Panáček v reality show

Celebrity Camp (1.část)

5. Duben 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Televize JOJ včera odstartovala svou dlouho avizovanou trosečnickou reality show Celebrity Camp. 26 slovenských celebrit (vlastně 25 a jeden Sagvan Tofi) hned na začátku poznalo, že je nečeká žádná pohodová dovolená, ale náročné soutěžení v podmínkách úmorného vedra a téměř 90% vlhkosti. Jejich velké dobrodružství na filipínských ostrovech začíná.

V úvodu, který jakoby byl vystřižen z nějakého cestopisného dokumentu, se diváci seznámili s geografií, historií a přírodou Filipín (jedním ze sponzorů pořadu je cestovní kancelář). Celebrity se mezitím letecky přesouvaly nejprve do Manily, pak malým letadélkem na ostrov Bosuanga, kde vyměnily dopravní prostředek za pestře pomalované autobusy, zvané jeepney. V průběhu této cesty se všichni soutěžící krátce představili, ikdyž slovenským divákům nejsou jejich jméná neznámá. My jsme pro vás před několika dny připravili takové Kdo je Kdo, takže doporučujeme znovu přečíst tento článek. Zejména je důležité jejich rozdělení do dvou týmů, modrých a červených.

V první fázi hry totiž tato družstva bojují proti sobě, každý den je čekají tři různě obtížné úkoly. Za výhru v prvním získají jeden bod, ve druhém body dva a za vítězství ve třetím, fyzicky nejnáročnějším úkolu, získávají tři body. To družstvo, které bude mít méně bodů, čeká na konci dne kmenová rada, na níž nominují na vyřazení jednoho ze svého středu. Jakmile počet soutěžících klesne na dvanáct, dochází ke spojení družstev a od té chvíle už každý hraje sám za sebe. V okamžiku, kdy zůstane šest posledních hráčů, končí soutěžení na Filipínách, v soutěži se pokračuje na Slovensku v živě vysílaném semifinále a finále, v němž televizní diváci pomocí SMS hlasování určí konečného vítěze, který si odnese rovných 5 miliónů Sk.

Tolik k pravidlům a můžeme začít. Na místo natáčení se celebrity doplavily na trimaránech, ale kousek od břehu dostaly od obou moderátorů soutěže, herců Jána Kronera a Petry Polnišové, první zadání: ke břehu musíte doplavat i se všemi zavazadly (zabalenými do nepromokavého vaku). Které družstvo se dostane na břeh jako první se všemi členy, vyhrává pohodlná lůžka. Poražení se budou muset spokojit s noclehem na matracích na zemi. Několik minut po odstartování plaveckého závodu chytla zpěváka Paľa Drapáka (modrý tým) křeč do nohy a museli ho z vody zachraňovat potápěči ze štábu. Kvůli této události nakonec vyhráli červení. V rámci fair play (ale na toto slovo si moc nezvykejte, v této show se hraje tvrdě, viz dále) se rozhodli, že lůžka přenechají všem ženám z obou družstev. Pouze „černý Slovák“ Ibi Maiga si jakýmsi omylem také ustlal mezi ženami a náležitě si to užíval…

Druhý den ráno už začalo to pravé soutěžení. První úkol byl ještě na rozehřátí, zúčastnit se ho mohly jen čtyři ženy z každého družstva. Moderátor Ján Kroner ale vtipně nabídl gayovi Pavielu Rochnyakovi, že se může klidně taky přidat- a tento vizážista z Ukrajiny souhlasil. Každá čtveřice dostala peníze, za které měla v co nejkratším čase nakoupit na trhu ve městě Culion zadané předměty: soupravu kovových tyčí pro stavbu přístřešku, nářadí, moskytiéru, lano, dvě houpací sítě a deset plastových barelů pitné vody. To vše pak co nejrychleji naložit do tuktuku a odvézt do přístavu k moderátorům. Trochu to připomínalo úkol jako vystřižený z Vilomenin (u nás Vylomenin Libora Boučka), jenom to dámy (a Paviel) měly těžší o komunikaci s domorodci. V komunikaci ve vlastním družstvu jim pomáhaly vysílačky, jimiž mohly koordinovat co která má ještě nakoupit. Nejrychleji do přístavu dorazilo modré družstvo, zapomnělo ale nakoupit hamaky, takže se bylo třeba ještě vrátit zpátky do obchůdků. Naštěstí modří chybu rychle napravili a získali první bod.

Na čtyři muže z obou družstev pak čekal druhý úkol, v němž využili nakoupené předměty a zkušeností z kempování. Z kovových tyčí bylo totiž potřeba postavit konstrukci domku, přehodit přes ni moskytiéru a na palmy upevnit dvě houpací sítě. Hra končila v okamžiku, kdy do sítí ulehli všichni čtyři soutěžící. Ostatní hráči jim nesměli nijak pomáhat, mohli jim pouze radit. A to byl trochu problém, protože každý radil něco jiného, situace byla hodně nepřehledná nejen pro stavitele, ale hlavně pro diváka. O něco rychlejší byli nakonec červení a ujali se tak vedení 2:1. Modří se ovšem s výsledkem nechtěli smířit a argumentovali tím, že konstrukce červených nebyla správně postavená a že podnikatel Fedor Flašík půjčil soutěžícím nožík k odřezání lana. Rozhořela se o tom bouřlivá hádka, při níž létala silná slova třeba i z úst missky Ivany Christové. Fedor se hájil tím, že nožík vytáhl až po soutěži, aby modrým odřezal jejich houpací sítě za trest, že jim modří schválně bourali konstrukci domku. Jenom poznámka pro čtenáře tohoto článku: tohle není popis dění na letním skautském táboře, ale tak se prosím chovají dospělé celebrity.

Stav 2:1 pro červené ještě nic neznamená, rozhodnout může závěrečný úkol. Ten byl pojatý velkolepě a fanouškům amerického Survivora mohl připadat trochu povědomě. Pojmenovaný byl Útěk z vězení a zapojili se do něj všichni soutěžící. Část družstva byla zamčena v bambusovém vězení a ve dvojicích k sobě připoutaná. Pomocí pokynů navigovali dva členy, kteří měli zavázané oči a na pláži sbírali čtyři části tyče s klíčky od pout. Jakmile měli všechny klíčky a mohli si uvolnit ruce, složili dlouhou tyč, kterou se z palmy snažili sundat kroužek s klíčem k zámku od vězení. Po osvobození pak běželi ke břehu a pomocí lana si přitáhli vor s posledními třemi spoutanými spoluhráči. Společně pak doběhli do cíle a vztyčili kmenovou vlajku. Celý průběh byl hodně napínavý, doprovázený dobře zvolenou dramatickou hudbou, nechyběly ani letecké záběry. Nezbývá než povzdechnout, proč něco takového nešlo natočit v českém Trosečníkovi… Ale zpátky k ději. Přestože si červení získali náskok při sestavování bambusové tyče, zdrželi si při strefování kroužku na palmě. Modří se tak osvobodili z vězení jako první a vedení si udrželi až do cíle. Obrátili tak výsledek na 4:2 a za odměnu mohou strávit noc na luxusní jachtě.

Na poražené červené čeká nocleh v bambusových chatkách a hlavně vyřazování na kmenové radě. Ihned po prohraném souboji tak začali ve skupinkách přemýšlet, koho asi budou nominovat, a kameramani byli u toho. Jedno jméno se začalo hned rýsovat. Sagvan Tofi, který je zatím v interview na kamery nejsdílnějším komentátorem dění, se zaměřil na herce Marka Ťapáka, jenž se podle něj až příliš hrne do pozice lídra.

Kmenová rada se koná vždy v posvátné jeskyni na ostrově Black Island (doporučujeme přečíst si o něm zajímavý článek na serveru Gorilla,cz). Narozdíl od Trosečníka se ale nominace nepíšou na lístky, ale jednotliví členové poraženého družstva předstupují před porotu, složenou z vítězného družstva. Každý pak musí zdůvodnit svou nominaci a porota má právo se jej na cokoliv zeptat. Tofiho volba byla jasná, ale na vyřazení Marka Ťapáka nestačila. Naopak nejvíce hlasů, po pěti, získala fitnesska Natália Wallachová a politička Zuzana Plháková. Hned první večer tak nastala plichta, o jménu první vyřazené celebrity musela rozhodnout kvízová otázka. Tu oběma dámám položila moderátorka Petra Polnišová: „Kolik je celkem objevených filipínských ostrovů?“ Nervózní Natália napsala jenom 30, Zuzana 6821. Správná odpověď byla 7107, takže Zuzana zůstala ve hře. Krásná fitnesska Natália se tak musela s ostatními rozloučit a za doprovodu filipínského domorodce odplula na voru do země zapomnění…

Ale ne tak doslova. Stala se tak prvním hostem dalšího pořadu Celebrity Camp Live, který bude vysílat TV JOJ vždy po skončení hlavního pořadu. Moderátor Miňo Urbaník (výkonný ředitel rádia Okey) v něm ve studiu s hosty diskutuje o odvysílaném díle a dává prostor otázkám diváků (v prvním díle sice ještě moc prostor nedostali, ale budiž). Natália Wallachová sice na ostrově moc dlouho nepobyla, ale přesto se podělila o některé zážitky a okomentovala záběry, které se v sestřihu neobjevily. Dalším hostem ve studiu byla dvojice soutěžících Robo Beňo a Ivana Christová, takže nebylo pochyb, proč si moderátor pozval právě je. Tento pár se totiž do sebe při natáčení Celebrity Camp zamiloval, nyní spolu žijí a jejich vztah neustále plní stránky slovenského bulváru. Diskuze na toto téma byla ovšem nezáživná, jediným zajímavějším bodem bylo rozebírání „kauzy nožík“.

První díl je za námi a z pohledu čísel sledovanosti nedopadl nijak špatně. Z diváků, kteří měli zapnuté televize, si jich Celebrity Camp naladilo 23,8%, což je pro TV JOJ nadprůměrné číslo (ikdyž určitě tajně doufali v daleko vyšší). Ve středu ovšem museli bojovat proti silné konkurenci ve formě reality show Rozvedení so záväzkami na Markíze, pravidelnému romantickému filmu na STV1 a fotbalové Lize mistrů na STV2. Uvidíme, jak zabojuje v sobotu večer, kdy nás čeká druhý díl.

Pokračování příště.

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 1.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4)

související články

– gorilla -Celebrity Camp: První dojmy
– gorilla- Celebrity Camp: B jako Black Island
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 15
1
Petr Novák
Reagovat

Super článek, jen upozorním na chybku – odkaz na Gorillu vede na Panáčka. :-)

2
Lylek
Reagovat

Tak toto se s českým trosečníkem nedá srovnávat:-))

3
KAREL
Reagovat

tak to byla dost velka trapárna!!!Nechapal jsem jak je to trapne!!Muj názor.

4
pattrick
Reagovat

No, tak dalo se na to koukat, ale co pisou slovaci na diskuzi, tak to odsuzuji. No nevim zda to nedopadne jako u nas Trosečník. Jenže me to přijde že to je na oko udělané. Hádky ….

5
Karin
Reagovat

Je to hodně na oko, hodně z inscenovane!

6
Lylek
Reagovat

Mně vůbec nepříjde, že se hadají jen na oko…

7
Olga
Reagovat

jakou to mělo vůbec sledovanost?

8
soony
Reagovat

Nechtěli byste dávat ty videa na jiný servry ? Třeba na E-disk, Cz share, Nahraj apod. aby se nemuselo čekat.

9
pattrick
Reagovat

Sledovanost neco kolem 435 000, myslim..

10
Žalák
Reagovat

Jou.Chcel by som poprosiť pána autora TK alebo neviem kto sa s tým zaoberá
aby aj naďalej uploadoval ďalšie epizódy na rapidshare :-))))) a prosím celééééé.Prvá čast bola na konci dosť oseknutá :-((((( Vrelá vďaka, dikiiiii.

11
soony
Reagovat

Ty máš premium nebo prečo Rapid ? Jinak jesti máš rychlý spojení tak by si to mohl reupnout ty pro nás ostatní. Třeba jsem tu jediný kdo nechce R., já nevim, když ne tak napište.

12
Dan
Reagovat

To nejsou 4 části, ale jeden díl = jedna část, že? Jsem zjistil když jsem si stáhnul 4x jeden díl:(

13
Dan
Reagovat

Teď mě napadlo, že se ty části spojili do jednoho souboru:o) Jsem blb:D

14
TK
Reagovat

to Žalák:
tu epizodu na Rapidshare jsem nenahrával já, ale někdo jiný. Já bych mu chtěl ale touto cestou poděkovat, buďme rádi, že to vůbec je možné sledovat v lepší kvalitě.

15
riso
Reagovat

nemate niekto prosim na stiahnutie celu seriu?

Přidat komentář