Panáček v reality show

Celebrity Camp: 13.část – Dezertéři

19. Květen 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Malá skupinka původních modrých v nově poskládaném modrém družstvu má zřejmě své dny spočítané. Jak se ukázalo i na minulé kmenové radě, pevná koalice ex-červených je teď bude vyřazovat hezky jednoho po druhém. Jedinou šancí je vyhrávat všechny následující souboje, aby nemuseli na kmenovou radu a přečkali tak už jen následující tři soutěžní dny. Pak totiž dojde k plánovanému spojení obou držstev do jednoho a dvanáct posledních celebrit bude hrát každá za sebe. Pokud ovšem tým soutěžní den nevyhraje, nohou si tři poslední ex-modří (Ivana Christová a manželé Drapákovi) hodit korunou, kdo bude další oběť. Leda by se stal nějaký zázrak.

A zázraky se dějí nejen o Vánocích. Štáb si totiž přichystal další twist a prostřednictvím moderátorů nabídl maximálně dvěma celebritám z každého týmu, že mohou dobrovolně přestoupit do opačného tábora. Tento krok je třeba dobře zvážit, protože jak jsme třeba viděli v Survivor Cook Islands, dezertéři pak nejsou příliš v oblibě u bývalých kolegů. Z červeného družstva se ale bez dlouhého váhání rozhodla přestoupit Danica „tryskomyš“ Jurčová. Zdůvodnila to tak, že se nedokázala smířit s tím, že ji někteří kolegové vyhodili kamarádku Silviu Šuvadovou. Tato zrada nejvíce naštvala Sagvana, ale i ostatní červení byli docela zaskočeni, že je Danica opouští. V modrém družstvu o přestupu uvažovala Ivana, bylo jí jasné, že kdyby zůstala, tak ji stejně brzo vyhodí. Aby se ještě ujistila, dokonce se sama šla zeptat koalice ex-červených, jaké s ní mají plány. Sice se jí dostalo slabé ujištění, že není další na řadě, ale kdo by tomu věřil. Už se chystala na přestup do tábora soupeřů, když si uvědomila, že tam je Ibi, se kterým je věčně na nože. Jedině kvůli němu se nakonec rozhodla, že do tohoto týmu nepřestoupí. Jediným dezertérem se tak stala Danica, červení od této chvíle měli šest členů, modří devět.

A mohlo se začít soutěžit. Jako první disciplína bylo potápění na jeden nádech. Šest zástupců z každého týmu se ponořilo na opačné straně jachty, moderátor Ján Kroner spustil stopky a sledoval, který tým vydrží pod vodou déle. Už po pár sekundách na hladinu vyplavali tryskomyš Danica a Karol Kučera. Naopak hodně dlouho dokázala zadržet dech sportovkyně Zuzka Hajdu (moderátor si neodpustil poznámku, že to je určitě kvůli jejím velkým… plícím). Když už se jí zdálo, že je pod vodou celou věčnost a všichni její kolegové to dávno vzdali, rozhodla se také po minutě a dvou sekundách vynořit. Zapomněla ale na to, že soupeřící tým je na druhé straně jachty a neviděla, že už se rozhoduje jen mezi ní a modrým Ľudovítem Kaníkem. Ex-ministr vydržel pod vodou ještě o deset sekund déle a zajistil tak modrým první bod. Zuzka byla zklamaná, protože podle svých slov mohla klidně ještě s dechem vydržet. Tato informace ale nepotěšila její spoluhráče, hlavně Sagvana, podle něj je tak zbytečně Zuzka připravila o bod.

Reputaci si mohli napravit ve druhé dvoubodové soutěži, v níž šlo o přetlačování velké plovoucí polystyrenové kostky ve vymezeném prostoru na mělčině. V každém kole proti sobě nastoupili nominovaní zástupci z obou družstev, jejich úkolem bylo přetlačit soupeře a dopravit kostku mimo výseč. Při nominování hráčů se mohl druhý tým řídit podle toho, koho vybrali protivníci. Tak se stalo, že modří proti svalnatému Ibimu nominovali drobnou blondýnku Anetu Pariškovou-Dočekalovou, počítali s tím, že obrovitému černochovi bude připadat trapné bojovat se ženou, v souboji ji bude šetřit a případně udělá nějakou chybu, kterou Aneta může využít (Ibi ale chybu neudělal). Další souboje mezi muži už byly houževnatější, v závěrečném kole nastoupili čtyři hráči z obou týmů proti sobě. V tomto klání zvítězili červení a změnili bodový stav na 2:1 ve svůj prospech.

I závěrečná disciplína se konala na vodě. Na mořské hladině plavaly polystyrenové kostky, které měly celebrity sesbírat za pomocí vodního skútru, za nímž se na nafouknutých duších drželi dva spoluhráči. Ze sesbíraných kostek pak na pláži poskládali pyramidu, aby dosáhli na dřevěnou bedýnku zavěšenou na palmě. Bedýnka ukrývala odměnu-tři plechovky s vychlazeným pivem. Soutěžilo se postupně, nejdříve nastoupili modří. Řízení skútru se chopil Marek Ťapák, zpočátku jel hodně pomalu, aby neztratil Zoru a Ľuda. Ti při sbírání kostek opravdu hodně zakusili. Jakmile skútr trochu zrychlil, vlny jim stříkaly přímo do obličeje, takže marně lapali po vzduchu. Zora tak na konci divoké jízdy musela vykašlat spoustu vody. Stopky moderátora se zastavily na čase 5:26. Za červené usedla na skútr Zuzka Hajdu a táhla za sebou Sagvana s Karolem Kučerou. Sagvan si ale zvolil dost nešťastnou taktiku, na pneumatiku klidně sednul, ta se s ním po ujetí pár metrů ponořila a Sagvan se pustil. Ve hře tak zůstal jen Karol, ale ani on se nedokázal moc dlouho držet, protože Zuzka jela se skútrem jako blázen. I když se oba plavce pokoušela ještě posbírat, bylo to marné a červení se rozhodli soutěž vzdát. Nepomohlo ani přemlouvání moderátorů, tři body ze soutěže darovali modrým. Tím prohráli i celý soutěžní den 2:4 a čekala je kmenová rada.

Ve svých nominačních proslovech nezapomněli všichni červení ironicky poblahopřát Danice k úspěšnému přechodu do vítězného modrého týmu. Nejčastěji zaznělo jméno Zuzky Hajdu, která stále nebyla kvůli zraněnému kolenu stoprocentně fit, ale dobrovolně odmítala odstoupit. Už to vypadalo, že vše je jasné, když tu před porotu předstoupil Karol Kučera a oznámil, že odstupuje on. Jako důvod uvedl, že už si zahrál dost a splnil si hlavní cíl, poznat zajímavé lidi. Jako nahlas nevyslovený motiv se ale jevilo, že tak chtěl Zuzku zachránit. Porota modrých ho sice přemlouvala, ať to nedělá, protože jeho sílu bude ještě jeho tým potřebovat. Hubený Karol se tomu zasmál a odvětil, že v některých úkolech mohou být užitečnější zase jiní spoluhráči. Své rozhodnutí nezměnil a šel to oznámit ostatním v červenému týmu, kteří z toho byli opravdu zaskočeni. Během jednoho dne přišli o dva dezertéry a zraněná Zuzka jim stále zůstala.

Tenista Karol Kučera se stal také hostem pravidelné LIVE show a moderátor Miňo Urbaník ho mimo jiné potrápil otázkami, proč při úkolu s potápěním vydržel tak krátce. Dokonce si s ním uspořádal závod v zadržení dechu (Karol vyhrál). V televizní premiéře se také představila nová hymna Celebrity Campu, Pieseň dvoch farieb (videoklip zde), kterou zhudebnil Janko Lehotský, otextoval a nazpíval Karol s Pavolem Drapákem a Ivanou Christovou. Docela zábavný byl příspěvek z prvních dnů natáčení, ve kterém Ibi vyzval kohokoliv na šachový souboj. Pokud by ho někdo dokázal porazit, stal by se Ibi na týden Sagvanovým otrokem. Karol to zkusil a v těžké partii se mu podařilo uhrát remízu…

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 13.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4) credits: energyS

související články

Celebrity Camp: 12.část – Zachraňte Nema
Celebrity Camp: 11.část – Kdo s kým vlastně zametá
Celebrity Camp: 10.část – Filipínské delikatesy
Celebrity Camp: 9.část – Smažené chobotničky
Celebrity Camp: 8.část – Pijte kokosové mléko!
Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se
Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!