Panáček v reality show

Celebrity Camp: 21.část – Poslední den

16. Červen 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Filipínská část Celebrity Campu se dostala do svého závěru, už zbývají jen tři poslední soutěžní úkoly a celebrity můžou balit kufry a vrátit se na Slovensko. Tam se totiž příští týden ve dvou živě vysílaných dílech uskuteční semifinále a finále. O vítězi budou rozhodovat televizní diváci, proto mají celebrity poslední šanci, jak si získat jejich sympatie.

Divákům by mohl pomoci třeba průběh první disciplíny, v níž si soutěžící dostali za úkol vysvětlit cizí slova, jejichž význam se občas plete. Jeden po druhém si losovali slovíčka a pokládali si je mezi sebou. Pokud dotázaný odpověď neznal, přišel o jeden ze tří životů (v podobě jednohubek). Pokud odpověděl správně, mohl sníst život tazateli. Vyhrál ten, komu na konci zbylo víc jednohubek. Mezi záludnými slovíčky bylo např. frustrace, klišé, eunuch, libido, maloměšťák. Povedené bylo Zuzčino vysvětlení, že katarze je vyprázdnění žaludku, nebo že bigotní člověk je podle Zorky ten, kdo žije s více ženami. Soutěž vyhrála Aneta, ikdyž jí kolegové záměrně pokládali všechny otázky se sexuálním podtextem.

V závěrečných dílech Survivora se obvykle objevují ty nejnáročnější soutěže, které obsahují mix úkolů, které už trosečníci jednou v průběhu hry plnili. Stejný přístup zvolil pro druhou disciplínu i slovenský štáb (teda vlastně česko-slovenský štáb). Odehrávala se v multifunkčním bazénu, který už soutěžící dobře znali. První část spočívala v potápění pro barevné láhve. Ve vodě jich bylo ale jenom šest, takže ten, na koho nezbylo, vypadnul. Byl to Karol Csino, který láhev šlechetně přenechal Anetě. Z další fáze mohli postoupit zase jen čtyři, kteří dokázali nejrychleji překonat překážkovou dráhu. Na ní je čekalo přecházení bambusového kmenu nataženého přes bazén, přeručkování po laně nad jámou s bahnem a další bazén, který měli přeskákat přes polystyrenové pontony. Závodili současně dva hráči, kteří si na konci své trasy prohodili a vraceli se přes překážky na start. Nutno ještě podotknout, že po celou cestu se je z pontonů a bambusových kmenů snažili sestřelit asistenti pomocí rozhoupaných pytlů s pískem a kulatých plastových plováků. Třeba taková Zora dostala v jednu chvíli přesný direkt pytlem přímo do obličeje. Drobná Aneta se zase natrápila na pontonech, které byly rozmístěné příliš daleko od sebe. Spolu se Zuzkou měla nejpomalejší čas a vypadla.

Zbývající čtveřice si pak zopakovala úkol s potápěním na výdrž. V bazénku nejdéle dokázali zadržet dech Zora a Ľudo Kaník, kteří se tak dostali do závěrečné fáze. V ní si zase mohli zahrát na Spider-Mana. Jejich úkolem bylo v horizontálně zavěšené síti utrhnout sedm váčků s písmeny a z nich pak sestavit neznámé slovo. Nejobratnější byl sice Ľudo, ale skládání slova mu dalo zabrat. Zato Zora už při rozbalování písmen tušila, o jaké slovo se jedná (PONORKA), takže se jí povedlo zvítězit a na večerní kmenové radě bude mít právo dvou hlasů.

Definitivně poslední soutěž o imunitu se odehrávala na ostrově Panlaitan ve stejné vesničce, kde už celebrity plnily úkol se slovenskými lidovými kroji. I tentokrát měli obyvatelé o zábavu postaráno, protože úkolem bylo během limitu deseti minut získat od vesničanů co nejvíce zázvoru. Marek Ťapák si hned neuvědomil, jak se anglicky řekne zázvor (ginger) a sháněl se po česneku (garlic). Přesto měl na konci limitu zázvoru nejvíce (přes pět kilo), naopak nejméně úspěšná byla Aneta, která byla při styku s domordci hodně nesmělá a horko těžko si od nich vyprosila jen 100 gramů. Karol, který byl hodně blízko k vítězství, se části zázvoru dobrovolně vzdal, protože pocházel z obchodu a to bylo proti pravidlům. Moc to ale nevadilo, protože uplatnil divokou kartu, kterou si jako jediný ráno vylosoval, a imunita byla stejně jeho.

Poslední kmenová rada a karty byly dopředu rozdány. Koaliční pětka získala jak dvojnásobný hlas, tak imunitu, a mohli si vybrat, koho z dvojice Pavol DrapákZuzka Belohorcová budou chtít vzít s sebou do finálové šestky. Tentokrát se sice nedomluvili na jednom jméně jako obvykle, ale třeba Ľudovi a Karolovi to bylo víceméně jedno a na kmenové radě si oba hodili korunou. Marek zastával názor, že Zuzka si finále nezaslouží, že se celou hru jenom vezla na zádech ostatních. Nejrozumnější proslov měla Aneta, která brala Paľa jako silného soupeře a chtěla raději do semifinále další ženu. Po započtení Zořiného dvojitého hlasu jich dostal nakonec Pavol čtyři a soutěž tak pro něj skončila těsně pod vrcholem.

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 21.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4) credits: energyS

související články

Celebrity Camp: 20.část – Kladívko a jehla
Celebrity Camp: 19.část – Titanik
Celebrity Camp: 18.část – Rozhodne nakonec o vítězi také náhoda?
Celebrity Camp: 17.část – Kdo neskáče, není Čech. Hop,hop,hop!
Celebrity Camp: 16.část – Kamarád do deště
Celebrity Camp: 15.část – V tom domě straší!
Celebrity Camp: 14.část – Dva čuníci
Celebrity Camp: 13.část – Dezertéři
Celebrity Camp: 12.část – Zachraňte Nema
Celebrity Camp: 11.část – Kdo s kým vlastně zametá
Celebrity Camp: 10.část – Filipínské delikatesy
Celebrity Camp: 9.část – Smažené chobotničky
Celebrity Camp: 8.část – Pijte kokosové mléko!
Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se
Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!