Panáček v reality show

Celebrity Camp: 8.část – Pijte kokosové mléko!

30. Duben 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Promíchání obou týmů v minulém díle Celebrity Campu způsobilo některým hráčům čáru přes rozpočet. Z bývalých spojenců se přes noc stali protivníci, s lidmi, se kterými se dřív před soutěžemi pošťuchovali (nebo dokonce uráželi) nyní musí spolupracovat v jednom týmu. Nejvíce se s tím nedokázal smířit Fedor Flašík, který důrazně odmítal být v jednom týmu s blondýnkami Zuzkou Belohorcovou a Zuzkou Hajdu. Jaký to bude mít vliv na další průběh hry? Uvidíme v tomto díle.

První úkol opět prověřil, jak dobře se celebrity navzájem znají. Minule své kolegy předváděli pantomimicky, nyní nastal čas na jednoslovné charakteristiky. V každém družstvu si nejdříve mezi sebou rozdělili 10 vlastností a poté ty samé vlastnosti přidělili lidem z druhého tábora. Počítalo se, kolik charakteristik přidělili stejně jako soupeři, vyhrát mělo to družstvo, které trefilo více shodných vlastností. Debata to byla hodně citlivá, ne každý byl připravený na to, že mu kolegové přidělí ne zrovna lichotivou nálepku. Modrý tým byl úspěšnější, správně trefil dokonce sedm charakteristik například škodolibost u Sagvana, obětavost Zuzky Hajdu, urážlivost Ibiho, zákeřnost Fedora, upřímnost Danicy nebo krásu Zuzky Belohorcové). Zato červení se trefili jen ve dvou případech, takže první soutěž prohráli. Fedor Flašík logicky připustil, že udělali chybu, neměli si navzájem přidělovat vlastnosti podle většinového názoru, ale zcela náhodně, tím by modrým hádání ztížili.

Ve druhé soutěži si celebrity vyzkoušely každodenní činnosti domorodců-sbírání kokosových ořechů. Nejdříve si určili jednoho kapitána, který hlasitými pokyny navigoval dvojici spoluhráčů se zavázanýma očima. Ti měli s jeho pomocí na malém prostranství posbírat několik ve vzduchu zavěšených příček žebříku. Když je měli všechny, poskládali žebřík, přistavili jej k palmě a začali sbírat ořechy. Mačetou je pak otevřeli a kokosové mléko nalévali do přistavené nádoby. Ten tým, který dřív naplnil nádobu po vyznačenou rysku, vyhrál další dva body.

Oba týmy soutěžily zároveň, takže se kapitání (Ibi a Kaník) snažili navzájem překřičet. Ibi to pak vzdal a navigoval pouze Karola Kučeru, úplně zapomněl dávat pokyny Zuzce Belohorcové, která stála na místě a byla oprávněně naštvaná. Oproti lépe organizovaným modrým tak červení hodně ztráceli, přesto je při skládání žebříku Fedor Flašík nepochopitelně uklidňoval, že nemusí nikam spěchat. Modří už v té době dávno plnili nádobu šťávou z kokosů a bez problému tak zvítězli. Zklamaný Ibi aspoň z hecu navrhnul doplňkovou soutěž ve šplhání na palmu bez žebříku, ale i tento souboj s Ľudovítem Kaníkem také prohrál, byl ve šplhu dvakrát pomalejší než ex-ministr.

Modří vedli 3:0 a mohli své vítězné tažení dokončit i v závěrečné disciplíně: překážkové dráze na pláži. Sedmička závodníků byla k sobě navzájem přivázaná lanem, takto se nejdříve museli podplazit pod bambusovou konstrukcí, přelézt přes překážku a přejít po kládě, Po cestě se zastavili u stolků s vědomostnimi otázkami (Který mořeplavec objevil Filipíny, Kolik je filipínských ostrovů a které zvíře není na ostrovech obvyklé: medvědokočka, prasoop nebo srnkomyš?). Pokud se rozhodli pro špatnou odpověď, museli s sebou vléci těžkou nádobu naplněnou pískem. Při správné odpovědi si z nádoby vytáhli nůžky a mohli lano na jednom libovolném místě přestřihnout, aby se jim lépe běželo. Jako poslední na ně čekala jáma s bahnem přikrytá chaluhami. V ní měli nalézt ukryté kladivo, s ním doběhnout na moře do trimaránu a jakmile byli všichni na palubě, kladivem udeřit do gongu.

Červení soutěžili jako první, u kvízových otázek nebyli moc úspěšní, neuhodli dvě a museli s sebou táhnout nádoby. Modří měli sice dvě správné odpovědi, ale ne zrovna chytře přestřihli nůžkami lano (Zora, která byla na samotném kraji, odstřihla jenom sebe namísto rozpůlení dlouhého lana) a hodně dlouho se zdrželi hledáním kladiva. To je stálo drahocenný čas, byli o minutu pomalejší než červení a nebyli z toho moc nadšení. Jak jsme pak zjistili, tyto vážené celebrity by se asi nemohly přihlásit na Hviezdoslavův Kubín, jejich slovník obsahuje až překvapivou zásobu vulgárních nadávek, kterou museli zvukaři pečlivě vypípat…

Stav soutěže byl tedy srovnaný 3:3, rozhodnout musel rozstřel. V něm přišlo na řadu kokosové mléko, které nasbírali ve druhé disciplíně. Trojice zástupců z každého týmu nafasovala brčka, kterými měli co nejrychleji vypít mléko z připravené mísy. Nejlepší „cucáky“ měli v modrém týmu, obsah mísy vysosali s velkým náskokem před červenými. To nemohl pochopit zejména červený Ibi, proč byli o tolik pomalejší, a začal pochybovat, jestli se někdo ze trojice (Ibi, Flašík a Kučera) náhodou neulíval. Ve stejné chvíli už začalo mezi červenými horečné přemýšlení, koho vyřadit na kmenové radě. Fedor Flašík navrhoval zraněnou Zuzanu Hajdu, která celý tento den odpočívala a soutěží se neúčastnila. Fedor ale mimoděk svému dobrému kamarádovi do deště Sagvanovi přiznal, že v nově poskládaném červeném týmu už není tak motivovaný k soutěžení jako byl dřív. Sagvana to rozčílilo a řekl to ostatním. Narozdíl od Zuzany, která po telefonu vzkazovala, že ze soutěže nemíni dobrovolně odstupovat a počítá s brzkým zapojením do hry, doporučoval vyloučit osobu, která v týmu netáhne za jeden provaz a soutěže schválně bojkotuje.

Na večerní kmenové radě tak překvapivě nejčastěji zaznívalo jméno, které bylo ještě před pár dny nepředstavitelné. Lídr červených Fedor dosud jednoznačně táhl celý tým a nyní ho jak ex-modří, tak původní červení nominovali na vyřazení. Jak sám Fedor zopakoval ve své řeči před porotou, s přerozdělením týmů se nedokázal smířit a soutěž ho přestala bavit. Navíc naznačil, že už už by se rád vrátil na Slovensko, aby stihl s manželkou Monikou oslavit Valentýna. Jeho bojkot posledních soutěží tak byl promyšlený krok, který mu vyšel: celkem sedm hlasů z deseti mu přineslo vytouženou letenku domů.

Podnikatel Fedor Flašík byl také hostem následné LIVE show. Moderátora Miňo Urbaníka zajímalo zejména, proč měl tak špatné vztahy se Zuzanou Belohorcovou a Zuzanou Hajdu, které také častoval neslušnými výrazy. Flašík přiznal, že obě blondýnky nejsou zrovna jeho krevní skupina a už před začátkem si dal podmínku, že s nimi nebude soutěžit v jednom družstvu. Že by za tímto požadavkem stála ale žárlivá manželka Monika jednoznačně odmítl. Zamilovaný podnikatel na Filipínách neustále nosil trička se srdíčkem a nápisem „Miluji Moniku“. Na otázku moderátora prozradil, že si jich s sebou vzal celkem 40…

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 8.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4)

související články

Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se
Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!