Panáček v reality show

Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se

28. Duben 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Sedmý díl reality show Celebrity Camp začal krátkou rekapitulací dosavadního děje, od příletu 26 celebrit na filipínské ostrovy, jejich vylodění, prvních soubojů, konflikty a podvádění. Nechybělo ani připomenutí průběhu všech kmenových rad a jmen šesti vyřazených soutěžících. Zvláštní pozornost byla věnována dvěma neoficiálním lídrům modrého a červeného týmu, Robo Beňovi a Fedoru Flašíkovi. Oba mají své kmeny pod palcem, ale to se může kdykoliv změnit, co třeba už právě v tomto díle?

Minulá kmenová rada končila záhadným nominováním nejslabší ženy (Janette Drapáková) a nejslabšího muže (Braňo Ondruš), kteří se nemohli vrátit do svých táborů, ale zamířili spolu s moderátory na druhou jachtu. Tam na ně čekalo překvapení v podobě kajuty se společným manželským dvojlůžkem a šampaňským. Oba dva na tuto odměnu chvíli zaraženě koukali (a přemýšleli, co na to asi řekne jejich manželka a manžel), ale pak si ťukli bublinkami a šli spát. Ráno jim ještě Ján Kroner přinesl bohatou snídani rovnou do postele. Při hodování se oba rozpovídali o některých svých spoluhráčích z týmu. To ještě netušili, že se jim tyto důvěrné informace budou brzy hodit.

Nastal totiž čas na oblíbený prvek ze Survivora, který hru vždy postaví na hlavu, tribe swap. Janette a Braňo se stanou kapitány zcela nových družstev, do kterých si musí napřeskáčku vybírat vždy jednoho člena z modrého i červeného družstva. Janette si tak do nového modrého týmu vzala Marka Ťapáka, Pavola Drapáka, Zoru Czoborovou, Ivanu Christovou, Karola Csina, Štefana Maixnera, Anetu Pariškovou-Dočekalovou, Robo Beňa a Ľudovíta Kaníka. Červený tým Braňa Ondruše nyní tvoří: Zuzana Hajdu, Sagvan Tofi, Ibi Maiga, Silvia Šuvadová, Karol Kučera, Danica Jurčová, Zuzana Belohorcová, Fedor Flašík a Janko Lehotský. Z nového rozdělení se nezdála být nadšená Ivana, když je v novém týmu spolu se Zorou, a doufala, že to je jen na jeden den a ne navždy. Hlasitě protestoval také Fedor Flašík, který odmítal být ve stejném týmu s blonďatými Zuzkami. Každý tým obdržel také tajemné pouzdro, které ale zatím nesměli otevřít.

Takto rozděleni nastoupil k prvnímu úkolu-pantomimě. V ní se snažil člen týmu předvádět pantomimicky jednu z 26 celebrit na Filipínách, jejíž jméno si vylosoval, a ostatní se ji snažili uhodnout. Výhodou bylo, že mezi soutěžícími je hned několik herců, pro které to nebyl žádný problém. Některé předvedené charakteristiky byly docela zábavné, například opilý Miro Noga, prsatá Zuzka Hajdu, nebo když Danica Jurčová měla zahrát Danicu Jurčovou. Modří uhodli všech devět jmen, červení doplatili na přílišnou zbrklost, správně odhalili šest jmen a stálo je to první bod.

Další disciplína, souboj gladiátorů, dobře známe ze Survivora (naposledy jsme ji mohli vidět i v právě vysílané čtrnácté řadě Survivor Fiji). Dva zástupci z každého družstva se postavili na vratký vor kymácející se na hladině moře a pouze za pomocí štítu měli za úkol vytlačit svého protivníka do vody. Jako první nastoupil Robo Beňo proti Sagvanovi a rozdíl ve váhové kategorii byl znatelný, Sagvan letěl do vody už po pár vteřinách. Další souboje už byly vyrovnanější. Zuzka Belohorcová si poradila s kamarádkou z bývalého červeného týmu Ivanou Christovou, Karol Csino s tenistou Kučerou a fotbalista Štefan Maixner s černým panterem Ibim, který zápas odnesl drobným zraněním v obličeji. Vážnější zranění ale přišlo v souboji Zory Czoborové se Zuzkou Hajdu, která si poranila koleno a musela být štábem odvezena na základnu a do nemocnice. Obávala se, že to odnesl její kolaterální vaz a že soutěž pro ni tímto okamžikem skončila. Naštěstí se jednalo „jen“ o vyskočené koleno, které ji napravil pomocí akupresury místní filipínský léčitel (a to ani nemusel ze Zuzky holýma rukama vytahovat žádné krvavé sraženiny).

Stav po dvou soutěžích byl 3:0 pro modré, ale ještě měla následovat poslední disciplína, která se tentokrát odehrávala přímo v jeskyni na Black Island. Každý tým delegoval dva siláky, kteří v upažených rukách drželi kýble. Kapitáni (Robo Beňo a Braňo Ondruš) pak odpovídali na vědomostní otázky moderátorky Petry Polnišové. Pokud napsali správnou odpověď, dívka z jejich týmu mohla nabrat vodu do misky nalít ji do kýble protivníkům. Pokud siláci stále těžší a těžší kýble neudrželi v natažené ruce, vypadli ze hry. Při tomto úkolu byla důležitá strategie při rozlévání a samozřejmě co nejvíce správných odpovědí. Otázky si můžete sami vyzkoušet, správné odpovědi najdete na konci článku:

1. Na které straně stromu roste mech?
2. Jaká je chemická značka zlata?
3. Co drží Socha svobody v pravé ruce?

4. Jak se jmenuje hlavní město Islandu?
5. Kolik ze sedmi statečných přežilo?
6. Kolik měsíců v roce má 28 dnů?
7. Na jaké palmě roste ananás?
8. Kolik vajec je v tuctu?
9. Kolik prstů má celkem 6 zdravých lidí?
10. Kolik nôhou mají termiti?
11. Jak se jmenují postavičky ze seriálu A je to?
12. Jaké je první písmeno řecké abecedy?
13. Co nosil na nohou Lenin?
14. Jak sa označuje fáze Měsíce, kgyž není na obloze vůbec vidět?
15. Banány rostou na stromě směrem nahoru nebo dolů?
16. Kterým písmenem sa označuje římská číslice 1000?
17. Jak se říká léčebnému vpichování jehliček do těla?

Po vyčerpání sady otázek se přilévalo už každých 30 sekund a ve hře zůstali už jen Karol Csino a Fedor Flašík. Fedor zvolil úžasnou strategii, která mu kupodivu vyšla. Už od začátku, vždy, když se rozlévalo, se schválně schovával za svého spoluhráče Ibiho anebo se po scéně různě procházel, takže si ho Janette nevšimla a nalévala stále Ibimu. Ibi tak dostal ten největší náklad a Fedor měl prakticky až do konce prázdný kýbl, ikdyž předstíral, že drží strašnou váhu a napodoboval ostatní vysílené hráče. Červená Danica také chytře rozlévala vodu oběma modrým silákům, takže ti byli od začátku více unavenější než Fedor, který tak celý souboj nakonec vyhrál.

Skóre bylo srovnáno na 3:3 a následovala náhlá smrt. Danica a Ivana Christová dostávaly další vědomostní otázky:

18. Který oceán je největší?
19. Sestra dcery vaší babičky je vaše…
20. Jaké je hlavné město Argentíny?

Teprve až třetí otázka rozhodla. Danica věděla správnou odpověď a zajistila tak červeným vítězství, ve které už ani nedoufali. Nový modrý tým tak musel předstoupit na kmenovou radu. Přestože ráno vytvořili jeden nový kmen, bylo vidět, že staré vazby přetrvávají. Všech pět původních modrých nominovalo ex-červeného Marka Ťapáka, pět bývalých červených zase hlasovalo pro Janette Drapákovou. Tyto dva tak čekal závěrečný rozstřel. Jenže ještě před ním dostal Marek za úkol otevřít tajemné pouzdro a přečíst, co tam najde: Dnes večer se nebude vylučovat, výsledek kmenové rady se anuloval, všichni se do tábora vracejí v plném počtu.

Protože nikdo hru neopustil, tak ani do LIVE show nebyl pozvaný nikdo ze soutěžících, ale oba moderátoři Ján Kroner a Petra Polnišová. Oba si zavzpomínali na natáčení, odpovídali na dotazy diváků a popisovali, jaké krušné chvilky zažívali při Zuzčině bolestivém zranění. Moderátor Miňo Urbaník si také oba vyzkoušel s kartičkama s názvy zvířat ve filipínštině. Na upozornění diváků se také vyjadřoval k soutěží v trhání kusů masa v minulé epizodě, kdy moderátoři špatně spočítali výslednou váhu Zorce Czoborové (zapsali si 1400 gramů namísto správných 1040g). Na výsledek by to mělo vliv ale jen tehdy, pokud by se diskvalifikovala pouze miska Johnyho Mečocha (pak by správně vyhráli modří). Protože byl ale diskvalifikovaný celý červený tým, tato chybka nehrála roli.

Pokračování příště.

správné odpovědi

1. severní
2. Au
3. pochodeň
4. Reykjavík
5. 3
6. 12
7. ananas neroste na palmě
8. 12
9. 120
10. 6
11. Pat a Mat
12. alfa
13. boty
14. Nov
15. nahoru
16. M
17. akupunktura
18. Tichý oceán
19. teta
20. Buenos Aires

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 7.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4)

související články

Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
Ladislav
Reagovat

ad otázka č. 19 – kdyby odpověděly „moje matka“, bylo by to špatně?

Přidat komentář