Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

Celeste Buckingham nedostane v X Factoru na starosti zpěváky

7. Leden 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=8258 w=615]
Po menších šumech v zákulisí příprav X Factoru CS, kdy Celeste Buckingham na svém FB a twitteru přiznala, že bude porotkyní, aby to vzápětí zase stáhla, nakonec i TV JOJ na svém webu zveřejnila, že Celeste bude skutečně jedním z mentorů v rámci X Factoru, kdy dostane na starosti kategorii zpěváků se ještě neví, co bude mít za kategorii. Zkrátka ztraceno v překladu a původně jsem se domníval, že sa uchopí zverenej kategórie spevákov znamená, že dostane zpěváky. Tak asi ne :)

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 10
3
lena
Reagovat

No všichni tam jsou zpěváci, to je logický. :D To se snad ani nikdy neví takhle dopředu, jakou kategorii, který porotce bude mít, ne? Nemám zahraniční verze tolik nakoukané, ale pokud si vzpomínám, tak se to porotci dozvěděli vždy až těsně před „domy s porotci“, ani soutěžící vlastně nevěděli, kdo koho má na starosti.

4
Lucas
Reagovat

@lena: jj :) mě právě ani nenapadlo, že by to mysleli tak, že dostala chlapy, ale prostě obecně, jinak by to bylo fakt divný :)

5
peto
Reagovat

docela by me zajimalo proc neni nejake odlehnuti za minulym rokem co se tyka sveta x faktora talenta a hlasu 2013 vitezu a par vet k nim kazdy rok se to dela a tedka nic diky za moznu odpoved .

7
Míša
Reagovat

Aspoň vím, kterou soutěž určitě odignoruju :)

8
Lucas
Reagovat

Tak už aby oznámili i ostatní :)

9
Honzad
Reagovat

V některém z minulých článků proběhlo pár zmínek o reakci Novy. S nadějí čekám, kdy se naši dva hlavní komerční televizní hráči umoudří a pochopí, že konkurovat slušnému a ambicióznímu pořadu na konkurenčním kanále mohou i jinak, než že jen divákovi nabídnou prakticky to samé (byť třeba kvalitou v jiném měřítku). Tohle se týká zejména Novy, ať už před pár lety s Talentmánií nebo teď s reakcí na CS X Factor v podobě Hlasu (výjimkou byl dávno souboj VV x BB, kde byl originál drtivě poražen). Škodí totiž tak nejenom soupeři (což jim pochopitelně nevadí), ale hlavně sobě. Jsme příliš malé země na to, abychom tady každoročně talentovou soutěž pořádali, natož aby probíhali dvě zároveň.

Rozmělní se tím nejen samotné talenty (modlím se, aby ty opravdové přivábila honosná výhra v X Factoru), ale samozřejmě i diváci. Což je hrozně moc ku škodě. Reality show obecně jsou typy pořadů, které žijí svým vlastním životem, nejen v rámci tvorby, ale také onoho vysílání. Má obrovský přesah, lidé jej řeší. Krásně to šlo vidět u letošních Vyvolených, kteří byli sice ničeni štábní neschopností, ale díky zpřístupnění kamer byli diváci v rámci show velmi aktivní, nejen tady ale i na Facebooku. Talentové soutěže ale luxus v podobě kamer nemají (ještě že tak!), aby tedy měly nějaký větší rozměr, musí jej sledovat divácká masa, čím větší, tím lepší (vzpomeňte si, jak celý národ žil první Superstar!). V letošním případě ale dojde k opaku, lidi budou nakonec akorát otrávení z toho, že „se všude zase zpívá, už je to nuda.“

Přitom se domnívám, že Nova by udělala mnohem lépe, pokud by proti X Factoru nasadila pořad naprosto odlišný, minimálně tím, že v něm nepůjde o zpívání. Tím by se divák s ambicí sledovat talenty přesunout na Primu a ti ostatní, kteří už toho mají dost, by raději zvolil právě jiný druh pořadu na Nově. Získaly by tím obě televize.

Nejideálnější by samozřejmě bylo, pokud by směšnou tvorbu paskvilů (jakmile je v Hlase MD, paskvilem to lze nazvat o to více) trestali diváci svou neaktivitou. Bohužel, český divák stále neoblomně setrvává v pocitu, že „Nova je ten lídr, který to prostě dělá nejlépe“ a viditelné rozdíly, které byly nejmarkantnější právě u Talentu, prostě přehlíží. Snad se jednou naučíme, že když dva dělají totéž, není to totéž. A že Nova u nás nemá žádné výsadní právo.

10
Augustina
Reagovat

That’s a crjaekracck answer to an interesting question

Přidat komentář