Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

X Factor 2014 vyhrál Peter Bažík

25. Květen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=9204 w=615]
Jen stručně. Vítězem prvního československého X Factoru se stal Peter Bažík, který v závěru finálového večera porazil duo Ricco a Claudia. Rekap celého finálového večera bude následovat během pondělí. Děkujeme a teď můžete hodnotit vítěze i průběh celého finále X Factoru.

SUNíčko

Ten, který kolem roku 2005 měl trochu více času a tak ho napadlo, že spustit si bložínek o reality show, které tehdy začaly vtrhávat do českých i slovenských televizí, bude dobré na ukrácení času. Dopadlo to, jak vidíte. Panáček v reality show žije dodnes, když už to rozhodně není one man show, ale výtvor mnoha autorů, bez kterých by to skutečně nešlo. Chcete mě kontaktovat? Pak sunicko[at]centrum[dot]cz Díky.

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 57
1
Tomáš
Reagovat

Jo! Tak se stal zázrak a je to bomba. Nakonec to dobře napadlo. Mě už minule jak mu to řekli napadlo že by to Peter mohl vyhrát ale ještě před minulým kolem bych zrovna jeho na vítěze netipoval teda ani omylem i když já sám sem mu přál vítězství už od samého začátku. Spíš sem si před finálovými koly myslel že bude mít větší podporu Matěj ale vida jak je to hlasování nevyzpytatelné. Škoda že se Matěj nedostal o trochu výš ale snad dnes porazil aspoň Joys a Katarínu a čtvrté místo je nakonec taky dobré když vezmu v potaz že od začátku prolézal s odřenýma ušima. Vítězství Bažíka – maximální spokojenost a ať už vyhraje Hlas kdokoliv tak už teď můžu říct že je pro mě paradoxně nakonec lepší vítěz X Factoru než bude vítěz Hlasu protože Peter je velký sympaťák a vynikající zpěvák a v celém Hlasu není nikdo kdo by mě bavil tolik jako on.

2
Dita
Reagovat

Málem jsem si nehty okousala, jestli to vyhraje Bažík a ne to slavné duo, díky kterému jsem stíhala venčení psa a chystání na další den, takže super! :-) Koneckonců Ricco už větší menšina být nemohl – gay, rom a ještě invalida.. Ale jako gay mi přišel i Tibor, takže asi na tom zas tak moc nefrčelo :-). Ale výraz stříbrných duistů stál za ponocování :-D.

3
Kami
Reagovat

Juchu, vyhral Peter, jo? Jdu si to pustit a skvele je, ze u toho nebudu otravena i kdyz znam predem viteze :-) Peter si to zaslouzil, udelal nejvetsi pokrok, uplne se zmenil (vzhled, repertoar..) a necha si poradit od skvele mentorky Sisy.

4
libena
Reagovat

@Dita: perfektní koment :-)
a navíc ho právě citoval leoš mareš na evropě 2….

5
Luke
Reagovat

Tak to je naprosto super, že vyhrál. Jsem nadšen, dopadlo to nejlíp jak mohlo…

Jinak včera perfektní večer a vynikající výkony…Duety ? Bomba…Klempíř to zabil :-)

6
katy
Reagovat

Bažík…v který on byl Superstar? a nezpíval tehdy dost falešně a nevýrazně? no tak to udělal pěknej pokrok bo teď zpíval dokonale…jsou ňáký videa z tý doby jeho Superstar? díky

7
Tomáš
Reagovat

Moje hodnocení včerejších výkonů:

Peter – Písně od Bruna Marse moc nemusím takže tady sem měl trošku problém s písní ale ne se samotným Petrem který to odzpíval skutečně nejlíp jak mohl, dal do toho potřebné grády a nasazení a oslnil i dokonalou hrou na bicí. S touhle peckou se mi loni až tolik nezavděčil ani můj velký favorit Jarda Smejkal ale pořád si myslím že Petrovi nejvíc sedí rocková poloha za kterou ho ale paradoxně tady pár lidí kritizovalo že je zastárlý rocker. Jeho duet se Sisou už byl super a jeho závěrečný výkon u piána pro mě byl jedním z dvou nejlepších výkonů večera. Já sem spokojenej, konečně zase jednou vyhrál něco chlap a navíc rocker a skvělej multiinstrumentalista kterej umí hrát snad na všechno. Stoprocentně si výhru zasloužil. Lepšího vítěze si ani neumím představit a navíc je to i obrovskej sympaťák, spolu s loňskou Sabinou Křovákovou je to pro mě snad nejsympatičtější vítěz všech pěveckých show u nás. Jeden z mých dvou favoritů vyhrál, jsem maximálně spokojen.

Ricco a Claudia – Dřív se mi líbili třeba aspoň v něčem, včera mě nebavili už vůbec a byli mi čím dál tím protivnější asi i proto že už se předpokládal jejich výhru kterou jsem ale nechtěl. Zpívají technicky skvěle ale toho patosu je tam fakt až moc. Dobře žte na vítězství nedosáhli.

Tibor – Nevím kde bral Tibor podporu ale po jeho včerejší Adele už sem si byl jistý že v Top 3 bude. Zazpíval to velmi dobře ale prostě to nikdy nebude šálek mojí kávy což je ale můj problém. Na druhou stranu bych chtěl Tibora nakonec vlastně tak trochu i pochválit protože sem sledoval jeho chování velmi pozorně a nakonec se ukázalo že vůbec není tím namyšleným frajírkem jak působil na začátku ale je to spíš naprostý opak. Pokorný, milý a hodný člověk, líbilo se mi že chtěl pomoci Matějovi i když přesně nevím jak. Na můj vkus je možná až moc sladký ale akždému se líbí něco jiného. Každopádně lidí jako Tibor je v dnešní době málo a musím nakonec uznat že sem se v něm spletl. Sice jeho skalní fanoušek asi nikdy nebudu ale respekt si nakonec přece jen zaslouží.

Matěj – Včera se mi líbil v Earth Songu snad nejvíc ze všech kol. Podle mě společně s jeho castingovým výkonem kde zpíval vlastní píseň bylo tohle jeho nejlepší vystoupení v soutěži a společně s Petrovou závěrečnou písní u piána to byl jeden ze dvou nejlepších výkonů včerejšího večera. Technicky to nebylo dokonalé ale mělo to dokonale vystavěnou gradaci a mělo to prostě koule. Matěj v tom zúročil všechnu tu flustraci z toho že mu lidi posílají málo hlasů a ukázal jim zač je toho loket, dal do toho absolutní maximum. Prostě nasranej člověk sám proti celýmu světu co překonává sám sebe, sám si tak často připadám taky. To bylo skutečně velkolepé a měl být v Top 3 místo Tibora nebo Ricca a Claudie protože se mi rozhodně líbil více než oni. Sice se to nepovedlo ale doufám že aspoň Joys a Katarínu včera porazil což se ale nejspíš bohužela nebo díky bohu stejně nedozvíme.

Katarína – Její předchozí finálová čísla sem dokázal aspoň respektovat i když mě nebavila nikdy ale včera to byla i naprosto otřesně zvolená písnička která jistě způsobila její pád z favoritky na předčasně vypadnutou a možná ji včera porazil i Matěj. Tohle se Ondrovi nepovedlo. Já bych si ji dokázal představit třeba v nějaké Janis Joplin které je i vizuálně podobná a myslím že by jí dokonale seděla ale to by asi zase pro mě bylo kontraproduktivní protože by se mohla v soutěži dostat dost vysoko ale já bych jí stejně nefandil. Katka se mi včera líbila ze všech nejméně, myslím že svou šanci nedokázala včera proměnit v úspěch.

Joys – Překvapivě včera asi jejich nejlepší výkon v soutěži a líbily se mi po pravdě víc než Katka která pro mě byla úplně úděsná. Ale stejně tam těch chyb bylo hodně a poprávu ze soutěže vypadly, v konkurenci prostě nemohly obstát, na to jsou stále až příliš slabé. Diváci jim to taky asi spočítali za předchozí kola kdy postupovaly nezaslouženě. Ani tohle na Top 3 rozhodně nebylo a myslím že v hlasování asi tentokrát skutečně skončily poslední.

Konec dobrý, všechno dobré. Petrovi to hrozně moc přeju a jsem z toho přímo nadšenej.

8
Katynka
Reagovat

Jsem moc ráda, že jsou tady zatím pozitivní ohlasy na vítěze. Já totiž si odpoledne říkala, komu to tak přeju a vyšlo mi, že mě baví Peter. Pak jsem si říkala, že by mi nevadila Katarina a kdo by mi vadil, to jsem si udělala jasno až během večera dle výkonů a to by byl Matěj. Je fajn, ale ten výkon byl taaaaak slabý, že zpívat to před porotou ve výběru, tak si myslím, že by ho dál nepustili.

Strašně jsem se bála, že to vyhraje duo – nemám nic proti postiženým, ale tam mi něco nesedí, není to upřímné, přišlo mi to prostě uměle vytvořené, Však říkali, že se dali dohromady tuším 3 měsíce před X factorem. Pěvecky super, ale lidsky mi to nepřišlo příjemné, tak jsem se bála, že vyhraje lítost nad kvalitou a přirozeností. Naštěstí se tak nestalo.

Takže přenos, u něhož jsem stihla zašít tričko, udělat domácí účtařinu, opravit knížky, se nakonec velmi vydařil, měla jsem obrovskou radost z vítězství Petera Bažika.
A myslím si, že celý večer si všichni užili, i porota a mě jako diváka to velmi bavilo, hlavně duety, Klepmíř byl super. Odrovnala mě svou reakcí Celeste, je bezprostřední a to je moc dobře. Jediné co mi dost a dost vadilo, byly ty sálodlouhé projevy Ondry.

TAkže já raději končím, ať nedopadnu jak on.
Na závěr – ať to bylo jak to bylo, X factor skončil s hlavou vstyčenou. Díky Bohu. (a hlasujícím -já poslala:-) )

9
Monika
Reagovat

Nejhorsi pevecka show, ktera u nas a myslim i na Slovensku, kdy byla. Co do talentu strasna bida a utrpeni, vzdyt to byly souboje hvezdnych pechotaku, neni divu, ze nakonec zvitezila uz pred par lety objevena pevecka nula. Vubec se mi nechce verit, ze to melo byt to nejlepsi z tisicu!!! lidi na castingu, to bych nikde ani nezminovala pro ostudu.
Vcerejsi vecer nud a sed, pominu-li chabe pevecke vykony, ktere by v SS ci Hlasu neobstaly ani u castingu, tak mi tam chybelo spolecne vystoupeni vsech finalistu, vice hostu, hlavne hvezdnych hostu. Bylo to dosti neprehledne, sest finalistu velkej ulet a vyhlaseni viteze tak nejak mimochodem. Myslim, ze po te sprse se uz prima do zadne pevecke show dlouho nepusti, absolutne to neumi.

10
Tomáš
Reagovat

9: Ale no tak Moni, ťuťuťu ňuňuňu. :-D Nebuď na to zase tak přísná, slabou úroveň to určitě mělo ale mě třeba se to zase líbilo víc než třeba třetí řada české SuperStar v roce 2006 a nebo první řada Hlasu v roce 2012, to mi přišlo jako taky hodně slabý show. Jsem si vědom toho že je to ale dost subjektivní názor, u mě celkový dojem nakonec zachránil vítěz se kterým sem já spokojen. U mě to zachraňovali Peter a Matěj, kdyby tam nebyli tak bych to dost možná viděl tak jako ty. Hlavním kámenem úrazu stejně byly ty tři živá kola, to bylo fakt málo a snad si z toho Prima vezme ponaučení pokud ještě někdy bude chtít něco takovýho dělat.

11
Monika
Reagovat

Co se tyce poroty tak jako mentori selhali vsichni do jednoho, vcetne silenych vyberu songu.
Klempir – spatnej vyber kapel do zivaku, Joys byly tragicke ve vsech svych predchozich vystoupeni, nechapu co ho vedlo vzit tyto nezpevacky do prenosu, tam jim nedokazal vubec poradit s vyberem songu, vyjma toho posledniho, zpivaly strasne sragory, u dua zase nedokazal ukocirovat preslazenost-jako mentor selhal
Celeste – jako mentor nikdy nefungovala, mentorskou praci za ni odvadel jeji tym, kterej byl u vseho, co se delo, jak jsme mohli videt v zaberech, nechapu, ze tym, ktery je rozhodne velmi uspesny (z nezpevacky Cel dokazal nemozne), nedokazal poradit klukum lepsi songy, oba zpivali totalne nevhodne pisnicky, navic se ukazalo, ze Matej byl celou dobu do poctu a mela vzit Lukase s Tiborem, presne, jak jsme tu psala od zacatku:-))))) tady tez selhal jako mentor tym Cel
Ondra – no to byl ulet po vsech strankach, totalni mentorskej mimon, kterej ovsem ma sve prvenstvi, myslim, ze nic horsiho a nevkusnejsiho nez Labudu a jeji Virgin nikdo nikdy nevymysli plus Katku tez odstrelil spatnej vyber songu vcera, opet Ondra jako mentor totalni selhani
Sisa – z toho panoptika vysla nejlepe, ovsem jako mentorka je tez k nicemu, je staromodni a ve vyberech to bylo znat, tahle zpevacka, ktera za svoji 25? 30? letou karieru nema na svem konte jedinej hit vybirala totalne out songy svym sverencum, Brigitu odstrelil Sisou vybranej nevhodnej song a z petera se stal pod jejim vedenim urednicek s estradnim vystoupenim plnem kyce a dobre tak akorat do x let starych Novot a podobnych sracek

12
Ananas
Reagovat

Dlouho očekávaná událost sezóny je za námi… Shrnuto jedním slovem? Hmm.
Finalisté nakonec nebyli zlí, ale za tři živá kola si k nim imho nikdo nemohl stihnout vytvořit vztah.
Matěj byl včera skvělý, Petrovi vítězství přeju.
O porotě už bylo napsáno dost a dost, snad jen, že Celestin včerejší model byl patrně původně plánován pro Brigittu.

13
Katynka
Reagovat

Jen jsem napsala, že jsou tu pozitivní ohlasy, tak se musel objevit negativní, ale i to je v pořádku. A taky si myslím, že největší průsery byly – pozdní vyhlášení konkurzů a tři živáky.

14
Prochor
Reagovat

Pro mně letošní X-factor zatím nejhorší talentová soutěž ve zpěvu alespoň v ČR. Prima by se měla vážně zamyslet jestli bude v tomto formátu pokračovat. Chyba bude zřejmě ve výběru soutěžících. Nedá se nic dělat ale nejlepší síto pro výběr finalistů má Idol.

15
Luke
Reagovat

@Monika: Moniko že je Sisa staromódní a podle toho vybírala songy ? To je vtip ? Petr Bažík zpíval všechny kola nejznámější hity posledních let jako Avicii, včera Bruno Marse a také největší hit poslední doby Love me Again….a kdyby byla taková nula jak říkáš, tak by mu lidi horko těžko posílali hlasy…

Tak si běž komentovat hlas a nepiš tady takovy nesmysly…

16
Monika
Reagovat

@Luke: Luke bud od te dobroty a nekomentuj me prosim jo a hlavne nerad co mam kde psat… uz neudelam tu chybu a nebudu si te vsimat ani na tebe reagovat, nestojis mi ani za vterinu casu, tohle je posledni co konkretne tobe pisu.

17
Katynka
Reagovat

Ježiš, že se tu hádáte. Je to diskuze, každý si může napsat to, co si myslí. Já si taky nemyslím, že se to Primě povedlo, ale snažila jsem si užít každý večer, protože tuším, že tohle bylo na dlouho naposled, co nějaká pěvecká soutěž byla. Ještě ten Hlas a máme utrum.

18
Tomáš
Reagovat

16: Moničko a se mnou si dál psát budeš a třeba i někde jinde než tady a soukromě? :) Tvoje názory mě vždycky dokážou zahřát u srdce. :D

19
Tomáš
Reagovat

17: No já si s tím útrumem nejsem tak jistej, nedivil bych se kdyby příští rok běžela na Nově zase pro změnu SuperStar. :-)

20
Luke
Reagovat

@Tomáš: :-D Dobře ty..

A Moniko však si mě nevšímej, nikdo se tě neprosí, ale já na ty tvoje nesmysly reagovat budu, páč nechápu, proč haníš primu a seš ,,zabouchnutá“ do novy…

Já vím , že je to těžky překousnout, že prima s joj mají soutěže na úrovni -co se týče zpracování a nova se jim nemůže rovnat….

A kvalita soutěžících ? Ano uznávám, lepší v hlase, ale to byl dokázal každý nabírat lidi, kteří byli už v nějakých soutěžích (v x factoru byli taky), ale v hlasu jich je hromada…takže si dál miluj novu, protože sami moc dobře věděli, že kdyby nenabrali odpadlíky z minuléch let tak by tam nebyl vůbec nikdo a dopadl by jako Xfactor a byli by na srovnatelné úrovni…

21
uKaStany
Reagovat

Tento X-F se zdá být prokoučován od počátku do konce. Začalo to blbým načasováním, pokračovalo upřednostněním prezentace castingových kol nad živými přenosy a vyvrcholilo ne moc slavným přínosem mentorů. Plus katastrofické promo na české straně.

22
Ananas
Reagovat

@uKaStany:
Přesně!

23
Katynka
Reagovat

Jasně, všechno na levačku, ale já si myslím, že ty živáky byly fajn. Scéna ať je okopírovaná kde chce, mě se to líbilo a bylo vidět, že se snaží udělat show a dle mého to neodflákli. Škoda jen, že těch živáků nebylo víc. Opravdu škoda. A i ta čísla k písním byla fajn, až na ty některé nahotinky u těch kluků, člověk toho zpěváka často jen slyšel, ale vidět skoro nebyl:-)

24
Mila2
Reagovat

@Luke: na Moniku nemá cenu reagovat, ona jede podle svýho receptu – „nejštastnější budu, když všichni kolem mě budou naštvaný“ :-) Její soudy jsou její soudy, sice jsou většinou dost mimo, ale proč jí brát radost, že všemu rozumí, všude byla a od všeho má klíče..? Já si jen včera říkala, jak musela být naštvaná, že skoro všichni tady byli s výhrou Petera spokojení…
Já jsem včera spokojená byla. Úroveň XFactoru byla hodně nízko, ale hlavně, že to vyhrál někdo rozumný a ne romské duo nebo Laduda..

25
Katynka
Reagovat

@Mila2:
Já jsem taky spokojená. Mě by nevadilo, kdyby vyhrálo romské duo, jen by museli být pro mě uvěřitelní a to nebyli. Bylo to neupřímné, něco mi na nich nesedí a bylo to pro mě ač skvěle zazpívané, tak nudné a nezáživné. Peter je živel, je to opravdu X factor, má grády, umí toho tolik, že se u něj člověk nenudí. A to objetí a polibek s manželkou mě dojal. Krása.

26
Mila2
Reagovat

@Katynka: já si totiž myslím, že Peter by se usmíval, idkyby prohrál. Je to pohodář a sympaták a nesmírně na sobě zapracoval, ikdyž mě se líbil trochu víc jako rocker. Ale průprava od Sisy mu rozhodně neuškodí.
Zato u dvojice R&C jsem cítila neupřímnost a tak nějak kalkul s tím, že to stejně vyhrajou oni. A ten kalkul jsem víc cítila od Claudie než od Rica. On zpívat umí, obdivuju ho, že to dává i v sedě, je to určitě namáhavějsí, Claudie mi přišla jako takový ten vypočítavý element, který se navěsil na handikepovaného a hrál mocně na city…

27
okkvp
Reagovat

sledovanost Prima 313 tis 15+, finálové rozhodnutí 334 tis

(doktoři z Počátků 1,345 mil, hokej finále Rusko Finsko 675 tis, kolotoč -komedie na čt1 457 tis)

28
Katynka
Reagovat

@Mila2:
Cítím to stejně. Myslím si, že by ten kluk měl zpívat sám. Já si ho pamatuju jako příběh z Modrého z neba, kde byl s Vilo Rozborilem. Tam to šlo, byl fajn. Dokonce zpíval tuším s Evou Urbanovou, dostali ho do nějakého souboru, aby to zkusil a toužil po tom, tak mu tento sen splnili. Měl i krásnou píseň a tam jsem mu ty emoce věřila. Tady ani trochu, bohužel.

29
Katynka
Reagovat

@okkvp:

Hrůza sledovanosti dokonána.

30
Monika
Reagovat

@okkvp: 313 tis :-))))))))))))))))))Tak to je fakt masakr, kterej si Prima za ramecek neda a mam z toho skodolibou radost, dobre jim tak, kdyz to tak podelali.

31
Filip
Reagovat

nechapu.. ze vsichni byli posr*ni z Mateje… objektivne byl totiz jeden z nejhorsich finalistu.. nejhorsi byla ta jeho afektovanost s rukou.. s cim by mel neco delat… protoze jemu to mozna prijde prirozeny.. ale pro divaka extremne rusivy

32
Monika
Reagovat

@Mila2: Ano moje nazory jsou uplne mimo, proto jsem jako jedina od zacatku rikala, ze Matej bude marnej. Prej favorit, ha ha, kam jste na to chodili?:-)))))

33
Bedy
Reagovat

@okkvp: Vím, speciální článek vydám brzy :)

34
Katynka
Reagovat

@Bedy:
Tak na ten článek se těším.

35
Tomáš
Reagovat

32: On ale marnej nebyl, proč měl tak malou podporu tomu se tady divilo dost lidí a nic víc než to že to češi nesledovali a slováci hlasovali hlavně pro svoje koně v tom asi nebude. Kdyby tam byl Lukáš tak by ho to možná taky stálo krk ačkoliv to byl takovej megasympaťák že si nedovedu představit že by se nedostal minimálně do Top 3 kdyby ho Celeste pustila k divákům.

36
iv
Reagovat

Včerejšímu vítězi úspěch přeji…, stejně by se mi mnohem víc líbilo, kdyby to byl někdo zcela nový bez předchozích zkušeností v televizi a bez už dřív zahájené pěvecké kariéry, na pohledného, stále usměvavého P. Bažíka v jiném pěveckém klání si vzpomínám, tehdy vypadl brzy…, překvapilo mě docela, že ho vidím na obrazovce opět. Mám zřejmě problém se soutěžícími, kteří už vědí, o co půjde a divný pocit z pravidel, pokud nějaká přesná jsou.., moje osobní výtka spíš k nastavení soutěže než výsledkům, boj proti už známé televizní tváři je pro ostatní účastníky nefér, možná se pletu, tak mi to připadalo.

37
Jai Kudo
Reagovat

Včera večer jsem se vrátil z Prahy, moc jsem toho nenaspal a ráno jdu k zubařce a vidím, že Bezík vyhrál X Faktor A to dueto je druhý – WTF!

38
VojtaP
Reagovat

@iv: 4. místo v Superstar není moc brzy :D

39
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: No dovol !!!! Já a šaškovat ve freak show ?!? :D :D

40
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Bažík!!! Sorry kolego :-D Jsem z toho víkendu ještě nějakej ujetej :-D

41
bezík
Reagovat

@Jai Kudo: No jo, ty sis užíval :D . Napíšeš nějakej report ? ;-)

42
iv
Reagovat

@VojtaP: komentovala jsem svůj pocit z něčeho jiného než bylo předchozí Bažíkovo umístění v Superstar, ale nevadí

43
Paul
Reagovat

Ať žije vtíravost! Nejdřív rocker, pak estrádní umělec, hlas nic moc, intonace pokulhává, hra na různé hudební nástroje průměrná.
Odpočátku se tady mnozí strefovali do Tibora ale ten byl vlastně nejvkusnější -zpěvem, oblečením, prezentací´. Jeho duet s Cel byl velmi přirozený, to, co tam předváděla polonahá na neúměrně vysokých podpatcích se potácející Sisa s Peterem s klasicky skvělou písní -to fakt ne.
Katka- dívka s XFactorem se ani nedostala do finále -kdyby zůstala sama sebou, má na to, aby vyhrála, tak se kolo od kola proměňovala, až ztratila svou osobitost. Včera to byl děs- skutečně skvělý rádce Ondra!

44
Paul
Reagovat

A co říkáte na ten závěr? Místo zbylých gratulujících finalistů se na pódium nahrnula Peterova početná rodinka, fakt to vypadalo, no…. Nakonec měl přece zazpívat vítěz obklopen finalisty.
Víte, co bylo největší slabinou letošního XFactoru? Mentoři, kteří nějak neuměli vyzdvihnout a rozvíjet osobitost jednotlivců. Tak vytvářeli jakési slátaniny a paskvily. Kupodivu se mi nejsolidnější porotkyní zdála Cel. Sisa chyby jiných kritizovala, u svých svěřenců je neviděla.
Peter je určitě milý člověk, přeji mu úspěchy, ale jaksi si jej teď nedokážu nikam zařadit.

45
Bedy
Reagovat

@Paul: Taky jsem čekal, jestli nakonec bude zpívat vítězný song a přidají se ostatní finalisté.., bohužel., další věc, kterou si naše produkce upravily.., v zahraničních verzích je přitom ten LAST SONG zpravidla tou třešničkou na dortu, tou výtečnou tečkou za celou show..

46
bezík
Reagovat

@Paul: Já myslím že Katka byla pořád sama za sebe, až ten včerejšek byl dost nepovedenej. Ale mohla to být i její minela, vzít si něco „populárního“, těžko říct jak moc v tom jel Ondřej.
Skutečná snaha o přetvoření se tu objevila dvakrát. Jednak u Matěje , kde se z lehce introvertního písničkáře pokusila Cal udělat pop-rock showmena na velké scéně a bohužel tím přišel o to nejcennější co měl, o věrohodnost.
V druhém případě se Sisa z lehce zastydlého rockera Bažíka pokusila udělat mírně moderního popaře – showmena a zde se dílo docela zdařilo. Sice to často balancovalo na hranici vkusu, někdy i dost za ní (duet se Sisou), ale pro průměrného hlasujicího Primáka tím namíchali docela chutný kokteil. Pravdou je, že měli ulehčenou práci, protože nejkvalitnější konkurenti byli buď předčasně vyhozeni (Mamba, Gruner), nebo se v živácích odstřelili sami (Matěj, Katka).
Pochybuji, že v případě Petera to bude mít nějakou výraznější hudební budoucnost, ale 200 tis. EUR je slušný příspěvek do domácnosti za pár měsíců šaškování.

47
bezík
Reagovat

@bezík: pardon, samozřejmě Cel a ne „Cal“ :D

48
Monika
Reagovat

@Paul: Ty mi mluvis uplne z duse. Dokud si Petera nevzala do parady Sisa vypadal normalne. Po jejim zasahu to byl urednicek, ktery ani nevi co chce zpivat. Rock? Pop? Estradni umelec? Prej moderni pop:-))))) No to rozhodne ne, naopak jsme se pohybovali v nejakych osmdesatkach, show hodna tak akorat do cirkusu a na jinou pokleslou zabavu. Tanecnici v out ohozech, Peter v out ohozu, uz mu chybelo akorat dat na krk retez z cecek a prizvat mistra Davida.
Souhlasim s nazorem Frantisky, ktera k vcerejsku poznamenala: „Sisa je afektovaná, cirkusové efekty milující diva mimo současnost.“

49
Katynka
Reagovat

@Monika:
Každý to může vidět jinak. Já naopak si nemyslím, že by Sisa byla afektovaná. Já ji nemám ráda, ale mě mile překvapila v roli porotkyně a naopak si myslím, že z těch 4 odvedla největší práci a taky její názory měly hlavu a patu. Pak mě překvapila Celeste – byla moc milá a taky dokázala těm klukům něco předat a to je na její věk super.

50
Monika
Reagovat

Dolores recenze: Jestliže minule zářil Peter Bažík, tuto neděli to byl jeho kolega Tibor Gyurcsík. Budoucí muzikálová hvězdička dala do „Skyfall“ od Adele úplně všechno a z jednoduché, ale dostačující scény si jen užívala pohled na klesající brady. Sice mi, stejně jako Sise Sklovské, vadil ten přechod do falzetu, který na konci refrénu nemá co dělat, ale ve srovnání se zbytkem vygradovaného a dechberoucího představení je to jen kapka v moři. Nádherné, husí kůži nahánějící vystoupení a mně nezbývá, než dát OVACE CAPS LOCKEM.

51
Monika
Reagovat

A jeste jedna vec byla ve finale katastrofalni, zminuje se i v recenzi, a to bylo hodnoceni duetu. Dozpivala Sisa s Peterem a nasledovaly petiminutove ovace, dozpival Oto s duem, situace se opakovala. po dozpivani cel s Tiborem nemame cas jdeme dal…Nebudu rikat, ze by to neco zmenilo na vysledku, i kdyz..Nicmene tohle by si zadni profici nedovolili, vsichni soutezici meli dostat stejnej prostor, bylo to silne nefer.

52
Jai Kudo
Reagovat

@bezík: Když tak se třeba zmíním na Hudebních zajímavostech….:-D Za ten víkend jsem spal asi 3 hodiny, takže….

53
dolores
Reagovat

@Monika: zaujimave, ze si ten recenzent spev Tibora vsimol az teraz. :))) pricom prave v prvych dvoch kolach bol imho lepsi ako vcera. jeho najlepsie vystupenie pokladam to z minulej nedele. vlastne aj jeho kastingovy Buble bol fajn aj spev v Judges houses. vlastne Tibor nemal ziadny pruser. paradoxne, mozno prave jemu by sa viac darilo v Hlase, kde by sa na mensom podiu a bez pridanych kulis a tanecnikov viac zvyraznil jeho spev.

54
Monika
Reagovat

@dolores: To me tez prekvapilo, ja povazuji jeho vcerejsi vystoupeni za jeho nejslabsi v soutezi. Nicmene on je celkem spolehlivej zpevak nemuzu rict, ze by neco vylozene pokazil.

55
Milena
Reagovat

Pro mne byl nejlepším, nejpůsobivějším a nejcivilnějším Tiborův duet s Cel a k tomu to promítání černobílých fotek -velmi neokázalé a vkusné.

56
Monika
Reagovat

@Milena: Souhlas to bylo vyborne, uz v minule diskuzi jsem psala, ze ten duet byl nej.

57
rena
Reagovat

@Milena:
Tibor nebyl můj oblíbebec, něco mi na něm, jeho zpěvu / projevu vadilo… ale ten duet s Celest se mi také líbil – dost… až bych řekla, že v to jejich procítěném projevu bylo i něco více… už to tu někdo zminoval (Tomáš?)

Přidat komentář