Panáček v reality show

Pirate Master: 11.část – Sabotáž vlastního týmu

9. Srpen 2007 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Co by bylo za dávných časů asi nepředstavitelné, je dnes naprosto normální: pirátské lodi velí žena. Ale nikdo z porádky si na kapitánku Christu nemůže stěžovat. Ráno je nechává dlouho dospat, připravuje jim stejné jídlo, jako má ona sama, a vůbec je nehoní do práce na lodi, celou dobu mohou jen relaxovat. Nejen z tohoto důvodu chce mazaný lišák Jay udržet Christu u moci co nejdéle. Má ji totiž plně pod kontrolou, udělá vše, co jí Jay nakuká, a to je hodně důležité jeho vlastní herní taktiku.

Proto musí udělat vše pro to, aby zůstala kapitánkou i po další výpravě za pokladem. Slíbil ji, že když by byl náhodou na základě losování přidělen do týmu protivníků, postará se, aby tento tým prohrál. A přesně to se také stalo, jeho věrní spojenci Christa, Ben a Louie vytvořili černý výsadek, Jay, Kendra a Laurel červený výsadek. Podle informace od moderátora Camerona Daddoa další část pokladu ukryl pašerák, který loď kapitána Henryho Steela zneužíval k pašování rumu a kontrabandu. První nápověda, která byla vyškrábaná do vývrtky, nasměřovala oba týmy na pobřeží, odtud měly pokračovat pěšky džunglí a u místa označené lebkou zahnout doprava k chatce proradného pašeráka.

V čem je Jay určitě dobrý, tak to je sabotování vlastního týmu. Už po odstartování závodu záměrně zdržoval jejich člun, pádloval mimo rytmus, no prostě hrůza pohledět. Černý tým tak bez problému na břeh dopádloval s velkým náskokem a vyrazil do džungle. Jenže se rozeběhl až moc, odbočku minul a vydal se špatným směrem. Když to zjistili, museli se vrátit a u odbočky je tak dohonili červení. V chatě pašeráka tak oba týmy současně pátraly mezi desítkami lahví po té, která obsahovala další nápovědu. Jay svůj červený tým opět zdržoval, ani mu nešel do chatky pomoct s hledáním. Jako naschvál ale jako první našla správnou láhev Kendra z červeného týmu a rychle přišla také na to, že v láhvi objevený pruh látky musí obtočit kolem celé lahve, teprve pak se objeví text další instrukce. Černý tým byl pozadu a na chyták s látkou přišli jedině tak, že špehovali červené.

Pašerákovy instrukce je navedly zase zpátky na pobřeží k položené kotvě. Oba týmy po zkušenostech z předchozích úkolů začaly hrabat v písku pod kotvou. Jenom Jay si všimnul, že od kotvy vede až do moře řetěz a došlo mu, kterým směrem se vydat. Potíchu to řekl Benovi z týmu protiviníků, poslal ho podél řetězu pod mořskou hladinu, ale přitom sám svůj červený tým poháněl k dalšímu hrabání v písku! Ben tak bez problémů našel potopenou truhlu, kterou museli vytáhnout za pomocí lana a člunu. V truhle se ukrývaly tři části lebky, po jejím zkompletování na temeni objevili mapu, která ukazovala k nedaleké jeskyni v útesu.

Červený tým byl samozřejmě daleko za nimi, Jay opět pomalu pádloval a místo úprku k jeskyni šel obyčejným krokem. V interview na kameru později prozradil, že je sice škoda, že z tohoto pokladu nedostane ani cent, ale důležitejší pro něj je udržet Christu u moci (a tedy být sám u moci). Proto byl docela rád, když viděl, jak černý tým vychází z jeskyně s velkou nádobou s pokladem. Po jejím otevření ale na všechny čekal šok, v nádobě byl jen těžký řetěz a dopis od pašeráka, ve kterém se nálezci pokladu vysmíval, tentokrát žádné zlaté mince! Dobře jim tak, nemají věřit pašerákovi.

Jenom Jay mohl být spokojený, dostal přesně to, co chtěl: zůstal u moci. A ke zlaťákům se nakonec dostal taky, když v podpalubí navrhnul Benovi hazardní karetní hru. Kdo sejme z balíčku vyšší kartu, vyhrává 500 dolarovou minci. Očividně to nehrál poprvé, protože podváděl a při míchání balíčku ohnul kartu s dámou, kterou pak bez problému vždy našel. Chudák Ben mu na tento trik skočil a vůbec mu nebylo divné, že Jay třikrát po sobě sejmul stejnou dámu. „To bylo nejrychleji vydělaných 2000 dolarů v mém životě,“ smál se pak Jay.

Blížily se ale nominace na Černou známku. Zcela jisté bylo jméno Kendry. Louie ale Jayovi navrhnul, že by si Černou známku klidně dobrovolně vzal. Ostatní by pro něj nehlasovali, takže by Kendru konečně mohli poslat domů. Jay se sice tomuto hloupému nápadu divil, ale když si jednoho po druhém zvala Christa do kapitánské kajuty, Jay i ostatní navrhovali právě tato dvě jména. Jayovi ostatně bylo jedno, jestli vypadne Kendra nebo LouieKendra se sice pokusila zachránit tím, že Christě řekla o tom, jak tajně vyslechla rozhovor Jaye a Bena, kteří považovali Christu za obtížného soupeře do finále, Nebylo jí to ale moc platné, Černou známku stejně nakonec dostala.

U Pirátského soudu je Kendra jako doma, je tam už pošesté, pokaždé byla důvodem její fyzická slabost na expedicích, zejména při plavání. Snažila se ale ostatní piráty přesvědčit, že jim může být užitečná při luštění hádanek. Louie byl poměrně klidný, počítal s tím, že měl Jayovo slovo, že je jeho nominace jen formalita a není v ohrožení. Jakmile ale Jay v průběhu večera promluvil a naznačil, že Louie může být později daleko těžším soupeřem než slabá Kendra, došlo mu, že nápad s dobrovolnou nominací asi nebyl úplně nejlepší. Když ho moderátor vyzval k reakci, několik vteřin šokovaně mlčel a těžko nacházel slova. Nakonec se svůj status těžkého soupeře pokusil zlehčit tím, že je pomalý na expedicích, kde se běží do kopce (a to je vlastně každá), takže se ho nemusejí obávat. Ale nebyl si vůbec jistý, jak hlasování dopadne. Nakonec si mohl oddychnout, všechny tři hlasy dostala Kendra, pošesté už se tedy u Pirátského soudu nezachránila.

Pokračování příště.

související články

Pirate Master: 10.část – Poklad na stříbrném jezeře
Pirate Master: 9.část – Kapitánova poslední večeře
Pirate Master: 8.část – Duchové ze záhrobí
Pirate Master: 7.část – Kdo odejde: Taťka nebo Válečník?
Pirate Master: 6.část – Jak se zbavit triády?
Pirate Master: 5.část – Blackjack a voodoo
Pirate Master: 4.část – Královská milost
Pirate Master: 3.část – Nový kapitán
Pirate Master: 2.část – Všude samí hadi
Pirate Master: 1.část – Vyplouváme!

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 1
1
me2d
Reagovat

docela fandím Lujovi, je takovej simpatickej, připomíná mi Ruprta, ale asi se nechá taky lehce přechytračit, dobrovolně jít na hlasování je přece blbost. Myslím, že brzo vypadne, asi už v příštím kole, i když bych mu vítězství přál.

Přidat komentář