Panáček v reality show

Pirate Master: 13.část – Nejmocnější člen posádky

29. Srpen 2007 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Pravidelnému divákovi (pokud teda vůbec nějaký zůstal) už musí být jasné, o kom je řeč v titulku. Samozřejmě o Jayovi, který má celou show ve svých rukách od prvního dílu a úspěšným taktizováním a manipulováním ostatních se mu podařilo celou hrou proplout až do poslední čtyřky. Navíc na posledním Pirátském soudu podržel Bena, který mu je teď zavázán a nepůjde proti němu. Stačí už jen udržet ve funkci kapitána spolehlivou Christu.

Aby to ale bylo možné, opět se Jay a Ben zavázali, že kdokoliv z nich bude na příští výpravě za pokladem losem určen do opozičního týmu s Louiem, bude tento tým záměrně sabotovat, aby mohla vyhrát Christa. Jak prozradil moderátor Cameron Daddo, hra se blíží ke konci ale z miliónového pokladu bylo vyplaceno teprve 410.000 dolarů, takže někde venku na ně stále ještě čeká pořádná kořist. Další část pokladu prý ukryl lodní tesař, který údajně s velkou radostí stavěl šibenice, na nichž pak věšel zajaté protivníky.

Na základě losu byl do černého výsadku k Christě přidělen Jay, takže Ben zůstal v červeném týmu s Louiem a jeho úkolem bylo výpravu sabotovat. Jeho mise začala dobře, při pádlování ke břehu se moc nepředřel a nechal černému týmu náskok. Louie ovládající kormidlo člunu nemohl po chvíli jeho plácání vesly vydržet, raději si s ním vyměnil místo a chopil se veslování sám. Nasadil ostré tempo, takže se mu brzo povedlo člun černého týmu nejen dostihnout, ale i předehnat.

Další cesta vedla pěšky korytem řeky až k Jezírku Mrtvého muže. Jako první se do něj ponořil Jay, okamžitě ze dna vylovil vak s nářadím a dalšími instrukcemi a mohli s Christou pokračovat ke břehu řeky, kde s pomocí nářadí začali sestavovat vor. Ben z červeného týmu taky vytušil, kde asi v jezírku vak s nářadím bude, a také ho bez problémů našel. Předstíral ale, že o něm neví, dokonce rozvířil písek ze dna, aby ho Louie náhodou nenašel. Záměrně tak zdržoval, aby Jay s Christou získali větší náskok.

Ti si v klidu poskládali vor a vyrazili po řece k Jezeru zázraků, kde z jednoho stromu s lidskými lebkami sundali klíč k pokladu a dál na jezeře pátrali po místě se hrůzostrašnými šibenicemi. Mezitím Ben po předlouhých 10 minutách usoudil, že by to už stačilo, vítězoslavně vylovil z jezírka vak s nářadím a spěchal s Louiem sestavovat vor. Louie ale neztrácel hlavu, stále opakoval, že nic není prohrané, protože je daleko lepší veslař než Jay a Christa. V tom měl docela pravdu. Christa byla při veslování naprosto nemožná, jejich vor se neustále točil dokola a Jay zuřil. Tak se taky stalo, že usilovně veslujícímu Louiemu se podařilo jejich náskok stáhnout a dostal se nadohled k černému týmu. Bohužel příliš pozdě, už mohl jen sledovat, jak vor černého týmu zaparkoval u šibenic, Jay se potopil pod hladinu a vylovil truhlu s pokladem.

Z tohoto vítězství ale Christa, Jay a spiklenec Ben neměli moc radost, když viděli zdeptaného Louie. Aby trochu ulevili svému svědomí kvůli té boudě, kterou na Louie přichystali, darovali mu ze 40.000 pokladu pět tisíc. Už mu ale nějak zatajili, že zbytek rovnoměrně rozdělili na tři části a Jidáš Ben dostal za svou sabotáž zaplaceno dokonce 12.000 dolarů.

Kapitánku Christu nyní čekalo opravdu těžké rozhodnutí. Naposledy bude udělovat dvěma pirátům Černé známky. Jenže pak zbyde jen jeden člen posádky, který vlastně o všem rozhodne. Buď sám pošle jednoho z nominovaných domů, nebo taky sám může vyvolat vzpouru, svrhne kapitánku a vyřadí ji ze hry. Nepotřebuje k tomu už žádný další hlas. Není tak ani důležité, kdo dostane Černou známku, jako spíš kdo zůstane bez známky a stane se tak nejmocnějším mužem na palubě.

Christa váhala, jestli tuto moc vloží do rukou oblíbeného Louie nebo stratéga Jaye. Jay je totiž nevypočitatelný a klidně by mohl hlasovat pro vzpouru (navíc Christě sám potvrdil, že ani tato možnost není vyluočena). Přesto do něj ale důvěru vložila a Černé známky rozdala Benovi a Louiemu. V průběhu Pirátského soudu měli oba dva možnost říct pár slov na svou obhajobu. Ve své řeči Ben prozradil Louiemu, že ho v průběhu výpravy za pokladem záměrně sabotoval, ale že to udělal v rámci udržení ve hře. Vždyť jsou přece nemilosrdní piráti, kteří jsou schopni všeho. Louie toto vysvětlení ale moc nepobral a Benovi zradu neodpustil ani ve chvíli, kdy opouštěl palubu Piction Castle. Jay totiž držel se svými spiklenci a vyřadil vousatého piráta Louie.

Pokračování příště.

související články

Pirate Master: 12.část – Lekce z astronomie
Pirate Master: 11.část – Sabotáž vlastního týmu
Pirate Master: 10.část – Poklad na stříbrném jezeře
Pirate Master: 9.část – Kapitánova poslední večeře
Pirate Master: 8.část – Duchové ze záhrobí
Pirate Master: 7.část – Kdo odejde: Taťka nebo Válečník?
Pirate Master: 6.část – Jak se zbavit triády?
Pirate Master: 5.část – Blackjack a voodoo
Pirate Master: 4.část – Královská milost
Pirate Master: 3.část – Nový kapitán
Pirate Master: 2.část – Všude samí hadi
Pirate Master: 1.část – Vyplouváme!

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!