Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

X Factor: Mená porotcov sú známe! (video)

29. Leden 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8369 w=615]

Televízia JOJ a Prima odhalili všetkých porotcov X Factoru. Začiatkom januára tohto roka bolo známe prvé meno porotkyne X Factoru na Slovensku. Je ňou speváčka Celeste Buckingham, ktorá je zároveň najmladšou porotkyňou tejto šou na celom svete. Vedľa nej zasadnú aj dvaja porotcovia z Čiech, ktorými sú herec Ondřej Brzobohatý a spevák a textár Oto Klempíř. Štvrtou porotkyňou sa stane speváčka Sisa Sklovská.

Speváckou šou nás bude sprevádzať osvedčený moderátor Martin „Pyco“ Rausch. Otázkou zostáva či bude moderovať sám, alebo vo dvojici. Na jar 2014 sa bude súťažiť o vôbec najvyššiu výhru v dejinách speváckej šou, keď na víťaza čaká cena v hodnote neuveriteľných 200 000 eur!

Video představení celé poroty X Factor 2014

A protože JOJ neumí videa, aby se sama nespustila při každém načtení článku, tak video vložíme radši formou odkazu http://topstar.noviny.sk/article/hviezdma-porota-sou-x-factor-je-znama

Elko

Reality show = pre niekoho odpad, pre niekoho zábava. Panáček patrí medzi najlepšie portály, ktoré informujú o reality show. Vďaka Panáčkovi som spoznal mnohých ľudí, s ktorými som zostal v kontakte doteraz... a aj preto mám rád Panáčka ;-)

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 143
1
Luke
Reagovat

jsem první…:-)

2
Luke
Reagovat

@Luke: hlavně jsem rád, že to jsou nové jména…ale toho našeho textaře neznám…ví někdo něco víc o něm ?

3
Vojtěch
Reagovat

Napsal text pro song na snowboarďáky… :) Oto Klempíř je dobrá volba ;)

4
Lucas
Reagovat

@Luke: no já jen, že je z J.A.R. :) jinak spokojenost hlavně s Ondřejem, na Sisu a Otu jsem zvědavý :)

5
okkvp
Reagovat

Cica Sisa? – no to jsem tedy zvědavá

6
Michal
Reagovat

No jsem docela dost v šoku…

Ondra Brzobohatý? Ještě nedávno hvězda TV NOVA? No, já jsem za něj rád.., je to sympaťák.
Sisa Sklovská? Vůbec nevím, co od toho očekávat.
Ota Klempíř? To samé, absolutně netuším.., jsem zklamaný z absence Matěje Ruperta :( :X.

7
Jakub
Reagovat

Děkuju na Jojku, že vybrala tváře, které nejsou okoukané z jiných soutěží. Sisa i Oto můžou velmi překvapit (ale i pohořet), ale řekl bych, že spíš to první. Ondřej je skvělá volba, už kvůli jeho velké popularitě. Říkejte si, co chcete, ale tohle bude bomba.

8
Tomík
Reagovat

Takže ani ten Ruppert. :( Nicméně Oto Klempíř je skvělá volba. Hrál s J.A.R., spolupracoval s dobrými muzikanty takže hudbě rozumí. Ondra Brzobohatý taky a když sem nedávno viděl opakování první Superstar tak sem si říkal že bych ho zase někdy rád v podobné show viděl, byť teď jako kouče. Navíc je to sympaťák. U Sisy sem si uvědomil že ji znám podle jména které je skutečně hodně známé ale jinak toho o ní zase tak moc nevím takže ji zatím nedokážu posoudit. Takže celkově spokojenost, porota je na první pohled lepší a odbornější než ta v Hlase. Už teď vede X Factor nad Hlasem co se týče moderátorů a koučů 2:0. Daším důležitým faktorem budou pak samotní soutěžící.

9
Ananas
Reagovat

Na mne už je poslední dobou poněkud „přeondrováno“, ale obecně je to divácky jistě dobrá volba. Klempíř hodně zajímavý, Sisa velký otazník. Sice jsem uronila slzu za Ruppertem, ale jinak díky za nové tváře v porotě. Pyco myslím moderování zvládne sám, lepší jeden skvělý, než křečovitá dvojice. Těším se.

10
jary
Reagovat

Uz jen kvuli porote,jak je nová, se na pár dílu budu muset kouknout…dobře hráno ;-)

11
fx
Reagovat

Já si říkal, že je to až moc dobré, když se věděli Pyco a Celeste a předpokládal se Matěj. Za mě všechna tři zbylá jména velmi špatná. Klempíř je mi nesympatický už od pohledu, Sisa je vyčpělá pseudohvězda třetí kategorie a Ondřej Brzobohatý je pro mě absolutně nezajímavý pozér, který pořád opakoval, jak už s podobnýma soutěžema nechce mít nic společného, ale holt prachy udělaly své. Jako dívat se zkusím, ale už teď vím, že porota nebude nic pro mě. Tu chemii mezi porotci si tam prostě absolutně nedokážu představit.

12
Michal
Reagovat

Během pár dní doplníme info o porotcích a samotném formátu (jednotlivé fáze soutěže) do záhlaví X Factoru. :)

13
Kuba
Reagovat

Vy už jste někdo tyto tváře viděli za porotcovským stolem? Že je tady hodnotíte záporně, ani jste je neviděli. Toto fakt nepochopím, někteří nevědí, co by chtěli. Když se někde ukáže Habera, Rolins, Bílá, Slavík, tak většina nadává, proč tam zase cpou stejné tváře, kteří už prošli několika soutěžemi. Když konečně někdo nasadí neokoukané tváře, které můžou velmi překvapit, tak zase nadáváte. Co vlastně chcete?

14
fx
Reagovat

13 Tak třeba já tam chci nějaké skutečné hvězdy. Ne zpěvačku, která byla pár měsíců populární před cca 12 lety, mladému publiku prakticky neznámého textaře (jehož JOJ s Primou samy oslavují kvůli jednomu hitu, který napsal pro Snowboarďáky) atd… Ve světě jsou ty poroty vždycky o hvězdách… Tady zase o nějakých loserech… Navíc když jsou člověku ti lidi už předem nesympatičtí (protože zná jejich vystupování mimo soutěž), tak se můžou v porotě chovat jak chtějí…

15
Nofux
Reagovat

Ondra Brzobohatý? No za mě super! :) Ani by mě to nenapadlo, že by mohl být v porotě. Nevim co očekávat od Sisy a Oty, tak se nechám překvapit. Horší jak ta sestava na Nově a Markíze to ale být nemůže :D

16
Luke
Reagovat

@Kuba: naprostý souhlas Kubo…jak si povedou, nemůže nikdo vědět…se uvidí teprve

17
jab
Reagovat

Tak Brzobohatý za mne perfektní výběr, měl jsem ho vždycky rád jako moderátora, navíc je to i skvělý muzikant. Klempíře jsem si musel trošku vyhledat, ale taky jsem za něj nakonec rád. Od Sklovské nevím, co čekat.

18
Radek aka SUNicko
Reagovat

Tak všichni dobří až na tu Sklovskou. Tu dlouhodobě vnímám jako jednu z x muzikálových zpěvaček.

19
Kuba
Reagovat

@fx: Jenže žijeme v Česku a na Slovensku, kolik takových skutečných hvězd tady je? Gott v Česku, Žbirka na Slovensku? Opravdu je z čeho vybírat. Očividně je vůbec neznáš. Tak třeba Sisa Sklovská, jedna z nejlepších operních zpěvaček, zpívá osmi jazyky, pravidelně vystupuje v různých zemí, ať už je to Amerika, Německo, Dánsko,… má za sebou desítky koncertů, atd. atd. Myslíš, že Sisa toho dokázala málo a nemá X factoru co dát?

20
Kuba
Reagovat

Rozhodně jsou všichni čtyři větší profesionálové než těch pět tváří v Hlasu. Zpěvák, který má sice plný koncerty, ale jeho písničky jsou dobrý akorát tak u kolotoče v Horní dolní a ve stejné vesnici se chlapy perou v hospodě u písniček od Kabátů.

21
Tomík
Reagovat

http://www.super.cz/238187-vime-kdo-zasedne-v-porote-ceskeho-x-factoru-hvezdy-nejspis-dosly-televize-tak-dlouho-vybirala-az-prebrala.html Absolutně nechápu ty novináře a to co si hned dovolí. Klempíř žádný looser není a dokázal toho už dost, je to skvělý muzikant a jen proto že není tolik vidět není potřeba ho odsuzovat. Naopak může být o dost lepší než nějaká provařená hvězda. Největší looser je MD na Nově a to ho přitom znají úplně všichni.

Reagovat

tak super. Ondřej bylo trošku mkoje tajné přání a ty dva další neznám, takže můžou leda překvapit. Sisa Sklovská mi něco říká, ale ani za boha nevím co.

23
fx
Reagovat

19: Ale o tom to právě je… Ti porotci nemají být takoví, aby je znal ten, kdo se o ně sám zajímá… Má je znát většina národa jen tak… A takových jsou v ČR a na Slovensku mraky (prakticky každý, kdo se aktuálně objevuje v rádiích či TV). Podívej se na Ameriku, tam sedí v porotách pěveckých soutěží hvězdy typu JLo, Mariah Carrey, Britney Spears, hostovala Katy Perry atp… U nás jsou mraky aktuálních zpěvaček, ale oni vyberou nějakou, která byla skutečně populární a známá před 14 lety…

24
DJ Vlado
Reagovat

Tak pro mě složení je i není překvapivé zároveň :-) Ondra Brzobohatý byl jeden z mých tipů (i když spíš ze širšího okruhu), bezpochyby je to dobrá volba, jen bude záležet, kterou kategorii dostane (já bych mu dal holky). Ota Klempíř není překvapení pro toho, kdo četl články Lukáše Franty, protože on ho velmi často do poroty navrhoval. A jelikož je LF v produkčním týmu, tak je nasazení Oty logické :-) Každopádně si myslím, že je to výborná volba, jelikož je to přesně ten typ osobnosti, která nenechá nikoho chladným (lidi ho budou buď milovat, nebo nesnášet), přičemž ale o jeho zkušenostech nelze pochybovat. Jediným zklamáním je pro mě Sisa, tu jsem nikdy moc nemusel a čekal jsem spíš nějakou mladší a modernější zpěvačku. Ale třeba překvapí. Nicméně se mi líbí ta sázka na nové a porotcovsky neokoukané tváře.

25
fx
Reagovat

20: Michala Davida nesnáším, ale je to pro televizi velký zářez a tahák na sledovanost. To samé Vojtek z Kabátů, Dara atd… Vlastně celá porota Hlasu je hvězdná (měřeno bulvárně)… Proti tomu Prima skutečně přišla s bandou loserů…

26
Kuba
Reagovat

@fx: Jenže ty hvězdy, která většina národa zná, v životě nic nedokázali a nejsou žádným přínosem, nemůžou prostě přinést vůbec nic nového, co už jsme tady viděli stokrát v jiných soutěží.
Před čtyřmi lety Jojka podobně troufla nasadit neznámého Jara Slavíka. A dopadlo to dobře, půlka národů ho miluje, půlka nenávídí (a tak to má být). A rozhodně byl Jaro velkým přínosem pro Talent.

27
Kuba
Reagovat

@fx: Ano, proto ta soutěž taky dopadá jak dopadá, po stránce kvality.

28
fx
Reagovat

26: Tak třeba všichni porotci v Hlasu, jakkoliv je nemůžu vystát, co se týče jejich tvorby, dokázali mnohem víc než tihle porotci. Vojtek s Kabátem vyprodává stadiony, na Kabát přišlo v Praze tuším 40k lidí… Michal David je legenda, která si drží svoji popularitu dekády… To samé Dara Rolinc, která navíc spolupracuje s různými zajímavými DJs… Marta Jandová je za hranicemi velká hvězda s Die Happy… Spirita neznám… Tak má vypadat porota podobné soutěže…

29
Nofux
Reagovat

23 – V Americe maj sice v porotách velký hvězdy, ale zrovna taková Mariah Carey nebo Britney byly nemastný neslaný bez sebemenšího přínosu pro danou soutěž, takže je dobře vidět, že velikost jména neznamená vůbec nic. Radši budu mít v porotě někoho míň známýho, ale zajímavýho :)

30
Radek aka SUNicko
Reagovat

Jinak Klempíř dodá dle mě podobným porotám nový rozměr. Pro upřímná slova nechodí daleko:-) http://musicserver.cz/clanek/39352/Oto-Klempir-Uz-nechci-litat-jako-hladolet/

31
fx
Reagovat

27: Po stránce kvality dopadá jak dopadá, protože na Nově jsou neschopní, to porota nevyřeší. Prima má lepší tým, který tu show tvoří, ale má zoufalou porotu. Takže věřím, že X Factor bude výborně natočený (díky JOJce)… Ale to mi nestačí ;-)

32
DJ Vlado
Reagovat

Jak tipujete rozdělení kategorií? Já to mám takhle:

Celeste – kluci
Ondra – holky
Sisa – Overs
Ota – skupiny

A jak to máte vy?

33
fx
Reagovat

32: Souhlas, takhle by to fungovalo dobře ;-) Už vidím ty průpovídky do kamery, jak jsou kluci ze Celeste nervózní, to samé puberťačky o Brzobohatém. Sisa bude overs nejvíc chápat a Oto bude dostatečně rázný, aby ukočíroval celé grupy.

34
Kuba
Reagovat

Možná ty hvězdy z Hlasu něco dokázali, ale jinak jsou dávno za zenytem a vůbec do soutěže nepřinesli nic, co by jsme tady už neviděli. Prostě zapadli do průměru a většina na ně brzo zapomene. Pro mě z té pětice nejlepší jen Marta Jandová.

A navíc X factor má taky jména. Ondřej Brzobohatý je u nás velkou hvězdou a může někdo říct, že ne. V posledních dvou letech byla jeho sláva snad největší, díky Gymplu nebo na podzim StarDance. Do toho chodí s Kuchařovou, což mu na slávě taky přidává. Loni získal za svou popularitu TýTý. Je synem Radoslava Brzobohatého, který byl jednou z největších hereckých legend. Moderoval první ročník SuperStar na její úspěchy už žádná jiná soutěž nedokázala navázat.
Celeste ve své kategorii taky není žádnou neznámou hvězdičkou. Že jí neznají novináři z extra.cz nebo super.cz neznamená, že jí nezná nikdo jiný.

35
Tomík
Reagovat

Ale koho může k obrazovkám přitáhnout MD a Dara? Běžné diváky Novy, typické konzumenty jakékoliv zábavy ale tu skutečnou kvalitu bude mít X Factor na Primě a snad se taky najde spousta diváků kteří to ocení. Je nakonec možné i to že X Factor nakonec souboj s Hlasem ve sledovanosti prohraje ale přesto je X Factor o několik tříd lepší show. Na Nově je to všechno strašně laciné, moc lidi nechápu co je ještě na Darince a MD může bavit. Já budu sledovat obě show ale jasně u mě vede X Factor a asi to tak i zůstane už kvůli těm koučům a celkově lepšímu formátu soutěže. Ještě může kartami dost zamíchat výběr soutěžících.

36
Michal
Reagovat

Za mě Celeste, Brzobohatý spokojenost.. Sisa a Ota, no uvidíme..každopádně se stále na XF těším mnohem víc než na Hlas.., ten nemá čím překvapit… nudná estráda s již provařenými porotci.. jediný Spirit je novinkou. Jandové je tam škoda.

XF je mnohem lepší formát než Voice, tak doufám, že se mu na jaře povede. Porota může jen překvapit. Každý nějak začíná, jak tu bylo psáno.., když TV poprvé nasadily do poroty Slávika nebo jiné osobnosti např. v Superstar, taky to nedopadlo nijak špatně. :)

Reagovat

Role jsou teda asi dané… Klempíř bude kat, Sisa ta hodná paní, Ondra vtipálek a Celeste bude mít velký výstřih :-D

38
bezík
Reagovat

Mě se porota dost líbí, 2-3 lidi co mají vkus, Oto bude hustej, na toho se těším, jen ta Sisa nevím, no, asi tam chtěli někoho operetně-muzikálového, ale oproti hlasu je to pořád krása, 3 zajímaví proti jedné s otazníkem. Hlas to je katastrofa.

39
jab
Reagovat

@fx: Tak vzhledem k tomu, že porotci nebudou jen hodnotit, ale hlavně budou muset s těmi soutěžícími pracovat a nejspíš jim i vybírat skladby, tak já jsem opravdu spíš pro méně okoukané, ale zato muzikantsky zdatné osobnosti, což imho splňuje česká část poroty X Factoru a víceméně i Celeste, u níž se trochu obávám handicapu nízkého věku (snad dostane kluky nebo holky a bude to OK). V Hlase by tohle mohli splňovat Marta a Majk, Pepa se jako dobrý kouč osvědčil už předloni.

40
Michal
Reagovat

@DJ Vlado:
Souhlasím s tebou…

Celeste nebo Ondra si rozeberou kluky a holky.
A Sisa s Otou zbylé 2 kategorie, myslím, že to tak nakonec bude, je to nejlogičtější řešení. :)

41
Radek aka SUNicko
Reagovat

@Kuba: tohle jsem o Sise v jejim krátkém wiki hesle četl taky a dál? Už teď ji na Twitteru zmiňují s narážkami na jejího bohatého manžela. Myslím, že tak pojme info o porotě X Factoru český bulvár.

42
Kuba
Reagovat

@Radek aka SUNicko: No jistě a jako většina českého národa se stotožní s názorem bulváru. Kam ten svět spěje, to fakt nevím. A dál? Co by jsi o ní chtěl vědět dál, to je málo?

43
fx
Reagovat

35: Teď nechci nikoho urazit, ale tyhle show jsou HLAVNĚ zacílené na tu obyčejnější (čti hloupější) část národa. To že to někdo sleduje skutečně se zájmem a jde mu i o zpěv, ne jen o to, aby právě něco běželo v TV, je věc druhá (rozhodně to však není samozřejmost). Proto jsou volby porotců na Nově logičtější. V těchhle soutěžích stejně nejde o to najít nějaké skvělé muzikanty. Jde tam o to vybrat tvárné rádoby-celbrity, které budou ochotné dělat cokoliv jim televize řekne, jen aby dostaly svých 15 minut slávy :-D Proto ani není nutné mít tam bůhví jaké muzikanty v porotě, protože soutěžící se toho od nich ve skutečnosti moc naučit nemusí…

44
fx
Reagovat

42: Jenže lidi co čtou bulvár jsou stejná cílovka jako lidi co sledují reality show… Je to jednoduchá konzumní zábava… Je zábavná, protože když člověk přijde vyřízený z práce domů, může u toho vypnout… Ale není to žádné vysoké umění :D

45
Kuba
Reagovat

Nechal bych už toho. Přeji teda všem hlupákům pěknou podívanou u Hlasu, s ostatními se těším při sledování kvality v podobě X factoru.

46
Radek aka SUNicko
Reagovat

@Kuba: já mám dojem, že takových operních zpěvaček je v ČR vice, co jezdí po světě a vystupují. Takže z tohoto pohledu mě tak výjimečná nepřijde. Že o ni není moc zájem svědčí poslední deska z roku 2003, pokud wiki nekecá. Aktivní umělec podle mě vypadá jinak. Jen názor.

47
fx
Reagovat

45: Ty pro X Factor děláš, že jo :D?

48
fx
Reagovat

46: Souhlas. Jen ty to dokážeš napsat víc bez emocí :-D

49
Kuba
Reagovat

@fx: Ne nedělám, jen nesnáším lidi, kteří někoho odsuzují a přitom ho neznají a nevědí, jaký je nebo jaký bude. Navíc jsem vždy pro, aby se dala šance neokoukaným tvářím, profláknutých xichtů už mám dost. Sejdeme se tady za měsíc (nebo kdy to začne), pak můžeme začít hodnotit, jací jsou.

50
okkvp
Reagovat

Sisa sice nepěje úplně blbě, ale poněkud se jí nedostává vkusu (po všech stránkách) a sebekritiky. Jako porotce by nemusela být špatná, ovšem v tomto formátu jde i o něco jiného a tam se bojim. Snad ji nepřidělí holky/ženy

51
Ludvík
Reagovat

No tak za Ondru je hodně rád, o Klempířovi čtu poprvé v životě a o Sise taky… ale jak už tady zaznělo Mariah a Britney byly v Americe nemastné neslané a Harry teď v AI je skvělý porotce a Amíci ho taky moc neznají… aspoň ne ti na konkurzech…

52
jirin
Reagovat

No tak se celkem obávám, jak se to chytne v ČR. Protože co obyčejný diváky, přitáhne k obrazovce jsou asi zvučný jména v porotě a tady pro ně může být zvučný tak možná jen Brzobohatý (i když toho měli ve Star Dance nedavno, tak kdoví, jestli jím nejsou překrmeni). Klempíře nezná skoro nikdo, Sisa – to je někdo z doby Gotta a Dalibora Jandy ne? Celeste ta osloví max. pár mladých…

53
hihi
Reagovat

Tak ano, lepší než porota Hlasu, který svoji tragičnost potvrdil už při prvním ročníku od porotců přes celkový koncept až nezajímavé soutěžící, ale ruku na srdce, všichni jsme asi čekali od Primy víc. Moc hvězdná jména to fakt nejsou. Celeste začíná, dělá sice dobrou současnou hudbu, ale jak dlouho je na scéně? Rok? Brzobohatý – on dělá hudbu spíš pro radost, nikdy jako hudebník výrazně neuspěl. Ano, dělá i znělky, dělá hudbu pro známé umělce, ale on sám se prezentoval jen v kapele regionální úrovně. Klempíř byl hvězdou před 15 lety a nebudem si nic nalhávat, hudba JARu byla vždycky hnus. Bude zábavný a asi nejzajímavější člen poroty, ale on s jeho alternativním smýšlením nebude asi nejlepší volbou pro popovou komerční soutěž. Sklovská, tak tu už si pamatují jen lidi co poslouchali hudbu v 90. letech. Ale je pravda že zkušeností má dost a pro kategorii starších bude dobrá. Ale Primo, opravdu nešel ten Ruppert?

54
Tomík
Reagovat

Klempíř náhodou zase není tak neznámý, přece jen jeho jméno by mělo říct aspoň něco základního každému kdo se o českou muziku trochu víc zajímá. Řadu let úzce spolupracuje s Danem Bártou, je členem J.A.R. a dalších projektů, píše texty a hudbu, je to i producent atd. Dokázal toho dost možná víc než my všichni tady na Panáčku dohromady. :-D A rozhodně toho dokázal víc než Michal David který je v porovnání s ním úplná nula popularita nepopularita. Myslím že jako kouč bude super a i zábavný, o to bych strach vůbec neměl.

55
Kuba
Reagovat

@Tomík: Naprostý souhlas.

56
bezík
Reagovat

@hihi: Hudba JAR byla vždycky hnus ? A Ota má „alternativní“ smýšlení ? Teda ty máš taky dost :D

57
Radek aka SUNicko
Reagovat

@Tomík: já bych si i tipnul, že právě on vytlačil z možných kandidátů do poroty Bílou:-)) Jinak je to i velmi zdatný reklamní textař a účastník Reklamních katoven Mediar.cz

58
Martin
Reagovat

Náhodou já jsem s porotou spokojen a už se těším 3. do Bratislavy. :))

59
DJ Vlado
Reagovat

@Michal: Já mám i své důvody proto, aby Ondra dostal holky a Celeste kluky. U holek imho víc záleží na tom, koho dostanou za mentora, jelikož nemívají tak stabilní fankluby jako kluci a jsou víc závislé na výkonu. Oproti tomu kluky může koučovat i šimpanz a dostanou se i tak daleko, jelikož mají pevnou a stabilní podporu. Dobře to bylo vidět v loňském britském XF, kde kluci dostali známého patlala Louise, přesto se však hned dva z nich dostali až do finále, zatímco holky dostaly osvědčenou Nicole, přesto však vypadly jako první z kategorií (i když hlavní chybou Nicole bylo *všichni víme co*).
A z těchto dvou je imho větší sázkou na jistotu Ondra, u nějž se dá předpokládat, že bude dobrý kouč, zatímco u Celeste zatím není jisté, co od ní lze po této stránce čekat (i když jí věřím, tak lehčí obava, aby nebyla jako Demi, tu pořád je).

U zbylých dvou kategorií je to jasná věc. Sisa je z těch čtyř nejmíň moderní, proto se hodí k Overs (jen doufám, že nebude taková feministka jako Sharon a vybere minimálně jednoho chlapa), a Ota je členem skupiny, takže má zkušenosti s týmovou prací, navíc je u něj naděje, že bude vybírat opravdu originální formace a ne jenom klony 1D.

60
Kuba
Reagovat

@Martin: Koho by jsi měl raději jako kouče? Předpokládám, že mladé kluky bude mít nejspíš Celeste, možná i Brzobohatý.

61
Michaela
Reagovat

Souhlasim s nazorem, abychom nesoudili, dokud ani X-Factor nezacal. Za Ondru jsem rada, myslim si, ze by mohl i hodne pomoct Celeste, aby se uvolnila a vubec, aby se do toho poradne oprela. Celeste s Ondrou jsou naprosto skvelou volbou. Sisa a Ota? Ano, vybrala bych jine tvare, na druhou stranu jsme si prali nova jmena a bylo splneno! Spokojenost!

A jestli X-Factor nebo Hlas? Za me, jednoznacne X-Factor, v Hlase by me zajimal mozna tak Leos! :-D

Kdy zacne vysilani? Vime?

62
Martin
Reagovat

Přemýšlel jsem nad tím a abych pravdu řekl, tak vůbec nevím. Hudebně asi nejblíže k Ondřejovi Brzobohatému, tvorbu S. Sklovské vůbec neznám a nevybavím si ani jednu písničku.

Hudbu J.A.R. mám ale moc rád.

63
Tomík
Reagovat

59: Já bych si přál aby v kategorii starších byla naopak převaha chlapů protože jak ukázal i první český X Factor tak v téhle kategorii se nakonec urodili největší talenti a Zonyga s Rumlem to dotáhli až do finále kde jeden z nich vyhrál, koneckonců i mí favoriti z USA Josh Krajcik a Tate se dostali nejdál jak mohli a jeden z nich vyhrál ( a ještě mě bavil i Vino Alan). Takže jako ty máš oblíbenou kategorii holek tak u mě zase vede kategorie starších a kdyby tam nebyl žádný chlap tak by mě to asi dost zklamalo. Tajně doufám že by se třeba mohl přihlásit někdo z minulých show kdo neměl tolik štěstí jako třeba L´uboš Babic nebo Jarda Hnilica ale i když ne tak se tam určitě někdo zajímavý najde. Sisa by klidně mohla být jejich koučem ale jako kouče této kategorie bych si klidně dokázal představit i právě Otu. A nic ještě není směrodatné, Petr Janda má Olympic a přesto v CZ X Factoru docela pohořel, neměl tenkrát moc šťastnou ruku na skupiny teda až na All X. Ale to určitě nebude tenhle případ.

64
Kuba
Reagovat

@Martin: Jj co jsem se díval na tvoje písničky, tak bych taky řekl, že by ti mohl nejvíc sedět Ondřej. Ale asi ti bude souzena Celeste. :) Teda samozřejmě pokud postoupíš do dalších kol, ale o tom nepochybuju.

67
dolores
Reagovat

pre pana !!! ta hviezda slovenskej smotanky Lelkes-Sklovska? to nemyslia vazne. to je rovnaky fail ako v David v Hlase. spievat vie, a to technicky dokonale.
ale jej hodnotovy system mi pride ako vymetanie vsetkych spoloc.vecierkov, party, plesov, eventov, samozrejme v spolocnosti „neodolatelneho erotomana“ manzela Lelkesa (exprezidenta poistovne Kooperativa), kde okazalo demonstruju svoje bohatstvo a luxus :)))
obrazova priloha na googli :D

68
DJ Vlado
Reagovat

@Tomík: Tak já mám kategorii Overs na druhém místě, ale taky v ní preferuju chlapy (zatímco mezi mladými mám radši holky), starší ženské mě nikdy moc nebavily (i když tedy v našem XF udělala Osvaldová moc dobře, když dala přednost zajímavější „amatérce“ Pártlové před sterilní profesionálkou Lounovou) stejně jako „bieberovití“ cucáčci :-) Proto bych byl taky rád aby u Overs měli chlapi převahu a konkrétně toho Babice nebo třeba Mojžíše bych viděl v XF moc rád (u Hnilici nepředpokládám, že by do toho šel, když hraje s Argemou, což není žádná lokální kapela).
A taky by mi vůbec nevadilo, kdyby Overs dostal Ota, ale holt jeho si umím představit jak u Overs, tak u skupin, zatímco Sisu si u skupin nedokážu představit vůbec :-) A s Jandou bych Otu nesrovnával, Olympic byl v podstatě vždycky popík (i když v dobách své největší byl považován za rock), J.A.R. jsou hudebně mnohem originálnější, takže nemám obavu, že by Ota vybíral takové shity jako Za 5 12 nebo Romantic :-)

69
DJ Vlado
Reagovat

68 – oprava: v dobách své největší slávy

70
priznivec.obecny
Reagovat

@DJ Vlado: Souhlasím.
@Tomík: Souhlasím taky. Sice toho Otu neznám, ale podle toho, s kým pracoval atd. v minulosti, vypadá schopně.

71
priznivec.obecny
Reagovat

@Kuba: Super momentka :-))))

72
Lucas
Reagovat

Tak mně je třeba jedno, jestli jsou porotci známí nebo ne, hlavně, aby byli zábavní a aby byli dobří jako mentoři. A zatím to vidím nadějně. Tak uvidíme :)

73
priznivec.obecny
Reagovat

@Jakub: Já nevím, jestli to bude bomba. Ale taky se mi líbí, že si dali práci a dali do poroty většinou osobnosti s rozhledem a vztahem k současné muzice a se snahou o kvalitní muziku. Můžou i pohořet, ale tu snahu a ochotu riskovat, to oceňuju…

U té Sisy to asi taky vnímám negativně.

74
Bflmsj
Reagovat

Podle mě je porota dobře obsazená;)Akorát když jsem četl ty jména moc jsem je neznal až na Celeste a Ondřeje:)Ale kdyby bylo na mém do poroty bych dal jiné lidi .. Třeba Celeste B. bych tam nechal dal bych Slávika – je to něco jako Simon Cowell , akorát slovenský a za česko bych tam dal Kluse a Kerndlovou :-))

75
Honzad
Reagovat

Ahojte, už se tady rozjela diskuze, tak se zkusím se svým pohledem na výběr porotců taky podělit:

CELESTE – už jsme ji tady řešili dříve, mírné pochybnosti mám, nicméně je to krok tím správným směrem, zaměřeno na mladší publikum a zejména aktuální hudbu. X Factor je prostě show současnosti a nic jako muzikálová kola či přebytek starších hitů tam nepatří. I z toho pohledu je proto Celeste se svými úspěchy v zahraniční dobrou volbou, snad překoná stín svého věku a nezkušeností v rámci koučování.
OTA KLEMPÍŘ – zajímavá a překvapivá volba, se kterou se ale ztotožňuji. Dávno se osvědčilo, že účast neokoukané, neprvoplánové a hlavně zkušené tváře, která sama přímo vystupujícím interpretem (ale spíše člověkem v pozadí), funguje to. Viděli jsme to u nás u Michala Horáčka, Slávika (v rámci první řady) v Americe u LA Reida a vlastně i Simona, který je však kategorií sám pro sebe. Oto zkušenosti a imho i vkus má a jeho volba mne potěšila.
ONDRA BRZOBOHATÝ – první mínus. Podotýkám, že si jej vážím, je to šikovný muzikant, který opravdu umí. Bohužel je v diváckých očích vnímán jako herec (případně taky syn velkého herce), dříve moderátor. Už to, že přešel do show jako tvář Novy (s Jandovou byl hlavním tahákem toho seriálového pokusu o český Glee), je docela překvapující. Navíc, myslím si, že aby mohl hodnotit a soutěžící jej hudebně respektovali, musel by za sebou mít větší úspěch na hudebním poli. A to prostě nemá, minimálně ne v očích veřejnosti. Nemám problém s tím, že dělá více věcí najednou, ale aby mu místo v porotě věřil, musel by mít něco většího za sebou. Tak jako například Vojta Dyk. Jinak se neobávám, že by roli porotce nezvládl, bude vtipný, trefný a koučování mu půjde možná vůbec nejlépe a snad se díky němu dočkáme zajímavých a nečekaných nápadů. Jenže tohle diváky nepřitáhne. A při souboji s Hlasem je to důležité.
SISA SKLOVSKÁ – z mého pohledu velká střela vedle. Dvakrát jsem ji viděl v muzikále, nebyla určitě špatná. Ale proboha, aby se stala jednou z tváří pořadu? Vlastní kariéru už má dávno za sebou, ani v Česku ani na Slovensku není příliš známá. A na poli muzikálu by se dalo najít mnoho vhodnějších (klidně taková Dasha). Drtivá většina diváků i soutěžících (u nichž je to horší) se bude ptát, kdo to vlastně je. A to pořadu příliš neprospěje. V porotě musí být zvučná jména, nebo minimálně záruka kvality a odbornosti, divák se potřebuje s porotci ztotožnit, ne z nich být zmatený.

CELKOVĚ – zklamání. Volba Oty i Celeste velmi slušná. I toho Ondru bych dokázal nějakým způsobem pochopit, mladé divačky snad přitáhne. Sisa je ale volba úplně mimo, byť třeba očekávání předčí a mile překvapí. Show má díky existenci Hlasu dvě roviny, nejen svou kvalitu, ale také souboj o diváky. A jsem přesvědčen, že ve druhém případě s Novou X Factor prohrává na plné čáře – aniž by se mi to líbilo, jména jako David, Majk Spirit nebo Vojtek prostě táhne více, než Buckingham, Klempíř, Sklovská, Brzobohatý. Koukněte jenom na ta příjmení a zamyslete se nad tím, jak nad tím zauvažuje průměrný český divák a koho kdo více přiláká. Myslím, že je to jasné. Bohužel. Stačilo přitom Sklovskou nahradit zvučnějším jménem a hned by to všechno bylo sympatičtější a veselejší.

Na obrany televizí chápu, že byl výběr velmi zúžen. Velkých jmen je u nás málo, navíc drtivá většina z nich by takovou nabídku nepřijala. Bohužel mám pocit, že se na porotcích muselo šetřit. Nikdo z nich totiž není taková hvězda, aby za to svou účast dostal nějakou astronomickou částku.

Každopádně, je to tak, jak to je, nic s tím nenaděláme a je třeba to respektovat. Napříč tomu, že s výběrem nejsem spokojen, věřím, že porota jako celek fungovat bude a má v sobě mnohem více potenciálu než porota konkurenčního Hlasu. Souhlasím s Vladem ohledně přidělení jednotlivých kategorií, takové rozložení mi přijde nejrozumnější. Jen jsem přesvědčen, že na (v rámci obou televizí) první ročník takové show bylo třeba alespoň dvou jmen, ze kterých si divák sedne na zadek. Taková dietnější volba, jaká proběhla tady, by byla ospravedlnitelná v případě druhé nebo třetí řady pořadu, který je už zaběhlý. V době, kdy divák už ví, že kvalitu může čekat od samotného pořadu. Tady to bohužel nejen neví, ale navíc ani nebude nadšen z porotců, hlavních tahounů show. A to je regulérně špatně.

76
Ludvík
Reagovat

@Honzad: Naprostý souhlas! Možná Jojka a Prima počítá s tím že X Factor jako nejlepší pěvecká show má dobré jméno ve světě a tak budou diváci i u nás… je jasné že na Sloensku bude docházet ke srovnávání s USA a u nás se pak bude srovnávat s celým světem, nebo se bude jenom kritizovat a nebo se nebude dívat vůbec… mám tušení že minimálně u nás bude X Factor pod Hlasem pokud se nenajde soutěžící s příběhem o kterém se bude mluvit… nechci nic říkat, ale tyhle příběhy zabírají nejvíce a ne jenom v USA…

77
Tomík
Reagovat

76: No když už jsme u těch příběhů tak co jsem viděl asi před měsícem v TV Novinách tak Nova už má v rukávu eso v podobě chlapíka jehož dcera zahynula při nehodě rallye v Lopeníku, on se pokusil zabít ale zachránili ho a z nemocnice šel pak rovnou na casting do Hlasu….ten jestli se dostane někam dál tak nevím kým Prima s Jojkou takovej příběh přebijí. Soutěžící budou rozhodně stěžejní a jejich složení v obou show bude další věcí, která rozhodne o tom která bude úspěšnější. Jinak Honzad má bohužel asi pravdu ale je to smutné. Já sám sem tady nastínil že jsem s touhle porotou X Factoru spokojený ale zároveň sem i přiznal že klidně může souboj ve sledovanosti s Hlasem prohrát a co tak vidím reakce všude okolo tak se to bohužel jen potvrzuje. Hold jsme pořád národ kolotočářů, kterým stačí průměrná zábava než skutečná kvalita a pořád je tady takových diváků asi víc. To je prostě šoubyznys.

78
Michaela
Reagovat

75

A to já si zase nemyslím … Když slyším „David, Rolinc …“, tak už to mě nutí nedívat se … Naopak, když slyším „Buckingham, Brzobohatý“, to je to, co mě zaujme …

Doufám, že tuto bitvu vyhraje X-Factor.

79
Tomino
Reagovat

celeste je fajn, ten oto taktiež, miesto brozbohatého by som radšej videl dyka, tak ale tiež je podľa mňa dobrou voľbnou. ale sklovská? to ako vážne? ja ju poznám len ako účastníčku plesu v operu či iných „nóbl“ akcií… prial som si vidieť v x factore trebárs zuzku smatanovú, ktorá je už dlhé roky najúspešnejšou a najlepšou slovenskou speváčkou, škoda no…

80
james73
Reagovat

Sklovská je fakt úlet, který bych od jojky nečekal. Nechápu proč nenasadili Marii Čírovou, ona není zas tolik známá a je to pořád mladší zpěvačka, proto ji ani neoslovili. Ale byla by stokrát zajímavější než sklovská a pěkně by se na ni koukalo :)

81
priznivec.obecny
Reagovat

@Michaela: Já dneska mám ušetřenou práci. Já to mám stejně.

Nějak mě nebude vadit jestli bude vyšší sledovanost, protože ten vkus holt není valný a pochopím, že u nás je to boj možná předem prohraný z tohoto hlediska. Ale budu se i tak dívat na lidi, kteří se snaží o lepší úroveň. A to Ondra, Celeste a Klempíř zatím podle minulosti jsou. Že budou lidi chtít staré známé tváře bez ohledu na to, co skutečně mají za sebou ve smyslu nějaké opravdu dobré muziky, s tím nic nenadělám. A aby Factor šel tohle cestou než zkusit jít tou kvalitnější, prostě zkusit to, tak pořád mi vychází ty méně známé tváře, ale hudební zajímavé osobnosti. Vždyť jestli se tihle porotci prosadí do budoucna, tak se aspoň ta partička „legendárních“ porotců a moderátorů trošku nabourá. Jisté ale stojaté vody a nebo pokus o progres? Takže z mého hlediska tohle jako souboj nevnímám. Po odprezentování poroty a moderátora v Hlasu jde jenom o to, jestli bude Factor dobrý nebo ne. Hlas mě nezajímá už teď. Jestli vyjde z Hlasu nějaký extra talent, tak ho můžu poslouchat v budoucnu… jedno od jaký soutěže je. Ale dívat se na novácký seriál pěveckých soutěží v neměnném formátu, na takový pořad se dívat, to nedám.

82
Tomík
Reagovat

Já hodlám koukat na oboje, snad to budu stíhat. :-D

83
Matthew
Reagovat

Bože lidi proberte se ,ty jména nikdo nezná..Hlas československa má daleko lepší porotu a moderátory.Prima neumí dělat show podobného typu..prima totálně zklamala porotou ,protože 2 z nich totálně neznám …Hlas u mě jasně vede!:))

84
priznivec.obecny
Reagovat

@Tomík: Jsem zvědavá na ty komenty kolem toho Hlasu, cítím velkou srandu :D.

85
Honzad
Reagovat

@Matthew: Tvůj příspěvek je názorný příklad toho, o čem jsem v příspěvku č. 75 mluvil. Bohužel.

86
Tomík
Reagovat

Zase tak černě bych to ale neviděl, on se Míša Davidů určitě opět velmi rychle postará o to aby šla úroveň Hlasu z nuly na mínus 10 a pak by se spousta naštvaných diváků mohla začít koukat na X Factor. :-D
84: Bude to zábava. :-)

87
Matthew
Reagovat

Bože vzdyt ty dva nikdo nezná:D….. v xfactoru je nějakej pičus co napsal jednu písničku a operní zpěvkyně..a řekni kdo z mladejch má rád operu?:D..nikdo:D..

88
priznivec.obecny
Reagovat

Já jsem zvědavá jak ten Hlas bude vypadat. Faktor to možná taky projede, ale aspoň se snažili. Nemůžu se dívat na to, jak někdo dělá něco pořád se starými tvářemi a postaru. Nuda bezbřehá. Tak uvidí se nakonec. A jsou i Faktory a AI venku, když nedopadne nic. Než nějaké podomácku, ztvárněné narychlo pořady, to radši louskat třeba i tu polštinu :(. Takže za tu snahu mám jasno v tom Faktoru. Tak poroty jsou daný, za chvíli se to spustí, tak už si počkám, jak Faktor to bude zvládat a jsem zvědavá. A těším se, že neuvidím ty „naše staré dobré známe tváře“ :D.

89
DJ Vlado
Reagovat

@Honzad: Honzo, s většinou tvých postřehů souhlasím, ale trochu si ti dovolím oponovat ohledně Ondry Brzobohatého. To, že je v očích veřejnosti vnímán spíš jako herec, bych neviděl až jako takový problém. Podobný případ byla i Osvaldová, která sice většinou hrála štěky, ale vsadím se, že průměrný divák si spíš vybaví její repliku z Marečku, podejte mi pero! („Prosím, soudruhu profesore, je zde cizí žák“) než její textařskou práci, přestože psala texty pro nejpopulárnější českou mainstreamovou zpěvačku (průměrného diváka zajímá víc interpret než ten, kdo píseň složil nebo otextoval). Zrovna tak bych neviděl problém v tom, že Ondra byl tváří Novy. Třeba takový Dejdar, když zasedl do poroty Talentu, tak byl v té době tváří Novy (Comeback) a dokonce i ČT (Zdivočelá země) a nikdo neměl problém s tím, že jde na Primu. Myslím, že divákům je celkem jedno, v jakém oboru se Ondra nejvíc proslavil, navíc jeho fanynky, které k X Factoru jistě přitáhne, toho o něm mají dost zjištěno, takže i jeho muzikantskou tvorbu znají :-)

A co se týče té velikosti jmen, tak jsem si schválně prošel ty nejzásadnější soutěže, které v našich zemích proběhly, tzn. 1. českou SS, 1. slovenskou SS, 1. federální SS a 1. Talent, a zjistil jsem, že více „velkých jmen“ měl v porotě akorát první Talent (Bílá, Kraus). V ČHS1 seděla v porotě jedna vyčpělá hvězda (Hejma), dva lidi z pozadí (Osvaldová, Soukup) a jeden zcela neznámý (Herman). Něco podobného byla i SHS1 – dva neznámí (Viršík, Slaná), jedna osobnost z pozadí (Lučenič) a jediným relativně velkým jménem byl Habera. A přesto oba první ročníky ve sledovanosti trhaly rekordy. První federální SS už sice takového úspěchu jako první národní ročníky nedosáhla, přesto však byla rovněž v mnoha směrech zásadní a opět byl jediným větším jménem Habera (i když v té době už byl na hranici zenitu), potom kontroverzní Dara, vyčpělý Hejma a nakonec Marta Jandová, která byla do té doby známá více v Německu, zatímco pro Čechy to tehdy byla jen dcera Petra Jandy (což tato řada SS změnila). Naopak ani tak velká jména, jakými bezpochyby jsou Rytmus a Ewa Farna, nezvýšila stále upadající sledovanost posledních řad SS. Takže když to shrnu, ani ta jména porotců až takovou roli hrát nemusí (ale taky můžou).

90
Lucas
Reagovat

@Matthew: Mně jde hlavně o to, aby ti porotci byli kvalitní, i jako mentoři. Což u Hlasu a MD nehrozí, ani u Darinky. Takže teď záleží, jak X Factor zpracují a to snad bude OK ;) myslím, že třeba v Británii taky většina Loiuse Walshe neznala, když poprvý porotcoval.. (i když on byl zrovna docela na nic :D)

91
Matthew
Reagovat

Co vám vadí na Michalu Davidovi?:D..Vzdyt je v pohodě a je s ním sranda:D….jde hlavně aby byli vtpný , o tom je celá show..To samý Mareš a Tina..nejlepší moderátoři v Česku!!

92
Lucas
Reagovat

@DJ Vlado: Tady souhlasím se vším :)

93
Bedy
Reagovat

@Matthew: Tak to je opravdu názor inteligenta, gratuluji :) :D.

94
priznivec.obecny
Reagovat

@Matthew: Tak já už o něm psala a už mám vybráno :D Nechám to na ostatních.

95
Lucas
Reagovat

@Matthew: jeho tvorba je děs a a hlavně jako mentor za moc nestál. To, jestli je vtipnej, to možná ocení někdo, kdo očekává zábavu, já očekávám dobrou show s dobrými mentory a soutěžícími ;)

96
Honzad
Reagovat

@DJ Vlado: Vlado, s Ondrou víceméně souhlasím. Sám jej mám zakódovaného zejména jako výborného muzikanta s velkým rozhledem, i proto jsem zmiňoval, že imho svou roli mentora zvládne možná vůbec nejlépe. Jen jsem jeho jméno zařadil do kategorie méně tváří hlavně v kontextu toho, že letošní porota žádnou velkou personu nemá. Což si myslím, že show opravdu ve výsledku uškodí.

Díky za zajímavé postřehy a srovnání s minulými řadami československých show. Samozřejmě si nemyslím, že by velká jména byla zárukou přilákání diváků a zvýšení sledovanosti. Na prvním místě je primárně divákův zájem o pořad jako takový, a, pokud nechce, koukat se nebude, i když tam bude třeba Simon. Platí to i opačně, kdo má o pořad zájem, bude se dívat i v případě, že porota není podle jeho gusta. ALE máme tady situaci, kdy pořad soupeří s dalším, tedy jde o faktory porovnávací. Divák má zájem o talentovou show a rozhoduje se, kam půjde. V tom případě pak účast velkých jmen rozhoduje. Pro českého diváka není důležité, zda jde o originál pořadu, zda je proveden kvalitně (bohužel), ale rozhodující pro něj je, pokud odpovídá jeho, mimochodem striktně konzumnímu, pohledu na televizi jako takovou. Stále u nás platí, že to, co je na Nově, bude mít vždycky větší sledovanost, než to samé vysíláno na Primě. A podobné to bude u porotců. Co naplat, že je Ota Klempíř nová tvář a člověk s vkusem a zkušenostmi, lidi přitáhne hitmaker jejich mládí a zdánlivá záruka „kvalita“ MDéčko. Co naplat, že je Ondra Brzobohatý sympaťák, stačí aby Majk Spirit hodil pár textů bez myšlenek a o výsledek je postaráno. A Celeste, byť slaví úspěchy, nemá v Česku ani na Slovensku takovou základnu fanoušků, aby přetahovala lidi z Novy. Tu sice nemá ani Marta s Darou, ale opět se zde projeví český syndrom – „Ty známe, byly porotkyně, tak jsou zase, príma!“.

Jistěže je můj pohled výrazně odlišný od toho průměrného a většinového, v českém prostředí to ale příliš neznamená. A já neumím být lhostejný k tomu, že sleduju pořad, který je sice možná hrozně kvalitní a podle mého gusta (v případě S. Sklovské tedy ne), ale nemá sledovanost (jakože jsem přesvědčen o tom, že v ČR Hlas zvítězí. Už jsem to tu popisoval u Vyvolených, reality show je typ pořadu, který žije svým životem i mimo vysílání a čím větší je zájem o něj u veřejnosti, tím pro samotné další díly a přímé přenosy lépe :)

(A mimochodem, stále mi vrtá hlavou, proč se u X Factoru naprosto nedůležitá funkce moderátora, kterého by mělo být co nejméně a neměl by se snažit o zábavu za každou cenu, přeplácí a Pyca za ni dostane slušný balík, zatímco mezi porotci nenajdeme ani jedno jméno, které by za podobný balík peněz stálo. Schvaluji nová jména, ale tomuto příliš nerozumím).

97
Bedy
Reagovat

Začátek XF byl v dnešních VIP zprávách oznámen až na druhou polovinu března, tj. nějak pozdě ne? Obvykle se začíná na přelomu února-března – přeci jen cca 4-5 castingových dílů, 1-2 Bootcampy, 1-2 Judges Houses a pak alespoň 7-8 live show.., to přeci nemůže vyjít do půlky června, kdy obvykle bývají finále.

Nemluvě o tom, že to Primě opět jen uškodí (pokud budou mít obě show stejné vysílací časy), Hlas začne např. na přelomu února-března a diváky si strhne on. Nepochopím tuhle politiku, vážně ne.

98
Lucas
Reagovat

@Bedy: To nevím no. Ale třeba v Polsku se teď natáčel Bootcamp a vysílání bude až někdy v březnu.

99
Tomík
Reagovat

97: Tak tohle teda taky vážně nechápu. Teď by X Factor mohlo zachránit právě to že začne neočekávaně a dřív než Hlas a tím pádem si diváci zvyknou dřív na něj. Ale pokud bude už Hlas rozběhnutý tak je XF asi fakt bez šance. V druhé polovině března? Tak tomu nerozumím už vůbec proč tak pozdě.

100
priznivec.obecny
Reagovat

@Honzad: Asi se neumím vžít do českého diváka? Porovnávat jak? Z hlediska konzumního? Tak jestli je u nás víc konzumního přístupu, tak je to vlastně jedno, protože se pak budou dělat čím dál tím víc nudné pořady. A Faktor ať se bude snažit sebevíc, tak propadne. Ale to se vracíme ke komentu 77. Tak někdo to chce zkusit třeba…. s lidmi, kteří zkouší něco současného a trošku s vývojem (porotci tam takoví třeba jsou).

101
Honzad
Reagovat

@priznivec.obecny: Ano, přesně tak to je a je to hrozně špatně. Já jen tvrdím, že abychom se dočkali nějakého posunu zpět, je třeba tohle dělat postupně. Nelze sem přijít s porotou, která má kvalitu a řekneme si, že odpovídá nějakým zahraničním standardům (jakože ani tahle naše neodpovídá, protože ji jméno první kategorie schází) a přijít s revolučním typem pořadu, protože to divák prostě neskousne. Nevím, jestli jsem takový skeptik, ale takhle to u nás bohužel funguje, lidé nejsou zvědaví na žádné velké novinky. I ti nejúspěšnější Vyvolení vydrželi být úspěšní pořádně jen jednu sezónu.

U talentových show to tak není, držely se déle, problém byl ale v jejich vyčpělosti a nedostatku velkých talentů na tak malé země. Pak je třeba přicházet s novinkami a zkoušet nové věci, jenže to nejde ze dne na den a z pořadu na pořad. Pokud má u nás mít X Factor úspěch a okopírovat tak jeho úspěch ze zahraničí (a nabídnout tak podobnou, byť mnohem lepší variantu k Superstar), musí na něj lidi koukat. A to, co táhne, jsou jména.

Upřímně, já, nebýt takovým fanouškem X Factoru, a měl bych-li se na to podívat čistě nezaujatě, tak mě jména porotců (jak na Primě, tak na Nově) prostě nepřilákají. Takovému divákovi je totiž fuk, jestli je show podobná té v UK a jestli je střih kvalitní a zábava na úrovni, nikoliv konzumní na úrovni Horní Dolní tak, jako tomu občas rádo bývalo v Superstar. Koukne se do programu, zmate ho přemíra talentových soutěží a souboj s Hlasem (kde jsou pro něj známější a sympatičtější jména) a jde tam. Proto tvrdím, že měla být zvolena střední cesta. V rámci zachování kvality a přitom přílivu diváků, aspoň tak, aby byl souboj vyrovnaný. Jedno bez druhého totiž existovat nemůže. A mně zatím zůstává v mnohém rozum stát nad tím, kolik Prima dělá proto, aby ten souboj výrazně nezvládla…

102
Honzad
Reagovat

@Honzad: Ne posunu zpět, ale samozřejmě VPŘED :D

103
priznivec.obecny
Reagovat

Diváky to možná přetáhne, pokud se tam najdou hlavně talentovaní lidi a diváci je začnou sledovat? Nevím, možná bude úroveň taková, že lidi klidně přejdou k Faktoru. To už neumím odhadnout. Ty rozběhlé aktivity (sestavení porot, moderátoři, rychlost reagovat u produkce..) trošku „nejdou ruku v ruce“. Může se to zhatit tou pomalostí a nebo bude ta kvalita díky pečlivější přípravě zachraňovat. Je to o těch aspektech a nejde je zatím moc poznat… je to na začátku. Počkám.

104
Honzad
Reagovat

@priznivec.obecny: Tak v tom bezpochyby souhlas, rozhodující jsou poté talenty. Už jsme se tu spolu o tom jednou bavili, že já jsem ten reality show typ a ty zase ten hledač talentů :-) Ale tam jsou startovací pozice dost vyrovnané, tohle ani produkce příliš neovlivní, jak dobří ti soutěžící nakonec budou. Byť Hlas neplánuju sledovat, klidně se může stát, že finalisté budou mnohem lepší než v X Factoru. Tady to je jen maximálně o taktice, jak talenty přilákat k sobě, aby nešli ke konkurenci. V tomhle plus pro XF za revoluční výhru, která, věřím, mnohé nahlodala a donutila je přejít. Druhým faktorem, který láká, jsou porotci. Ti ale u XF byli oznámeni až po úvodních castinzích, takže to roli nehrálo, a vlastně možná i dobře. Kvůli Sise se by se asi těžko někdo rozhoupal… :-)

105
priznivec.obecny
Reagovat

@Honzad: Postupně. Tak to potom jo. Ale pozor v Hlasu jsou převážně jen jména. Není to tak? Co když to bude takový „počin“ co minule? Jak se říká kde nic není… Tak jen dodávám. Protože Hlas nabízí jména, ale jestli vyhraje a bude vše jen o těch jménech a ne o přínosech porotců/hudebních osobnostech, tak to taky nebude OK a budoucí trend zase nula. Já se spíš obávám, že pak se nabude dojmu, že přesně tak, jak je Hlas to bude příště zase fungovat a inovace další žádná a Faktor, který to chtěl už nebude. Tak to už jsem asi v roce 2025…

106
priznivec.obecny
Reagovat

@Honzad: Ta Sisa, no, ta ne..fakt se mi to taky nelíbí, …ten výběr. Takže je to tak asi lepší, že oznámení celé poroty bylo potom :). Zde tahle vláčnost produkce spíš asi opravdu napomohla :).

107
VojtaP
Reagovat

Abych se tedy taky vyjádřil k porotě, tak mě zaskočila hlavně ta Sisa. Nedovedu si představit, co soutěži přinese, nechám se překvapit. S Ondřejem a Otem spokojenost. Každopádně se nechám překvapit, jak budou fungovat jako celek a pak jako mentoři. Je brzy na nějaké divoké prognózy.

Jen by mě zajímalo víc informací k natáčení castingů, vzhledem k tomu, že bych se natáčení rád zúčastnil a že se začíná asi už v pondělí, tak žádné informace ani oficiální nábor do publika. Divné.

109
VojtaP
Reagovat

@james73: děkuji, to mě nějak uniklo, produkci se omlouvám, ale zmínka na oficiálních stránkách by neuškodila. Musím se ještě rozhodnout na dni, ale vidím to asi na to pondělí.

110
DJ Vlado
Reagovat

@Honzad: Ohledně duelu Klempíř vs. MD je bohužel jasné, že víc diváků přitáhne MD, u Ondry a Majka bych však o tom až tak jednoznačně přesvědčen nebyl, jelikož Majk je ikonou pro mladé, ale starší generace ho imho dost možná vůbec nezná, zatímco Ondra je idolem jak mladých holek, tak i jejich maminek a babiček, které v něm vidí jeho tátu – takže širší potenciální spektrum fanynek má Ondra :-)

Co se týče mě, tak budu sledovat obojí, ale přímo v TV budu bohužel muset sledovat Hlas, jelikož k němu budu psát rekapy. Přece jen jsou dávno pryč časy, kdy jsem tady na Panáčkovi byl jediný talentovkář (možná ještě s TK), takže jsem psal třeba první Talent i Talentmanii zároveň (což bylo někdy k zbláznění). V současnosti je nás tu talentovkářů víc, takže si ty soutěže musíme nějak rozdělit. A jelikož se Merťas i Vojta u zahraničních XF velmi osvědčili, tak jsem jim tu naší verzi přenechal a obětoval se, že budu psát Hlas. Řekl jsem si ale, že Hlas budu sledovat víc jako rekapista, zatímco XF jako divák :-) Proto bych byl rád, kdybych si nějakou tu srdcovku, se kterou budu soutěž intenzivně prožívat, našel v XF, zatímco u Hlasu bych si rád zachoval emocionální odstup :-) A tím se dostávám k dalšímu možnému rozporu, protože i když se dá předpokládat, že XF bude mít výrazně navrch co se týče zpracování, ale nikde není řečeno, že Hlas nemůže mít naopak lepší soutěžící (a u prvního Talentu a Talentmanie tento rozpor imho nastal). Ovšem byl bych rád, aby kvalita zpracování a soutěžících šla v ruku v ruce, aby to v diskusích nevyvolávalo zbytečné konflikty :-)

111
priznivec.obecny
Reagovat

@DJ Vlado: Poslední věta. To jsou ty aspekty a teď je ještě těžké je úplně znát a pokud jsou už trošku odkryté, tak jeden má to a druhý tohle dobře/špatně v různý intenzitě. A to je fakt asi už na tom, jak to bude v reálu. Všechno může být opravdu úplně jinak. Aby to ti soutěžící neodnesli a následně my tady nešpačkovali – to máš pravdu.

112
Tomík
Reagovat

Každopádně je pravda to že jak si obě show povedou letos rozhodne o tom jak se situace bude vyvíjet dál do dalších let. Pokud by X Factor uspěl a porazil Hlas, tak dost možná příští rok nasadí Prima s Joj druhou řadu a úplně jím tak nahradí už okoukaný Talent. Pokud vyhraje Hlas tak asi Nova nasadí příští rok zpátky Superstar ( mají ve zvyku poslední roky Hlas se Superstar střídat ) a X Factor už nebude protože proti Superstar se stejně vysílat ani nemůže a Prima se asi vrátí zpět k Talentu. Takhle mi to logicky vychází. A nebo po tom letošním boji tomuhle druhu talentovek u nás na nějakou dobu odzvoní a minimálně příští rok nebude nic ale to bych nesměl znát naše televize.

Reagovat

@Tomík: Ředitel TV Prima říkal, že už takové velké show nechce. Určitě ne v prime timu a na hlavním kanále. Takže je dost možné, že TV Joj si krásně pojede další Talent či další X Factor, ale už čistě ve své, slovenské režii a Prima bude zkoušet seriály. http://reality-show.panacek.com/31802-reditel-tv-prima-reality-show-na-hlavni-prime-time-jiz-nestaci.html

114
Tomík
Reagovat

113: Tak vzhledem k tomu že seriály nesleduju prakticky vůbec tak budu mít aspoň kupu volného času. O důvod víc proč si letošní show užít ať už to dopadne jakkoliv pokud je to tedy možná naposled. :-)

115
Martin
Reagovat

109: VojtaP – tak to se tam třeba někde potkáme :))) jedu taky v pondělí, mám tam být už na sedmou hodinu ráno…to jsem zvědavý na to vstávání :D

116
Honzad
Reagovat

Mimochodem, při pohledu na fotky, které k článku byly přidány, mám ještě lepší pocit z Oty. I vizuálně je to ideální porotce, role kata mu skvěle sedne, díky těm brýlím je takový český LA Reid :-)) Doufám, že v podobném duchu bude vystupovat i během castingů, a zároveň bude jeho přísnost přirozená a upřímná. Ne jako těžkopádné rádoby hraní si na Cowella ala Jaro Slávík.

117
Prochor
Reagovat

89 – Jenom dodám, že pro mně byl nejlepší a nejsympatičtější porotce do té doby zcela neznámý Eduard Klezla.

118
dolores
Reagovat

@james73:
vcera sa na JOJke v Topstar naozaj povedalo, ze Klepmir bude prisny, aj ked ulohu kata ma vraj prebrat Sisa :)) no uvidime ako sa tato slovenska celebrita zhosti svojej novej ulohy. nereze mi ani ako spevacka (prilis akademicka), ani ako sa medialne prezentuje, snad ako mentorka sa moze vyfarbit pozitivnejsie, ktohovie. ved Rytmusa nijako nemusim, ale ako porotca bol podla mna jeden z tych lepsich.
kazdopadne, bulvar sa po Sklovskej uz zacina valat, predpokladam ze ho Sisa bude zivit pocas celej sutaze (a s radostou sa prida aj cesky) http://www.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubiznis/drsny-odkaz-sisu-sklovsku-tuto-damu-x-factore-nechceme.html

119
james73
Reagovat

Tak mě napadlo, co když to je s tou Sklovskou jen tah jojky jak přilákat pozornost? O show se začne psát ve velkém kvůli ní, ona sama se tím zviditelní a pak si tam 3. února sedne někdo úplně jinej. Je to možná mé zbožné přání, ale nepřekvapilo by mě to. Ta volba zní až podezřele moc absurdně, zvláště na jojku, která se takovou show určitě snaží maximálně důstojně zpracovat. Uvidíme, ale prostě z toho mám takovýhle zvláštní pocit.

120
dolores
Reagovat

ja myslim, ze Sklovska zostane. aj ked je neoblubena, a zaroven kontroverzna, ludia si (na Slovensku) na nu aj tak stale klikaju. aspon doteraz kazda jej kauza rezonovala na titulkoch. (prezident republiky na jej svadbe, manzelova nevera, atd) JOJka imho kalkuluje s tym, ze cim viac Sklovskej na ociach, tym viac X-factoru na ociach. je to cisto premysleny marketingovy tah (podla mna)

121
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: Ona ta Sklovská je zřejmě totéž co u nás Bartošová, taky dojná kráva bulváru, i když plodí kauzy jiného typu :-)

122
dolores
Reagovat

@DJ Vlado:
no dojna krava bulvaru to je, ale „parametre“ Dzambulky ani zdaleka nedosahuje :D v porovnani s nou je este prilis noblesna a svojpravna.

123
dolores
Reagovat

inak mne najviac vyhovuje Brzobohaty. urcite lepsie pre neho toto, akoby to len moderoval. je muzikant, vie aranzovat, nastudovat skladbu, dokaze spolupracovat, a myslim aj viest ostatnych. ved sa uz v prvej CHS uplatnil ako korepetitor. ocakavam od neho aj zmysluplne hodnotenia.
Celeste je prilis mladucka a neskusena, osobnost este vo vyvoji, ktovie, ci zvladne tlak (myslim, ze nie je az tak silna ako Farna). na pritiahnutie mladych je to dobre, len ci si bude vediet ustrazit nadhlad a emocie
Klempira absolutne nepoznam.
Sklovska bude chciet byt stredobod pozornosti. to je iste. uvidime, ci zaposobi odborne.

124
DJ Vlado
Reagovat

@dolores: Ondra je imho možná i celkově lepší muzikant než moderátor. I když se po moderátorské stránce dost vypracoval a je mnohem suverénnější a uvolněnější než byl v době ČHS1 (kdy to táhl spíš svým šarmem, jinak byl tehdy ještě dost prkenný, za což z velké míry mohl mizerný otrocký scénář a brzdila ho i afektovaná Něrgeška), po muzikantské stránce byl na vyskoké úrovni vždycky :-) U Celeste mám stejnou obavu jako ty, jak už jsem psal, radši bych tam za mladé Slovenky viděl Domču Mirgovou, která je o něco málo starší a zkušenější, ale bohužel je v Česku neznámá :-( Na Otu Klempíře se ale hodně těším, to bude imho netradiční a osvěžující porotce :-)
Jinak by mě docela zajímal tvůj názor na mé rozdělení kategorií :-) Sice bych Otu rád viděl i u Overs, ale Sisu si prostě u skupin totálně nedokážu představit :-)

125
Tomík
Reagovat

124: Taky může skupiny vyfasovat Ondra, Oto bude mít Overs a Sisa se Celeste se podělí o holky a kluky. To zatím nikdo neví kdo a podle jakého klíče o tom bude rozhodovat, můžou jim to přidělit v podstatě jakkoliv.

127
Packa
Reagovat

@DJ Vlado: Docela souhlasím, takhle by to bylo zajímavé.
Jinak můj pohled na porotu jako celek – můžou překvapit. Právě proto, že je jako porotce nikdo nezná, můžou leda překvapit.

CELESTE
Už jsem něco psala kdysi, při jejím oznámení. Podle mě zajímavá volba, jen doufám, že to „ustojí“. Ono být mentor nebude úplně lehké, takže doufám, že i přes její mladost dokáže dobře poradit. Můj tip na kategorii – kluci nebo holky. Starší by nedokázala odhadnout a na ukočírování skupin podle mě nemá dostatek energie.

ONDRA
Oj. Mám ho ráda, je to muzikant, tak trochu šoumen (což by mohlo být plus a oživení, nějaké „interporotcovské vtipy“). A prosím vás – že přešel z Novy? A co udělal Mareš v ČSMT? Tohle bych neřešila. Volbu chválím. Tip na kategorii – kluci/holky/skupiny. Jo, dala bych mu i skupiny, nemuselo by to být vůbec špatné. Ale rozhodně ne Overs.

SISA
Hm, tady se lehce projevuje moje hudební neznalost, protože ji sice znám podle jména, ale to je tak všechno. Kategorie na ni podle mě připadne Overs (otázka pro zkušenější – nebylo to většinou tak, že Overs dostala i v zahraničí nějaká „starší zkušenější“ zpěvačka? Ne žádné pískle a co si vybavuju, tak snad ani chlap? Případně mě opravte, moc sérií jsem neviděla, ale přijde mi to tak.)

OTO
Hm, a jsem v háji. :D Neznám, nevím, neposoudím.

128
DJ Vlado
Reagovat

@Packa: Je pravda, že Overs často dostávaly zralé ženy (Sharon Osbourne, Dannii Minogue), ale i relativně mladé kočky (Nicole Scherzinger, Kelly Rowland), i když ty nejsou až tak mladé jako Celeste, a dokonce i chlapi (Simon, Louis Walsh, L.A. Reid). Nicméně Sisu na Overs tipuju ne proto, že je to starší ženská, ale protože je svým stylem mladým nejvíce vzdálená.

129
DJ Vlado
Reagovat

128 – A vlastně i Gary Barlow měl jednou Overs, takže je i chlapi dostávali dost často :-)

130
Packa
Reagovat

@DJ Vlado: Tak to se omlouvám, fakt nemám nasledovaných tolik sérií, ale podle toho mála mi to tak přišlo.
Jinak Sisu taky tipuju na Overs právě proto, že svým stylem mi k mladým nesedí (a skupinám už vůbec ne). Muzikálové hity a nějaké starší písně (což možná bude její hlavní výběr) sednou víc starším, s „vyzrálejším“ hlasem (uvozovky proto, že mě nenapadlo lepší slovo na „starší, zažitější apod. hlas“ :D ). Podle mě by nevolila až tak moc nějaké novější hity (výběrem stylu písní na tom možná bude podobně jak Michal David…).

131
Jai Kudo
Reagovat

@Packa: Z té Celeste mám docela obavy. Vím, že je tam proto, aby přitáhla mladou generaci, ale ona je v šoubyznyse asi dva roky a nemá toho za sebou tolik, aby mohla ostatním zpěvákům říkat jestli jsou dobří nebo špatní nebo je nějak vést apod. I vzhledem k tomu že ona sama jako zpěvačka je spíš podprůměrná, určitě tam bude řada lepších zpěvaček než je ona a ona je bude hodnotit apod.?

Sisa je taky dost úlet – ona je myslím operní zpěvačka a jako porotce v popové soutěži? Navíc je mně sympatická asi jako LB……

132
jab
Reagovat

@Packa: Zas David dvakrát svým ovečkám vybral Jessie J (pokud si ji teda nevybraly samy), takže třeba i Sisa občas sáhne po něčem modernějším :-D

133
jab
Reagovat

@Jai Kudo: Myslím, že pokud Cel vyfasuje nějaké mlaďochy (kluci, holky), tak ti to asi moc řešit nebudou. Pro většinu z nich bude mít autoritu už jen díky své popularitě (otázka na jak dlouho?).

134
Packa
Reagovat

@Jai Kudo: a @jab: Jo, právě proto jsem říkala, že doufám, že to ustojí. Ale tak snad jo. Já ji jako zpěvačku mám ráda, takže jí budu fandit. A s tou autoritou – právě proto si myslím, že Overs nebo skupiny nejsou nic pro ni. Mladé by ale zvládnout mohla.

135
Jai Kudo
Reagovat

Je pravda, že v té nejmladší kategorii s ní problém asi mít nebudou…..

136
DJ Vlado
Reagovat

@Packa: Taky se obávám, že Sisa bude výběrem písní něco jako MD, což nebude zrovna nejlepší, pokud tam bude mít nějaké rockery nebo muzikanty s vkusem. Taky bych Overs přál radši Otovi, ale tomu zároveň přeju skupiny, jelikož je pro mě pojistkou výběru originálních a zajímavých formací a ne jen klonů 1D :-)

@Jai Kudo: @jab: Taky si myslím, že Celeste dostane buď kluky, nebo holky. Já bych jí dal kluky, a to ne proto, že je sama chce, ale kluci mají většinou stabilnější fankluby než holky, leccos jim diváci odpustí (to co by holkám obvykle neprošlo), takže i kdyby se Cel jako mentorka neosvědčila, kluky to ve výsledku poškodit nemusí. Naopak holky jsou mnohem víc závislé na aktuálním výkonu a práci mentora, proto je jednoznačně přeju Ondrovi, který je pro mě nadějí, že holky neopustí soutěž jako první z kategorií tak jako ve všech třech loňských zahraničních XF (v UK už dokonce podruhé za sebou).

137
jab
Reagovat

@DJ Vlado: To je pravda, že klukům se toho odpustí mnohem víc než holkám, ale není to jen u nás. Doufám, že nebudu muset být svědkem něčeho podobného, jako když předloni v UK poratzil Rylan Ellu (čehož jsem tehdá přímým svědkem nebyl) nebo o rok později Sam C. Abi(!!!). No doufat můžu, ale to je asi tak jediné, co mi zbývá :-D.

138
DJ Vlado
Reagovat

@jab: Bohužel mám pocit, že v zahraničí je to ještě horší než u nás, kde to aspoň částečně vyvažovali Slováci, kteří pro holky většinou víc hlasovali (tedy především v jejich národních, ale často i ve federálních soutěžích). Třeba takový Nicholas by se možná vůbec nedostal do živáků, kdyby byl holka, jelikož by se mu vyčítala nehvězdnost a neosobnost (pamatuju si, že se něco podobného vyčítalo Melanii, která ale oproti Nickovi měla imho hvězdnosti na rozdávání). O Rylanovi a Samovi C. nemluvě, ti by asi dopadli hodně blbě, kdyby byli ženského pohlaví. Doufejme, že u nás k podobným kiksům nedojde jelikož umístění Rylana před Ellou byl podobný průser, jako kdyby u nás Dolínek porazil Anetu nebo Pappová GG. Vůbec nejradši bych byl, kdyby ty dvě mladší sólové kategorie byly rozděleny ne na kluky a holky, ale na Teens a Young Adults jako ve 2. americkém XF (to, že se tam Adults v live shows neosvědčili, byla spíš vina Demi), aspoň by to XF víc odlišilo od SS (Idolu), kde jsou soutěžící v semifinále děleni podle pohlaví.

139
jab
Reagovat

@DJ Vlado: Teens a Adults bych i já upřednostňoval místo kluků a holek.
No buďme za ty Slováky rádi (pokud je to opravdu jak píšeš), třeba už definitivně odzvonilo předčasným masakrům holek na úkor některých mnohem méně talentovaných kluků (poslední SS a vlastně i první Hlas budiž jakýmisi prvními vlaštovkami).
V zahraničí by se dala znovu vzpomenout ta Abi. Chápu, že ona opravdu není typ zpěvačky, která by oslovila každého, ale z některých těch komentů na fb (už tehdy se o tom zmiňoval i yeey) se mi dělalo skoro až fyzicky špatně. Kydy o tom, že to musí být nutně podvod, že ta Abi furt prochází a vrcholem vší demence bylo, když ji někteří označovali za pokračovatelku všech těch Wagnerů, Rylanů a nevím koho ještě. Naštěstí tam bylo i dost lidí, co se jí zastávali a měli sílu (a nervy) na ty komenty reagovat.

140
jab
Reagovat

ad 139) Myšleno, už tehdy se yeey zmiňoval o těch hatovacích komentech. Aby to náhodou nevyznělo, že naznačuju, že yeey hatoval Abi (ten by mi za to zrovna nepoděkoval – a právem :-D :-D).

141
DJ Vlado
Reagovat

@jab: Taky doufám, že předčasným masakrům holek odzvonilo (i když loňský Talent byl co do složení finále krokem zpátky, ale zase tam aspoň byla holka poprvé v Top 3), navíc předpokládám, že XF bude mít větší sledovanost na Slovensku než u nás (zatímco Hlas naopak v Česku), tak je naděje na delší udržení holek celkem vysoká :-)
To hatování Abi jsem taky nechápal, sice nepodávala nejvyrovnanější výkony, ale vzhledem k tomu, jaké případy se v obou zbylých státech dostaly až do finále (v UK byla ta Top 3 ještě celkem spravedlivá, i když bych radši Luka viděl před Nickem, který sice zpívat umí, ale když se rozdávalo charisma, tak absentoval), konkrétně v Austrálii besídkovitý Jai a v USA veskrze průměrný „koňský ksicht“ Carlito, tak oproti nim byla Abi ještě hotová bohyně :-)

142
dolores
Reagovat

@DJ Vlado:
v podstate si to kategorizoval celkom logicky, podobne aj Tomik a dalsi. moznosti je viac.
aj podla mna je najmenej pravdepodobne, ze Sisa dostane kapely

143
Lissa
Reagovat

What’s it take to become a sublime exneopdur of prose like yourself?

Přidat komentář