky. Hlasově a na míře poslouchatelnosti to nebyla tragédie, ale na postup to rozhodně nestačí. A to nebyla show, aby se neodehrálo nějaké dojemné rozdělení. Jenže z mého pohledu není ani Pavlína nějak světabornou slavicí, která by nás odfoukla od obrazovek. Třeba se ukáže v dalším kole. Ale potvrzují se další dvě pravidla. Skupiny jsou v těchto soutěžích skoro vždy mrtvá kategorie a další interpreti, kteří na postup neměli.

VojtaP: Tři extravagantní ženy z Mostu přišli oslnit svou interpretací letního diskotékového hitu. Matka a dvě dcery se dobrým výkonem chlubit opravdu nemůžou. Od výběru skladby až po výběr oblečení to bylo celé špatné, těžko říct, co si vybrali hůř. S jinou písní by to možná bylo lepší, na této se moc předvést nedalo. To by ale nebyl X Factor aby se na jevišti neodehrálo drama. Porota měla za to, že Pavlína, nemálo podobná herečce Rachel McAdams, zpívá z dané trojice nejlépe a bylo by vhodné, aby postoupila dál. Z vystoupení to sice moc odlišit nešlo, ale jsem zvědavý, jestli v příštím kole překvapí. Zbytek bandu i Pavlína s jejím postupem souhlasily.

Christián Dergounov

[singlepic id=8760 w=420]
Merťas: 18letý Christián alias „Redhood“ sám sebe prezentuje jako těžce silnou osobnost, který si zastává tvrdě své názory, ví, co chce a jde si za tím. Problémový život spatřil v perfektním vyjádření zkušeností a emocí v žánru rap. Myslím si, že je Christián mnohem více mimo „hlavní proud“ než dokážeme přes televizi vnímat. Ale je aspoň jeden z mála, který vlastní tunu x factoru. Své hudební kvality potvrdil skvělým vystoupením se svým vlastním trackem. A rozhodně v něm nešetřil vulgarismy. Docela by mě zajímalo, co Christiána ovlivňuje či ovlivňovalo v tvorbě svých textů. Jelikož jeho track byl vážně ostrý jako břitva, tak by mě zajímalo, jestli ho zasáhla vlna Řezníka či „čerpá“ úplně odjinud. Svou originalitu ještě potvrdil tím, že nejen rapoval anglicky, ale také rusky. Christián zřejmě nesedne každému, ale je tu aspoň snad poprvé někdo, kdo si na nic nehraje a toho x factoru má na rozdávání.

VojtaP: Další a určitě ne poslední zástupce raperů je Christián alias Redhood. Život neměl zrovna jednoduchý a tak začal skládat texty, s kterými chce v X Factoru něco dokázat. Redhood se možná extra neliší od stovek další raperů, kteří nadužívají sprostá slova, ale musí se uznat, že má drive, pracuje dobře s rytmikou a používá zajímavé prvky. V této poloze je maximálně uvěřitelný a na rozdíl od některých nepůsobí jako laciná kopírka. Jak bylo řečeno už v pořadu, možná X Factor nevyhraje, ale může to být dobrá platforma pro to, aby si jej někdo všiml a poskytl mu profesionální zázemí pro uplatnění v žánru.

Marina Laduda

[singlepic id=8764 w=420]
Merťas: Na začátku hned přiznávám, že mě Marina od prvních chvil vůbec nezaujala. I když vlastní hezké ženské tělo, nádherně se vlní a to vše zapadá do latina, tak je to stejné jako u skupiny MENU. Latino je dle mého u nás zakopané a pro posluchače nezajímavé, neslyšíme na to. Doba telenovel, kdy znělky z těchto nekonečných kusů dokázaly brázdit tuzemská rádia jsou pryč. I když má Marina latino kořeny, dává do pěveckého projevu dost exprese, tak mi její předvedené vystoupení mi přišlo zlehka amatérské, neobroušené, nedokonalé a znovu opět nic, co by nám vyrazilo dech. Trochu se i obávám toho, že podobně by se dokázala předvést kdejaká studentka z jižanských zemí na studiích v českých a slovenských městech. Je to všední a neoriginální.

VojtaP: Marina je zcestovalá a má trochu nevšední zevnějšek, což ji činí zapamatovatelnou. Škoda, že si ji nebudeme pamatovat spíše kvůli výkonu. Ze začátku se mi to zdálo OK, byť průměrné, tak v rámci dílu nadprůměr. Od poloviny Marině začal díky pohybu na jevišti docházet dech a tak zněla poté většinu času dost falešně. Marina jako jedna z mnoha dojela na výběr. Porota se opět z bližšího hodnocení zpěvu vylhala hodnocením osobnosti a klasickými klišé.

TNT

Merťas: Nenacházím slov. Jediný prostor vidím ve festivalovém zvuku. Jinde bych si toto asi dobrovolně neposlechnul. Ale i tak mi to přijde vcelku nudné a bez šmrncu.

VojtaP: Kapela TNT ničím nevybočuje oproti tomu, co jsme měli už v soutěži možnost slyšet. Neoriginální a lehce nudné, takových kapel se po českých garážích vyskytují stovky a jistě mnohem lepších. Na festivaly jako doplněk lineupu možná, do soutěže ne.

Rusinsky Holosy

[singlepic id=8759 w=420]
Merťas: Nejen, že písnička Cesta je v mých uších tááák šíleně zničená díky českým rádiím, ale ještě jí takovéto hudební těleso posune do mnohem víc neposlouchatelnějších vod. Hlavní zpěvák by byl potřeba odstranit a nahradit někým mnohem lepším. A celkově do této soutěže tahle skupina nesedí. Jsou dělaní jako z partesu do Talentu. Ale tam i tady si vystoupení zasloužilo co, nepostup. Postup je pro mě nepochopitelný.

VojtaP: Ne, ne a ne! Za co nás kdo trestá? Myslel jsem, že horší podání Cesty po předminulém dílu Hlasu už neuslyším. Bohužel jsem se nemohl víc mýlit. Na rozdíl od Hlasu si tato interpretace z nepochopitelného důvodu vysloužila postup. Zdá se mi to nebo porota špatně pochopila formát soutěže a hledá místo toho nejlepšího to nejhorší?

Lukáš Šalap

[singlepic id=8763 w=420]
Merťas: Lukáš je vcelku sympatický vysokoškolský student. Sklon vysokoškoláků se těmi to ústavy mimo studium vyloženě prochlastat je všeobecně známý, takže Otovo zbytečné moralizování nebudu dále komentovat, protože mi přijde na oko morální. Lukáš si vzal na paškál hitovku z filmu Bezstarostná jízda, Born to be wild. A z počátku se s tím popasoval hodně dobře. Dá se v něm zaslechnout i zajímavá barva hlasu, která mi připomínala hlas Dana Bárty. Ale s gradací vystoupení se i jeho hlasový projev hroutil, vycházelo z něj několik falešných tónů a to dle mého nebylo ani ovlivněné alkoholem. Něco v něm je, ale moc mu nevěřím, že tu show bere nějak vážně. Spíš je to jen taková sranda a možnost se poškádlit s bráchou někde u pár panáčků v hospodě.

VojtaP: Lukáš se spolu s bratrem značně posílili domácí průhlednou ohnivou vodou. Na Lukášově projevu to šlo dost poznat. Ze začátku v pohodě, ale stejně jako Kamile (které by možná taky panák nebo dva bodly) mu v polovině začaly unikat velké falešnosti, což asi ovlivnila šílená prezentace zapříčiněná kombinací meruňky a trnky. Koneckonců byl sice ke konci falešný, ale alespoň zábavný. Uvidíme, jak mu to půjde příště bez posilnění.

Miroslava Šalap

[singlepic id=8768 w=420]
Merťas: Už ukázka navnadila, že Miroslav nebude vypadat marně. Dále si konečně vybral totální a známou vypalovačku, která jednak funguje na publikum a diváky, a hlavně mi parádně sedla k jeho hlasu. Písnička mu prostě dokonale sedla a pro mě je to nejlepší vystoupení, které nám show zatím nabídla za celých pět dílů. Obrázek mi kazí pouze jediné. Přijde mi, že si Miroslav nakoukal video z castingu 6.řady britského X Factoru od Jamieho „Afro“ Archera (23 milionů zhlédnutí), který zpíval úplně stejnou píseň na castingu a Miroslav dle mého dělal spoustu podobných gest jako Jamie. Takže ano, konečně je tu pro mě wow, ale je poloviční, protože se mi prezentace nezdá moc originální. Noc posuďte sami.

VojtaP: Bratr Lukáše Miroslav nejspíš sadu panáků ustál lépe a není to na něm tolik poznat. Podle výkonu se dá Miroslav označit za dnešního jednookého krále mezi slepými, možná nejen dnešního. Píseň mu sedla, má skvělý chraplák, zpívá mu to a dobře u toho vypadá. Jako osobnost se do soutěže hodí a dá se s ním ještě po všech stranách pracovat a celkový dojem ještě zlepšit. Díky tomu, že má Mira soudnost a přemýšlí nad výběrem, tak předvedl jeden z nejlepších castingových vystoupení této soutěže.

Klaudia a Marco

[singlepic id=8762 w=420]
Merťas: Nejsem úplný fanoušek zaběhnutých pěveckých dvojic. Preferuji spíše duety různých osobností. Ale tato dvojice je velmi sympatická, v životě docela spokojení a hudebně poměrně ostřílení. Vždyť kdo může říct, že hrál v tolika zemích. Sice jsou to hotely v zimních střediscích, ale děláte hudbu a dostáváte slušně zaplaceno a je vám hej. Ovšem tato dvojice nejsou žádné hudební prdlavky. Oba dva to od začátku vystoupení nasadili hodně zostra. Hlavně jsem byl naprosto unesen hlasem Marca. Ten byl průzračný jako křišťál, byl konstantní, čistý a pro mě nádherný. Klaudia byla taky výborná, ale dle mého ji Marco přezpíval. Klaudia měla výborné pasáže, ale do výšek dle mého až moc pištěla a v některých společných pasážích mi to moc nesedělo. To ale nemění nic na tom, že jsou tu favorité v kategorii skupin. Klaudia a Marco strkají všechny hladce do kapes. V čele s některými sólisty.

VojtaP: Na závěr tu máme opět duo. Klaudia a Marco jsou ostřílená partnerská dvojice. O to víc mě překvapilo, že jim to ve společných pasážích vůbec neladilo, jejich hlasy se ne a ne dát do harmonie. Z počátku, kdy každý měli svoje sólo, zněli super, hlavně Marco, který si laťku udržel až do konce. Jeho hluboký hlas se krásně nesl. Klaudia zněla lépe v nižších polohách, ve výškách nasadila dost nepříjemný ječák, což nakonec vystoupení srazilo minimálně o dvě úrovně. Slovenští Alex a Sierra se nekonají, ale určitě mají větší potenciál než Ricco a Klaudia z druhého dílu.

Nepostoupili

Yong Yussuf Benko

Merťas: Yong je úplně jiná dimenze a kategorie. Žije si v takové své pominuté realitě, která nebude mít nikdy řešení. Ovšem vystoupení v X Factoru mi od něj přišlo velmi vypočítavé a prvoplánové. Prostě šel do televize ze sebe udělat totálního hlupáka s vidinou, že si ho někdo všimne a bude se o něm mluvit a bude někomu zajímavý. Pro mě tím prvoplánem ještě větší zoufalec.

VojtaP: Yongovi by určitě neuškodil malý výlet do Kroměříže nebo Bohnic. Je to případ sám o sobě, své ujetosti úplně ve všem si je nejspíš dobře vědom. Polstrovaná místnost čeká.

TOP 3 podle Merťase

1, Miroslav Šalap
2, Klaudia a Marco
3, Christián Dergounov

TOP 3 podle VojtyP

1, Miroslav Šalap
2, Klaudia a Marco
3, Christián Dergounov

Hodnocení 5.castingového dílu podle Merťase

A jako tohle mělo být co? Reklama na soutěž Neumím zpívat?, kde vážně i ti co fakt zpívat neumí, tak postupují? Bohužel se natvrdo ukazuje fakt, že show X Factor má sice pozlátko, ale uvnitř je prohnilá jako měsíc starý bochník chleba. Chybí větší škála dobrých a lepších zpěváků. Tudíž se vážně musí prezentovat i to otřesné a vydávat to za dobré. Myslel jsem, že se minulý díl trend otočil, ale to byla chyba. Pátý casting pro mě přinesl pouze tři hudebně zajímavé lidi, vážně zajímavé interprety, kteří by měli šanci se probít díl a mají na první poslech kvalitu nebo ten žádaný x factor. Zbytek byla vata a šeď nehodná kalibru této show. Produkci už ani za miliardu nevěřím, že má esa schovaná v rukávu. To bych jich musela další neděli vysypat minimálně tak dvacet, ale fakt takových, že mě to odfoukne z křesla. A to všichni tušíme, že se nic takového nestane. Já se obávám hlavně jedné věci. X Factor je zaběhnutá světová značka a show. A ve federálních krajinách se jí dává krutě na p*del. Nasvědčuje tomu jízdní řád soutěže v čele se třemi live shows. Obávám se, že Prima s JOJkou X Factor jako takový totálně jako značku v našich krajinách zlikvidují, jako se to už Primě povedlo s Trosečníkem. Dočká se X Factor podobného osudu? Stav této show dle mého naprosto perfektně vyjádřila má kolegyně okkvp, cituji z komentáře: „K žehlení dobrý, spokojenost.“ Show bez špetky jakéhokoliv přesahu.

Hodnocení 5.castingového dílu podle VojtyP

Tohle bylo hodně špatné. Jediným světlým momentem bylo vystoupení Miroslava, zbytek by se dal zařadit spíš do průměru a podprůměru. Oproti minule velký propad, člověk by po minulém dílu čekal, že to začne konečně více gradovat. X Factoru zkrátka žalostně chybí materiál k zaplnění šesti castingových dílů, bohatě by stačila polovina, třeba o půl hodiny delších dílů, poté by to možná nepůsobilo tak vatovitě a soutěž by byla svižnější a bylo by místo pro pár live show navíc, takto je už cítit velká únava. Celá velkolepost a lesk jde úplně do háje, když jsme nuceni poslouchat vatu v podobě nezajímavých exotů a podprůměrné postupující, s kterými by ještě loni v Superstar vyrazili dveře už na producentských castinzích. Vše tak spěje k tomu, že značka X Factoru dopadne u nás úplně stejně jako Big Brother nebo Trosečník, ve všech případech velká škoda. Lámat chleba se bude nejspíš až v Domovech porotců, před tím nás ovšem čeká nejspíš vzhledem k délce pořadu okleštěný Bootcamp a poslední díl castingů, do kterého si snad produkce uschovala konečně nějaké skvělé výkony.

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 32
Reagovat

Já bohužel nebudu mít během pondělí moc času se dostat k sepsání rekapu, tak Vám předkládám moji část už dnes, v pozdní noci. Vojta dodá svou část během pondělí. :)

2
Filip
Reagovat

nechapu ten skoro az bulvarni napis? kdyz v clanku jsou hodnoceni docela kladny… navic dle jednoho autora bylo v tomto dile pro neho prvni(ikdyz polovicni) WOW… tak jak muzete napsat.. ze x-factor klesl na dno? vzdyt to nedava logiku a je to v primym rozporu s obsahem clanku ;-)

3
bezík
Reagovat

Já tam bohužel nehledávám ani ty pozitiva, které z toho vyloudil Merťas. Raper Redhood byla směšná postavička, které chybělo to základní, co musí každý raper mít, totiž charizma. Tohle bylo charizma čerstvě vylíhlého kuřete. Miroslav Šalap měl skutečně zajímavou barvu hlasu. Konečně. Jenže … ten kluk by potřeboval tak roční dřinu s kvalitním učitelem zpěvu nebo hlasovým poradcem, a pak budiž … ale zaplať bůh aspoň za jakýsi potenciál. A Klaudia a Marko ? Ano, po čistě technické stránce se jednalo o zpěv ( v tomto ročníku podivuhodné :D ) ale jinak zoufale barové, bez špetky vkusu, X Faktor někde okolo nuly Kelvina. Brrrrr. Suma sumárum, tragedie. Tak buď si z nás produkce dělá legraci a skutečné talenty pečlivě skrývá a vytáhne je až pozdějších fázích, nebo se skutečně pokouší dělat talentovou soutěž prakticky bez jediného talentu :D !!! A pak že se zázraky nedějí :D :D

4
bezík
Reagovat

@Filip: Já myslím že nadpis je reakcí na to zoufalství, které prošlo přes porotu do dalších kol a nebylo po zásluze hnáno bičem a střelnými zbraněmi pryč od zpěvu. Toho bylo v tomto kole věru nevídaně.

5
Patrik
Reagovat

Me pripada ze jako talenty sou ne jako v hlasu ale jsou…Nevim jak mohl na psat ze show spadla na dno nechapu…Uz jse tesim na posledni dil ten vypada nadejne i ta falesna jeptiska..Talenty se ukazou az v bootcampu a judges house ….Nejvic me stve proc budou jenom 3 live show kdyz to nedava logiku.Nevim proc ta prima a joj jsou tak zasrany me pripada ze ty sou se chtej zbavit …Tak to nemely delat ..Mohli dat 5 live show 5 result v pondely a pak semifinale a finale

6
Ludvík
Reagovat

Titulek je kapku přehnaný…
@Patrik: tak oni píšou že změny programu závisí na sledovanosti, ale nemyslím si že to prodlouží. A když už mají ty 3 týdny tak ať to udělají jako v Izraeli prostě normální live show s vyřizováním v jednom večeru 2x týdně, ono i tak či tak to vyřazování bude v neděli, do 2 dnů nepůjdou na 100%

7
Prochor
Reagovat

Hlasově je na tom určitě nejlíp Marko. Jeho partnerka měla pro mně velice nepříjemný hlas. Ostatní soutěžící stály za dvě věci. Ožralí bráchové mně vůbec nezaujali a vyřadil bych je oba a hned.

8
Mila2
Reagovat

Nějak nechápu nadšení ze závěrečné dvojice, přislo mi to hodně hrané na efekt, nedokázala jsem se přes tenhle dojem přenést a vychutnat si je..
Vystoupení rusky rapujícího Christiána bylo hodně jiné.. a docela mě z něj mrazilo. Už z toho, jak s úsměvem přiznal, že ho vyhodili ze školy, protože se netajil rasistickými názory. Asi bych se tohohle týpka bála potkat večer na ulici, ale náboj to jeho vystoupení mělo a jeho výpověd o nas*anosti na svět byla víc než uvěřitelná….
No a opilí východnári? Prvního bratra jsem nestihla a toho druhého jsem pozorovala se sílící nedůvěrou, protože mi přišel jako nepovedená karikatura Jaro Smejkala.. Koneckonců, zpíval stejnou písničku jako Jaro v Superspar…
Jinak mne nezaujalo nic, ani slečna Laduda, ze které slintal Ondra.
K porotě – zklamala mě Celeste, nesahá Ewě Farné ani po kotníky, Klempíř nicmoc, Sisa jakžtakž a Ondra, který se to snaží zachraňovat, občas ztrácí soudnost.. chjo… doufám, že se někdo ze zahraničních zástupců SFactoru dívá a sebere Jojce a Primě licenci… Je to ostuda

9
Monika
Reagovat

@bezík: Konecne nekdo kdo tu nevelebi rapera:-)) Mne prisel dost zoufalej, presne jak pises nulove charisma. Pusobil jako naprosto tragikomicka postavicka.
Vubec nesouhlasim s Mertasem, ze posledni duo je favorit ve skupinach, to misto imho zaujme dvojice s chlapem na voziku. Naopak si myslim, ze ta slecna ma natolik neprijemnej hlas, ze se daleko nedostanou. Ujecenej ve vyskach az upiskanej hlas, obycejna barva hlasu, nesouroda dvojice, nevidim na nic nic zajimaveho.

10
majko
Reagovat

bohuzel se potvrzje, co uz tady nekdo psal, ze Prima a JoJ sice umi vizual, ale na hudebni obsah proste nemaji lidi

11
DJ Vlado
Reagovat

Včera jsem si uvědomil, že jsem rád, že rekapy píšu k Hlasu, jelikož tady bych se neměl čeho chytit. Talenty z XF jsou fakt šílená slabota a včera mi hýbalo žlučí, jaké tragédy porota pustila dál. Naprosto nesdílím zdejší nadšení pro rapera Christiána. Už když promluvil, tak jsem si říkal: WTF???!!! Nesympatičtějšího týpka jsem dlouho neviděl, zvlášť to jeho hrdé hlášení k rasismu bylo na pěst. Navíc nemám rád rapery, kteří ze sebe samoúčelně blijí jeden vulgarismus za druhým. Zrovna tak mě naštval postup emaře Matěje – už ten výběr mega(s)hitu Šrouby a matice (při němž jsem si vzpomněl na Pepí Živčáka z ČHS2 a jeho heslo „Penk´s Not Dead“) zaváněl průšvihem, který se taky dostavil. Jednookým králem mezi slepými byl Miroslav, i když souhlasím s Merťasem, že své vystoupení dost obšlehnul od Jamieho Archera. Kamila má pěkný hlas v hloubkách, ale výšky fakt nedala. Když ji srovnám s žánrově příbuznou Kristínou z Hlasu, tak to je fakt nebe a dudy. Závěrečné duo mě nebavilo vůbec, hlas té slečny byl nepříjemně uječený, navíc spolu jejich hlasy totálně neladily.
V jedné věci je náš XF pro mě zcela unikátní – už máme za sebou pět dílů a ještě tam nemám favorita (vypadá to, že jedinou nadějí je Mamba). K čemu je kvalitní obal, když obsah je tak strašně bídný? Fakt zlatej Hlas :-)

12
Mila2
Reagovat

Vlado: Raper Christián vzbuzuje aspoň u mě strach. To už jsem psala. A v tom duchu se neslo i jeho vystoupení – pro mě to náboj mělo, takový ten náboj nenávisti vůči všemu kolem… Jelikož rapu nerozumím a neposlouchám ho, tak uměleckou úroveň posoudit nemohu. Ale probudil mně dokonale…

13
Mila2
Reagovat

Ještě by mne zajímalo, které castingy se dělaly dřív, zda ty na Hlas či ty na XFactor.. Třeba to s rozdílnou kvalitou obou soutěží souvisí..
A ještě jedna věc – v Hlasu má každý, koho my vidíme v TV, stejný čas na vystoupení a celkově tím vidíme méně (a tím i přebranější) zpěváků. V XFactoru vidíme nepoměrně víc vystoupení, ať už kratičkých, tak delších, tak toho odpadu je tam pochopitelně daleko víc… ale tím se XFactoru nezastávám, podle mně tam zatím žádný talent nebyl

14
majko
Reagovat

znam docela dost lidi, kteri spivaji dobre a nesli na casting hlasu ale na xfactor. Pry tam byli mraky lidi, co na hlasu rozhodne nebylo (vim od lidi, co byli na hlasu i na factoru). Na castingu factoru zadna komise, zadny hudebni producent. Jenom kameraman, ktery jim rikal, ze on nic nevi, on je jen natoci a pak nekdo vybere.

15
DJ Vlado
Reagovat

@Mila2: Ano, Christián dokáže vzbuzovat emoce, ovšem u mě jsou to emoce veskrze negativní (podobně jako u té raperky Sharkass z Talentu). Kdybych ho někde potkal, tak bych se mu snažil obloukem vyhnout :-D

Reagovat

Například X Factor také trpí tím, že se v něm zatím nezpívají žádné hity. Nějaký pecky, který jsou známí a lidi je okamžitě rozpoznají. Mnoho songů je buď vlastních nebo nejsou moc známé. V tomhle je třeba Hlas taky trochu napřed. Divák si vždy udělá a ztotožní se s někým, kdo zpívá známou písničku…

Reagovat

Jinak za headlinem si s Vojtou stojíme. Po minulém díle to byl těžký propad a ti co postoupili mají nevalné kvality, dva nebo tři lidi to nemůžou zachránit… Pátý díl byl dle nás vrcholem zmaru… Dlouho jsem neviděl takto špatný díl nějaké talentové show, která je po stránce talentové, totálně prázdná… A to nám nikdo nevymluví. Vždyť kvalita soutěžících je tristní a ti co jsou zapamatovatelní, tak jsou průměrní…

Reagovat

O X Factoru dost vypovídá i tento graf hledanosti na Seznamu. http://search.seznam.cz/stats?q=x+factor

Zkrátka zatím diváky ani trochu nechytl.

19
Bedy
Reagovat

Já zatím XF nezavrhnul, vše se ukáže až po Bootcampu a JH, pokud tam nikdo nezaujme, tak už pak ve 3 živácích určitě ne, takže tajně doufám, že se v následujících 2 fázích dočkáme nějakého milého překvapení. XF je dělán na dlouhou trať, kdy se zpěváci samozřejmě mají zdokonalovat a zlepšovat se (ovšem u nás na to čas není, vše těmi pitomými 3 live shows), jinak je to tak ve všech pěveckých soutěžích, to že se na castingu objeví hned někdo kdo umí perfektně zpívat a zaujme, je přeci třešnička na dortu :).
Jinak sleduju Hlas i XF, pěvecky je na tom lépe Hlas, a XF ho asi nepřekoná, pokud se nestane překvapení. Jinak mi nevadí zpracování ani jedné show. Porota a formát samotný mě víc vyhovuje v XF.

20
Ludvík
Reagovat

@Mila2: ty kástingy byly na Slovensku myslím ve stejné době +-1 den, ale v ČR byly na X Factor až v lednu, dávno za Hlasem

21
Nofux
Reagovat

S timhle materiálem by klidně stačily tak 3 díly castingů. Kdyby všechny ty jakžtakž zpívající nahustili do 3 dílů, k tomu přihodili pár vtipných kousků z hvězdné roty, tak by to nevypadalo až tak zle. Když to takhle ale natahujou a vařej z ničeho, tak to je fakt bída.
Nejzajímavější byl pro mě včera jenom rapper Christián. Je dobře, že vzbuzuje rozporuplné reakce, i takoví soutěžící jsou potřeba. Koukal jsem, že i na Facebooku zaujal nejvíc, takže něco na zajímavýho na něm asi bude.

22
Ludvík
Reagovat

@Nofux: Souhlasím, že 3 díly by byly ideál a mohlo být hned o 3 live show více…

23
Martin
Reagovat

Já si myslím, že to, že se všem zdá, že talentů v X Factoru je pomálu je způsobeno také tím, že je 6!!!! castingových kol, když si ale promítnete všechny dobrý zpěváky, tak na naplnění live shows těch talentů málo není. Jsme zmlsaní X Factorem v UK, kde každej, ale úplně každej kdo postoupí do Bootcamp nebo do JH, by u nás vyhrál jakoukoliv talentovku. Jinak v příštím díle bude Stela Lozančič, kterou si určitě DJ Vlado pamatuje ze Superstar.

24
VojtaP
Reagovat

Moje část doplněna, už jsme kompletní :)

@Martin: Osobně si uvědomuju, že to nemůže dosahovat takové úrovně jako v UK, kde podstatně větší rybník a tudíž i z čeho brát. Nepopírám, že se to, že máme ty zahraniční show nakoukané nijak neprojevuje na hodnocení, ale když je to špatný, tak to zkrátka napíšeme. V UK měli taky loni jen čtyři castingy, když nepočítám Arenu a stačilo to. Nevím kdo v produkci byl přesvědčený, že zaplní dílů šest, přitom by stačil stejný počet, třeba i delších dílů a pak by to možná působilo jinak.

25
DJ Vlado
Reagovat

@Martin: Stelu si samozřejmě pamatuju :-) Doufám, že se minule poučila a zapracovala na sebeprezentaci, což byl u ní hlavní kámen úrazu, jelikož zpěvácky byla zajímavá. Vzpomínám si, jak ji Osvaldová chtěla vyhodit už z castingu kvůli té estrádě, kterou tam předváděla, přestože zpěv byl OK :-)

26
Tomáš
Reagovat

11: A to já zase už favority mám hned dva. Lukáše Grünera a Matěje Vávru. Vcelku se mi líbili i ten kluk kterému na cestu do Bratislavy půjčil starosta obce ( už si nepamatuju jeho jméno ) a taky uklízeč Filip. Dobrá byla i Luisa která bohužel nepostoupila. Ale Hlas je na talenty nabouchanější, to je jasné.

27
DJ Vlado
Reagovat

@Tomáš: Lukáš i Matěj byli celkem fajn, ale zatím je mám pouze v kategorii zajímavých týpků než že by mě jejich vystoupení nějak extra zasáhlo. Navíc já prostě víc fandím holkám, mezi kterými si v XF fakt nevyberu. Samé šedé myšky bez xfactoru, žádná z nich se ani zdaleka nepřibližuje mé Top 3 z Hlasu (Lucka, Kristína, Lola). Jedině snad ta ztrémovaná Kristína, ta má pro mě zajímavou barvu (místy tam slyším podobnost s Terezkou Mandzákovou), ale ve srovnání s její jmenovkyní z Hlasu to je hodně slabý odvar. Ještě spoléhám na Mambu, ale ta u mě je tak na úrovni Natálie, kterou mám v Hlasu na čtvrtém místě.

28
bezík
Reagovat

@Tomáš: No Luisy je mi docela líto, když jsem včera viděl co všechno postoupilo. Ta byla aspoň docela zajímavá, oproti tý spoustě hrůzy.

29
jab
Reagovat

@bezík: Souhlas, taky bych tam Luisu bral.

31
gogo
Reagovat

Neviděl bych to tak tragicky, objevili jsme sice ruského, ale naprosto geniálního rapera Christiana Dergounova, kterej je pro mě největším objevem letoška vedle té opiercingované borky z Hlasu. Jasné, ruskej rap je špica, Timati se v USA prodává jak na běžícím páse a Rusové mají hudbu v krvi, takže celkově taky žádnej extra objev. On ale je v naší show a tu sakra osvěžuje, stejně jako může osvěžit naši hudební scénu. A talentů by se včera našlo víc. Myslím, že přímáky sice nebudou hlasově geniální, ale budou pestré, je tam od každého něco, vzpomeňte třeba na českou Nicki Minaj. Ono to fakt není jen o Hlase, ale i o tom X Factoru, vždyť kolik best interpretů neumí zpívat, ale na jejich show chodí megy lidí. Pamatujete loňský Hlas? Hlasy dobré, ale lidi nezajímaví, stejní, nudní, naprosto nezapamatovatelní. Takže se těším mnohem víc na show v live přenosech X Factoru. Škoda že jich bude tak málo. Garantuju vám, že finalisti X Factoru zaujmou národ mnohem víc a vzbudí větší emoce, než šedé myšky z Hlasu. On totiž fakt jen Hlas pro hudební byznys nestačí.

Jinak ten opilej Lukáš, ten jak šel první z těch dvou bratrů, mi teda moc sympatický nepřipadal. Spíš jako afektovanej a zakomplexovanej ko*ot, co chtěl marně vzbudit zájem. Vtipný nebyl, hezký nebyl, moudrý nebyl, prostě nic.

32
Prochor
Reagovat

28 – Luisa má neuvěřitelné charisma. Když šla do superstar, tak s ní natočili celý medailonek. To byla Luisa ještě vyhraněná pankačka. Teď vypadá trochu usedleji. Škoda jen že neumí zpívat protože X-factoru má na rozdávání. Co se týká charisma, tak pro mně je s ní srovnatelná jen Aneta nebo Sabina Křováková a velmi vzdáleně GG.

Přidat komentář