Panáček v reality show

Celebrity Camp: 15.část – V tom domě straší!

27. Květen 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Až překvapivě moc soutěžících v Celebrity Campu svou účast ukončilo dobrovolným odchodem. Jako by jim vlastně na soutěži a pětimiliónové výhře vůbec nezáleželo, jen když si udělali hezký výlet na Filipíny. A na druhou stranu je tu bojovná Zuzka Hajdu, která si v 7.díle zranila koleno, ale přesto chce stále ve hře pokračovat. V jednu chvíli zvažovala rezignaci, pokud by nedokázala svému týmu pomoci ani ve fyzicky nenáročných úkolech. I přes neustálou kritiku od protivníků (ale i od některých spoluhráčů z červeného týmu) se zuby nehty drží ve hře, ařkoliv už to měla párkrát na kmenové radě nahnuté. Pokud se ale při některých fyzických úkolech mohla nechat zastoupit někým jiným, teď už to nepůjde. Červení už jsou jenom čtyři, takže do soutěží musí nastoupit všichni. Zuzka tak musí doufat, že se třeba v dalších úkolech nebude moc běhat a skákat.

První soutěžní úkol se odehrává v multifunkčním bazénku (kde se už v minulém díle soutěžilo ve sbírání bahna), nad vodou byl připevněný velký rotující válec. Vybraní zástupci z obou družstev se měli postavit na válec, co nejdéle se tam udržet a pokusit se shodit soupeře do vody. Jak toto zadání vyslechla Zuzka Hajdu, viditelně zbledla, to rozhodně nebylo nic pro její zraněnou nohu. První bod pro červené vybojoval Sagvan nad Pavolem/ Drapákem. Proti Ivaně Christové chtěli červení nasadit Zuzku Hajdu, která se ale bála na válec vstoupit. Sagvan ji musel dlouho přemlouvat, že to je nejlepší taktika. Proti Ivaně by neměla asi šanci ani Zuzka Belohorcová, která ale mohla porazit modrou Janette Drapákovou. Zuzka Hajdu tak nastoupila jen formálně, po pár sekundách raději skočila do vody. Nyní už to bylo jen na Braňovi s Ľudovítem Kaníkem a Zuzce B. s Janette. Oba červení svůj souboj vyhráli a zajistili tak družstvu první bod.

Druhá soutěž se odehrávala na stejném místě a obě družstva v ní překonávali překážkovou dráhu nad hladinou vody. V první části přebíhali každý po svém vlastním bambusovém mostku, v prostřední části se jejich cesty křížily. Vedla zde jen jedna bambusová lávka, na níž mohl jít jen jeden, druhý musel buď počkat nebo svého soupeře shodit dolů (to se ale za celý závod nestalo, celebrity vždy ohleduplně čekaly). Poslední úsek opět vedl přes vratké bambusové mostky ke stolu s trsem dvanácti banánů. Závodník utrhl jeden banán a stejnou trasou se vracel zpět. Pokud by cestou spadnul do vody, musel se vrátit na start bez banánu a na opičí dráhu vybíhal jeho spoluhráč.

Tento úkol byl jako stvořený pro Sagvana, celou trať dokázal prosvištět takovou rychlostí, že u modrých i tryskomyš Danica zůstávala daleko vzadu. Ostatním červeným už to moc nešlo, Braňo po bambusech přecházel pomalu po malých krůčcích, Zuzka Hajdu využívala domluvenou strategii, jakmile vstoupila na bambusový mostek, okamžitě skočila do vody, aby mohl vyběhnout další. Díky této rozumné taktice nakonec za čerevné soutěžili jen Zuzka Belohorcová a Sagvan. Ikdyž Sagi poletoval po překážkách jako blesk (po soutěži vtipně prohlásil, že se v něm asi probudily pravěké opičí pudy), náskok modrých se mu nepodařilo dotáhnout, prohráli těsně o jeden jediný banán. Modří obrátil skóre na 2:1.

Poslední disciplína se odehrávala až za tmy na opuštěném ostrově blízko domu, v němž údajně straší. Celebrity dostaly za úkol tento dům prozkoumat a vypátrat, kdo byl posledním obyvatelem domu. Jeden odvážlivec dostal pouze zapalovač, kterým si v naprosté tmě mohl svítit, a vešel jedněmi dveřmi dovnitř. Pomocí vysílačky pak co nejpodrobněji ostatním hlásil, jak vypadá půdorys domu, spoluhráči jej pak zakreslovali na kus papíru. Někde v domě se ukrývala dvě pouzdra s indiciemi, ovšem najít je potmě nebylo snadné. Bylo potřeba prohledat všechny šuplíky, skříně a nádoby. Do některých ale štáb narafičil nepříjemná překvapení: kousky vaty, rozmačkaného banánu, gumové červíky a po místnostech pobíhala různá domácí zvířata (koza, kočka, slípka a krůta). Po nalezení indicií vyrazil další soutěžící do druhých dveří a vše se opakovalo. Pokud nalezli všechny čtyři indicie a nákresy obou částí domu byly správné, od moderátora dostali ještě pátou indicii, aby mohli rozluštit hádanku.

Jako první startovali červení, do domu vešla Zuzka Hajdu a s popisem půdorysu ani s hledáním neměla moc problém. To Braňo se trochu zdržel, protože jednu indicii (ukrytou pod slípkou) napoprvé minul. Ale získali všech pět nápověd (Váhy, kladívko, rozhodnutí, zámek, smrt). Na správnou odpověď, že v domě dřív bydlel soudce, přišli už snadno. Jejich čas 22 minut se jim ale moc nelíbil, hned se kvůli tomu pohádali. Zuzka Hajdu se pustila do Sagiho, že si vždy při úkolech vybere to snazší a pak jen ostatní kritizuje. Při jejich hádce si sebekriticky bral vinu na sebe Braňo, že se tak zdržel. Ale ještě nebylo vše ztraceno, možná budou mít modří horší čas.

Jako první šel do domu Marek Ťapák. Podařilo se mu najít jen jednu indicii, druhou si omylem vysypal pod nohy. Jeho popis půdorysu byl také zpočátku mírně zmatený, když to poslouchala na vysílačce Zorka Czoborová, tak se tomu ještě smála. Jakmile ale ona sama vešla potmě do druhé části domu, smích ji přešel. Ukázalo se, že tato superžena se panicky bojí tmy, u všech nástrah od štábu neustále ječela, že to bylo slyšet široko daleko. Když po dlouhé době ostatní viděli, že to nemá cenu, odvolali ji a rozhodli se risknout hádanku pouze s jednou nalezenou nápovědou a druhou od moderátora. Ze dvou slov (kladívko a smrt) se jim ovšem povolání majitele domu nepodařilo odhalit. Po překročení časového limitu jim Ján Kroner správné řešení prozradil a tři body za výhru přisoudil červeným. Ti si mohli konečně oddychnout, vyhráli 4:2 a po dlouhé době nemusí jít na kmenovou radu.

U modrých se dalo celkem očekávat, že koalice kolem Zory bude jako obvykle jednotně vyřazovat někoho z ex-modrých (buď Ivanu Christovou, nebo někoho z manželů Drapákových). Jako první před porotou předstoupila Aneta Parišková-Dočekalová. její hlas byl pro Ivanu a tím bylo jasné, že stejně tak budou hlasovat i ostatní. Porota z červených se alespoň zajímala, jestli silná koalice už začala lanařit Drapákovce. Před další částí soutěže totiž jejich dva hlasy budou důležité. Drapákovci popřeli, že by nějaké jednání začaly. Červená porota je tak hned na kmenové radě začala oťukávat, jestli by do další koalice nešli raději s nimi. Způsob přemlouvání ale nebyl zrovna dobře zvolený, Drapákovci zatím nic neslíbili. Výsledek byl ale jasný, s naprostou většinou hlasů byla vyřazena Ivana a mohla se alespoň s písničkou na rtech rozloučit a zamířit na Slovensko za svým Robem Beněm.

Ve studiu LIVE show se tato Miss Československa z roku 1989 podělila o své zážitky, popsala svůj konflikt s Ibim (který se jí za své chování omluvil). Na přetřes přišlo i to, jak by naložila s výhrou, pokud by se dostala do finále. Pro ni to bylo snadné, dala by ji na charitu, protože sama se už dlouhá léta věnuje pomoci pacientům onkologie. V tomto díle docela zajímavě o výhře mluvil i Sagvan. On sám by žádné koalice na dělení výhry neuzavíral, protože peníze by si nenechal. Dobře tušil, že by mu to vytýkali jak diváci, tak novináři. Vymyslel si zajímavý plán: s celou výhrou by šel do kasína a vsadil by ji do rulety na jednu barvu. Pokud by vyhrál 10 miliónů, polovinu by rozdal na charitu a zbytek si nechal. Pokud by prohrál, tak by mu to nevadilo, protože to jsou stejně „čertovy peníze“. Braňo Ondruš jeho nápad podporoval, sám by chtěl vidět, jak Sagi tyto peníze prohraje a jak by se asi tvářili někteří protihráči, kteří jdou za touto peněžní výhrou opravdu přes mrtvoly. Takže přejeme Sagvanovi, ať se to povede a můžeme se těšit na zajímavý konec.

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 15.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4) credits: energyS

související články

Celebrity Camp: 14.část – Dva čuníci
Celebrity Camp: 13.část – Dezertéři
Celebrity Camp: 12.část – Zachraňte Nema
Celebrity Camp: 11.část – Kdo s kým vlastně zametá
Celebrity Camp: 10.část – Filipínské delikatesy
Celebrity Camp: 9.část – Smažené chobotničky
Celebrity Camp: 8.část – Pijte kokosové mléko!
Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se
Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!