Panáček v reality show

Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné

8. Duben 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

V právě vysílané čtrnácté řadě amerického Survivor:Fiji jsou soutěžící netradičně rozděleni na dva kmeny, kdy jeden žije na svém ostrově v relativním luxusu, zatímco druhý nemá ve svém táboře prakticky nic. Slovenský Celebrity Camp sice funguje na úplně jiném principu (nejde tak o přežítí v extrémním prostředí, ale jen o plnění soutěžních úkolů), ovšem i zde čeká na výherce soutěží luxusní odpočinek po náročném dni, poražený tým se musí ve svých nárocích trochu uskrovnit.

V prvním díle zvítězil modrý tým a mohl se tedy na noc přesunout na jachtu. Přivítal je sám kapitán lodi, který občas pronášel zajímavé myšlenky („Na lodi se můžete osprchovat, ale šetřete prosím vodou, protože nejsme napojení na vodovodní potrubí na pobřeží.“) Kromě sprchy si celebrity mohly užít také opravdových postelí a štědré večeře, společně si pak u kytary zapěli písničku Janka Lehotského Veľký sen mora, která se vlastně stala takovou hymnou celého Celebrity Campu (a je nám konečně jasné, proč ji pořád zpívají ve studiu Celebrity Camp Live). Zato poražený červený tým musel noc strávit na pláži v prostém přístřešku, který si v minulé soutěži postavili. Trochu zútulnit se ho rozhodl mediální mág Fedor Flašík, když si na palmu připevnil fotografii své manželky Moniky Beňové, za což si ho Sagvan Tofi dobíral a neustále mu pak vyobrazenou europoslankyni obtěžoval. Chlípník jeden.

Většina úkolů, které soutěžící plní, má nějakou souvislost s domorodým prostředím. Stejně tak i první ranní úkol, v němž si celebrity osvojí několik slovíček ve filipínštině. Každý tým dostal sadu 15 dřevených desek s obrázky zvířat a jejich místními názvy a během deseti minut se je měli všichni naučit. Červený tým si zvolil účelnou metodu pomocí mnemotechnických pomůcek a postupného opakování, takže se slovíčka mohli snadno naučit i diváci u obrazovek (to, že baboy je prase, pagong znamená želvu a aso je pejsek, se z hlavy asi těžko vytěsní). Po skončení limitu pak předstupovali ve dvojicích před moderátory, kteří je ze slovíček přezkoušeli. V červeném týmu udělala jednu chybu pouze herečka Danica Jurčová, modří si spletli tři slova a v tomto souboji prohráli. (Gagamba=pavouk. Jo jo, stále to tam je…)

Druhá soutěžní hra spočívala v nalovení co největšího počtu ryb v časovém limitu. Celebrity ale nemusely nikde sedět dlouhé hodiny s prutem v ruce, ryby jim štáb připravil v malé ohradě u břehu moře, takže jim nemohly kam utéct. Lovilo se holýma rukama anebo za pomocí sarongů a triček. Viděli jsme i odvážné zákroky, někteří třeba za rybkou skákali rybičkou (tuhle slovní hříčku bychom v americkém Survivoru asi nemohli použít). Po skončení limitu se nalovené ryby nasypaly do proutěných košů na dvouramenné váze. Na straně šťastných červených koš s rybami okamžitě spadl k zemi, jakoby vážil nejmíň metrák.

A ono to mělo taky svůj důvod. Při natáčení si toho nikdo nevšiml, ale jak se dodatečně ukázalo, červení při tomto úkolu rafinovaně podváděli. Těsně před vážením ryb si totiž fitnesska Zora Czoborová pod rukou v sarongu ukryla dva kameny, která pak nenápadně se Sagvanem Tofim vhodili do koše a ostatní přitom clonili kameramanům. Ihned po úspěšném vážení zametali stopy tím, že ryby běželi vypustit zpátky do moře a herec Karol Csino pak kameny zahodil. Na tomto podvodu se tak kolektivně zapojilo více celebrit, které teď slovenské veřejnosti budou muset v následujících dnech asi hodně vysvětlovat, co si představují pod pojmem fair-play. Kam ten svět spěje, nejdřív fotbalová reprezentace a teď tohle…

Červený tým má tedy tři body, ale nic není ztraceno, rozhodnout může poslední soutěž, která je ještě fyzicky náročnější než ta v předchozím díle. Nejdříve musí téměř celý tým na člunu dopádlovat k voru, potopit se pod hladinu a odpojit kotvící lana, vor pak dotlačit zpátky ke břehu a cestou na něj naložit dvě menší plovoucí bójky s ohněm. Část týmu mezitím v písku najde zahrabané klíče k zámkům od bambusové konstrukce, skrz níž je potřeba vor podsunout. Jakmile celý tým dopraví vor na určené místo, utvoří lidskou pyramidu a pomocí hořící pochodně zapálí signální oheň. K voru jako první dopádlovali červení a získali si tak docela velký náskok, protože modří svůj vor o pěkných pár metrů minuli, museli k němu doplavat a pak měli problém se potopit a odpojit karabinky. Červení si svůj náskok v pohodě udrželi až do cíle.

Modří tak poprvé pocítili hořkost porážky (prohráli 0:6) a budou muset někoho vyřadit. Dosud jednotný kmen se rozdělil, ženy měly hned jasno, že budou hlasovat pro Miro Nogu. Miro to vytušil a v rozhovoru na kameru se začal obávat, že je nejspíš na řadě, protože se ho ostatní bojí jako favorita soutěže. Nejspíš to měl být vtip, protože na favorita by ho netipovali ani diváci (zatím se moc neprojevil). Spolu s pěticí dalších mužů si pak udělali taktickou poradu a usoudili, že nejlepší bude vyřadit slabou Evu Mázikovou, aby byl tým fyzicky silnější. Krásným momentem bylo, když uprostřed jejich taktizování přicupitala za Pavlem Drapákem jeho manželka Janette, ale Robo Beňo ji rázně vykázal, že to je porada jenom pro chlapy. Spočítali si, že jim chybí jen sedmý hlas, aby měli převahu, a tím měl být Ibi Maiga (s hlasem Paviela Rochnyaka ani nepočítali, ten to táhne spíš s ženami).

Při večerní kmenové radě na ostrově Black Island se role obrátily. Tentokrát červení tvořili porotu a poslouchali jednotlivé nominace modrých. Narozdíl od předchozího dílu jsme si tentokrát i my mohli vyslechnout všechna zdůvodnění (ne jen několika vybraných soutěžících). Přesně podle očekávání se nejčastěji objevovala jména Mira Nogy a zpěvačky Evy Mázikové, stav hlasů byl 5:5. Překvapením bylo, že iniciátor mužské aliance Robo Beňo se nakonec rozhodl hlasovat pro Janette Drapákovou. Vše rozhodl hlas Ibiho, který se ale přidal na stranu žen a poslal ze soutěže domů Mira Nogu.

Oba týmy tak mají po dvanácti členech a díl skončil tak, jak začínal. Poražený tým se nastěhoval do jednoduchých příbytků na pláži, na vítězný tým červených čekala jachta. Sagvan Tofi v ní okamžitě obsadil prostornou manželskou postel a přitulil k sobě hned dvě krásné herečky, Danicu Jurčovou a Silviu Šuvadovou. Chlípník jeden.

V následujícím Celebrity Camp Live se ve studiu TV JOJ objevili manželé Drapákovi a vyřazení Miro Noga. Ten zavzpomínal na své krátké učinkování v soutěži a přiznal, že jeho pomoc modrému týmu nebyla velká. Při určování filipínských slovíček neřekl ani jedno a stejně tak neulovil ani jednu rybu (zajímavé, že to nikdo nezmínil na kmenové radě, to by byl docela logický důvod pro jeho vyloučení). V dalších minutách se ukázalo, že tento pořad není zas tak zbytečný, jak se některým zdálo. Velmi zevrubně se totiž řešila „kauza ryby“. Diváci se mohli ještě jednou podívat na celou scénu, kde červení podváděli. Po telefonu se pak tomu vyjadřovala sama Zora Czoborová. Popřela, že by s tím měla cokoliv společného, ikdyž jméno pravého viníka znala, odmítla ho prozradit, ať se veřejnosti přizná sám. Celou situaci ale zkomplikovala tvrzením, že dva kameny byly v koši už předtím, věděl prý o tom i moderátor Ján Kroner, protože sloužily na vyvážení, aby oba proutěné koše měly stejnou čistou váhu. Celou kauzu nakonec smetla ze stolu, že o nic nejde, stejně vyhráli třetí soutěž, takže by i tak vyhráli 4:2. Dalším hostem na telefonu byl fotbalista Štefan Maixner z modrého týmu, který musel zareagovat na Zořina slova. Podle něj to nebylo jen jednou, co červení podváděli, také ve třetím úkolu se provinili proti pravidlům, když Fedor Flašík použil při potápění nepovolené plavecké brýle. Výsledek tak nemusel být zas tak jednoznačný. Jak je vidět, Celebrity Camp vzbuzuje silné vášně ikdyž je hlavní část už dávno dotočena.

Jaké podvody nás ještě čekají? Pokračování příště.

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 2.epizoda včetně LIVE show (část 1, část 2, část 3, část 4)

související články

– Gorilla.cz: Celebrity Camp: Modří vyhodili Nogu
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1