Panáček v reality show

Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě

15. Duben 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Protože divákům stále vrtají hlavou některé kauzy v Celebrity Campu, televize JOJ se rozhodla trochu poupravit sobotní program vysílání a nejprve před hlavní pořad zařadila speciální desetiminutovou LIVE show. Moderátor Miňo Urbaník si do studia pozval hosta, který o podvodech v reality show ví své. Kontroverzní účastník první řady vyVolených, Desperado, se stal svého času přímo ukázkovým podvodníkem. Svým zkušeným okem si prohlédl zpomalené záběry aféry s rybami ze druhého dílu Celebrity Camp a označil za pravého podvodníka Sagvana Tofiho. Pokusil se tak alespoň částečně očistit jméno Zory Czoborové (ikdyž ta u podvodu také asistovala). Podle Desperada se jako další potenciální obratný podvodník rýsuje Ľudovít Kaník. Uvidíme, jestli se jeho slova potvrdí hned v tomto díle.

Prvním úkol čtvrtého dne byla velmi známá hra, v níž měli vybraní členové v každém týmu za úkol uhodnout jméno slavné postavy slovenského a světového showbusinessu, politiky a historie (např. Michael Jackson, Madonna, Lenin, Gagarin, Mečiar,..). Mohli se ale ptát jenom uzavřenými otázkami a ostatní spoluhráči jim mohli odpovídat pouze Ano, Ne, Ano také. Ten tým, který v časovém limitu 6 minut uhodl více jmen, vyhrál. Přestože je tato hra jakoby vystřižená z nějakého dětského tábora (a celebrity kvůli ní nemusely letět až na daleké Filipíny), diváci se u ní mohli dobře bavit. Zejména když se hádalo jméno europoslankyně Moniky Beňové a Fedor Flašík nesměl nijak napovídat, že se jedná o jeho manželku, nebo když mezi jmény byl i hokejista Žigmund Pálffy (bývalý přítel Zory Czoborové). Těžkým oříškem bylo i jméno Nory Mojsejové (nikoho totiž nenapadla charateristika „trapná slovenská pseudocelebrita“). Červeným se ve hře moc nedařilo, zpočátku hodně chybovali a pokládali špatně otázky, celkem uhodli jenom dvě jména. Zato u modrých to vypadalo, že tuto hru snad po večerech pravidelně hrají. Šlo jim to bezvadně, nasbírali pět správných jmen a po delší době tak konečně vyhráli.

I ve druhém soutěžním úkolu se hrála dětská hra. Čtyři zástupci z každého družstva si sedli naproti sobě, každý dostal pět hracích karet s názvy 20 různých pochutin (např. mango, ananas, čokoláda, chipsy, grilované kuřecí křidýlka, margarita, pivo apod.). Úkolem každého hráče bylo uhodnout, kdo z tábora protivníků v ruce drží stejnou kartu jako má sám. Pokud uhodl, získal kartu protivníka a mohl hádat dál. Pokud se spletl, pokračoval v hádání protivník. Hra končila ve chvíli, kdy měl někdo posbírané všechny páry, vyhrál tým, který získal víc karet. Tentokrát bylo štěstí na straně červených, zejména díky dobré paměti Danicy Jurčové, která také odhalila, jak se Ivana Christová snaží šeptem napovídat Janku Lehotskému. Okamžitě protestovala u moderátorů, kteří její námitku uznali a potrestali modré odebráním jedné karty. Ivana Christová se později přiznala, že chtěla také zkusit podvádět, když to zatím červeným procházelo, bohužel není tak obratný podvodník jako oni, protože byla přistižena.

Za vítězství ve druhé soutěže si červení odnesli nejen dva cenné body, ale i všechny pochoutky, kteří ve hře vyhráli. Při hodování se Danica neustále chlubila, jak dokázala přistihnout Ivanu při podvádění a jak jedině díky ní červení vyhráli. Úplně tak odsunula do pozadí zásluhy ostatních spoluhráčů a Silviu Šuvadovou dokonce okřikla, když jí do jejího vyprávění chtěla vstoupit. Silvia to ovšem nesla velmi těžce a nakonec podlehla emocím a rozplakala se Braňovi Ondrušovi na rameni. V červeném týmu asi nepanují vždy idylické vztahy.

Ve třetím úkolu čekala postupně na obě družstva expedice do nebezpečné džungle. Podle obdržených instrukcí (azimutu a počtu kroků) měli projít danou trasu a po cestě najít další pokyny a tři indície, které využijí později. Cesta džunglí nebyla zrovna pohodlná, mačeta přišla vhod a celebrity také uvízly v močálu (Zuzana Hajdu se do něj dokonce začala postupně propadat, kdyby ji kolegové včas nevytáhli, tak by o blondýnku nejspíš přišli). Cílem jejich pochodu byla jeskyně, kde jim moderátor Ján Kroner vysvětlil další část úkolu. Na stěně jeskyně je napsán zašifrovaný nápis, který mají rozluštit za pomocí indicií, které našli cestou. Bude jim měřit čas do doby, až nápis rozlousknou. Na první pohled to vypadalo, jako změt náhodných písmen. Jedna z indicií zněla „To co vidíš, čti jinak“ a druhá „Stačí pooznat sousedy“. V modrém týmu udělali dobře, že z močálu zachránili Zuzku, protože právě ona po krátkém brainstormingu přišla na to, že „sousedy“ se myslí sousední písmena v abecedě. Pak už byla hračka přečíst tu starobylou filipínskou moudrost: „Večeři máš v troubě, máma“. Celé jim to zabralo necelých 8 minut. Červení vyslali do džungle výpravu složenou ze samých silných mužů, ti do jeskyně dorazili bez problémů. Horší to už bylo ale při luštění šifry. Když na to nepřišli ani po deseti minutách, Ján Kroner jejich snažení ukončil a prozradil jim řešení. Fedor Flašík si pak vyčítal, že na tak primitivní šifru nepřišel, očekával, že to bude daleko komplikovanější.

Modří tak vyhráli 4:2 a červení se budou muset rozhodnout, koho vyřadit. Protože se Ľudovít Kaník dozvěděl, že se několik lidí chystá na Johnyho Mečocha, přišel mu těsně před začátkem kmenové rady s dobrým úmyslem poradit, Johny ještě zváží, komu chce dát svůj hlas (Zuzaně Plhákové), pokud by změnil svůj názor, mohl by ostří Damoklova meče od sebe odvrátit. Jenže prchlivému Johnymu se takové politikaření vůbec nelíbilo, okamžitě vyjel po Kaníkovi i po ostatních spoluhráčích, nešětřil přitom vulgárními výrazy, které museli zvukaři hodně vypípávat. Nazval své kolegy buzeranty, což zase popudilo Sagvana Tofiho, takže se rozhořela další hádka.

Není divu, že pak kvůli svému temperamentu dostal Johny na kmenové radě ještě víc hlasů. Hodně mu bylo vytýkáno, že je kvůli němu v červeném týmu často napjatá atmosféra, mnohým se nelíbil jeho slovník a jeho urážky na adresu protivníků ale i členů vlastního týmu. Johny dostal celkem šest hlasů, stejný počet hlasů připadlo i Zuzaně Plhákové. Aniž by však ještě věděla výsledek, Zuzana na kmenové radě už ve svém proslovu oznámila, že se rozhodla soutěž dobrovolně opustit. Jako důvod uvedla zklamání z atmosféry v červeném týmu, kde vládnou nadávky, netolerance (a podvádění v soutěžích, ale to nahlas neuvedla) a kde už několik lidí nebere tuto hru v první řadě jako zábavu. Šokovaní modří v porotě se Zuzanu snažili ještě přesvědčit, ať v soutěži zůstane aspoň kvůli nim, že oni ji mají rádi. Zuzanu tato slova dojala, ale rozhodnutí odejít nezměnila a šla ho oznámit svému týmu. Tam jí ovšem takové milé rozloučení rozhodně nečekalo. Zjištění, že Zuzana kritizuje atmosféru v týmu a dává jim za vzor chování u modrých, popudilo zejména Danicu Jurčovou a Silviu Šuvadovou, které se do Zuzky hned pustily s tím, že to je od ní jenom póza. Sympatická politička Zuzana Plháková tak po tomto závěrečném zážitku nelitovala, že soutěž opustila.

Její rozhodnutí se stalo také hlavním bodem LIVE show, jejíž druhá část následovala ihned po skončení hlavního pořadu. Zuzana zde popisovala vztahy uvnitř červeného týmu a zopakovala lítost nad tím, že nemohla být od začátku přiřazena do modrého týmu, kde měla více přátel a jejichž vztahy se jí zdály daleko lepší než u červených. Vyjádřila také svůj názor na Anetu Pariškovou-Dočekalovou. Byla prý hodně překvapená, když poznala, že tento „moderátorský andílek“ dokáže mít také pěkně ostré lokty a chovat se v extrémních situacích úplně jinak, než by diváci tušili. To byla přesně voda na mlýn moderátorovi Miňovi Urbaníkovi, který zatelefonoval přímo Anetě. Rozhovor sice začal v poklidné atmosféře (Aneta popřála Zuzce k jejím narozeninám), ale to se brzo změnilo. Aneta, která se nyní vrací s novým pořadem na obrazovky JOJ a záleží ji tedy na její image u diváků, si nechtěla nechat líbit očerňování své osoby a do Zuzky se ostře pustila. Vytýkala ji třeba, že narozdíl od jiných měla Zuzana na Filipínách výhodu přítomnosti svého manžela. Z těchhle dvou už kamrádky asi nikdy nebudou.

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval

Pro lepší přehlednost vám nyní budeme pravidelně přinášet také tabulku s historií, jak kdo ve kterém díle hlasoval. (Klikněte pro celý obrázek).


videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 4.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4)

související články

Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 4
1
Momo
Reagovat

Nevím jestli jsem nejinteligentnější člověk na světě, ale z té tabulky dokážu pomocí svých magických schopností předpovědět kdo kdy vypadne.

2
TK
Reagovat

to Momo:
Tak snadné to určitě nebude… Na posledních řádcích jsou jména soutěžících, kteří vypadli, ale to platí jen pro skutečně odvysílané díly. Ostatní jména v tabulce jsou seřazena abecedně, protože ani já netuším, kdo kdy vypadne a kdo se dostane do semifinálové šestice.

3
Petr Novák
Reagovat

Nevíte někdo, jak se jmenuje písnička, která hrála po znělce na pozadí – po několik minut. Díky

4
Petra Vysoudilová
Reagovat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat proč bylo zrušeno ranní vysílání Cerebrity Camp, v programu psané je ale v tv jej nevysíláte.

Přidat komentář