Panáček v reality show

Celebrity Camp: 9.část – Smažené chobotničky

4. Květen 2007 | napsal(a): | reality show: Celebrity Camp

Po vyřazení Fedora Flašíka přišel rázem červený tým o svého lídra a na jeho místo se moc kandidáti nehrnuli. Částečně si autoritu získal Braňo Ondruš, ale přesto se osobně jako vůdce ostatních vůbec necítil. DOkonce prozradil štábu, že se mu už začíná stýskat po rodině a že zcela určitě až do konce soutěže nevydrží.

Do prvního ranního úkolu za jeden bod nominovalo kaýdé družstvo čtyři zástupce. Jeden z nich si stoupnul do moře s platem vajec a postupně házel vajíčka na břeh svým spoluhráčům. Ti se měli pokusit vajíčko pokud možno chytit nerozbité, ze skořápky si přečíst přídavné jméno a říct k němu opozitum (např.starý-mladý, silný-slabý, široký-úzký). Jako první soutěžili červení, a protože měli obavy, že by sagvan nerozuměl slovenským slovům, poslali ho raději házet. A dobře udělali. Sagvan z moře obratně nadhazoval vysokým obloučkem a Braňo, Karol Kučera a (občas) Silvia Šuvadová neměli s chytáním velké problémy. Celkem měli 23 úspěšných zákroků. Za modré byl nadhazovačem Robo Beňo, který zvolil až moc prudký hod, takže hodně vajíček skončilo rozprsknutých po obličeji Anety Dočekalové a Janette Drapákové. Situaci zachraňoval pouze Pavol Drapák, ale výsledný počet 11 vajíček na červené nestačil.

Zadání druhého úkolu opět připomínalo spíše Vylomeniny. Odehrával se na jachtě, kde dva soutěžící měli v kuchyni naporcovat a osmažit v trojobale chobotnici (místo tradiční strouhanky použili kokos), nasednout do člunu a dopádlovat na moři ke zbývajícím dvěma spoluhráčům ležícím, kteří pak pochotku musel co nejrychleji sníst. Za červené se do kuchyně vydali Braňo a Danica Jurčová, zatímco se jedlíci Sagvan a Ibi pohupovali na moři na nafukovacích lehátkách a litovali, že takových soutěží, kde by se pořádně najedli, není více (no jen aby je brzo ten humor nepřešel…). Na chobotničku čekali dlouho, oba kuchaři se dost zdželi při odvazování člunu a pádlování, kdy se stále točili v kruhu. Celkový čas: 20 minut. Modří kuchaři Ľudovít Kaník a Štefan Maixner měli jiné problémy, v kuchyni se moc nevyznali, nemohli ani přijít na to, jak zapálit ohěň na sporáku! V časové tísni chobotnici moc neosmažili a předhodili ji hladovcům Karolu Csinovi a Zoře Czoborové, které tento pokrm moc nesedl. Přesto se modří s časem 17 minut dostali do vedení nad červenými 2:1.

V poslední disciplíně si celebrity mohly vyzkoušet, jestli by přežily ztroskotání na opuštěném ostrově. Část týmu nejdříve z moře vylovila vaky a balíčky s plavacími vestami, obsah vaků vysypala na pláži a mezi spoustou zbytečných věcí hledala křesadlo. Pomocí něj druhá část týmu zapálila oheň, jakmile dostatečně vysoké plameny přepálily provázek, dostali soutěžící od moderátora Janka Kronera další instrukce: nasadit si vesty a pomocí vlastních těl a vaků sestavit na písku velký nápis POMOC, aby je bylo dobře vidět z letadla.

Modrým se podařilo křesadlo najít celkem snadno, i s rozděláváním ohně neměli problém. Jenže při navlékání záchraných vest zjistili, že chybí jedna pro Karola Csina. Zapomněli totiž z moře vytáhnout jednu vestu, která mezitím odplula daleko od místa soutěžení. Když se jim ji podařilo vylovit a vytvořit nápis, stopky moderátora ukazovaly čas 8 minut. Červení začali taky dobře, ale jak se záhy ukázalo, kromě Sagvana nikdo nevěděl, jak takové křesadlo vlastně vypadá, takže netušili, co hledají. Tak se taky stalo, že někdo skutečně křesadlo zahodil na zem a hledal dál. Nejlepším okamžikem ovšem bylo, když dostali od moderátora instrukci „Z vašich těl napište nápis“. Zuzana Belohorcová a Ibi to nepochopili a začali psát pismena do písku tak, že Ibi vláčel Zuzku za ruce, až bylo písmeno hotové, pak zase popadl Silviu a rovněž ji drsně vláčel za nohy po zemi. Ostatním dalo hodně práce „černého baču“ zastavit, jakoby jejich volání vůbec nevnímal. Celkový čas hodně přes 12 minut znamenal, že červení tento den prohráli na body 1:5 a budou opět vylučovat.

Před kmenovou radou se v této souvislosti nejvíce hovořilo o jménech Silvie, Janka Lehotského a Zuzky Hajdu, která už druhý den kvůli zranění nesoutěžila. Zuzka ale stále měla chuť ve hře pokračovat, slíbila, že týmu příště pomůže alespoň v prvních dvou fyzicky nenáročných úkolech. Na kmenové radě dostala pouze jednu nominaci (od Danicy). Nejvíce prostoru při nominacích bylo věnováno Ibimu (možná až moc vysílacího času), který se s porotou z modrého týmu dost hádal. Přitom třeba Robo Beňo mu celkem rozumně vytýkal, proč nenominoval někoho z ex-červených, tak by totiž bývalí modří získali v novém týmu strategickou převahu. Ibi si stál ale za svým, dal hlas Janku Lehotskému, který měl stejný počet nominací jako Silvia. Došlo tedy opět k rozstřelu v podobě vědomostních otázek. Rozhodla teprve až čtvrtá série (Podle kterého krále mají Filipíny své jméno?), při níž legendární zpěvák zaváhal a musel se se soutěží rozloučit.

Janko Lehotský se stal samozřejmě hostem noční LIVE show. Moderátor Miňo Urbaník si nemohl odpustit rýpnutí, jaktože si Janko v pěvecké soutěži nevzpomněl ani na jednu písničku Mekyho Žbirky, když s ním byl tak dlouho v jedné kapele. Janko se to pokoušel zlehčit tím, že chtěl soutěž nějak zdramatizovat, protože měl jejich tým stejně bodový náskok (ale bylo vidět, jak ho to stále mrzelo). Další otázky směřovaly na jeho věkový handicap. Janko ale připomněl, že mu nedělala žádnou potíž ani jeho účast v loňské reality show Hviezdy na ľade a na Filipínách zbytečně neriskoval. Na závěr zazněla tradiční pisnička Veľký sen mora, tentokrát se už dala konečně poslouchat, když ji zazpíval přímo její autor.

Pokračování příště.

jak kdo hlasoval




(Klikněte pro větší obrázek)

videa ke stažení

– Všechny epizody v archívu TV JOJ
– 9.epizoda v lepší kvalitě (část 1, část 2, část 3, část 4) credits: energyS

související články

Celebrity Camp: 8.část – Pijte kokosové mléko!
Celebrity Camp: 7.část – Škatule, hejbejte se
Celebrity Camp: 6.část – Urvi, co můžeš
Celebrity Camp: 5.část – Horor na stříbrném jezeře
Celebrity Camp: 4.část – Večeře je v troubě
Celebrity Camp: 3.část – Tanečnice z Lúčnice
Celebrity Camp: 2.část – Ryba z doby kamenné
Celebrity Camp (1.část)
Celebrity Camp: seznamte se se soutěžícími

Celebrity Camp

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
xraven
Reagovat

prosím o opravu odkazu na stažení první části tohoto 9 dílu…je nefunkční…..děkuji za tuto možnost sledovat tuto RS.

2
Petr Novák
Reagovat

Po přečtení upoutávky na Gorille jsem měl pocit, že tento díl bude patřit k těm úplně nejslabším, ale jakmile jsem ho zkoukl, rychle jsem změnil názor – suveréně nejlepší doposud odvysílaná epizoda – a to od začátku až do konce.

Jediné, co mě trochu „zklamalo“ byl spoiler v sámém závěru. Jako návnada záběry zafungovaly skvěle, ale 80 % dalšího dílu bude bez napětí.

3
TK
Reagovat

to xraven:
opraveno

Přidat komentář