Panáček v reality show

Celebrity Camp: 19.část – Titanik

13. Červen 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Zdá se, že nerozbitnou koaliční pětku (Zora, Marek, Ľudovít, Karol a Aneta) už na cestě do finále nic nezastaví. Osaměla čtyřčlenná opozice (Braňo, Zuzana a manželé Drapákovi) má ale stále ještě jistou malou šanci, jak jejich plány překazit. Stačilo by ve druhé disciplíně vyhrát a získat tak dva hlasy na večerní kmenovou radu. Tím by byly síly vyrovnané 5:5 a rozhodlo by se v rozstřelu mezi dvěma nominovanými. Risk, ale za pokus to stojí.

A aby to byl férovější boj, štěstěna se tentokrát od všech odvrátila a při ranním snímání karet si eso nikdo nevytáhl. Takže se mohlo hned přistoupit k první disciplíně, která jak už to bývá, byla spíš jen pro pobavení diváků. Celebrity dostaly za úkol se navzájem ve dvojicích rozesmívat. Kdo neudržel kamennou tvář a rozesmál se, vypadl. Témata jednotlivých scének jim vybírala moderátorka Petra Polnišová, a tak třeba Zuzka Belohorcová ve své scénce musela Ľudovi oznámit, že chce podstoupit plastickou operaci a změnit se na psa, protože Ľudo má rád chlupaté ženy, nebo Braňo měl vyznat lásku Karolovi. Nejtěžší práci měli s Markem Ťapákem, toho se nepovedlo rozesmát nikomu, naopak on sám všechny zbývající hráče bez problémů odboural a vyhrál odměnu – masáž na pláži.

Druhá a nesmírně dúležitá soutěž se odehrávala opět v rušném městečku Coron. Soutěžící se rozdělili do trojic a zahráli si na podomní prodejce. Jejich artiklem ale byly výtvory ostatních kolegů, např. odvážný kalendář Zuzky Belohorcové, hudební cédéčka Paľa Drapáka nebo Ivany Christové. Úkolem každé trojice bylo během 10 minut prodat tyto předměty domorodcům za co nejvíc peněz. Pravidla byla jasná, ale opět se našli filutové, kteří se je upravili podle svého. Aneta (a po ní i další kolegové ze silné pětky) hned začala s domorodci smlouvat, že jim peníze za chvíli vrátí a přinese jim dokonce dvojnásobek (takže jim dá peníze z vlastní kapsy). Filipínci tomuto zvláštnímu obchodu nejdříve nevěřili, ale pak se tisícovky pesos jenom hrnuly. zato trojice Braňo, Zuzka a Pavol obchodovala poctivě, vyhlédla si kulečníkovou hernu a Zuzka pak domorodcům nabízela kalendář s poukazováním na fakt, že tou obnaženou dívkou na obrázcích je právě ona. Po vypršení časového limitu přinesli zpět jen 200, kdežto ostatní měli v rukách svazky tisícovek. Přesto je ale moderátoři označili za vítěze, protože ostatní týmy byly za půjčování peněz diskvalifikované. Aneta, Zorka a Ľudo se sice chvilku dohadovali, že zadání úkolu nebylo jasné, ale marně.

Do rozstřelu tak postoupili Braňo, Pavol a Zuzka a vlastně mohlo být jedno, kdo z nich vyhraje, už teď splnili svůj úkol a mají jisté dva hlasy pro svůj tábor. Takže rozstřelem mohla být klidně nějaká pitomost. Například utíkat do nejbližšího karaoke baru, zazpívat ústřední písničku z filmu Titanik „My Heart will go on“, nakoupit na trhu 3 banány a ty pak co nejrychleji sníst. Větší smysl by to dávalo, kdyby třeba zpěv celebrit známkovali domorodci, pro které je karaoke nejoblíbenější zábavou. Ale pokud šlo o to, zazpívat písničku na hudbu, která začala hrát ve třech sousedních barech takřka současně, rozhodovala stejně rychlost při shánění banánů. A to se nejrychleji povedlo Braňovi. Moc se z vítězství ale neradoval, důvody jsme zjistili na konci dílu.

A když už se zpívala píseň z Titaniku, proč si na Titanik nezahrát ještě v záverečné disciplíně? Soutěžící rozdělení do trojiček se shromáždili na přídi lodi Eco Explorer, na níž bydlel štáb po dobu natáčení, a moderátor Ján Kroner jim oznámil, že loď se potápí a jejich úkolem je nalézt instrukce a zachránit se. Nastal tedy úprk po všech palubách lodi, protože podle instrukcí museli nejdříve najít záchranné vesty, přelézt na vedle kotvící menší loď, z vrchní paluby shodit na hladinu moře kajaky a na nich dopádlovat k trimaránu. Přestože se třeba taková Janette v zákoutích lodě nejednou ztratila, její parťáci Pavol a Ľudo zařídili vše ostatní a spolu s Janette nakonec dopádlovali k trimaránu jako první. Fitnesska Zorka zase překvapila tím, že na hladinu ke spuštěným kajakům neslézala jako ostatní, ale bez váhání skočila z velké výšky jako filmový kaskadér (a dokonce dvakrát, protože se musela vracet na palubu ještě pro jeden chybějící kajak), pak se jí zase podařilo ztratit pádla, ale ani to jí nevadilo a dopádlovala do cíle rukama.

Finálový rozstřel byl vědomostní a opět se týkal známého Titaniku. První otázku (ve kterém roce se Titanik potopil) sice netrefil nikdo, při druhé otázce (kolik lidí zahynulo na jeho palubě) byl svým tipem k pravdě nejblíže Pavol Drapák a získal tak imunitu.

Průběh večerní kmenové rady se dal očekávat, všechno směřovalo k rozstřelu. Braňo a spol si na mušku vzali Marka Ťapáka, koaliční pětka zase Janette Drapákovou, aby proti ní měli větši šanci, kdy bude rozstřel fyzický. Bouřlivá debata se ale rozpoutala kolem Braňa. Podle Zorky ho chtěli vyřadit už v minulém díle místo Danicy, jenže Braňo jim slíbil, že hned další den dobrovolně odstoupí sám, protože ztratil chuť dál bojovat (i v předchozích dílech několikrát uvažoval o odstoupení, protože se mu stýskalo po rodině). A najednou viděli, že se Braňo k odstoupení nemá, a brali to jako porušení slibu. Braňo vzápětí vysvětlil, že skutečně odstoupit chtěl, ale když se jim po výhře druhého úkolu naskytla příležitost zvrátit hru, nechtěl nechat své přátele ve štychu a hlasuje zůstal ve hře. S posledním proslovem vystoupil Marek a byl pevně odhodlaný, že v rozstřelu Janette porazí a hned další den definitivně vyřadí Braňa.

Pro úkol rozstřelu nebyly zapotřebí žádné svaly, ale naopak dobrá paměť. Moderátor Ján Kroner oběma na 30 sekund odkryl tabuli s 24 čísly,která si měli zapamatovat a pak během dalších 30 sekund jich co nejvíce napsat na papír. Vyhrát mohl jen ten z nich, kdo si zapamatoval více číslic. Jak se ukázalo, herci Markovi učení nedělá žádné problémy, dokázala si zapamatovat osm čísel, Janette jenom 7 a musela se tak rozloučit nejen se soutěží, ale i se svým manželem.

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ

související články

Celebrity Camp: 18.část – Rozhodne nakonec o vítězi také náhoda?
Celebrity Camp: 17.část – Kdo neskáče, není Čech. Hop,hop,hop!
Celebrity Camp: 16.část – Kamarád do deště
Celebrity Camp: 15.část – V tom domě straší!
Celebrity Camp: 14.část – Dva čuníci
Celebrity Camp: 13.část – Dezertéři
Celebrity Camp: 12.část – Zachraňte Nema
Celebrity Camp: 11.část – Kdo s kým vlastně zametá
Celebrity Camp: 10.část – Filipínské delikatesy
Celebrity Camp: 9.část – Smažené chobotničky
Celebrity Camp: 8.část – Pijte kokosové mléko!
Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se
Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
Peter
Reagovat

Najväčšia škoda Janette mala vihrať celú súťaž bola najlepšia žiadna pretvárka pred kamerou

Přidat komentář