Panáček v reality show

Celebrity Camp: 12.část – Zachraňte Nema

16. Květen 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

V minulé části Celebrity Campu přišel vyřazený Štefan Maixner se zásadní informací, že se kolem Zory vytvořila skupinka nejvěrnějších, která se chce navzájem podporovat až do finále a celkovou výhru 5 miliónů si pak mezi sebe rozdělit. Co na tom, uzavírání účelových koalicí k této hře patří. Jen jestli to není ještě příliš brzo, soutěž je teprve v polovině, zbývá stále šestnáct soutěžících, kteří si na výhru brousí zuby (ač někteří prohlašují, že jim o peníze nejde a že na Filipíny jeli jen za dobrodružnou hrou). Jaký vlastně mají celebrity vztah k penězům? Kdo se v nich nejlépe vyzná?

O tom jsme se mohli přesvědčit hned v prvním soutěžním úkolu dvanáctého dne. Nejdříve bylo zapotřebí vylovit ze dna moře truhlu s pokladem (aha! Tak už víme, odkud vzal Mark Burnett nápad na svou novou show Pirate Master). Tito filipínští piráti sice projeli celý svět, ale ve svém loupežném tažení nebyli moc úspěšní. V truhle bylo jen osm mincí (australský dolar, euro, česká koruna, libra, rubl, švýcarský frank, filipínské peso, yen). Úkolem pro celebrity bylo spočítat celou kořist ve slovenských korunách. V modrém týmu se jako odborník na všechny možné kurzy ukázal Karol Csino, který už toho hodně procestoval, jeho odhady byly víceméně přesné. V součtu došli modří k částce 135 Sk, červení zahlásili 130 sK a jak se ukázalo, byli ke skutečné hodnotě (131 Sk) blíž a zajistili si první bod.

Druhá hra byla pojmenovaná Zachraňte Nema (postavičky z kresleného filmu od Pixaru). Nema potkala taková menší nepříjemnost, zamrznul v ledovém kvádru. Pro obě družstva celebrit to tak byl závod s časem, aby ho co nejdříve z ledu vyprostili. Každý tým si nejdříve kus ledu postupně předával ve štafetovém závodu na pláži a v moři, jakmile ho dopravili na břeh, mohli s pomocí letlampy začít led rozehřívat. Kdo vyprostil oranžovou plastovou rybičku z ledu nejdříve a vhodil ji do akvária, mohl vyhrát další dva body. Samozřejmě to potřebovali hlavně modří, proto napnuli síly a V průběhu štafetového běhu si získali náskok. Při rozehřívání ledu už se jim ale nedařilo, Nema letlampou spálili na škvarek a ještě byli pomalejší než červení, kteří rybku (nebo spíš to, co z ní zůstalo) vhodili do akvárka dřív a zvýšili svůj náskok na 3:0.

Třetí a závěrečná disciplína mohla opět leccos připomenout pravidelným diváků amerického Survivora, protože se jednalo o odpalování kokosů pomocí velkého praku a jejich chytání do košů připevněných na tyčích (naposledy jsme dokonce ten samý úkol mohli vidět před pár týdny v Survivor Fiji). Dva hráči z každého družstva odpalovali kokosy zabalené v barevných látkách, tři další byli chytači a počítaly se úspěšné zákroky. V této slovenské verzi bylo ale počítání bodů komplikovanější. Za aut nebo přešlap se odečítal trestný bod, za chycení vlastního kokosu byl jeden bod, za chycení soupěřova kokosu byly body dva. To vedlo k tomu, že ze hry se stal zákeřný boj o soupeřovy míče, v níž nebyla nouze o strkanice mezi Ľudovítem Kaníkem a Ibim, v jednu chvíli také Ibi způsobil Karolu Csinovi krvavé zranění na hlavě. Z těchto soubojů ale vycházel mohutný černoch jako vítěz a snadno odchytával většinu modrých kokosů. Jeho spoluhráč tenista Karol Kučera zase skvěle spolupracoval s odpalovačem Sagvanem, kterému dával tajné signály a červené míče létaly přesně tam, aby je mohl snadno chytit. Modří se tak moc nezmohli, pokud se jim něco podařilo chytit, tak přešlápli a dostali trestný bod. Ve výsledku, když se odečetly všechny mínusové body, skončili modří jen s jedním bodem, červení naprosto dominovali s 18 body. Zejména Ibi pak byl šťastný jako blecha, opět dokázal, že může svůj tým dovést k vítězství 6:0. Po skončení hry si pak kamarádsky sednul s Kaníkem a pochválil ho za urputné bránění a oba pak napínavou hru společně dlouho rozebírali.

Nic se ale nemění na tom, že na kmenovou radu zamířil opět modrý tým. Vzhledem k nadpoloviční většině ex-červených bylo rozhodnutí prakticky jen v jejich rukách a mohli si vybrat, jestli vyřadí Ivanu Christovou nebo RObo Beňa. Robo by sice mohl týmu pomoci v dalších silových úkolech (ikdyž při chytání kokosů se teda moc nepředvedl), ale nakonec se jako zástupný důvod vytáhlo to, jak se nedávno na kmenové radě nevybíravě pustil do Ibiho. Právě toto necitlivé jednání bylo hlavním argumentem, který zazněl v nominačních proslovech. Robo Beňo dostal od všech ex-červených pět hlasů a musel se s týmem rozloučit. Ve své závěrečné řeči se jen trochu podivoval nad tím, že v nominacích použili právě tento důvod, když tenkrát Ibiho kritizoval pouze za to, že fyzicky napadl Ivanu, a takto by správně měli členku svého týmu bránit všichni. Že ji bránil zrovna on, nebylo překvapivé, mezi nimi se na Filipínách začal vyvíjet vztah, který v současnosti stále přetrvává i po skončení natáčení. To potvrdil Robo i v LIVE show, kromě tohoto tématu se probíralo například i to, koho mezi celebritami považuje za největšího intrikána. Odpoveď byla trochu překvapením – Ľudovít Kaník a Zora, kteří také nejspíš stáli za tím nápadem rozdělit si výhru mezi pět lidí červené koalice kolem Zory.

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 12.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4) credits: energyS

související články

Celebrity Camp: 11.část – Kdo s kým vlastně zametá
Celebrity Camp: 10.část – Filipínské delikatesy
Celebrity Camp: 9.část – Smažené chobotničky
Celebrity Camp: 8.část – Pijte kokosové mléko!
Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se
Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 5
1
Nikos
Reagovat

Musím řict že jsem si hodně oblibil Sagvana nikdy jsem ho nak nemusel ale to jak se chova a jaky je mě hodně překvapilo a přal bych ti abys to vyhral podle meho jsi charakter a doufám že se dostaneš hodně daleko a narovinu Vám povím výhru přeju mu tak ahoj Nikolas a Ingrid Trosečník.

2
xraven
Reagovat

prosím, přidejte opět odkaz na sledování tohoto dílu…..!!!!!

3
otto
Reagovat

hrozné fotky!

4
TK
Reagovat

Přidán odkaz na 12.epizodu v lepší kvalitě.
Provizorní fotky vyměněny za kvalitnější.

5
Petr Novák
Reagovat

Tentokrát byly opravdu zajímavý soutěže. A Sagvan s Ibim mě baví čím dál víc.

Přidat komentář