Panáček v reality show

Celebrity Camp: 10.část – Filipínské delikatesy

8. Květen 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

V posledních dílech Celebrity Campu se do centra pozornosti dostává zejména „černý bača“ Ibi Maiga. Ne však kvůli jeho síle, v některých fyzických úkolech se moc nepředvedl, navíc je dost těžké ho při soutěžích řídit. Často se stává, že jde do úkolu bez rozmyslu a vůbec neslyší pokyny od ostatních spoluhráčů. Prohry těžce snáší a hodně se hádá, např. s Mečochem, Flašíkem, Maixnerem, Beňem, ale největším nepřítelem je pro něj Ivana Christová. Ti dva se v lásce nemají už od začátku, přestože byli ve stejném družstvu. Na poslední kmenové radě jejich vzájemné pošťuchování přerostlo v sázku, že si to při nejbižší příležitosti spolu rozdají v závodu pití pomocí brčka.

Desátý soutěžní den začal zdánlivě jednoduchým úkolem, vědomostním kvízem. Čtyři zástupci z každého družstva odpovídali na sadu otázek ohledně Filipín (např. jaké jsou zde úřední jazyky, co znamenají hvězdy na vlajce, jaká se zde používá měna, kolik je tam obyvatel, v pěstování které plodiny mají světové prvenství). Na každou otázku dostali dvě možnosti a odpovídali zvednutím tabulky s písmenem A nebo B a dostali bod pouze tehdy, pokud jich většina odpověděla správně. I přes vlažné napomínání od moderátorů, že od sebe navzájem „opisují“, nasbírali červení 9 bodů z 15, modří byli o jeden bod úspěšnější a první úkol vyhráli.

I ve druhém úkolu mohly celebrity poznat Filipíny trochu důkladněji. Před tři soutěžící z každého družstva položili moderátoři pět talířků se specialitami zdejší kuchyně. Cílem bylo v časovém limitu překonat odpor a spořádat všechny předkládané „pochoutky“. Pro našince to byly totiž dosti netradiční delikatesy: rybí oči, vařené kohoutí hlavičky, kuřecí nohy i s pařáty, silně zapáchající ryba. Hlavním hřebem této hostiny byly ale vařené kachní vejce s embryem uvnitř. Tuto specialitu, zvanou balut, dobře znají divácí extrémní reality show Fear Factor, kde mezi soutěžícími patřila mezi obávané pokrmy. Když Pavol Drapák vajíčko rozklepl a hladově se pustil do kachního zárodku, nemohla ten pohled vydržet ani moderátorka Petra Polnišová, která se raději dívala na opačnou stranu. Stejně jako modří ani červení neměli s tímto úkolem větší problémy, snědli všechno a pak ostatním spoluhráčům nadšeně vyprávěli, co všechno museli spořádat. Ibimu se dělalo špatně jen při barvitém Sagvanově vyprávění a potvrdil, že on by tento úkol asi nesplnil.

Protože byla ale soutěž vyrovnaná, musel rozhodnout rozstřel. K němu štáb využil sázku mezi Ibim a Ivanou a uspořádal závod v pití sklenice vody pomocí brčka. Přestože se Ibi kasal, že dokáže Ivanu kdykoliv porazit, nestalo se tak, Ivana sklenici vyprázdnila dříve a zajistila modrému týmu další dva body. Ibi porážku uznal a Ivaně poblahopřál. Sagvan si ho pak ale dobíral, že to není první úkol, který Ibi projel (vzpomenul třeba závod ve šplhání na palmu), v rozhovoru se štábem pak zauvažoval, jestli jim je Ibi vlastně k něčemu užitečný.

Závěrečná disciplína se odehrávala v podvečer v centru města Coron a soutěžící v ní mohli oplatit domorodcům jejich kulinářský zážitek. Za úkol měli sehnat v obchodech suroviny, vypůjčit si kuchyni a připravit pro děti šest porcí tradičních dukátových buchtiček. U červených měla hlavní slovo v kuchyni Danica, která v zápalu boje komunikovala anglicky nejen s domorodci, ale i se svými slovenskými spoluhráči. Úkol ale splnili jako první a červení tak srovnali stav soutěže na 3:3.

To znamenalo, že rozhodnout musel opět rozstřel. Protože vědomostní kvíz už tento den byl, na řadu přišel písničkový souboj. Oba týmy měly nominovat jednoho zástupce, který si měl vzpomenout na co nejvíce písniček od Elánu. Jakmile to slyšeli červení, okamžitě se začali bouřit, protestovali, že v modrém týmu mají zpěváka Pavola Drapáka, který už jednou soutěž v písničkách Elánu vyhrál. Moderátoři po chvíli tento protest uznali a rozhodli, že zpívat se budou písničky Paľa Hamela. Za modrý tým nastoupil Robo Beňo, který si byl jistý, že nikdo nezná Hamelovy písničky tak jako on. A měl pravdu, s přehledem červeného Braňo Ondruše porazil a zajistil modrým celkové vítězství.

Krátce nato se ale stalo něco, co ovlivnilo celý průběh kmenové rady. Jakmile se vypnuly kamery, Ibi a Ivana se opět dostali do konfliktu a Ibi missku tvrdě odstrčil. Rázem to vzbudilo vášnivé debaty v obou družstvech a například Sagvan vyřikoval, že kvůli tomu dnes nominuje právě Ibiho, protože takhle se k ženám nemá chovat. Podrážděný Ibi hned všem říkal, že raději sám odstoupí, Zuzka Hajdu jej zase přesvědčovala, že odstupovat bude ona kvůli zranění a takhle se všichni za přihlížení domordců dlouhou chvíli dohadovali.

Na kmenové radě už sice oba dva jmenovaní takto odhodlaní nebyli, ale drama nechybělo. Ibi se opět dostal pod palbu otázek od modré poroty, zejména od Štefana Maixnera a Robo Beňa, který se celkem pochopitelně zastával napadené Ivany. Ibi se obhajoval, že Ivanu odstrčil jenom proto, že mu sama předtím skočila na nohu, a odmítl se jí omluvit. Když si ještě navíc přisadil Pavol Drapák otázkou, proč se vulgárně vyjadřoval o Zoře, Ibi neudržel své emoce na uzdě a při odchodu z místa natáčení vybouchl, začal zuřivě kopat do bambusových schodů a pytle s odpadky.

Při oznamování výsledků hlasování se ale objevovala jiná jména,
stejný počet nominací získala Zuzka Hajdu a Silvia Šuvadová. Obě se tak zúčastnily dalšího (tento den už třetího) rozstřelu. Jejich úkolem bylo jedna po druhé vyjmenovávat co nejvíce slovenských křestních jmen začínajících na písmeno R. Hollywoodská herečka Silvia nestačila na lépe koncentrovanou moderátorku Zuzku a přišla tak o další účast ve filipínském dobrodružství.

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 10.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4) credits: energyS

související články

Celebrity Camp: 9.část – Smažené chobotničky
Celebrity Camp: 8.část – Pijte kokosové mléko!
Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se
Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Petr Novák
Reagovat

Poslední dva díly se vážně povedly. I když je zase škoda spoileru na konci dílu. Už to pak není o tom, „kdo půjde na radu a kdo vypadne“, ale jen o tom, „kdo vypadne“.

Pojídací soutěž mazec, docela obdivuji aktéry, že neváhali a jedli.

Silvia Šuvadová byla moje „dvojka“, takže z jejího odchodu rozhodně nejsem nadšený. Docela mě zarazil způsob rozstřelu – třeba rozdělávání ohně by podle mne sedlo líp.

Jinak jsem s Celebrity Campem spokojený – jeden z mála pořadů, na které se v česko-slovenských televizích lze koukat.

2
TK
Reagovat

Přesně tak, z rozstřelu v podobě písničkového battle jsem byl hodně … zaskočen (chtěl jsem použít jiný výraz). Taky jsem si myslel, že rozstřel s rozděláváním ohně by byl daleko lepší, ale vzpomeň si třeba na Survivor Cook Islands, jak to dopadlo na jedné kmenové radě :-)

Přidat komentář