Panáček v reality show

Celebrity Camp: 24.část – Konec dobrý, všechno dobré?

25. Červen 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Přímý přenos finále Celebrity Campu se vysílal opět ze stejného televizního studia za účasti všech zúčastněných. Byla to tak vhodná příležitost spojit vyhlášení vítěze s tradiční reunion show se vzpomínáním na natáčení. A když už bylo pohromadě tolik celebrit, proč toho pořádně nevyužít? Při čekání na ukončení diváckého hlasování se tak někteří z nich předvedli v rolích, které jsou jim bližší než plnění náročných disciplín v tropickém filipínském podnebí.

Johny Mečoch tak vystoupil spolu s taneční skupinou Hip-hop fakulty (a šlo jim to docela dobře, neztratili by se ani v Britain’s Got Talent), Miro Noga zazpíval slovenskou verzi písničky Franka Sinatry „My Way“, zamilovaná dvojice Robo Beňo a Ivana Christová si střihla duet „Ľúbim ťa“, manželé Drapákovi zase v češtině zpívanou „Každá trampota má svou mez“ a samozřejmě nesměl chybět ani Janko Lehotský s neoficiální hymnou Celebrity Campu, písní „Veľký sen mora“. Ta nechyběla v žádném vydání noční LIVE show a poslouchala se daleko příjemněji než „Pieseň dvoch farieb“, kterou složil Janko spolu s Karolem Kučerou a která zazněla například v semifinále.

Vzpomínání soutěžících na dobu strávenou na Filipínách se omezilo pouze na dvě témata, pro která si štáb připravil speciální sestřihy. Prvním z nich se věnoval milostnému jiskření mezi některými soutěžícími, například mezi Zorou a Karolem Csinom, Robem a Ivanou, Sagvanem a Natáliou, Silviou, Danicou, … (nebudeme vyjmenovávat všechny, to by bylo na dlouho). Otázky moderátorů Jána Kronera a Petry Polnišové při této diskuzi často sklouzly na úroveň bulváru (například při otázce, zda se manželům Drapákovým podařilo na Filipínách počít další dítě).

Další část diskuze se věnovala tématu podvodů. V sestřihu se opět objevily staré známé záběry s vhazováním kamene do koše s rybami, ztracený lajblík a zvláštně pochopená pravidla při úkolu s prodejem propagačních předmětů domorodcům. V sestřihu byla kupodivu zmíněná i soutěž s pitím kokosového mléka brčkem (což nebyl žádný podvod, Fedor Flašík tenkrát soutěž zcela záměrně bojkotoval). Moderátoři doufali, že tím vyvolají další bouřlivou diskuzi. Sagvan se po krátkém vytáčení přiznal ke vhození kamene, Zorka se ze stejné otázky za doprovodu zářivých úsměvů obratně vykroutila (takže ani ve finále nevysvětlila, co tedy svírala pod paží v okamžiku vhazování kamene). Kreativní „upravení pravidel“ při podomním prodeji propagačních předmětů podle všeho vymyslela Aneta (od domorodců získávala peníze pod slibem, že jim po skončení soutěžního úkolu vrátí dvojnásobek částky ze své vlastní kapsy), takže se jí moderátoři znovu ptali, co je nepochopitelné na významu slova „prodat“. Anetina odpověď byla tak neuvěřitelně zmatená, až musel zasáhnout Marek Ťapák a celou kauzu raději rychle smetl se stolu.

Těžko říct, proč se štáb rozhodl na finálový přenos vrátit opět k tématu podvodů, když se to probíralo i v průběhu semifinálového večera. Jedině tak zbytečně upozornil na fakt, že na finálových stoličkách sedí ti největší podvodníci, kteří na cestě pro 5 miliónů neváhali použít vskutku svérázných metod. Tím tak mohli odradit diváky od posílání dalších SMS hlasů (vůbec by bylo zajímavě vědět, kolik lidí vlastně ve finále hlasovalo). Asi by bylo lepší, kdyby štáb nešpinil svoji vlastní práci, téma podvodů raději taktně přešel a diváky potěšil něčím jiným, pozitivnějším. Pokud by nechtěl vlastní finalisty pohanět, ale naopak pochválit, aby povzbudil diváky k hlasování, mohl třeba pustit jiné záběry. Například bojovnici Zorku mohl představit scénkou obětavého boje s vlnami za vodním skútrem, bývalou učitelku Anetu scénkou předávání finančního daru filipínské škole a Marka Ťapáka scénkou… scénkou… (hm, byl vlastně v soutěži někdo jménem Marek Ťapák?). Pro tento večer by bylo zajímavější třeba vzpomínání soutěžících na veselé příhody z natáčení nebo odvysílání nepoužitých či nepovedených záběrů, přebreptů moderátorů nebo aspoň klipu s dováděním slovenských celebrit s domorodými obyvateli při fiestě. Aspoň by těch pár diváků u obrazovek mělo pocit, že nehlasují zbytečně.

Ale zpátky k tomu co nás nejvíce zaujalo na finálovému večeru. Našim kolegům z konkurenčního serveru se totiž podařilo do živého přenosu propašovat skrytou reklamu na jejich web včetně jejich maskota (viz obrázek vpravo). Tak nás napadlo, kolik by stálo, kdyby na pódiu vedle moderátorů mohl stát také nějaký Panáček? No nic, zkusíme se zeptat na Primě, až budou dávat VyVolené – Nové hrdiny.

Po hodině a půl živého přenosu nastal okamžik, kdy spolumoderátor Miňo Urbaník zastavil průběžné hlasování a oznámil jméno finalisty, který do této chvíle dostal nejméně hlasů a ze soutěže vypadl. Stav hlasování byl celý večer neuvěřitelně vyrovnaný. Diváci posílali hlasy všem stejně, procenta se pohybovala mezi 30-35% pro každého z nich. V okamžiku přerušení hlasování měl ale nejméně Marek Ťapák, pro kterého tak cesta za milióny skončila. Nebral to nijak tragicky a s diváky se rozloučil svým mládeneckým tancem, který se naučil za dob svého učinkování v souboru lidových tanců. Nutno dodat, že tento odzemek bylo asi to nejlepší, co Marek divákům za celý Celebrity Camp předvedl.

Divácké hlasování se poté opět na několik dalších minut spustilo, teď už se rozhodovalo jenom mezi Anetou a Zorkou. Ale pak už se přiblížil závěr a s ním zveřejnění jména vítězky. Vyhlášení si vzal na starost Ján Kroner, který to pojal jako rozhodčí v boxerském ringu a uchopil obě dámy za ruce. V napjaté atmosféře při téměř nekonečném čekání na vyslovení jediného jména si dovolil dokonce dvakrát po sobě použít vtip se zdržováním a odbíháním od tématu (a bylo to asi to nejvtipnější, co jsme od něj slyšeli za celý finálový přenos). Za zvuků zrychlujícího se tlukotu srdce pak zvedl ruku Anety Pariškové-Dočekalové, která se tak stala vítězkou Celebrity Campu. Sama tomu chvíli nemohla uvěřit, ale poté mohla otevřít truhlu s odměnou (podle slov moderátorů truhla obsahovala pět miliónů v pětikorunových mincích…). Ve své závěrečné řeči poděkovala všem za nezapomenutelné zážitky na Filipínách a oznámila, že svou výhru použije ve prospěch dětských domovů a onkologickému oddělení v nemocnici. Tím skončila dobrodružná reality show, od které si TV JOJ hodně slibovala. Ale stejně jako v případu Trosečníka se asi druhé řady už nikdy nedočkáme. Nebo že by?

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– Celá 24.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4) credits: energyS

související články

Celebrity Camp: 23.část – Nekonečné semifinále
Celebrity Camp: 22.část – Semifinálová šestice
Celebrity Camp: 21.část – Poslední den
Celebrity Camp: 20.část – Kladívko a jehla
Celebrity Camp: 19.část – Titanik
Celebrity Camp: 18.část – Rozhodne nakonec o vítězi také náhoda?
Celebrity Camp: 17.část – Kdo neskáče, není Čech. Hop,hop,hop!
Celebrity Camp: 16.část – Kamarád do deště
Celebrity Camp: 15.část – V tom domě straší!
Celebrity Camp: 14.část – Dva čuníci
Celebrity Camp: 13.část – Dezertéři
Celebrity Camp: 12.část – Zachraňte Nema
Celebrity Camp: 11.část – Kdo s kým vlastně zametá
Celebrity Camp: 10.část – Filipínské delikatesy
Celebrity Camp: 9.část – Smažené chobotničky
Celebrity Camp: 8.část – Pijte kokosové mléko!
Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se
Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
TK
Reagovat

A ještě jedna malá poznámka: sobotní velkolepé finále sledovalo jen 210.000 diváků (13,8% diváků, kteří měli právě zapnutou televiz), což je míň, než se v průměru dívalo na všechny předchozí díly Celebrity Campu. Nejvyšší sledovanost měl úplně první díl, ale i ten byl hluboko pod průměrem VyVolených 1.

Reagovat

Hm, tak to je docela propadák, jak se zdá, Slovani nejsou na podobný typ reality show zatím připraveni a otázkou je, jestli někdy budou natolik, aby to bylo z pohledu sledovanosti zajímavé :)

3
Momo
Reagovat

No náhodou to bylo super.
Aspoň je vidět koncepce slovanské demokracie.
Volit příjde co nejméně lidí, a to ještě takových co zvolí největší a nejchamtivější děvku.

4
Lukáš
Reagovat

Nevíte někdo kde se dá shlédnout Celebrity camp, který vysílala Jojka ? … v jejich archivu mi to vůbec nejde…

Přidat komentář