Panáček v reality show

X Factor

neděle 20:20 TV Prima a TV JOJ

X Factor 2014: 2. semifinále – Pád favoritů, vzestup outsiderů! (rekap + foto + video)

19. Květen 2014 | napsal(a): | reality show: X Factor

[singlepic id=9154 w=615]

Merťasova část bude doplněna později. Děkujeme za pochopení.

Po týdnu se opět hlásíme s rekapem k aktuálnímu a zároveň předposlednímu dílu „federálního“ X Factoru. Včera proběhlo druhé vyčerpávající a reklamami prošpikované semifinále. Dočkali jsme solidních vystoupení, ale taky i jednoho katastrofálního, v rámci večera vystoupili Peter Bič Project a Ondřej Brzobohatý se slovenskou Superstar Peterem Cmoríkem. Nakonec jsme se dočkali opět zajímavého a šokujícího rozstřelu. Jak celý večer hodnotí VojtaP a Merťas se dozvíte v článku.

Hlavní show

Tibor Gyurcsík (Swedish House Mafia – Save The World)


Merťas:

VojtaP: Tibora minule zamrzelo hodnocení poroty, zvláště Ondry a tak by chtěl tentokrát udělat něco odlišného. Až do začátku vystoupení jsem si nebyl jistý, že se mu to s touto taneční peckou podaří. Tibor to samozřejmě odzpíval bezchybně, celkově mě to bavilo víc než minulý výkon. Dobrá show s efektním výskokem na stůl udržovala pozornost, hlavně se nemusel nutit něco na pódiu přehrávat a tak působil mnohem přirozeněji. Nakonec bych si klidně dokázal představit, že právě v tomto žánru by se Tiborův hlas mohl dobře uplatnit.

Porota: Ondrovi se to líbilo, nejvíc ocenil, že Tibor po sobě utřel šlápotu na stole, za což mu dokonce pogratuloval (?!). Sisa vidí u Tibora pokrok, nepřišel jí už tak strojený, vystoupení mu uvěřila a líbila se jí show. Oto první půlku označil za statickou a průměrně zazpívanou, výskok na stůl ho zabil. Tibor Cel neustále překvapuje, Tibor si podle ní může se svým hlasem troufnout na cokoliv.

Brigita Szelidová (Nate King Cole – When I Fall In Love)


Merťas:

VojtaP: Brigita tuto skladbu chce věnovat své rodině. Sisa vybrala téměř 60 let starou píseň When I Fall In Love. Zde se potvrdilo, čeho jsem se obával a to, že Brigita přijde, dobře zazpívá, ale nic víc se během vystoupení nestane. Nečekal jsem, že předvede show jako Tibor, ale byla to zkrátka nuda. Vše opět začíná a končí u výběru. Sama o sobě skladba není špatná, do svatebního videa ideální, ale do soutěže ne. Chtělo to něco, co má gradaci, hlavně hit, kde by Brigita mohla prodat emoce, takto nezanechala vůbec žádný dojem, jen nudu.

Porota: Ondra si přesně tak představuje vystoupení v hotelovém baru v Las Vegas, Brigitě děkuje. Cel si s Brigitou potykala, velmi se jí to líbilo a opět by řešila pouze angličtinu. Brigita podle Oty zpívá skvěle, emoce, super, kdo chce co víc? Je jeho favoritka. Sisa doufá, že ji Brigita vezme s sebou do Las Vegas, jinak je ráda, že se opět držela jejích rad a děkuje.

Joy$ (Icona Pop – I Love It)


Merťas:

VojtaP: Holky se minule moc nepochlapily a předvedly amatérské vystoupení. Aktuální píseň věnovaly svým haterům, což je dost nelogické. Proč dávat svým haterům munici? Joy$ dost okatě a levně kopírují svým podáním I Love It své kolegyně z loňského amerického X Factoru Sweet Suspense. Bylo to hrozné, zněly jako stádo divých sviní a díky kopírce svých kolegyň to ani nebylo originálně prezentované. Děvčata se snažila svést se na vlně žvýkačkového popu, který zastupují Icona Pop. Ono by to i fungovalo, kdyby to celé nebylo těžce amatérsky odzpívané a provedené, takto to spíš připomínalo levnou vyžvýkanou žvýkačku bez chuti, rozšlapanou na zemi.

Porota: Ondra prohlásil, že je to hned jiná písnička, když přijdou s takovou energii, jediné, co mu chybělo byl dvojhlas, ale asi to byl záměr, takže zatleskal. Sisa vidí pokrok v intonaci, stále jí to ale přišlo školácké. Cel se líbila show, ale jinak označila vystoupení za amatérské, podle ní si měly vybrat něco, kde by předvedly zpěv a své hlasy. Oto si Joy$ marně obhajuje.

Matěj Vávra (James Arthur – You’re Nobody Till Somebody Loves You)


Merťas:

VojtaP: Matěj by nerad skončil znovu v Bottom 2, diváky si chce získat prvním singlem z debutového alba Jamese Arthura, který věnuje osamělým lidem. Bohužel Celeste a její tým Matěje přecenili. Nejdřív jsem si myslel, že by mu to i mohlo sednout, ale šlo vidět, že se v tom Matěj necítí zrovna nejlíp a vytváření show bylo na úkor zpěvu. Velmi nekonzistentní vystoupení a zazděný potenciál. Cel měla raději navázat na minulý výkon v písni o záchranu, dát Matějovi do ruky kytaru, vybrat silnou skladbu a udělat to co nejjednodušší. Jakkoliv show pomohla Tiborovi, tak Matěje naopak táhne těžce ke dnu, přitom jej stále vidím z celé finálové sestavy, jako jedince s největším potenciálem do budoucna. V soutěži má na víc, doufám, že nám to bude moci ukázat alespoň v rámci finále.

Porota: Ondra byl i přes intonační nejistoty nadšený z celé show. Oto měl pocit, že Matěj příliš pařil a kvůli tomu měl zavřený hlas, ale přitom to vypadalo, že si na něčem jede sám. Sisa vytýká nezvládnutou intonaci a koloratury. Cel vidí pokrok v prezentaci.

Katarina Ščevlíková (Aretha Franklin – Natural Woman)


Merťas:

VojtaP Katarína si vybrala píseň, která zní v soutěžích téměř každoročně, třeba loni v Superstar s ní zabodovala Tereza Mandzáková. Katčina verze možná nebyla lepší, ale její vystoupení se mi moc líbilo. Odzpívala to krásně, vynikla její barva hlasu, Katce to slušelo a celé to dobře uběhlo. Kataríně nemám co vytknout, zasloženě sklidila velké ovace, zatím nejlepší vystoupení večera.

Porota: Sisa poprvé viděla v Kataríně ženu. „Krásný výkon“, pravila. Cel přišla Katarína sexy. Oto byl opět mimo Inchebu a Ondra se přiznal, že s vystoupením nemá nic společného.

Peter Bažík (Avicii feat. Aloe Blacc – Wake Me Up)


Merťas:

VojtaP: Peter je s výběrem velmi spokojený, Wake Me Up plánoval zpívat už na castingu, takže je se skladbou dobře sžitý. Dnešní vystoupení věnuje své dceři. Z počátku se mi zdálo, že vystoupení dost drhne po stránce energie, s nástupem refrénu došlo k obratu a Peter si kromě jistého vokálu připravil také twist v podobě hry na housle. Peter se bavil a předvedl kvalitní zapamatovatelnou show a až na to, že mu to tam jednou šeredně ujelo i kvalitně zazpívanou. Peter znovu ukázal, že si může hravě poradit s další současnou věcí.

Porota: Ondřej hodnotí vystoupení jako podařené a nevadilo by mu, kdyby Peter vyhrál. Celeste neví, co říct, protože to bylo fakt dobré. Otovi se líbila změna z metalový máničky na sexy Travoltu, Peter Otu natolik vzrušil, že by mu taky nevadilo, kdyby vyhrál. Sisa je hrdá, s Petrem se jí výborně spolupracuje.

Ricco & Claudia (Prince – Purple Rain)


Merťas:

VojtaP: Ricco a Claudia jedou nadále na jistotu, přesně ví, co jim sedne, díky čemuž mají velký tah na branku a nehodlají povolit. Nezklamali ani tentokrát. Stále mám s nimi problém, že se mi líbí jen, pokud zpívají společně, každý zvlášť mi nepřijdou natolik dobří. Zvláště u Ricca mě irituje i jeho prezentace, nepůsobí na mě dobře, spíš dost afektovaně. Na Claudii už se dívá líp, ale má zase tendence měnit melodickou linku a ne všude se to hodí. Společné pasáže byly opět kvalitní, dokonce ani nedávali tolik patosu, jako v minulých kolech, ale jako vystoupení večera to nevidím.

Porota: Ondra pokládá jejich vystoupení za dokonalé, gratuluje a tleská. Podle Sisy nasadili laťku velmi vysoko, skvělá tečka na závěr. Celeste vystoupení tak okouzlilo, že si Claudii spletla s Beyoncé. Oto je hrdý a znovu plácá nesmysly.

TOP 3 a tipy na vyřazení podle Merťase

1.
2.
3.

Tip na vyřazení:

TOP 3 a tipy na vyřazení podle VojtyP

1. Peter Bažík
2. Katarína Ščevlíková
3. Tibor Gyurcsík

Tip na vyřazení: Joy$ a Tibor Gyurcsík

Rozhodnutí

Odhalení Bottom 2

Merťas:

VojtaP: Hlasující diváci rozhodli, do Bottom 2 se znovu propadl Matěj a překvapivě také Brigita. Matěj nejspíš znovu dojel na neaktivitu českých diváků a také ne příliš hodící se výběr a prezentaci. U Brigity je to stejný případ s výběrem, její vystoupení bylo nejméně záživné. Přestože mě Brigita v minulých kolech bavila, poslal bych do dalšího kola Matěje, který má vesměs větší potenciál ještě v soutěži zazářit, i když nejspíš nevyhraje. Každopádně v Bottom 2 měly skončit Joy$, které nechápu proč chce produkce udržet. Ať žijí manipulace!

Brigita zpívá o záchranu (The Beatles – Let It Be)


Merťas:

VojtaP: Brigita si do boje o záchranu vybrala Let It Be, dobrá skladba a výkon podpořený silnějšími emocemi byl mnohem lepší než v hlavní show.

Matěj zpívá o záchranu (Backstreet Boys – Incomplete)


Merťas:

VojtaP: Matěj znovu složil reparát až ve zpěvu o záchranu, i když to nebylo úplně dobře zazpívané (nervy pracují), tak mě to zaujalo víc než vystoupení v hlavní show. Znovu se jen potvrzuje, že je Bottom 2 špatná.

Dnes večer soutěž opouští…

Porota se tentokrát neshodla. Cel a Sisa podpořily své koně. Ondra poslal domů Brigitu a Oto Matěje, čímž poslal rozhodnutí do Deadlocku. Diváci nejméně hlasů poslali nakonec Brigitě Szelidové, která soutěž opustí a nepodívá se do finále.
[singlepic id=8933 w=615]

Hodnocení 1. semifinále podle Merťase

Hodnocení 1. semifinále podle VojtyP

Dnes to bude kratší než minule. Co se týče pěveckých výkonů, odvádí semifinalisté dobrou práci, tedy kromě Joy$, které kvalitativně vybočují směrem dolů neskutečným způsobem až má člověk pocit, že jsou v soutěži omylem. Jejich postup byl dneska zachráněn viditelnou manipulací poroty s diváky. Právě ten rozhovor Pyca s porotou, kdy se hodnotil celý večer a označoval se nejlepší nejhorší výkon mohl do hlasování dost zasáhnout. Obyčejně totiž bývá zvykem, že je porota tázána až po ukončení hlasování. Porota má na názory diváků velký vliv a označení někoho za outsidera může přinést právě outsiderovi potřebné hlasy z milosti. Tohle se mi nelíbilo.

Druhou věcí je porota, nejlepší je stále její slovenská část. Česká část je bohužel na tom hůře. Ondra už mi tolik nevadil, ale některé hodnocení u něj nejsou příliš věcná nebo někdy se vyhne hodnocení úplně. Oto čím dál trapnější, dneska vypadal, že měl místo energy drinku ve skleničce něco tvrdšího a na jeho hodnocení, která byla kompletně mimo mísu to šlo poznat. Největší tečku tomu dal, při rozhodování před Deadlockem, když označil Matěje za debila. Jakkoliv to pak ospravedlnil, že to myslel ve vtipu, tak to vtipné nebylo ani trochu. Jako porotce by se měl umět chovat, zachovat respekt, tohle bylo dost přes čáru. Spíš on se zachoval jako debil a hulvát. Ve finále by se měl Matějovi omluvit. V případě Oty se jen potvrdilo, že jeho role není důvěryhodná, nebudí respekt jako Simon nebo jiní kati, spíš pocit trapnosti a jeho výlevy a vystoupení Joy$ jen potvrzují, že do poroty nepatří, není ani dobrý porotce ani mentor.

Poslední bod jen doplním, že jakkoliv show vypadá na obrazovkách dobře, nejvíc ji sráží právě obsah, včele s porotou. Jak jsem již řekl, pěvecké výkony špatné nejsou, ale mohli být ještě lepší při padnoucích výběrech. Aktuálně se největšími favority rýsují Katarína, Peter a R&C. Dále soutěž dost sráží okaté kopírování americké verze, což se jen potvrdilo u dnešního vystoupení Joy$. Show postrádá vlastní tvář, je jen lacinou kopii. Svého času jsme mohli sledovat slovenskou nebo první Česko slovenskou Superstar pod vedením režiséra Nuněze, který dokázal z formátu vytěžit maximum, show uchopil po svém a stejně to dýchalo světovostí. Dovedu si představit, že by X Factor měl úplně jinou úroveň pod jeho kreativním vedením.

Příští týden nás už čeká velké finále, kde se utká hned 6 soutěžících.

X Factor

Diskuze k článku

Počet komentářů: 27
1
Luke
Reagovat

Pro mě je jasný favorit Bažík a byl bych nadšen kdyby vyhrál…Ta jeho proměna od castingů je největší ze všech a proto by si to zasloužil.

2
Prochor
Reagovat

Brigita se propadla protože nemá svojí cílovou skupinu i když zpívá dobře. Celkový image má tragický a podcenila to. Pravý opak je Elis v Hlase, kterou jsme sice slyšeli minimálně ale X-factor má maximální. Takže jsem zvědavý právě dnes ve středu.

3
Marťan
Reagovat

Souhlasim s názorem na Otta , určitě se před přenosem lehce posilnil . Ty jeho kecy celý díl jen srazily dolů .

4
Prochor
Reagovat

Vzestup favoritů : Tibor Gyurcsík- no to ano. To byl vzestup. Ale to ostatní??? Ať si na to udělá každý názor sám. Třeba Matěj v mých očích hodně klesnul. Ale nejvíc klesnul Ota Klempíř ( v minulosti velmi dobrý muzikant a textař). Takové věci patří do bulvárů.

5
piha
Reagovat

Tak jsem to konečně taky zkoukla.Moje pořadí:
1.Matěj-ač nejsem žádná fyftýnka,on mě prostě baví,líbil se mi už minule a teď v JA ještě víc,naopak v rozhodnutí se mi moc nelíbil.A to zbožňuju Jamese Arthura,takže mám ty písničky naposlouchané.:)
2.Peter-ač fyzicky absolutně není můj typ,tak se mi včera moc líbil,přijde mi strašně pokorný a takové lidi mám ráda.
3.Katarína a RaC-neumím se rozhodnout,nečekala bych,že někdy RaC napíšu,ale včera mě fakt bavili.
Co mi přijde absolutně mimo jsou účesy a oblečení některých soutěžících,ty šíené beranovité kudrliny přidaly Brigitě i Claudii nejen roky ale i kila a totéž platí i o šatech co měly obě zmíněné na sobě.Ani Katka nevypadal v šatech nic moc,měly blbý střih,ale aspoň měla pěkný účes.O Joys ani nemluvím,ale ty vypadají jako cou.y vždycky.:D
Nechápu,kdo tam stále drží Joys,nemusím ani Tibora ale ten se asi líbí holkám…
Absolutně nejtragičtější byl ale Oto,děs a hrůza,chvíemi mi přišlo,že bylo ostatním za něj trapně,hlavně Ondrovi.On byl normálně na šutr,ne???Copak tohle si může dovolit?Choval se jako nekulturní hova.o a chvílemi mu nebylo rozumět-možná naštěstí.

6
piha
Reagovat

Fuj,už tam vidím chyby-fiftýnka apod,omlouvám se,jsem 14 dní doma a už dementním.:D

7
Prochor
Reagovat

Ještě k ohlasům na nedělní večer:
http://www.showbiz.cz/ota-klempir-v-x-factoru-pronesl-na-adresu-celeste-buckingham-anglicke-sluvko-na-f/
http://www.topky.sk/gl/223985/1349045/Rozhadana-a-vulgarna-porota-X-Factoru–K-rva–uz-sklapni-
P.S. Ani bulváry nenaznačují to, co bylo pro diváky naprosto evidnetní: Pan Oto Klempíř byl na šrot a České republice dělal ostudu!

8
Prochor
Reagovat

Pardon – jeden slušný server se našel:
https://cs-cz.facebook.com/Kazma.Kazmitch/posts/684966261565528

9
Ananas
Reagovat

@Prochor:
K tomu to, co řekl o Matějovi…
Pokud se ho na vystupování v XFaktoru budou novináři ptát, bude se patrně ohánět rolí a image. Ale v jeho případě se za maskou namachrovaného blbce skrývá zas jen namachrovaný blbec.

10
Prochor
Reagovat

Přesto, že každému diváku libovolné zpěvácké soutěže musí být jasné, že Oto Klempíř nemá hudební sluch a je to hudební šmírák, který v porotě jakékoliv soutěže opravdu nemá co dělat, tak si bulváry neodpustili tento zlomyslný kousek aby Otu brutálně ponížily ( Oto promiň a jdi raději prodávat zmrzlinu což už jsi měl v době normalizace).
Já si zlomyslně neodpustím odkaz:
http://www.showbiz.cz/celebrity/oto-klempir-zpevak/

11
Kovy
Reagovat

X faktor je vyjímečný pro mě ve všech směrech. Nejen, že tři finálové večery, finále v 6, 2 koně v live shows. U mě je to jediná pěvecká show ,kdy fandím jen mužům a to Matějovi s Peterem, kteří mě neuvěřitelně baví. Nechápu jak Matěj může dostávat furt nejméně hlasů z postupujících, to samé nechápu jak můžou dostat tolik hlasů, že při jejich výkonech nikdy nezpívají o záchranu. Já nechápu dost věcí, ale co mě zaráží uplně jak JOys, jejich šílené výkony může někdo chválit. Před live show jsem fandil právě Joys – protože moji favoriti jako LUkáš,Crabslide, Dáša mi vpadli v Judges Houses. Tak Peter obrovský překvapení pro mě a já právě jemu přeju výhru moc.

12
Tomáš
Reagovat

Podle mě hlasů chodí strašně málo a Brigita mohla minulý kolo úplně klidně i vyhrát a teď se propadla až na úplný dno. Že by mohla vypadnout sem si nemyslel ale jsem za to moc rád protože mě fakt vůbec nebavila, jenom nudila. Co se týče mého odhadu na vítěze teď tak si myslím že asi vzejde z trojice Ricco a Claudia, Katarína a Peter. Ale pokud je to fakt tak vyrovnané tak se bohužel klidně může stát i to že vyhraje Tibor nebo dokonce Joys! ( ale to by byla katastrofa jaká nemá v dějinách československé televizní zábavy obdoby ). Jediné čemu fakt nevěřím je že by ještě mohl vyhrát Matěj, bohužel to fakt vypadá že asi moc fanoušků nemá. Já fandím a přeju vítězství jednoznačně Petrovi a Matějovi, to jsou moji favoriti a nikdo jiný. Tak kdyby aspoň ten Peter vyhrál….no to by byla bomba.

13
Tomáš
Reagovat

Tak sem si pustil Matějův song z rozstřelu ještě dvakrát a je to fakt bomba. Vysvětlí mi někdo jak může být tenhle kluk podle hlasů diváků pokaždé téměř na vypadnutí? Já to fakt absolutně nechápu. Backstreet Boys jsou srágora ale on z toho dokázal udělat něco úplně jinýho a vyloženě v tý písni bojuje o přežití a přesně tak jak se má. Obdivuju jeho odvahu. Prosím lidi koho Matěj zaujal, pošlete mu v tom finále aspoň jeden symbolický hlas za pár korun což už nás nikoho nezabije. Já to asi taky udělám. Vím že to nevyhraje ale kdyby skončil třeba aspoň čtvrtý tak bych to pokládal za obrovský úspěch.

14
VojtaP
Reagovat

@Tomáš: osobně se mi víc líbil minule v Sheeranovi, ale tady byl taky dobrý, lepší než v hlavní show. To, že nezafungoval ani efekt B2 značí, že musí chodit žalostně málo hlasů a tak je třeba mezi posledním a prvním rozdíl desítek hlasů. Matěj taky dojíždí na nepodporu z ČR, slovenské mladé holky raději zahlasují pro Joy$, které jim můžou zdánlivě přípomínat Little Mix.
Být Matěj v soutěži kdykoli před XF, tak bych se nebál, že se dostane vysoko, kluci ty postupy měli vždycky a všude zajištěné i přes méně povedené výkony. Ne nadarmo je to kategorie za odměnu. Matěj navíc není ani typický plyšák, takže bych se ani nebál o přesah cílovek, akorát jeho příznivci nehlasují nebo hlasují málo. Náš XF je zkrátka trochu naruby.

15
jab
Reagovat

@VojtaP: To, že nezafungoval efekt Bottom 2 mě nepřekvapilo a navíc jsem to i trochu očekával. Tady totiž funguje všechno jinak :-).

16
divačka
Reagovat

Četla jsem dneska rozhovor s Otou Klempířem v Reflexu….píše tam,že byl „osloven“ aby byl z kata,ale že mu to nesedělo a vymohl během soutěže již nebýt dál katem…možná se proto proměnil v „hulváta“

17
kyselka
Reagovat

Matej a jeho Incomplete ——> lepsi jak original. Ta skladba byla presne pro nej, mozna kdyby ji zvolil hned na poprve, do roztrelu by ani nesel. My mu posilali hlasy cela rodina, pratele! Ale jak je videt, hlasovani je zmanipulovano. Podle me i Brigita mela ve vysledku vice hlasu jak Joys – na obhajobu Joys ale musim rict, ze vystoupeni, ktere predvedly ted, bylo o 100% lepsi nez to minule. Ja se modlim za to, aby konecne zazpivali nejakou klidnou pisnicku, ve ktere ukazou ze umi nejen tancit ale i zpivat ! Napriklad Katy zpiva skvele a v tehle skupine je naprosto nevyrazna. Nechapu proc ji furt nechavaji rapovat – ma z tech tri nejlepsi hlas – jednoznacne !!
Pro me je abslutni omyl Ricco a Cladie . Tahle dvojka ma sveho vlastniho manazera?? nemeli by mit lidi, co se hlasi do takove souteze v podminkach, ze manazera mit nemaji? Tohle se mi nejak nezda. Vsude je propaguji a tlaci. Myslim, ze tahle soutez je tezce zmanipulovana, hlavne porotci sami jsou ovlivneni produkci, ktera se stejne nakonec rozhodne i o tom, kdo vubec vyhraje.
Soutez pro me ztratila uroven od JudgesHouses, kde vypadli ti nejlepsi, a to Grúner, Crabslide, Lady jam a Agrebi. Smutne!

18
Bedy
Reagovat

Jinak ještě poznámka k vystoupení Ondry B. a P. Cmoríka, ta píseň Vietor se Ondrovi vážně povedla :).

http://www.youtube.com/watch?v=mHhJoxq0v54

19
Tomáš
Reagovat

14: No i když chodí tak málo hlasů tak tím spíš by snad nemusel být zase až takový problém uhlasovat pro toho Matěje aspoň to 5.místo ze sedmi soutěžících a tím pádem ho dostat aspoň do té zóny bezpečí protože ať mi nikdo nevykládá že Tibor a Joys mají tak velkou podporu. Ale to by se taky někomu do toho hlasování muselo chtít no. :-D Já to vidím taky tak že většina hlasů chodí prostě ze Slovenska a tam prostě pořád vládne nacionalistický prvek, z Česka chodí absolutní minimum. Jinak by pro mě bylo fakt záhadou že je Tibor oblíbenější než Matěj. Docela dost by mě zajímalo jak by si vedl Lukáš kdyby ho Celeste pustila do Live Show a jestli by taky jakožto čech končil pravidelně v Bottom 2, pokud ano tak už by se úvahy o náckovském hlasování na Slovensku definitivně potvrdily.

20
Prochor
Reagovat
21
Johan
Reagovat

@Tomáš: neodporuje tvé teorii o náckovském hlasování nejméně hlasů pro Brigitu ? Mě prostě Matěj taky nebaví a je mi jedno, že je jedinej Čech.

22
Tomáš
Reagovat

21: A kdo tě baví, Tibor a Joys? Tak to jo, to už potom tvůj vkus chápu. Nejméně hlasů pro Brigitu považuju víceméně za náhodu kvůli katastrofálně nudnému výkonu ale minulé kolo klidně mohla i vyhrát. Kdežto u Matěje je vidět že se bude jednat o dlouhodobější trend když skončil v Bottom 2 dvakrát po sobě a to si jinak než tím že slováci hlasují hlavně pro svoje soutěžící vysvětlit neumím.

23
Tomáš
Reagovat

Myslím že Matěj nebyl poslední ani minule, nedokážu si představit že by měl méně hlasů než Laduda zvlášť po tom co předvedla. Kdyby vypadával vždy podle sms hlasů jen jeden tak by se na jeho chabou podporu mezi diváky ani nepřišlo dokud by skutečně nevypadnul ale tím že je Bottom 2 tak tam prostě vždycky spadne. Mělo by to být pro diváky varování ale jak je vidět tak asi není.

24
Johan
Reagovat

@Tomáš: baví mě zatím Bažík a bavil mě Lukáš. Ten měl pro mě komplexní X-faktor. Matěje nedokážu odhadnout, jednou mi přijde arogantní, jindy ustrašený a nesvůj a výběr písní u něho, alespoň pro mě, totálně mimo.
Možná je nacionalizmus u Slováků víc znatelný, ale u Čechů se taky nedá úplně vyloučit a pro Matěje by mělo být výhodnější, že je v soutěži jediný Čech a hlasy by se teoreticky neměly tříštit tak, jak u hlasujících Slováků.
Jo, a Laduda – komediální vsuvka na jedno kolo, Joys ani to ne :)

25
Tomáš
Reagovat

24: Tak na Bažíkovi a Lukášovi se shodneme. Strašně by mě zajímala Lukášova podpora u diváků ale to se bohužel nedozvíme. Mě baví vkusní muzikanti a proto fandím Bažíkovi i Matějovi, fandil sem i Lukášovi. Matěj to už asi těžko vyhraje ale Bažík by třeba mohl….Bažík mi občas dost připomíná mého favorita z první řady Hlasu Juraje Zaujece a to byl tenkrát můj nejoblíbenější soutěžící vůbec. A že by se hlasy neměly tříštit když je Matěj jediný čech a měl by mít oproti všem ostatním soutěžícím výhodu je samozřejmě logické….ale je to logické za předpokladu že by měl u nás XF stejnou sledovanost jako na Slovensku a že by tady lidé stejně aktivně hlasovali a tady se právě ukazuje že tohle se u nás neděje. A proto právě dochází k té paradoxní situaci že ač jediný čech tak na to naopak doplácí místo toho aby z toho těžil.

26
Johan
Reagovat

Já mám pocit, že se Matěj necítí dobře v těch trdlovacích vystoupeních a pokud by byl do něčeho podobného navlečen i Lukáš, byla by to jen křeč a nejspíš i rychlý konec v soutěži.
U Tibora mi až tak nevadí poskakování po stole a v houfu tanečnic, přesto raději zavřu oči a jen poslouchám.

Přidat komentář