Panáček v reality show

Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře

20. Duben 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Pokud se celebrity domnívaly, že si na Filipíny pojedou jen odpočinout a občas si lážo plážo zasoutěžit, tak už během prvních dnů poznaly svůj omyl: natáčení trvající od rána do hluboké noci, jeden soutěžní úkol střídal druhý, často si při nich také sáhly až na dno svých sil. Nebyla nouze o drobnější, ale i vážná zranění. Někdy to přineslo i dramatické situace, jak jsme třeba mohli vidět právě v tomto dílu.

Naštěstí se to netýkalo prvního úkolu, kde ke zranění mohly přijít snad jedině hlasivky celebrit (anebo uši televizních diváků). Čtyři zástupci z každého týmu se sešli na jachtě, kde probíhal pevěcký souboj dvojic. Z připravené nádobky si jeden z nich vylosoval papírek se jménem slovenského zpěváka nebo skupiny a během limitu deseti sekund si měl vybavit a zazpívat úryvek některé jejich písně. Poté byl na řadě zase protivník, střídali se tak dlouho, až někdo z nich zaváhal. Pak si další dvojice vylosovala jméno jiného zpěváka. Vyhrálo to družstvo, které dokázalo uspět ve více soubojích. Zdálo by se, že jednoznačnou výhodu budou mít modří, když za ně soutěžili pěvecké legendy Janko Lehotský a Pavol Drapák, ale právě Janko hodně překvapil, když si nevybavil ani jednu písničku od Petera Nagye a Mekyho Žbirky (se kterým dokonce několik let společně zpíval ve skupině Modus!). Nejnapínavější souboj se strhl u písniček Elánu, kde Pavol Drapák s pěti kousky porazil Silviu Šuvadovou, která „zapívala“ (uvozovky jsou namístě) jen čtyři. Červení měli vůbec slabší den, Sagvan Tofi se moc nechytal (jméno kapely Vidiek slyšel poprvé v životě), modří tak vyhráli 7:3. Po oznámení výsledků ještě Johny Mečoch vyhlasil pro zábavu doplňkový rapový battle, který mu šel přece jen lépe (došlo také na rapování v ruštině, kde zahvězdil i Janko Lehotský).

Při druhé soutěži už celebritám moc do zpěvu nebylo. Jednalo se o obdobu úkolu, který pravidelní diváci zahraničního Survivora dobře znají. Soutěžící uvtořili na pláži živý řetěz a pomocí kýblů si postupně předávali vodu. Stáli přitom na stoličkách, které byly od sebe dosti vzdálené, jedinou možností tak bylo vodu si mezi sebou přehazovat, takže na toho posledního často zůstalo jen nepatrné množství. To pak nalil do posledního vědra umístěného na vahadle. Jakmile bylo vědro dostatečně naplněné, zařízení se převážilo a zapálilo doutnák od signální světlice. Samotný průběh soutěže byl ale kupodivu kratší než vám trvalo přečíst předchozí popis. Červenému týmu stačily pouze tři obrátky, aby nasbírali dost vody k odpálení světlice. Modří nevěřili vlastním očím a hned rozebírali, kde udělali soudruzi z NDR chybu. Ibi dokonce podezíral červené, že do vědra opět podstrčili nějaký kámen. Nicméně výsledek byl potvrzen, červení vedli 2:1.

Dosud jsme se nezmínili o tom, že součástí téměř každé epizody Celebrity Campu bývají i dotáčené spojováky, krátké skeče, v nichž moderátorská dvojice Petra Polnišová a Ján Kroner přibližují domorodé prostředí nebo pozadí úkolu. Kvalita těchto scének je značně diskutabilní, dosud nejlepší byla snad jedině v tomto díle. Na motivy filmů podle mayovek se Kroner převtělil do postavy bledé tváře hledající Poklad na stříbrném jezeře a Petra si střihla domorodou dívku s pro ni výstižným jménem Splašená veverka.

Také na celebrity čekalo hledání pokladu na jezeře ukrytého hluboko v džungli. Jako první soutěžili modří, ale moc informací na začátku nedostali, moderátorka jim instrukce zabalené v pouzdře hodila do jezírka. Dva zástupci (Pavol Drapák a Zuzana Hajdu) si pro ně skočili, zbývající čtyři museli zůstat na okolních skalách. Po přečtení veršovaných pokynů z pouzdra se dozvěděli, že pro další pouzdro musí někdo z dvojice ve vodě vyšplhat po laně. Drapákův pokus ovšem nevyšel, z lana spadnul do vody a tehdy začalo opravdové drama. Sotva se vynořil, chytil se za srdce, začal vrávorat a na chvíli ztratil vědomí. Na starostlivé dotazy vyděšené manželky Janette neodpovídal a výraz jeho obličeje naznačoval, jakoby nastala jeho poslední minutka. Zoufalá Janette volala o pomoc, ale nezasáhl nikdo ze štábu, ani Zuzana Hajdu, která byla Pavlovi nejblíže, nebyla vůbec schopna pohybu. Nakonec skočil do jezírka Ibi Maiga, ale Pavol Drapák se mezitím vzpamatoval. Později přiznal, že měl nízký tlak a při ponoření do vody si vybavil, jak dostal v prvním díle křeč a museli ho zachraňovat. Kvůli této vzpomínce úplně zpanikařil, fyzicky mu nic vážného nebylo. Jenom pořádně vystrašil všechny okolo, nejvíce manželku Janette.

Po této situaci (kterou podtrhovala skvěle vybraná dramatická hudba!) se vracíme zpátky k samotné soutěži. Ibi se vyšplhal po laně pro další indicii, která navedla Zuzanu pod vodopád na skále, odtud zpátky do jezírka, kde bylo podle nápovědy potřeba vylovit ze dna zamčenou truhlu. Nyní nastal čas pro zbývající členy týmu, kteří se ze skály po laně svezli k jezírku a cestou museli včas zachytit na šňůrách zavěšené tři barevné klíče. Pomocí nich pak odemkli truhlu a nalezli bájný filipínský poklad- nafukovací lehátko ve tvaru kachny (nebo spíš pelikána?). Teprve po nafouknutí lehátka zastavil moderátor Ján Kroner stopky, která ukazovaly čas 23 minut.

Za červený tým skočila do jezírka dvojice Zora Czoborová a Sagvan Tofi. Ten se ale moc nepředvedl, pro většinu indicií si doplavala fitnesska Zora (která v zápalu soutěžení neuhlídala své bujné vnady a předvedla divákům menší striptýz). Hlavně díky jejímu heroickému výkonu dosáhli červení rekordního času a celý úkol splnili za 10 minut.

Po porážce 1:5 čekalo vyřazování opět modrý tým, pro který ale smůla zdaleko neskončila. Při zpáteční cestě se na lodi vážně zranil na noze Paviel ROchnyak. Jeho úraz ovšem některým jeho kolegům vyřešil problém, koho budou nominovat. Na jeho stranu se ihned postavila Zuzka Hajdu, která věřila, že se Paviel brzo uzdraví a může mezitím týmu pomoci při méně fyzicky náročných úkolech. S tímto názorem nesouhlasili zkušení sportovci Karol Kučera a Štefan Maixner, kteří dobře věděli, že zlomený kotník se asi za den nevyléčí. Pochybovali také o tom, že by Paviel, rodák z Ukrajiny, mohl týmu pomoci při lehčích úkolech vyžadujících dobrou znalost Slovenštiny.

Výsledek kmenové rady tak byl jednoznačný, většina hlasů směřovala na zraněného Paviela, pouze obě blonďaté Zuzky se rozhodly jít proti proudu a jmenovaly Janka Lehotského a Ivana Christová nominovala Ibiho, s nímž si už delší dobu nerozumí. Sám Paviel, který se na místo kmenové rady dobelhal jen s velkými obtížemi, se ještě před vyhlášením celkového počtu hlasů rozhodl dobrovolně soutěž opustit. Za svůj předvedený výkon se ale vůbec nemusel stydět, od všech hráčů z modrého i červeného týmu si vysloužil dlouhý potlesk.

A to ještě netušili, co před nimi Paviel tajil. Těsně před odjezdem na Filipíny mu totiž lékaři našli na plicích nádor a účast v soutěži mu zakazovali, protože by se jeho stav mohl v tropických podmínkách zhoršit. Paviel ovšem nechtěl porušit už podepsanou smlouvu s televizí a odletěl s ostatními. Po předčasném návratu na Slovensko se zraněnou nohou nastoupil do nemocnice na operaci, při níž mu lékaři odstranili značnou část pravé plíce. Po několikatýdenním čekání přišla z histologie potěšující zpráva: nádor nebyl zhoubný a Paviel se uzdravil. Také tento příběh se stal součástí večerní LIVE show, v níž se ho moderátor Miňo Urbaník vyptával mimo jiné na jeho konflikty s Johnym Mečochem a Janette Drapákovou. Oba dva jmenovaní byli hosté na telefonu, přičemž Johny musel obhajovat své často vulgární výroky, kterými se navážel na Pavielovu homosexualitu. Janette zase na ostrově Pavielovi vytýkala, že se zapojuje spíš do méně fyzicky náročných úkolů. Dodatečně se mu tak omluvila, protože netušila, že se na ostrovech musel šetřit kvůli svému zdravotnímu stavu.

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 5.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4)

související články

Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!