Panáček v reality show

Celebrity Camp: 16.část – Kamarád do deště

28. Květen 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

V Celebrity Campu zůstalo posledních dvanáct soutěžících a hra se tak dostala do další etapy. Nyní už proti sobě nebudou soupeřit dva týmy, ale každý hraje sám za sebe a každý má stejnou šanci získat pětimiliónovou výhru (pokud opomeneme pětičlennou koalici kolem Zory, která si slíbila výhru rozdělit, když vyhraje kdokoliv z nich). Došlo také ke změně pravidel. Stále se bude soutěžit ve třech disciplínách, nepůjde už o body, ale v prní hře mohou získat nějakou materiální odměnu, vítěz druhé bude mít právo na kmenové radě udělit někomu dva hlasy a vítěz třetí disciplíny bude mít hodně důležitou imunitu.

Ale to ještě není vše. Do hry vstupuje také prvek štěstí. Každé ráno si budou celebrity náhodně tahat jednu kartu, kdo si vytáhne žolíka nebo eso, bude se moci v libovolné soutěži posunout ve výsledku o jedno pořadí nahoru. Význam to má pouze pro toho hráče, který skončí na druhé příčce, využitím divoké karty by se tak dostal na první místo. Toto ráno měli štěstí hned dva lidé: Aneta Parišková-Dočekalová a Zora Czoborová, obě si vytáhly esa. Zora hned prohlásila, že ji zajímá jedině výsledek druhé disciplíny, dvojnásobný hlas by totiž její koalici mohl značně pomoci na kmenové radě.

První rozjezdová disciplína prověřila, jak dobře se celebrity poznaly za celou dobu natáčení. Moderátor Ján Kroner všem rozdal bloky se dvanácti anketními otázkami a pravidelní diváci amerického Survivora už dobře věděli, co bude následovat. Poté, co všichni samostatně na otázky odpověděli, štáb anketu vyhodnotil a začala druhá část úkolu. Soutěžící se měli pokusit odhadnout, jak na jednotlivé otázky odpověděla většina. Pokud byl jejich odhad přesný, získali bod. Některé odpovědi byly překvapením („Komu byste svěřili svůj život?“ Tofimu), jiné byly spíš pro pobavení („Koho byste chtěli vidět nahého na obálce časopisu?“ shodný počet hlasů pro Belohorcovou, Csina a Tofiho), ale u jiných se někteří dozvěděli nepříjemnou pravdu („Kdo by sám na ostrově nepřežil?“ Drapáková, „Kdo vám jde nejvíc na nervy?“ Hajdu, „Kdo si nejméně zaslouží být ve finálové dvanáctce?“ opět Hajdu). O vítězi této soutěže musel rozhodnout rozstřel, který vyhrála Aneta a jako odměnu dostala mísu plnou čokoládových tyčinek, o které se se všemi rozdělila. Co by za tuto odměnu dali vyhladovělí trosečníci v Survivoru! Jenže v případě celebrit, o jejichž žaludky se pečlivě stará štáb, a které si mohou cokoliv koupit. když plní úkoly ve městech, to postrádá tu pravou motivaci. Co bude odměnou příště? Možnost zavolat si domů? (Všechny celebrity mají své mobily, bez problémů používají internet na laptopu.) Odměna je tak spíše symbolická, více jde o to, těmito úkoly psychologicky nahlodat vztahy mezi soutěžícími. Ale když jsme u kritiky, celá druhá část byla pojata docela zmateně. Moderátor u každé otázky zdlouhavě vyjmenovával všech dvanáct jmen a celebrity se přihlásily, když přišlo na jméno, které bylo podle jejich názoru většinové. Nebyl problém tak zvednout ruku tehdy, když zvedali ruku ostatní (v Survivoru to funguje tak, že po položení otázky všichni naráz ukážou kartičku se svým tipem, nedá se opisovat). Chvílemi to taky vypadalo, že zvedají ruku ti, co se přiznali, že sami dané jméno napsali, a ne ti, kdo byli přesvědčeni o názoru většiny.

Divácky atraktivnější byla ovšem druhá disciplína, opět hodně inspirována Survivorem. Všech dvanáct celebrit se na pláži postavilo na jedné noze na stoličky, na hlavu si položily hliněný džbán a takto měly vydržet co nejdéle. Celý úkol jim znepříjemňovalo pražící slunce, vítr, stoličky propadající se do písku a křeče v noze. Moderátor Ján Kroner výborně soutěž průběžně komentoval a přísně vylučoval za jakékoliv porušení pravidel. Když ve hře zůstali už jen tři (vytrvalá Zuzka Hajdu, Zora a Marek Ťapák), začala Zorka na Marka volat, ať spadne. Ten sice chvíli nechápal, ale poslechl. Byl to taktický krok, Zorka skončila jako druhá a nechala Zuzku vyhrát. Hned vzápětí totiž využila své divoké karty a získala pro svou koalici právo dvou důležitých hlasů. Zraněná Zuzka tak mohla bojovat, jak chtěla, kvůli existenci divoké karty bylo její úsilí úplně zbytečné. Jestlipak ta divoká karta neudělá ve hře víc škody než užitku?

A do třetice úkol ze Survivora. Soutěžící se postavili pod šibenici, kde měli nad hlavou umístěnou plošinku s kýblem vody. Od moderátorů dostávali vědomostní otázky, všichni naráz odpovídali kartičkami A,B,C nebo ANON/NE. Kdo odpověděl správně, mohl popadnout mačetu a odesknout jeden ze tří uzlů na laně vedoucím ke kyblíku. Jakmile někdo přesekl lano potřetí, nešťastník dostal plný zásah špinavou vodou z kýble a byl vyřazen. Moc vědomostních otázek jsme v sestřihu neslyšeli, ale důležité stejně bylo, kdo komu lano sekal. Dost to napovídalo o vzájemných sympatiích (Zuzku Hajdu vyřadili jako první), což může mít vliv i na další průběh. Ve finále zůstali jen Sagvan a Zorka a rozhodla poslední otázka, na kterou správně odpověděl Sagi, mohl Zoře přeseknout zbytek lana a převzít si od moderátorů poleno imunity (vlastně ne, ani poleno, ani žádný exotický amulet imunity zde není, škoda).

Před večerní kmenovou radou je dobré zrekapitulovat stav: pětičlenná koalice kolem Zory má k dispozici ještě jeden dvojnásobný hlas. Poslední čtyři červení mohykáni (Sagvan, Braňo a obě Zuzky) potřebují získat na svou stranu přelétavou tryskomyš Danicu a hlavně manžele Drapákovy, kteří se dosud bránili uzavírat jakékoliv dohody. Jedině tak by se Sagvanovi mohl splnit cíl zabránit Zořině koalici dojít si pro výhru. Sám na kameru v tomto díle prohlásil, že musí jejich koalici zlikvidovat jako rakovinu. Získat chybějící hlasy dá ale pořádnou porci taktizování.

Na večerní kmenové radě na Black Island jako první předstoupila před ostatní se svým nominačním proslovem Danica. Hned zkraje prozradila, že kývla na spolupráci s červenými, protože se přidali i Drapákovci, a dala hlas Zoře. Stejně tak se vzápětí vyslovili oba manželé, které ale Zora v následné diskuzi důkladně podusila. Připomněla jim, že Pavol tím porušil své čestné slovo, že to bude táhnout jedině s nimi (díky tomu se jim také vždy vylučování vyhlo a naposledy to místo nich odnesla Ivana). Zořina koalice hlasovala už jednotně a vyslovila se pro Zuzku Hajdu, která dostala i dvojnásobný hlas od Zory. Výsledkem tedy bylo šest hlasů pro Zuzku a šest hlasů pro Zorku. Rozhodnout mohl Sagvan, který šel jako poslední. Všem oznámil, že s nimi celou dobu hrál hru, opatrně s nimi manipuloval a naváděl je, koho mají vyřadit. Nelíbilo se mu, jaká vznikla koalice s dohodou o dělení výhry, ale jako větší zlo viděl Zuzku Hajdu, proto rozhodující sedmý hlas dal právě jí. Ihned po tomto oznámení nastala v jeskyni vřava, protože to nikdo nečekal. Nejvíce se rozčilovala Danica a oba Drapákovci, protože do nich Sagvan celé odpoledne hučel, ať jdou proti Zoře a pak je takhle podrazil. Přitom se mohli se přidat ke koalici a mohli teď být v klidu. Namísto toho si Drapákovci zabouchli dveře další spolupráci s koalicí a ještě k tomu zbytečně, protože se zbytkem červených ztratí početní výhodu. Šokovaní byli i Braňo a Zuzka, kteří to od Sagvana brali jako zradu. Emoce narůstaly, Sagvan prohlásil, že jim nic nesliboval a že jeho prioritou bylo vyhodit hlavně Zuzku (hlas jí dal už na dvou posledních radách), podle jeho slov by se Zuzkou nešel nikdy ani na kafe po skončení soutěže, bylo by mu zle, kdyby s ní musel být o něco déle ve stejné místnosti, proto ji poslal domů. Jen aby ji Sagvan brzo nenásledoval. Svým rozhodnutím si udělal hned několik nepřátel, oslabil své spoluhráče, zdiskreditoval Drapákovce, ale zachránil od vypadnutí Zorku, která by to mohla ocenit. Zkrátka připravil půdu pro další zajímavé dily Celebrity Campu.

Bývalá moderátorka hlavních zpráv na TV JOJ Zuzka Hajdu se stala hostem pravidelné LIVE show. Moderátor Miňo Urbaník na ůvod zjišťoval, jak to vypadá s jejím zraněným kolenem. Zuzka přiznala, že se to bohužel neléčí tak, jak si představovala a obávala se trvalých následků. Blondýnka také kývla na malý vědomostní kvíz, ve kterém kromě několika správných odpovědí (Jaké jsou barvy na italské vlajce, jaké je hlavní město Filipín) zaperlila na otázce, jaká je druhá nejvyšší hora na světě, když od boku vypálila „U2“. Hodně se probíral její současný vztah s „manipulátorem a podrazákem“ Sagvanem. Sagvan vzápětí v telefonickém rozhovoru potvrdil, že svá tvrdá slova schválně přeháněl v rámci hry, po skončení natáčení se usmířili a ještě před odletem z Filipín byli společně se Zuzkou ve škole potápění. Takže na kafe by s ní teď klidně zašel kdykoliv.

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 16.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4) credits: energyS

související články

Celebrity Camp: 15.část – V tom domě straší!
Celebrity Camp: 14.část – Dva čuníci
Celebrity Camp: 13.část – Dezertéři
Celebrity Camp: 12.část – Zachraňte Nema
Celebrity Camp: 11.část – Kdo s kým vlastně zametá
Celebrity Camp: 10.část – Filipínské delikatesy
Celebrity Camp: 9.část – Smažené chobotničky
Celebrity Camp: 8.část – Pijte kokosové mléko!
Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se
Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!