Panáček v reality show

Top 10 videoklipů českých zpěvaček za poslední dekádu

25. Září 2023 | napsal(a): | reality show: DJ Vlado's World, SuperStar 2020, X Factor

Top 10 videoklipů českých zpěvaček za poslední dekádu

Sedmý a osmý díl našeho občasníku věnovaného českým a slovenským zpěvačkám se zaměřuje na audiovizuální fenomén videoklipů, který je, co si budeme povídat, v současné době srovnatelně důležitý jako písně samotné. Youtube je mocný nástroj posledních let a když chce interpret svoji píseň dostat blíže k lidem a rádia jeho snahu mnohdy sabotují, nezbývá mu než natočit poutavý videoklip. První desítka nejlepších klipů zpěvaček se již tradičně zaměřuje na Češky, přičemž s desítkou nejlepších singlů se prolíná hned ve čtyřech případech. Hned dvě zpěvačky pak mají v této desítce duplicitu, jakkoliv jedna z nich je v obou případech součástí duetu s jinou zpěvačkou. Jeden z těchto duetů je pak horkou novinkou, která vyšla teprve před týdnem. Jak tedy elitní desítka klipů českých zpěvaček vypadá?

Celý článek si přečtěte zde. V září na blogu vyšly dříve tři články: výběr dvaceti českých filmů ze školní lavice od první republiky až po současnost, šestý díl seriálu Dirty 2000’s o roku 2005 (na titulce s Madonnou) a dvojitá recenze nových alb mladých zpěvaček Olivie Rodrigo a Terezy Balonové.

Foto: Supraphon, archiv M. Konvičkové, Ewoluzone, Universal Music

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

DJ Vlado's World, SuperStar 2020, X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!