Panáček v reality show

Celebrity Camp: 11.část – Kdo s kým vlastně zametá

12. Květen 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Když štáb Celebrity Campu přišel s nápadem vzájemně promíchat oba p§vodní červené a modré týmy, způsobil tím soutěžícím čáru přes rozpočet. Nejenže tím přišli o některé své spoluhráče, na které už byli zvyklí, ale v novém družstvu se potkali se svými dosavadními protivníky. Jejich počty byly navíc v každém táboře vyrovnané, takže šlo také o to, která skupinka získá na kmenové radě převahu, aby pak mohli postupně bez problému z týmu vyházet „cizáky“. V červeném družstvu ovšem ne vždy hlsují podle tohoto klíče, například Sagvan vyhodil svého přítele Fedora, Ibi zase napomohl k vyřazení Janka Lehotského, za což byl kritizován Beněm, že kvůli této hlouposti dostal ex-modré do početní nevýhody. Zatím jsem ale neviděli, jak to chodí u nového modrého týmu. Jsou tam striktně rozdělené dvě skupinky nebo všichni tahají za jeden provaz?

První soutěžní úkol jedenáctého dne se odehrával na palubě jachty, na které obvykle bydlí štáb a moderátoři. Aby si vyzkoušeli, jak těžký je život námořníka, nejdříve se naučí vytírat palubu – vlastními těly. Jedna dívka si na sebe oblékla obrovský mop a druhá se zase zabalila do velké molitanové houby, z níž jí vykukovala jenom hlava. Zbývající dva spoluhráči s nima pak zametali špinavou palubu a nepříjemnou břečku (směs jaru, vody, kečupu a mouky) sbírali do lavóru. Ten tým, který během časového limitu 2 minut dokázal z těchto směšných kostýmů vyždímat více, mohl vyhrát jeden bod. Divácky to byla vděčná soutěž, no řekněte, kdy se vám poštěstí vidět celebrity, jak vlastním tělem vytírají podlahu? Modří v této hře ale trochu zapomněli na časový limit, dost pozdě začali ždímat houbu-Anetu, červení zvolili lepší taktiku a zaslouženě získali první bod tohoto dne.

Ve druhém úkolu si celebrity zahrály plážovou verzi klasické dámy, kde se na zkrácené šachovnici 6×6 polí převtělily na živé hrací kameny. Každá strana měla tři barevně odlišené kameny (červené a modré, jak jinak), dáma se označila nasazením plastového kýble na hlavu. Diváci mohli shlédnout celý průběh partie a třeba si u obrazovek trochu zapřemýšlet, jak by hráli sami (pochvalu si zaslouží přehledné záběry kamery z výšky na hrací pole). Červenému týmu se vyplatilo, že měli ve svých řadách náruživého šachistu Ibiho, který všechny tahy pečlivě promýšlel a díky jeho strategii se jim podařilo všechny modré vyřadit a soutěž vyhrát. Jak červení, tak modří pak museli uznat, že Ibi se při této hře opravdu vyznamenal a jakékoliv pochyby o jeho užitečnosti v červeném týmu byly pryč. Jeho zásluhou tak vedli už 3:0.

Třetí závěrečnou disciplínu dobře znali pravidelní diváci Survivora. Odehrávala se nad hladinou moře, kde se šest soutěžících rozestavilo na úzkou lávku, každý měl přiděleno číslo od 1 do 6. Šestý hráč se musel podél všech ostatních protáhnout na konec lávky, aniž by spadl nebo aniž by ho ostatní přidržovali. Pak stejně pokračoval pátý hráč, čtvrtý, atd. až na konci lávky utvořili zase stejnou řadu čísel od 1 do 6. Bohužel, narozdíl od zahraničních originálů se v tomto případě žádné napětí nekonalo. Slovenské celebrity s lávkou neměli moc problém (nebyla asi zas tak úzká), i přes napomínání moderátory se také občas proti pravidlům navzájem přidržovali. Takže asi stačí jen oznámit vítěze: červené družstvo vyhrálo i tento úkol, konečný stav byl 6:0 a po dlouhé době tak na kmenovou radu zamířili modří.

Už po vyslechnutí pár nominačních proslovů měli červení v porotě jasno. Modrý tým hlasoval přesně podle příslušnosti ke svým původním barvám: všichni ex-modří dávali hlas Zoře, bývalí červení se zase domluvili na hlasu pro Štefana Maixnera. Protože obě koalice mají po pěti členech, hlasování dopadne plichtou, rozhodovat bude obvyklý vědomostní rozstřel, proto dávají hráče, o nichž si myslí, že v kvízu neuspějí. Ikdyž červení porotci tuto taktiku domluveného hlasování modrým vyčítali, zrovna oni by neměli moc mluvit, stačí připomenout sehrané divadýlko při odstoupení Johnyho Mečocha, kdy se nominovali všichni navzájem. Ani teď se kmenová rada neobešla bez slovního konfliktu mezi Ibim a Štefanem a Ibim s Ivanou, stává se to už celkem pravidlem.

Výsledek hlasování dopadl podle očekávání, Štefan a Zora dostali shodný počet hlasů. Ale ve způsobu rozstřelu se modří přepočítali. Žádné vědomostní otázky o Filipínách, ale rozhodnout měla obratnost při čínské stolní hře zvané Jenga. V ní jsou zpočátku do vysokého komínku poskládané dřevěné kostky, oba hráči z něj postupně vytahují jeden díll za druhým a pokládají je libovolným způsobem na vrchol komínku. Hraje se tak dlouho, až se někomu komínek sesype. Při manipulaci s kostkami tak bylo třeba mít hlavně pevnou ruku. Postupem času se hra stávala napínavější (byla dokonce napínavější než celá třetí soutěž na moři), za každý úspěšně přemístěný dílek ostatní spoluhráči nadšeně aplaudovali. V dramatickém boji ale nakonec neuspěl Štefan a hra Celebrity Camp pro něj skončila. V modrém družstvu tak získávají převahu ex-červení, což může mít zásadní vliv na další dění.

Fotbalista Štefan Maixner byl hostem i LIVE show na TV JOJ, kde přidal další zajímavé informace k tomuto dílu. Před samotnou kmenovou radou mu prý Zora nabízela úplatek, aby se přidal k její koalici a poměr hlasů převážil na 6:4. Za to mu slíbila podíl na celkové výhře 5 miliónů. Zora to samozřejmě v následném telefonickém rozhovoru striktně odmítla, o žádném dělení výhry prý nepadlo ani slovo, navíc je na takovéto úvahy ještě brzo. Štefan si ovšem stál za svým, ve studiu se také hodně rozčiloval nad častým podváděním v soutěži. Podle něj by se pětimiliónová výhra měla celá věnovat na charitu, pokud se tak nestane, tak byl odhodlaný dát případného výherce k soudu, když peníze získá díky nečestnému jednání.

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 11.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4) credits: energyS

související články

Celebrity Camp: 10.část – Filipínské delikatesy
Celebrity Camp: 9.část – Smažené chobotničky
Celebrity Camp: 8.část – Pijte kokosové mléko!
Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se
Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!