Panáček v reality show

Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice

12. Duben 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Každý soutěžní den v Celebrity Campu je doslova nabitý úkoly, natáčením rozhovorů a přejezdy mezi ostrovy, že soutěžící jsou rádi, když se konečně v hluboké noci dostanou na lůžka. Pak už je jim jedno, jestli si ustelou na pláži (modrý tým) nebo na jachtě (vítězný červený tým). Dlouhého spánku si ale moc neužijí, ať už kvůli chrápajícím kolegům (Zora Czoborová), nebo kvůli časnému budíčku. Kapitán jachty má o správném budíčku svoji vlastní představu, ospalce vyhání z postele troubením na pozoun a hlasitým voláním „Good Morning, Vietnam!“

Po snídani se opět začíná soutěžit, nejdříve je na řadě úkol, který prověří paměť a pozorovací schopnosti tří členů z každého týmu. Na jednu minutu jsou vpuštěni do domku domorodého obyvatele Christofana a mají si v něm všimnout co nejvíce detailů. Poté jim moderátorská dvojice položila pět otázek (např.kolik hrníčků stálo na kuchyňské lince, jaký čas ukazovaly hodiny na stěně, kolik druhů ovoce bylo v míse na stole) a počítaly se jim správné odpovědi. Modří (ve složení Eva Máziková a manželé Drapákovi) uhodli dvakrát, červený tým (Fedor Flašík, Silvia Šuvadová a Zuzana Plháková) byl o jednu odpověď úspěšnější. Výsledek nikdo nezpochybnil (a také se nedalo ani nijak podvádět) a červení si připsali první bod.

Do druhého úkolu se kromě čtyř celebrit z každého týmu zapojili i obyvatelé rybářské vesničky, pro které se natáčení stalo velkou atrakcí. Štáb pro ně totiž nachystal ukázku slovenského folklóru a uspořádal takový slovensko-filipínský festival písní a tanců. Každá skupinka soutěžících odstartovala z opačného konce vesnice, po malém bloudění v uličkách dorazila na centrální náměstíčkou (které sloužilo zároveň jako basketbalové hřiště) a tam měla za úkol co nejrychleji do pravého detvianského lidového kroje obléci jednoho filipínského muže a jednu ženu a sehnat k nim ještě dalších pět zpěváků. Celá soutěž se odehrávala za nadšeného povzbuzování shromážděných domorodců, při samotném oblékání ale vládl docela chaos. Z nějakého důvodu se obě družstva sešla vedle sebe na malém zastřešeném pódiu, kam se kromě Filipínců, soutěžících a moderátorů ještě vtěsnali i kameramani, zvukaři a osvětlovači. V nepřehledné situaci také málokdo věděl, kam který kus oblečení patří (naštěstí červení měli mezi sebou Marka Ťapáka, který v lidovém kroji sám tancoval).

Jako první úkol dokončili modří, ale než se mohli začít radovat, kde se vzala, tu se vzala, Zora Czoborová zvedla ze země zapomenutý lajblík z ženského kroje. Nepatřil ale červeným, jejich Filipínka měla zelený lajblík oblečený na sobě. Protože tak modří neměli kompletní kroj, prvenství bylo přiznáno červeným a Ibi Maiga jim k výhře férově zagratuloval. Modří ovšem prohráli už pět soutěží po sobě, což dolehlo zejména na missku Ivanu Christovou, která z toho byla tak zoufalá, až se rozplakala. Podle ní červení opět podváděli a lajblík jim naschvál schovali. (Možná by to vypadalo jako mírná paranoia, kdyby ovšem diváci od druhého dílu nevěděli, čeho je Zora Czoborová pro vítězství schopna. Na druhou stranu, na place byl takový zmatek, že se části oblečení ztrácely pod rukama oběma týmům). Ivana Christová také vyčítala Ibimu, proč soupěřům za takovéhle vítězství gratuloval, brala to jako zradu.

Špatnou náladu v modrém týmu rozehnala až následné kulturní představení pro obyvatele vesničky. Slovenské celebrity si s Filipínci zatancovali na písničku Sedí bača pri ohníčku (v techno provedení Ibiho Maigy), herec Marek Ťapák a ex-ministr Ľudovít Kaník ohromili domorodce ukázkovým odzemkem, všichni se výborně bavili. V mezičase se Fedor Flašík dohodl se svým červeným týmem a společně předali sponzorský dar 500 dolarů učitelce z místní školy. Toto gesto se ale nelíbilo zpěvačce Evě Mázikové, která v rozhovoru se štábem kritizovala Flašíka za to, že si záměrně zval kameramany, ať je při tom nafilmují.

Soutěžní den ale zdaleka nekončí, celebrity čeká ještě závěrečná tříbodová disciplína, nazvaná Noemova archa. Šestice zástupců z každého družstva má za úkol nejdříve poskládat podle návodu malý trimarán: na trup loďky přivážou oboustranné držáky a připevní bambusové plováky. Do sestaveného plavidla pak naloží zvířátka (jedno prasátko a drůbež) a společně pak vyrazí na moře, dotlačí loďku kolem bójky a vrátí se na břeh. Tentokrát nebudou soutěžit oba týmy současně, ale postupně a bude se jim měřit dosažený čas. Jako první nastoupili červení a zvládli to v čase 9 minut a 38 sekund. Po nich na místo natáčení přišli modří a i oni se vrhli do stavby plavidla, zatímco sexy blondýnka Zuzka Hajdu chytala pašíka. V tomto případě to byla pro zvířata málem poslední plavba, protože při usilovném pádlování jejich loďka nabrala vodu a málem se potopila. Výsledný čas byl víc jak o minutu delší než u červených (10:47), takže červení tento den opět vyhráli 6:0.

Žádné taktické porady před večerní kmenovou radou jsme v tomto díle tentokrát neviděli, muži v červeném týmu měli ale už dávno jasno, hlasovali stejně jako předešlý den pro Evu Mázikovou, protože nestíhá při fyzicky náročných úkolech. Ženy (a Paviel) hlasovaly zase pro Janette Drapákovou, nějaký rozumný argument pro jejich volbu ale nezazněl. Jedině Ivana Christová se jako jediná od všech odchýlila, když hlasovala pro Ibiho, důvodem byly jejích vzájemné neshody po skončení úkolu v rybářské vesničce. Výsledek kmenové rady byl celkem jednoznačný, sedm hlasů stačilo na vyřazení Evy Mázikové. Ta se pak se všemi vřele rozloučila, pouze u Janette Drapákové si neodpustila poznámku, že nechápe, co právě ona v této show dělá, když ostatní jsou skutečnými celebritami, co narozdíl od ní už něco v životě dokázali…

Pachuť právě těchto slov se přenesla i do večerní LIVE show na TV JOJ. Hostem ve studiu byla právě vyřazená Eva Máziková, která zopakovala, že osobně proti Janette nic nemá, ale při natáčení si moc nesedly a nadále ji nepovažuje za nějakou celebritu, když je jen manželkou známého zpěváka. Následně ale diváci mohli shlédnout natočenou reportáž,V níž zase Drapáková kritizovala naopak Mázikovou, že byla aktivní jen tehdy, když byly poblíž kamery. Protože Janette Drapáková byla hostem pořadu alespoň po telefonu, mohly si to obě dámy vyříkat a vypadalo to, že se od skončení natáčení spřátelily. Podobným smířlivým tónem probíhal rozhovor i s Fedorem Flašíkem, který vysvětloval, jak to bylo s tím sponzorským darem. Byl to jen spontánní nápad celého červeného týmu, který se společně složil, Flašík nechtěl, aby štáb tuto scénku do epizody vůbec vkládal.

Pokračování příště.

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 3.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4)

související články

Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp: 1.část
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
Žalák
Reagovat

Tato časť bola už hustejšia……som zvedavý na sobotu :)))Vďaka za ripy, dúfam, že čoskoro pribudne aj táto 3epizóda.

2
Momo
Reagovat

Flašík má se svím flašinetem široký repertoár nejrůznějších písniček, a poslední dobou i pohádek.

Přidat komentář