Panáček v reality show

Retro recenze: Iveta Bartošová – Ve jménu lásky (1998)

16. Listopad 2023 | napsal(a): | reality show: DJ Vlado's World, Let's Dance, Čápi s mákem 2 / Kapor na torte 2

Iveta Bartošová

Příští rok v dubnu uplyne deset let od tragické smrti české popové princezny Ivety Bartošové. Tomu však předchází jiné výročí týkající se této křehké bytosti s hořkým osudem, které je řádově méně ponuré. Přesně před čtvrtstoletím totiž vyšlo její vůbec nejlepší album Ve jménu lásky, které pro ni svého času znamenalo nejen změnu vydavatelství (od Bontonu přestoupila k Monitoru EMI), ale především návrat na popové výsluní po méně úspěšných deskách Tobě (1993), Malé bílé cosi (1994) a Čekám svůj den (1996) a následné mateřské pauze. Album, které mísilo romantický pop se středověkou hudbou, přineslo Bartošové nejen další (stříbrné a bronzové) Slavíky do sbírky, ale i novou generaci fanoušků, pro které i přes tři křížky byla stále pohádkovou princeznou. Pojďme si tedy připomenout, jak se v roce 1998 (alespoň na určitý čas) z české Kylie Minogue stala česká Enya.

Celou recenzi si přečtěte zde. Začátkem listopadu vyšla ještě glosa o filmovém megahitu Bohemian Rhapsody, který nedávno oslavil pět let od premiéry, a reportáž z koncertu kontroverzního rebela Daniela Landy v O2 areně. Příští týden se ještě můžete těšit na osmý díl seriálu Dirty 2000’s o roku 2007 (na titulce bude Luciano Pavarotti, který nás tehdy opustil).

Foto: © Karel Jarůšek, ivetabartosovaofk.cz

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

DJ Vlado's World, Let's Dance, Čápi s mákem 2 / Kapor na torte 2

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!