Panáček v reality show

Celebrity Camp: 17.část – Kdo neskáče, není Čech. Hop,hop,hop!

3. Červen 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Na minulé kmenové radě způsobil Sagvan svým rozhodnutím hotový poprask. Tím, že se rozhodl vyřadit Zuzku Hajdu, připravil svou pracně slepovanou skupinu o početní výhodu, zdiskreditoval manžele Drapákovy a Danicu, kteří původně chtěli zůstat v neutrální pozici, zachránil Zoru a značně tak zvýšil šance její koalici k postupu do finálové šestky. Zrazení spoluhráči to Sagvanovi určitě neodpustí (značně rozčilená Janette mu dlouho do noci v táboře nadávala, že je hajzl, a vztekle mu kopla písek do obličeje), pět hlasů proti sobě ma jistých. Musí tak spoléhat na vděčnost Zořiny koalice, což nemusí být jisté, ti se možná budou chtít nebezpečného intrikána rychle zbavit. Pokud tak Sagvan nevyhraje imunitu, má to zřejmě spočítané.

Ráno začalo jako posledně pokoušením Štěsteny. Tentokrát si z balíčku karet vytáhlo eso dokonce hned pět hráčů (Zora, Braňo, Sagvan a oba manželé Drapákovi), každý z nich tak má možnost použít divokou kartu k posunu na výsledkové listině soutěží o jedno místo nahoru. Opravdu divný nápad tahle divoká karta.

První soutěží byla dražba jídla, což je hodně oblíbený prvek v Survivoru. Jak už bylo řečeno dříve, celebrity na Filipínách narozdíl od trosečníků v Survivoru rozhodně hladem netrpí, ale pro tento případ je moderátoři motivovali pohrůžkou, že to bude jediné jídlo, které tento den dostanou. Každý dostal pro začátek bankovky v hodnotě 1000 filipínských pesos, moderátor Ján Kroner představil dražební položku- talířek s nějakým jídlem, vyvolávací cena byla 100 pesos a začalo se přihazovat. Peníze si nesměli půjčovat, jídlo vyhrála nejvyšší nabídka a výherce se nemohl s nikým rozdělit. Mezi lákadly byla tlačenka, steak s hranolky, pečené kuře, sašimi, pizza nebo špagety. U některých položek měl vydražitel ještě možnost vzít si zajíce v pytli: zariskovat a vzít si místo ní tajemný talířek s překvapením. Hodně důležitá byla taktika při přihazování, např. Pavol Drapák záměrně šrouboval cenu vysoko, ikdyž o jídlo neměl skutečný zájem. Sagvan tak třeba hodně draho koupil krabici s doutníky, na Marka Ťapáka zase nezbylo vůbec nic. Oba tak musí sílu do dalších soutěží načerpat jinak.

Skutečně to bylo zapotřebí, čekaly je totiž fyzicky hodně náročné soutěže. Hned pro tu druhou museli nejdříve soutěžící utvořit dvojice. Manželé Drapákovi šli samozřejmě spolu, Marek a Karol Csino vytvořili dvojici svalovců, Sagvan se spojil se Zorou (takže asi nebyla náhoda, že pro ni posledně nehlasoval). Na ocet zůstala jedině Aneta Parišková-Dočekalová, nikdo s ní nechtěl jít, takže automaticky z této disciplíny vypadla. Ostatní dvojice byly k sobě připoutané lanem, na povel moderátora vždy jedna dvojice nasedla do člunu, dopádlovala k bójce na moři, potopila se na dno pro klíč a zamířila zpátky ke břehu. Tam na jedné palmě odemkla zámek u lana, společně ho z kmeno stromu odmotali a namotali na vlastní těla. Takto zabaleni docupitali k jiné palmě a podobným způsobem zase lano namotali na její kmen. Počítal se celkový čas, který se pak porovnával s dälšími dvojicemi. Nejrychlejší byla testosteronová dvojice Marek a Karol, která o sobě žertem prohlásila, že mají společně 200 kg svalů a jenom 20 deka mozku.

Tento vtip se ovšem potvrdil hned v následujícm rozstřelu. Na oba dva čekala variace na soutěž Inkognito (Hádej, kdo jsem). Oba dva hádali povolání neznámé osoby, mohli moderátorům pokládat pouze uzavřené otázky tak dlouho, dokud nedostali odpověD NE, pak byl na řadě druhý z nich. Jako nápovědu měli slovo „hvězdy“, která je postupně přes navigaci navedla ke správnému povolání (kapitán lodi). Než ho ale uhádli, trochu to trvalo, vyjmenovali hodně námořních povolání, až se konečně trefil Marek a získal právo dvou hlasů na kmenové radě.

Závěrečná soutěž o imunitu byla také fyzicky náročná a měla několik částí. První měla dva rozběhy, skupinka celebrit se rozesadila na lodi, dostala sedm kartiček s písmeny a měla uhodnout neznámé slovo (vstupenka), přičemž znali pouze správnou pozici dvou písmen. Jakmile uhodli správné slovo, mohli skočit do vody a doplavat si na břeh pro barevnou vlajku. Z každého rozběhu postupovali tři do další fáze. V prvním rozběhu to byla Zorka, Marek a Ľudo Kaník. Ve druhém rozběhu udělal chybu Paľo Drapák, když od samé radosti vyluštěnou hádanku nahlas vykřikl a skočil do vody. Ostatní to samozřejmě slyšeli (kromě Sagvana), poskládali slovo a plavali za ním. Protože od prvního dílu víme, že Paľo není moc dobrý plavec, bez problému jej přeplavali Braňo, Karol a Aneta. Smolař Paľo to pak od svojí manželky pěkně slíznul.

Ve druhé části měla šestice bojovníků svázané nohy u kotníků, dostala svazek klíčů a měla nejdříve správným klíčem odemknout své dveře na pláži. Potom hopsáním vyrazili do blízkého palmového háje, kde byla na zemi vyznačené trasa. Pohybovat se mohli pouze po ní, vzájemně vyhýbat se mohli jen na křižovatkách. Trasa je navedla k šesti palmám, na nichž byly zavěšené plátěné pytlíky v barvách jejich vlajek. Pokud měli všechny pytlíky, mohli doskákat skrz své dveře zpátky na pláž k elektronické desce. V pytlících našli kartičky s písmeny a papír s nápovědou. Šlo o to, zasunout kartičky do desky v pořadí podle abecedy, teprve pak se spojily elektrické obvody a deska začala pískat. Jako první zpátky na pláž dohopsal Karol, jenže pak zjistil, že má jen pět pytlíků, a tak se musel vrátit. Jako další azčali puzzle luštit Marek a Braňo. Marek byl rychlejší, ale Braňo ihned uplatnil divokou kartu a vítězství i imunita byly jeho.

Sagvanova pozice byla před kmenovou radou hodně nejistá. Imunitu nevyhrál, jeho zrazení spoluhráči na něj měli stále pifku, smlouvat s koalicí se mu nechtělo. Kamarád Karol Sagvanovi sice nejistě slíbil, že na řadě je nejspíš Janette (pro kterou Sagvan milerád bude hlasovat také). Jenže průběh kmenové rady byl jednoznačný. V samotném sestřihu už nebylo tolik komentářů jako minule, celebrity rozdávaly Sagimu jeden hlas za druhým. Celkem jich z jedenácti možných dostal osm, neslitovala se nad ním ani Zora, kterou Sagi posledně zachránil. Ze hry tak vypadl jediný český zástupce, který se na Filipíny dostal na poslední chvíli jako náhradník, a který se pak v průběhu všech dílů staral o zábavu, vtipné komentáře, drobné popichování a nenápadné manipulace. Ty ovšem nakonec překombinoval a nevhodně zvoleným proslovem na poslední kmenové radě si proti sobě zbytečně poštval ostatní spoluhráče. Přitom měl určitě dost velkou šanci dostat se až do velkého finále. A kdoví, možná by to i vyhrál, hlasovat budou nakonec televizní diváci, kteří mají k některým slovenským celebritám hodně negativní postoj.

Sagvan pobavil i v následné LIVE show. Podle svých slov šel do Celebrity Campu bez předsudků, velkou většinu celebrit do té doby neznal (např.o Kaníkovi vůbec nevěděl, že to byl ministr), takže je všechny poznával po jejich lidské stránce. Sám se tam šel hlavně pobavit a zahrát si a prohlásil, že zajímavé rozjetou hru zabila nerozlučná Zorčina koalice, která tu vidinu pětimiliónové výhry vzala až příliš vážně. Nejdůležitější otázkou byla jeho „zrada“ na kmenové radě a nepřátelství Sagvana se Zuzkou, Janette a Markem. Sagvan to uvedl na pravou míru tím, že naprosto souhlasí s označením „hajzl“ a „podrazák“, protože se pro takovou roli sám rozhodl, všechno to jenom hrál a okamžikem po vypadnutí se všem omluvil a usmířil se. Důkazem toho ostatně byla už minulá LIVE show se Zuzkou Hajdu nebo dnešní telefonát s Drapákovou. Janette potvrdila, že teď už jsou se Sagvanem velmi dobří přátelé. Moderátor Miňo Urbaník také mohl po dlouhé době splnit slovo dané divákům a vrátil se ke kauze ryby. Sagvan se nijak nevytáčel a takřka hrdě se přiznal, že kámen do koše s rybami vhodil on. Ale pouze jeden, ten druhý kámen, co byl na záběrech kamery, už byl v koši předtím kvůli vyvážení. Zřejmě proto je také napadlo vhodit do koše ještě jeden identický kámen, který by nebyl moc nápadný.

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ

související články

Celebrity Camp: 16.část – Kamarád do deště
Celebrity Camp: 15.část – V tom domě straší!
Celebrity Camp: 14.část – Dva čuníci
Celebrity Camp: 13.část – Dezertéři
Celebrity Camp: 12.část – Zachraňte Nema
Celebrity Camp: 11.část – Kdo s kým vlastně zametá
Celebrity Camp: 10.část – Filipínské delikatesy
Celebrity Camp: 9.část – Smažené chobotničky
Celebrity Camp: 8.část – Pijte kokosové mléko!
Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se
Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
Petr Novák
Reagovat

Sagvanova show super, škoda, že ale netrvala trochu déle… na druhou stranu zase nebudu tak napjatý na jméno vítěze. :-)

2
Plaisir
Reagovat

Taky se mi Sagvan líbil,bez něho už to není ono,a pravděpodobnému vítězi ze silné pětky to tedy vůbec nepřeji :-(

3
Míša*
Reagovat

Ibrahim, Sagvan, Danica pryč …. to bude pěkná nuda :/

4
xraven
Reagovat

prosím opět o link…..

Přidat komentář