Panáček v reality show

Pirate Master: 14.část – Finále

9. Září 2007 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Velký taktik a manipulátor Jay se dostal do pozice, kdy si mohl jenom sám on určit, kdo se dostane do finálové trojky. Rozhodoval se mezi 23-letým hudebníkem Benem, s nímž byl spojencem téměř po celou hru, a pupkatým dobrákem Louiem, který doplatil na svou přílišnou duvěřivost. Nakonec si jako třetího finalistu vybral sportovně vyhlížejícího mladíka. Jen jestli to nebyla největší chyba jeho života!

Druhý den ráno moderátor Cameron Daddo otevřel poslední přihrádku Zanzibarské truhly. Z dopisu, který tam zanechal kapitán Henry Steel se ale finalisté dozvěděli, že se ještě nejedná o poslední výpravu. Před tím, než se utkají o podíl kapitána Steela v hodnotě 500.000 dolarů, je čeká hledání pokladu, který ukryl jeho první důstojník. Ten, kdo ho najde jako první, bude mít garantované místo ve finálové dvojce. Před začátkem výpravy dostal každý k dispozici malý latinsko-anglický slovníček, protože latina se jim na expedici bude hodit. Pak se na znamení všichni tři vrhli přes palubu do moře a plavali ke břehu. Tam pokračovali dál džunglí až k vratkému provazovému mostu přes rokli. Na něm našli zavěšené tři šavle a další instrukce, které je zavedly do jezírka ve skalách. V této fázi závodu byl v čele Ben, následován těsně Jayem. Christa viditelně na chlapy nestačila a měla velkou ztrátu.

Na velkém kameni v jezírku byl latinský text, který museli všichni nejdříve přeložit, aby se dozvěděli, že se musí vydat zpátky stejnou cestou. Kdo dojde první k provazovému mostku, může ho šavlí přeseknout a sabotovat tak ostatní. K mostku dorazili Ben i Jay současně, takže sabotovali pouze Christu, která pak musela rokli složitě obcházet jinou cestou. Další jezírko a pod hladinou opět latinsky psaná nápověda „Zlato je ukryto u vodopádu“. A přesně tam také Ben truhličku našel. Zklamaný Jay zanadával, protože mu bylo jasné, že hra pro něj nejspíš skončila.

Zpátky na palubě Piction Castle mohl Ben truhličku otevřít a zlaté mince v hodnotě 50.000 spravedlivě rozdělil mezi všechny tři. Jedině Ben si ale mohl být jistý, že ho čeká závěrečný boj o poklad, Jay a Christa automaticky dostali Černé známky a čeká je Pirátský soud. Jejich osud ale měli mít ve svých rukách duchové všech 13 dosud vyřazených pirátů. To pro Jaye nebyla zrovna příznivá zpráva, protože to byl právě on, kdo obratnou manipulací zařídil vyřazení většiny z nich, a teď mu to mohli vrátit.

Nechtěl se ale vzdát bez boje a ve své obhajovací řeči zdůraznil, že svou manipulaci použil v rámci hry a že by tak mohli ocenit, že to měl vymyšlené dobře a choval se jako pravý nemilosrdný pirát. Přišel přece hrát hru nazvanou Pirate Master a ne Princess Master. Christa svou obhajobu postavila na tom, že výhru v soutěži chce použít pro svou malou dceru. Ani toto vysvětlení ale zatrpklé duchy moc neoslovilo, některým se nelíbil ani jeden z kandidátů. Jayovi dokonce přidělili titul Puppet Master, což bylo docela přesné, v průběhu hry ovládal všechny ostatní jako své loutky. Výsledkem Pirátského soudu tak bylo, že dvanáct hlasů na vyřazení dostal Jay a Christa pouze jeden.

Jay ovšem nebyl jako obvykle vysazen na vor, ale mohl zůstat na palubě Piction Castle a přidat se k ostatním duchům, jeho role ještě neskončila (sám ale v interview prohlásil, že nejraději by v tu chvíli odplul na voru, než se dostal do spárů těch, které v uplynulých týdnech podrazil). Ben se stal kapitánem lodi duchů, část posádky se ochotně ujala svých běžných povinností a poslouchala jeho rozkazy, někteří hráči ale s okamžikem svého vyřazení ztratili motivaci a Benovy požadavky ignorovali, místo toho se na palubě jen opalovali. Ben využil příležitosti a omluvil se Louiemu za to, že ho při poslední výpravě podrazil, dokonce mu věnoval celých 12.000 dolarů, které na této výpravě získal, aby svou zradu odčinil.

Večer se konal poslední Pirátský soud, na němž si finalisté Ben a Christa mohli z duchů vybrat 3 pomocníky na závěrečnou expedici (aby byly síly vyrovnané, Ben si měl vybrat 2 ženy a chlapa, Christa 2 muže a jednu ženu). Někteří duchové ochotně nabídli své služby oběma hráčům, ale někteří vyloženě preferovali Christu. Když Ben slyšel, že moc oblíbený není, rozhodl se duchy pořádně motivovat finanční odměnou a nabídl třem členům své posádky celých 80.000 dolarů, které dosud ve hře získal. Odměnu by jim slíbil vyplatit i tehdy, když by nevyhrál (Christa nabídla své posádce 70.000, ale jen pokud by vyhrála). Oba finalisté si pak vybrali svou posádku (Ben: Azmytha, Cheryl a Jupiter; Christa: Jaye, Johna a Nessu). Oba dva přitom měli zájem hlavně o fyzicky zdatnou Nessu, nabídli ji štědrou odměnu, ale Nessa se rozhodla pro vyšší nabídku Christy.

Závěrečná expedice začala pro oba výsadky pádlováním ke břehu a hledáním jeskyně, v níž na ně čekala čínská truhlice. S touto těžkou truhlou pokračovali k opuštěné zbrojnici, kde v hlavni jednoho děla našli klíč k truhle. V ní se nacházely hrací karty, které měli seřadit vzestupně a podle jednotlivých barev. Teprve pak na boku paklíku karet našli napsanou další instrukci, že mají prohledat kupu dělových koulí. Benův tým se dostal do vedení, protože Christa nepochopila správně zadání s kartami. Ben snadno našel pod hromadou koulí ukryté kormidelní kolo a pokyny, že se má od svého týmu oddělit a i s kolem pospíchat do kopce až k chatě kapitána Henryho Steela. Protože Jay zahlédl, co dělá tým soupeřů, přerušil Christu při marné snaze poskládat balíček karet a šli rovnou prohledávat hromadu dělových koulí. S těžkým kormidelním kolem se pak i Christa vydala na vysilující cestu.

V obydlí kapitána Steela Ben připevnil kormidlo na stěnu a začal luštit šifru, která mu měla prozradit místo, kde se poklad nalézá. Krátce potom, co do místnosti dorazila i Christa už na to přišel: poklad byl ukrytý v Zanzibarské truhle, takže ho měli celou dobu na palubě Piction Castle. Popadl tedy těžkou kovovou schránku, v níž měl být klíč k pokladu, a spěchal zpět dolů za svým týmem oznámit jim, že se musí okamžitě vrátit na palubu. Christa mezitím také rozluštila šifru, ale schránka pro ni byla příliš těžká, zbytek cesty ke svým kumpánům ji dokonce musela za sebou vláčet po zemi.

Na palubu Piction Castle vyskočil jako první Ben (ostatní členové výsadku už mu dále nesměli pomáhat). V jedné ze zásuvek Zanzibarské truhly našel pod falešným dnem mosazné dílky puzzle, které měl sestavit na spodní straně kovové schránky. Pár minut po něm vstoupila na palubu i Christa, takže oba řešili hádanku současně. Díky svému náskoku ale puzlle sestavil nejrychleji Ben, přečetl si čtyřciferný köd, kterým odemkl zámek na schránce a z ní pak vytáhl malinký stříbrný klíček, který přesně pasoval do zámku v hlavní části Zanzibarské truhly. Po jejím otevření už mohl 23-letý Ben Fagan propuknout v jásot, zlaté mince kapitána Henryho Steela v hodnotě 500.000 byly jeho, porazil 15 soupeřů a stal se tak Pirátským mistrem.

související články

Pirate Master: 13.část – Nejmocnější člen posádky
Pirate Master: 12.část – Lekce z astronomie
Pirate Master: 11.část – Sabotáž vlastního týmu
Pirate Master: 10.část – Poklad na stříbrném jezeře
Pirate Master: 9.část – Kapitánova poslední večeře
Pirate Master: 8.část – Duchové ze záhrobí
Pirate Master: 7.část – Kdo odejde: Taťka nebo Válečník?
Pirate Master: 6.část – Jak se zbavit triády?
Pirate Master: 5.část – Blackjack a voodoo
Pirate Master: 4.část – Královská milost
Pirate Master: 3.část – Nový kapitán
Pirate Master: 2.část – Všude samí hadi
Pirate Master: 1.část – Vyplouváme!

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
was
Reagovat

díky za zprostředkování této reality show

2
embe
Reagovat

také děkuji

Přidat komentář