Panáček v reality show

Celebrity Camp: 14.část – Dva čuníci

22. Květen 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Jedním z nejkontroverznějích účastníků Celebrity Campu (kromě Johnyho Mečocha, který je už ale ze hry ven) se stal „černý bača“ Ibrahim Maiga. Pověstné se staly jeho dlouhé hádky na kmenových radách s Ivanou Christovou, Štefanem Maixnerem anebo Robem Beněm. Protivníci se naučili využívat jeho ješitnosti a úspěšně ho dokázali vyprovokovat. Ibi je taky hrozně soutěživý, často se vsází (a většinou pak prohrává), velice těžko se ale dá uhlídat v průběhu soutěžních úkolů. Často jakoby ani nevnímal okolí, neposlouchá pokyny ostatních spoluhráčů. To pak dělá těžkou hlavu zejména lídrovi červených, Braňovi Ondrušovi. Podaří se mu Ibiho temperament zvládnout alespoň v tomto díle?

Pro první soutěž si štáb vybral úkol, který je velmi dobře známý ze Survivora (a to nejen toho amerického, ale například i jihoafrického nebo ruského). Na oba týmy čekala jáma s bahnem a cílem bylo v časovém limitu na vlastním těle odnést co nejvíce bahna do připravených kýblu. Ztížené to bylo tím, že po cestě museli soutěžící překonat úzkou bambusovou lávku a v jámě s bahnem jim dělalo společnost domorodé prasátko. Každý tým zvolil trochu jinou taktiku, modří nejdříve nakládali bahno na ležící Danicu, tato nosítka se ukázala být trochu nepraktická (že by težká Danica?), takže pak raději nosili bahno v náručí. Červení si zase strkali hmotu do trenýrek (a Zuzka Belohorcová do bikinek), což na televizní obrazovce vypadalo hodně zábavně, zejména když došlo na vytřepávání obsahu do kýblů. Po vypršení časového limitu se bláto přelilo do velkých barelů zavěšených na dvouramenné váze. Zcela jednoznačně zvítězili modří, získali první bod a právo využít nedalekou sprchu. Poražený červený Sagvan se alespoň mohl seznámit s čuníkem. Jak se tak oba spolu váleli v bahnité jámě, málem nebylo poznat, který je který.

Pro splnění druhého úkolu byla trojice soutěžících z každého družstva odvezena do městečka. Po celou dobu ovšem měli zavázané oči a takto oslepeni si vyslechli pokyny. Jejich cílem bylo najít kostel sv.Augustýna, v němž naleznou lék na jejich slepotu. Vyhraje to družstvo, které do kostela dorazí nejdříve a vypije lék. Po odstartování závodu se trojice červených vydala hledat pomoc mezi přihlížejícími domorodci a Ibi neustále anglicky volal, že hledají kostel. Braňo chtěl správně podotknout, že jim jde jen o kostel sv.Augustýna, ale nemohl se kvůli zbrklému Ibimu ani dostat ke slovu. Proto ho musel několikrát okřiknout (zvláštní, že přitom na Ibiho mluvil jenom anglicky), upřesnil filipínské dívce, co hledají, a požádal ji, ať jim sežene tuktuk. To modří si sami vzpomněli, že kostel už viděli, tak si mohli najmout řidiče tuktuku a vyrazit ke kostelu. První tam dorazili červení a dostali od moderátorů nápovědu, kde hledat medicínu. Ikdyž i tu nápovědu museli nejdříve rozlousknout („kolik dní je v týdnu“ a „kolikátý je právě měsíc“). Protože show se natáčela v únoru, Braňo uvažoval, jestli nehledat 2. a 7. zastavení na Křížové cestě, nebo 7.sedadlo ve druhé řadě lavic. Naštěstí je stále doprovázela filipínská dívka, která pod sedmou lavicí našla barevnou láhev od vína. Ve stejnou dobu už v kostele svoji láhev našli také modří a řešili stejný problém: jak se do láhve dostat. Červení si jako první uvědomili, že bude třeba prohledat ještě druhou lavici, kde také našli vývrtku. Teprve po vypití obsahu (obyčejné vody) si mohli všichni tři sundat šátky. Stihli to jen pár sekund před modrými a změnili tak bodový stav na 2:1.

Poslední rozhodující soutěž nebyla jako obvykle fyzická, ale vědomostní a ze všech dnešních úkolů nejlehčí. Trochu tak v tomto díle bylo přehozeno bodové ohodnocení, nejnapínavější úkol s přenášením bahna byl za pouhý jeden bod, tři body mohli soutěžící získat tím, že si z nádoby střídavě losovali otázky a vybírali si z týmu protivníků toho, o kom si mysleli, že ji nezodpoví správně. Otázky se tentokrát netýkaly Filipín a byly opravdu snadné, takže správné odpovědi na konci článku nehledejte (pokud nevíte, tak byste si možná mohli podat přihlášku do chystané soutěže Are You Smarter Than A 5th Grader?).

– Ve kterém sportu se vykytuje axel?
– Po čem vymře rod s posledním ženským potomkem?
– Co to jsou stradivárky?
– Jak melou boží mlýny?
– Jaké zvíře je postavička Jerry z kresleného seriálu?
– Jak se jmenuje pohádkový partner Chocholúšika (Vochomůrky)?
– Co se měří barometrem?
– Jak se říká typické maďarské rybí polévce?
– Který francouzský král byl známý jako Král slunce?
– Jaké je hlavní město Slovinska?
– Která je druhá nejvyšší hora na světě?
– Kolik gramů má tuna?

Modří ve svých otázkách většinou nechybovali, naopak své otázky pro červené směřovali záměrně na Ibiho a na Sagiho, o kterých správně tušili, že budou tápat (Sagi nikdy neslyšel o polívce halászlé a očividně měl guláš i v tom, co to je perkelt). Hlavně kvůli těmto dvěma utrpěli červení drtivou porážku a čekala je kmenová rada. Ibi se vzápěti rozčiloval, že to byla nefér soutěž, protože se nenarodil na Slovensku a nemohl vše vědět. Braňo mu trpělivě a správně vysvětlil, že soutěže byly připraveny dlouho dopředu a štáb nemohl vědět, kdo se do této disciplíny probojuje. Braňo a Ibi se názorově párkrát střetli i v průběhu tohoto posledního úkolu. Při vybírání jména, komu z modrých položí otázku, chtěl mít Ibi za každou cenu poslední slovo, prakticky negoval jakýkoliv návrh kapitána Braňa, celou hru prodlužoval, takže s ním Braňo ztrácel trpělivost. Opět začal uvažovat, jestli Ibi jejich týmu spíš neškodí, a rozhodl se dát mu hlas.

Kmenová rada moc napětí nepřinesla, protože Zuzka Belohorcová hned zkraje porotě (a divákům) prozradila, jak kdo bude hlasovat. Dva lidé měli dát hlas Ibimu, dva zraněné Zuzce Hajdu, oná dá neutrální hlas Braňovi a o vyřazení se rozhodně v rozstřelu. Přesně to se také stalo. Na Zuzku a Ibiho čekal praktický úkol: v časovém limitu 45 sekund měli na laně udělat co nejvíce uzlů. Zuzka okamžitě začala vázat, kdežto Ibi zůstal nečinně stát, soutěž i přes výzvy Zuzky a ostatních vypustil. Po vypršení času chtěl sice moderátor Jan Kroner oznámit druhou část úkolu (lana si měli mezi sebou vyměnit a co nejrychleji uzly rozvázat), ale bylo to zbytečné, Ibi vítězství daroval Zuzce a sám tak vlastně ze hry odstoupil.

Rozhodl se tak poté, co se od modrých dozvěděl, že ho na vyřazení nominoval také kapitán Braňo, protože ztratil jeho důvěru. Ve vysílání LIVE show uvedl Ibi jako další důvod, že nechtěl soupeřit se ženou (asi by nepřežil ostudu, kdyby prohrál jako v jiných soubojích). V průběhu vysílání pořadu byl dán větší prostor také živým telefonátům diváků, které ale pro Ibiho zrovna nevyzněly moc příznivě. Dvě divačky se podivovaly, čím si zasloužil být označován za celebritu a čím se vlastně živí. Ať si ale diváci myslí co chtějí, Ibi se stal jednou z nejvyraznějších postav tohoto filipínského dobrodružství.

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 13.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4) credits: energyS

související články

Celebrity Camp: 13.část – Dezertéři
Celebrity Camp: 12.část – Zachraňte Nema
Celebrity Camp: 11.část – Kdo s kým vlastně zametá
Celebrity Camp: 10.část – Filipínské delikatesy
Celebrity Camp: 9.část – Smažené chobotničky
Celebrity Camp: 8.část – Pijte kokosové mléko!
Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se
Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!