Panáček v reality show

StarDance XII (6): Waltz, jive a tango

18. Listopad 2023 | napsal(a): | reality show: StarDance

SD 12 logo

Šestý taneční večer bude opět v něčem výjimečný. Tentokrát to bude hudební doprovod. Vůbec poprvé nebude soutěžící doprovázet Moondance Orchestra Martina Kumžáka, místo toho zazní originální nahrávky ze slavných filmových hitů. Tanečníci se totiž promění ve hvězdy stříbrného plátna. Zbývající šestice zatančí waltz, jive nebo tango, tím ale večer neskončí. Před rozhodnutím se bude ještě bojovat o bonusový bod v country souboji.

Lukša

Mladý psavec, kterého to z komentářů vyneslo až na autorský post. Z reality show toho sleduji opravdu hodně, mezi mé nejoblíbenější se ale jednoznačně řadí Got Talent a The Amazing Race.

StarDance

Diskuze k článku

Počet komentářů: 39
1
Prochor
Reagovat

Aktuální kurzy Fortuny na vítěze těsně před začátkem dalšího kola:
Eva – 1,35
Darja – 3,00
Iva – 12
Marek – 14
Vavřinec – 27
Maršálek – 50

Je zajímavé , že kurzy na vítěze neodpovídají sázkám na dnešní vypadnutí (není to Maršálek)
Hradílek – 2,75
Maršálek – 3,05
Iva – 3,8
Marek – 4,5
Darja – 6
Eva – 45

2
Bezík
Reagovat

Kubelková tedy zachráněna.

3
Prochor
Reagovat

Hradílek dostal 3 od Chlopčíka. Tedy tak nízkou známku nepamatuju.

4
Bezík
Reagovat

Vávra Chlopčíkem odstřelen. Njn.

5
Prochor
Reagovat

@Bezík: A Maršálek možná opět zachráněn. Kurzy na vypadnutí tomu vlastně odpovídají.

6
Bezík
Reagovat

Super, Táňa překvapila, čekal jsem 3×9, takže Iva to ještě nemá jisté.

7
DJ Vlado
Reagovat

Jooooooooooooooo, Darija je první u poroty!!!!!!!!!!!! (Maršálek ji rozhodně nepřekoná) :-)

8
Prochor
Reagovat

@DJ Vlado: Tanci moc nerozumím ale Darja byla prostě půvabná a nádherná.

9
Lukša
Reagovat

Marek i Vávra na odstřel. Zaslouženě. Pokud Pepa nevypadne, tak to bude tentokrát fér. Dneska konečně předvedl něco dobrého.

10
Bezík
Reagovat

Chmmm, dneska Maršálek nebude asi poslední a zase přežije …

11
Bezík
Reagovat

Sapryš, ještě má být nějaká týmová soutěž která s tím může bodově pohnout :-(

12
Prochor
Reagovat

@Bezík: To bude asi pěkná ptákovina.

13
Bezík
Reagovat

@Prochor: Byla, ale Darja doufám tímto zachráněna.

14
DJ Vlado
Reagovat

Po dnešku MILUJU TATIANU DREXLER!!!! Díky ní je Darija první a nezkazila jí to ani u souboje týmu :-)

15
Prochor
Reagovat

Tak to je překvapení. Čekal jsem stopro Vavřince.

16
Bezík
Reagovat

@Prochor: Jo, to já taky, čekal bych že bude mít větší podporu diváků.

17
Bezík
Reagovat

@Bezík: Teda Marek že bude mít větší podporu diváků.

18
Prochor
Reagovat

@Bezík: Podle kurzů na vypadnutí byl Marek až 4-tý ze 6-ti. Sázkaři musí mít teď dost zamotanou hlavu :-))

19
Bezík
Reagovat

@Prochor: Tvůrci kurzů zjevně nemají relevantní informace a opravdu jen tipují.

20
DJ Vlado
Reagovat

Dneska bylo rozhodnutí spravedlivé, Vavra to posral jenom dneska, zatímco Marek byl slabý dlouhodobě :-) Po dnešku nevylučuju možnost čistě ženského finále :-)

21
Bezík
Reagovat

@DJ Vlado: Vypadá to tak a třeba říct, že to by bylo zatraceně vyrovnané finále !!!

22
Prochor
Reagovat

Mně začíná čím dál víc zajímat, kam až dojde Maršálek. Zatím prochází spolehlivě dál a dál jako Pavlásek.

23
Prochor
Reagovat

Já si pořád říkám, že místo Terezy Maškové měl letos nastoupit Adam Pavlovčin. To by porota zírala , to by byly jiné známky:-)

24
DJ Vlado
Reagovat

@Bezík: Pravda, mnohem vyrovnanější než to původně vypadalo :-) Ale Darija už teď má v kapse první vítězství – v nejpočetnější kategorii herců :-)

25
Bezík
Reagovat

https://fabera.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=809202
Pan Fabera udělil (spolu s Ivou) Darje desítku, a že on desítkami dost šetří. Dominik prostě křeše z tanečního „káčátka“ pravý diamant. Na Idnesu v hlasování o nejlepší tanec také vede Darja z poměrně značným náskokem. Na začátku jsem doufal alespoň v TOP5, teď už to vypadá opravdu nadějněji.

26
Jana
Reagovat

Já si myslím, že jeden chlap do finále projde a doufám, že to bude Vávra… Pořád si myslím, že Iva vypadne, ti „šprti“ vždycky vypadli :-)
Vypadnutí Marka už jsem čekala, i když se snažil, tak to prostě nebylo ono – a myslím, že Vávra je prostě trochu sympatičtější…

27
Jana
Reagovat

@Bezík: Ta trojka pro Vávru mě dost překvapila. Ano, šel mimo rytmus… ale trojku snad předtím dal jenom Pavláskovi a to si i v porovnání s jinými Vávra fakt nezasloužil… Zvláště v porovnání s Markem…

28
Jana
Reagovat

Tak koukám, že na počátku sedmé řady byly ty známky dost nízké obecně…
https://fabera.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=480997

29
Bezík
Reagovat

@Jana: To byla tzv. „Chlopčíkova motivační trojka“ ! :-D To on občas mívá, takové výstřely směrem dolů i nahoru.

30
orchis
Reagovat

Včera byly nejhezčí waltzy. Marek zapomněl kroky, Vavřinec šel mimo rytmus, Evy tango mě nenadchlo a Josef asi byl včera z mužů ten lepší.
To ale neznamená, že ta Chlopčíkova trojka mě nenadzvedla :-)
S přihlédnutím na divácké preference si troufnu tipovat, že příště vypadne Iva, že do finále se dostane Darja, Eva a Josef, a že Eva na prvním místě neskončí. Nejvíc to vypadá na Darju.

31
Bezík
Reagovat

@orchis: Já bych řekl, že Eva začíná tak trochu doplácet na svojí tvrdohlavost a neschopnost jejího partnera „zapráskat bičem“ a říct tak dost ! Mě z toho vyplynulo, že Eva si prostě přeje film, který je hudebně zcela nevhodný a chudák tanečník, místo toho aby jí řekl, že to je nesmysl, tak začne lepit kousíčky doprovodu tak, aby se na to něco jako tango dalo zatančit. A tohle není poprvé. Výsledkem pak je, že energie je upřena nějak jinam, než je taneční zlepšování, takže Eva sice jede vysoký standard, ale nezlepšuje se. To je velký rozdíl oproti Ivě a Darje, kde to taneční partneři mají pevně v rukách a je to znát.

32
orchis
Reagovat

@Bezík: Naprostý souhlas.

Přání vybrat si hudbu jí vyšlo prakticky jen u rumby. A i to byl risk. Ale ona je asi zvyklá riskovat a vítězství chce podřídit vše. Jinak by nebyla ve svém sportu tak dobrá :-)

Ale ve SD jsou jiné zákonitosti a jiná pravidla. Musí se sejít nejen výborná předvedení jednotlivých tanců, ale i sympatie diváků a alespoň částečná pokora. Myslím, že to by mohlo Evě „srazit vaz“, jakkoliv je nejlepší. Své by o tom mohli vyprávět i jiní…např. Šípková, Koukalová, Verner.

33
Prochor
Reagovat

Pro zajímavost změna kurzů od 18,11 k dnešku

Eva – 1,35 na 1,50
Darja – 3,00 na 2,18
Iva – 12,00 na 5,5
Hradílek – 27 na 25
Maršálek – 50 na 40

Je vidět velký progres hlavně u Ivy a u Darji.

34
Jana
Reagovat

@orchis: Pořád jsem přesvědčena o tom, že Eva má přece jen víc příznivců než kdokoli z těchto jmenovaných…

Nicméně bych ocenila (a zdejší pánové mi to odpustí), kdyby konečně po dlouhé době vyhrál někdo jiný než herec :-) Zatím se to povedlo jen dvakrát :-)

35
Bezík
Reagovat

@Jana: To asi má, ale kdo ví,“The Times They Are a-Changin“ ;-). Já osobě bych se za herečku nezlobil, ale sportovkyně též v pohodě.

36
Prochor
Reagovat

Ze začátku jsem si byl skoro jistý že vyhraje Eva ale teď už to tak úplně nevypadá. Darja získala velké sympatie a to může ve finále rozhodovat.

37
J.
Reagovat

Zatím to vypadá, že si to dámy co se přízně týče, rozdělily. Eva má hlasy fajnšmekrů a sportovních nadšenců, ale je fakt, že se moc neposouvá, byla dobrá od začátku a není moc kam to zvedat, o tom, že tohle nejednomu favoritovi zlomí vaz jsem psal už když SD začala.
Darija má zase hlasy těch, co vidí jak se z kačátka stává labuť, získala přízně za tance i za vývoj a lidi můžou mít tendence jí chtít ochraňovat.
Iva má hlasy té cílovky SD, jako jedna z mála ex-missek byla vždy mezi lidma spíš oblíbená a u ní to neberu jako šprťáctví, chyby dělá, ale prostě je talentovaná i maká, takže to taky dost lidí ocení. Ale cílovkou se bude tahat o hlasy s Maršálkem.
Takže pokud Vávra nezazáří, obávám se, že za dva týdny půjde on (ač jsem rád, že zůstal, Marek byl stabilně špatný od začátku, zůstal daleko za očekáváním a Vávra byl mimo zatím jen jeden večer) a pak asi Iva. Takže finále Darija, Eva, Josef a asi možná i takové bude pořadí.
Pravdou je, že statisticky stále vítězí herci, ale je taky faktem, že herci jsou nejpočetnější skupina, která je do SD zvána, tudíž ta pravděpodobnost výhry je vyšší…

38
DJ Vlado
Reagovat

@Jana: Myslím, že je to hlavně tím, že zatímco sportovci berou SD jako další sportovní utkání, herci to naopak berou jako divadelní představení, což je rozhodně sympatičtĕjší přístup 😉 Zpěváci jsou nejspíš bez šance, protože tu ti začínající mají SS a ti etablovaní Slavíka, a ostatní profese jsou víceméně do počtu (např. kuchaři / cukráři jsou tradičnĕ dřeva) 😒

Nicméně u mĕ to letos není až tak o souboji profesí (jakkoliv jsem sportovní ignorant a sleduju seriály, jelikož jsem, řečeno slovy třetího dědečka mého synovce, „průměrná ženská“ 😀), ale o tom, že mĕ prostě víc dostane proměna z Popelky v princeznu než detektivka, ve které dopředu známe vraha 😉

39
Prochor
Reagovat

Herci mají větší praxi v práci s emocemi diváků. Třeba Veronika Kubařová úplně skvěle zabodovala díky freestyle, kde zpívala pro Dominika Vodičku. Sportovci se asi zaměřují víc na objektivní sportovní výkon – perfektně provedený tanec.

Přidat komentář