Panáček v reality show

Celebrity Camp: 23.část – Nekonečné semifinále

23. Červen 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Pro účely semifinále si štáb Celebrity Campu v televizním studiu postavil kopii posvátné jeskyně z filipínského Black Island. V tomto prostředí s bambusovými lavicemi, plápolajícími ohni a imitací jezírka čekaly na zbývajících šest celebrit úplně poslední soutěžní discpilíny a regulerní kmenové rady. Pouze tři z nich mohly postoupit do sobotního finále, kde už bude jejich osud v rukou diváků. Chcete vědět, komu se to podařilo? Kdo se překvapivě vrátil do hry? A čí to byl proboha nápad, vysílat semifinále živým přenosem?

Že diváky čeká opravdu „nevšední kulturní zážitek“, naznačil hned trapný úvodní vstup moderátorské dvojice Jána Kronera a Petry Polnišové. Naštěstí se ovšem na scéně objevil také Miňo Urbaník (moderátor LIVE show), který ve studiu přivítal všech 20 dosud vyřazených celebrit. Ty nastupovaly ve stejném pořadí, jak postupně ze hry odcházely, a Miňo je pokaždé představil vtipnou charakteristikou, kterou narážel na některé jejich povedené hlášky nebo historky z Filipín (například Ibiho označil za hráče s největším sebeovládáním, kterého nikdo nedokázal vyvést z rovnováhy). Potěšitelné bylo, že pohotový a zábavný Miňo moderoval podstatnou část večera a odsunul moderátorské duo Kroner-Polnišová stranou (nic by se nestalo, kdyby tam ti dva vůbec nebyli).

Jako další nastoupili hlavní aktéři, šestice semifinalistů. Jejich postupné představování probíhalo před velkým projekčním plátnem ve stylu komiksových akčních póz (něco na způsob Charlie!s Angels. Nebo pro pamětníky:Karate Kid). Hned nato ale přišlo překvapivé oznámení: Ľudovít Kaník ze semifinálového klání dobrovolně odstoupil. Podle svých slov si svůj cíl splnil, zasoutěžil si na Filipínách a dostal svou koaliční pětku až na samotný konec. O finanční výhru mu ale nešlo, tak se rozhodl, že své místo ve hře přenechá někomu jinému. Podle pravidel si zbývající semifinalisté mohli sami vybrat, kdo z ex-soutěžících dostane druhou šanci a vymění si s Kaníkem místo. Mohli si ovšem zvolit jen toho, kdo sám soutěž dobrovolně nevzdal. Pochopitelně si Zorčina skupinka nechtěla vybrat někoho, kdo by jejich šance na vítězství mohl ohrozit (takže nepřipadal do úvahy třeba Sagvan, který je u slovenské veřejnosti docela v oblibě). Škoda, že si náhradníka nemohli zvolit samí diváci nebo alespoň skupina ex-soutěžících. Nicméně Zorčina čtveřice se rozhodla pro Ibiho Maigu.

Aby to ovšem semifinalisté neměli tak snadné, do první disciplíny proti nim nastoupil druhý tým složený z šesti ex-soutěžících. Pokud by tento tým soupeřů vyhrál, mohl získat právo udělit imunitu komukoliv z družstva semifinalistů. Takže motivace ex-soutěžících byla jasná: musí vyhrát a dát imunitu Zuzce Belohorcové, jinak ji Zorčina koalice nemilosrdně vyhodí. V rámci tohoto úkolu se všichni převlékli do plavek a posadili se do dvou nafukovacích bazénků. Cílem bylo vydržet sedět v bazénků co nejdéle, ať se děje, co se děje. Některé celebrity se tak dopředu obávaly, že dostanou jako společnost do bazénku nějakou nepříjemnou havěť. Ale když si moderátor Miňo oblékl huňatý kožich (asi zapůjčený od Leoše Mareše), bylo vše jasné: soutěž bude opravdu typicky filipínská…

Soutěžící byli zasypáni téměř po krk ledovými kostkami a spustila se časomíra. Sedět v ledové tříšti rozhodně není nic příjemné, už po minutě a půl bazének kvapně opustili Sagvan, Paľo Drapák a Johny Mečoch a družstvo ex-soutěžících tak reprezentovali už jen sportovci Karol Kučera, Štefan Maixner a Zuzka Hajdu, která se tvářila být v pohodě, protože se denně sprchuje studenou vodou, takže je zvyklá. Družstvo semifinalistů se ani nepohlo, motivace pěti miliónů byla opravdu silná, takže i Ibi zatnul cvakající zuby a držel. Stejně tak Zuzka Belohorcová, ikdyž ta vlastně mohla bazének klidně opustit, neriskovat vlastní zdraví a šetřit síly na další boje, v jejím zájmu bylo, aby Zorčina skupina tento úkol prohrála. Čas mezitím plynul, štáb očividně nepočítal s tím, že to někdo dokáže vydržet déle než minutu. Naštěstí následující nudnou pasáž Miňo vyplnil alespoň rozhovory s dalšími ex-soutěžícími.

Po nekonečných deseti minutách moderátor oznámil, že je čas na reklamní pauzu. Zákon schválnosti říká, že nejzajímavější okamžik nastane právě tehdy, když je jakýkoliv živý přenos přerušen reklamou (např. závod Formule 1). Diváci by asi nebyli moc nadšeni, kdyby po skončení reklam bylo ve studiu vše rozhodnuto. Reklamy skončily a… bazénky byly pryč a celebrity zabalené do župánků se usmívaly do kamer! Režisér totiž celý úkol ukončil, místo ledu musí rozhodnout vědomostní rozstřel. Zástupci obou družstev (Zuzka Hajdu a Aneta Pariškova-Dočekalová) odpovídaly na otázky z oblasti slovenské kultury, historie a politiky (např. Ve kterém roce popravili Jánošíka?). Rozhodla teprve až šestá otázka (Který československý film získal jako první Oscara?), na níž odpověděla správně Zuzka. Získala právo udělit imunitu, samozřejmě neváhala a předala ji Zuzce Belohorcové.

Mohla tak začít tradiční kmenová rada. Protože Zorčina čtveřice nemohl vyhodit Zuzku, dala svorně hlas Ibimu, což bylo logické. Pokud by svalnatý Ibi vyhrál v dalších disciplínách, mohl by s imunitou projít klidně až do finále. Při svých nominačních proslovech se semifinalisté ještě stále klepali zimou (nepomohlo ani to, že za jejich zády na velkoplošné obrazovce šlehaly obrovské pekelné plameny). Trochu zatopit se jim pokusila také porota složená z vyřazených soutěžících. Byla to poslední šance, jak ovlivnit veřejné mínění, proto se znovu objevily otázky na podvádění s kameny, zatoulaný lajblík a tajné dohody o rozdělení výhry. Zejména ŠTefan se ostře dohadoval se zatvrzelou Anetou, že mu skutečně na Filipínách Zora a Karol Csino nabídli podíl na výhře, takže rozdělování výhry nebyla žádná fáma. Trochu to odlehčil Sagvan, který se silné čtyřky z legrace ptal, jestli i on dostane nějaký podíl za to, že měl na svědomí ty kameny a zásadně ovlivnil průběh hry vyloučením Zuzky Hajdu. Dlouhé debaty neměly konce a opět natahovaly přímý přenos. A to ještě dostal slovo Ibi, který měl na každé kmenové radě neskutečně dlouhé proslovy. Moderátoři se sice snažili jeho vystoupení zkrátit, ale marně. Svou nominační řeč i následné loučení po oznámení výsledku hlasování pojal jako one man show.

Ve druhé soutěžní disciplíně už bojovalo pět semifinalistů každý sám za sebe. Posadili si k prostřeným jídelním stolům a jejich úkolem bylo pouze podle chuti rozeznat čtyři předložené potraviny. Aby nemohli vzájemně „opisovat“, měli na očích nasazené neprůhledné brýle a na uších sluchátka. Co zprvu vypadalo jako zajímavý úkol, opět ztroskotalo na vlastní realizaci. Soutěžili postupně a moderátor Miňo každému vložil do úst všechny čtyři potraviny najednou (avokádo, lososa, marcipán a kapary). Rozeznat tuto směsici nebylo snadné a celebrity dlouho žvykaly a žvýkaly a i přes Miňovo popohánění se neměly k odpovědi. A drahý vysílací čas mezitím plynul za doprovodu uspávací elevator music. Zuzce se podařilo odhalit pouze lososa, ale taková Zorka neuhodla nic. Aneta v posledních vtěřinách správně uhádla lososa a marcipán. Tímto okamžikem bylo všem fanouškům Zuzky Belohorcové jasné, že blondýnka právě v show skončila, zbytek soutěže přestal být zajímavým. Ale pro pořádek: dva správní tipy měl také Marek Ťapák, takže postoupil s Anetou do rozstřelu, v němž stejným způsobem hádali pět pochutin (nektarinku, pórek, kedlub, kaštanové pyré a syreček). I jediná správná odpověď stačila Markovi k vítězství a získání imunity. Na kmenové radě zcela podle očekávání Zuzka dostala čtyři hlasy a po své závěrečné řeči (necitlivě přerušené raklmním brejkem v půlce věty) musela tato sympatická moderátorka studio opustit.

Na zbývající čtyři semifinalisty a členy stejné koalice čekala už jen závěrečná disciplína zaměřená na fyzickou výdrž. Všichni se chytili hrazdy a ten z nich, který spadne, jako první se do finále nepodívá. Vypadalo to, že nejmenší šance má drobounká Aneta, ale dopadlo to jinak. Zhruba po minutě se Marek pokusil lépe přehmátnout, celou hrazdu rozkýval a shodil z ní Karola. Ten to bral ale sportovně a po svém závěrečném poděkování opustil hru těsně břed branami finále.

Zatímco dosavadní přenos nabíral skluz a moderátoři všechny hráče popháněli, najednou došlo ke zvolnění a zbylo čas nejen na dvě hudební vložky (celkem v průběhu večera zazněly na playback čtyři songy: „Píeseň dvoch farieb“ Janka Lehotského a spol., prahistorická „Dávej, ber“ Sagvana Tofiho, „Slnko stoj“ Pavola Drapáka a diskohit „Iná žena“ v podání Evy Mázikové), ale i ex-soutěžící měli možnost naposledy promluvit k finalistům – Zoře Czoborové, Anetě Pariškové-Dočekalové a Markovi Ťapákovi. Moderátoři pak jen divákům prozradili čísla pro SMS hlasování a ukončili to utrpení nazvané Celebrity Camp semifinále. Trvalo 2,5 hodiny (přenos skončil o 20 minut později oproti plánu). Tohle by nenastalo, pokud by semifinále bylo předtočené třeba den dopředu a řádně prostříhané, zejména při úkolu s ledem a první kmenoVé radě. Prakticky nebyl důvod, aby se pořad vysílal živě, diváci do něj nemohli nijak zasahovat v reálném čase, jako to bude u finále. Ale má cenu se vůbec těšit na sobotní velkolepé finále?

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– Polovina 23.epizody v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4) credits: energyS

související články

Celebrity Camp: 22.část – Semifinálová šestice
Celebrity Camp: 21.část – Poslední den
Celebrity Camp: 20.část – Kladívko a jehla
Celebrity Camp: 19.část – Titanik
Celebrity Camp: 18.část – Rozhodne nakonec o vítězi také náhoda?
Celebrity Camp: 17.část – Kdo neskáče, není Čech. Hop,hop,hop!
Celebrity Camp: 16.část – Kamarád do deště
Celebrity Camp: 15.část – V tom domě straší!
Celebrity Camp: 14.část – Dva čuníci
Celebrity Camp: 13.část – Dezertéři
Celebrity Camp: 12.část – Zachraňte Nema
Celebrity Camp: 11.část – Kdo s kým vlastně zametá
Celebrity Camp: 10.část – Filipínské delikatesy
Celebrity Camp: 9.část – Smažené chobotničky
Celebrity Camp: 8.část – Pijte kokosové mléko!
Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se
Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
Momo
Reagovat

Tohle ovšem byla jasná chyba poradců, že dopustili buď natáčení a vysílání na živo, nebo minimálně ten led, i když i se záznamu by pak potřebovali hodinu na zahřátí aby nedrkotali a bylo jim rozumět.

Přidat komentář