Panáček v reality show

ANKETA Vítězové SuperStar a ostatních talentových soutěží: Emma Drobná a její výkonografie (+ video)

24. Březen 2017 | napsal(a): | reality show: reality show obecně, SuperStar 2020

Emma Drobná

V prvních dvou týdnech tohoto roku proběhla na Panáčkovi anketa, která byla zaměřena na vítěze všech dosud proběhlých talentových soutěží v Česku a na Slovensku. Tuto anketu celkem suverénně ovládla poslední vítězka SuperStar Emma Drobná. Na konci článku se zveřejněnými výsledky jsem vám slíbil rekapitulaci všech vystoupení této krásné a charismatické zpěvačky s nezaměnitelnou barvou hlasu, avšak rozhodl jsem se odložit vydání tohoto článku o více než dva měsíce, jelikož právě dnes Emma slaví své třiadvacáté narozeniny, takže jsem tento článek pojal jako takový malý dárek. Všichni, kdo jste (stejně jako já) Emmě fandili, se připravte na pořádnou dávku nostalgického vzpomínání, které vám vedle videí zajistí i komentáře mé maličkosti přímo z období SuperStar.

Casting (30.9.2015)

Moje hodnocení z 31.9.2015:

Bomba. Mladá a krásná barmanka, která dva roky žila v Londýně (a když je zrovna na Slovensku, tak se živí rozvážením pizzy), má naprosto senzační barvu hlasu, kterou bych zařadil do kategorie quirky hlasů, které bývají v zahraničních soutěžích zcela pravidelnou součástí (za všechny stačí jmenovat silnou trojku quirky zpěvaček, jíž tvoří Diana Vickers, Janet Devlin a Drew Ryniewicz). Ve slovenské písni Emma navíc dokázala, že je neskutečně muzikální, přestože podle jejích vlastních slov není příliš dobrá kytaristka. Pevně věřím, že tato krásná, charismatická a talentovaná dívka dojde v soutěži co nejdál. Každopádně pro mě je už v tuto chvíli velkým objevem této soutěže.

Super výběr, díl první (4.10.2015)

Someone Like You od Adele v podání Emmy:

Moje hodnocení ze 7.10.2015:

Poměrně nejistý výkon předvedla překvapivě superfavoritka Emma Drobná, která místy dost bojovala s rozsahem, na druhou stranu její přenádherná barva hlasu a obrovské charisma (a taky nádherná kukadla jako zrcadla) překryjí všechny nedostatky.

Super výběr, díl druhý (11.10.2015)

Falling Slowly od Glena Hansarda a Markéty Irglové v podání Emmy a Dana Křižky:

Moje hodnocení z 13.10.2015:

Jednoznačný a bezkonkurenční vrchol večera. Hlasy obou protagonistů k sobě nádherně ladily a navíc se jim podařilo dodat této písni ty správné emoce, které chyběly například u Slepčíkovců. Královnou tohoto duetu byla především Emma, která má tak neskutečně přenádherný hlas, který ve spojení s jejím půvabem a charismatem vytváří přímo nadpozemskou kombinaci. I Dan byl však výborný a předvedl v plné parádě svůj sytý bas-baryton, který v nejnižší poloze vyloženě hladí uši. Při tomto duetu jsem měl zimomriavky po celém těle a bulel jsem málem jako předčasně senilní rekapista. Toto vystoupení byl první jednoznačný TOUCHDOWN tohoto ročníku SuperStar, který nemohl dopadnout jinak než postupem obou zpěváků.

Semifinále (25.10.2015)

Your Song od Ellie Goulding v podání Emmy:

Moje hodnocení z 27.10.2015:

WOW!!! Neskutečné, famózní, božské. To, že je Emma majitelkou nejzajímavějšího hlasu letošní SuperStar, to je všem jasné od samého začátku. Dokáže s ním však i fantasticky pracovat. V této písni se doslova mazlila s každým tónem a hladila každým slovem. Vyrovnala se dokonce i touchdownu, který v téže písni předvedlo její britsko-irské dvojče Janet Devlin. Během Emmina vystoupení celý sál nedýchal a Paľo Habera jí dokonce dal standing ovation (a to je co říct, protože to on nedává leckomu). Tohle děvče je prostě zázrak, krásná jako obrázek, že se každý muž do ní musí ihned zamilovat (jako ten nejmenovaný filmový režisér, o kterém mluvil Ondřej Soukup, btw. myslím si, že je to buď Jan Svěrák, nebo Filip Renč) a ten její hlas, to je prostě pohádka. Nevím, zda Emma celou soutěž vyhraje, nebo ne, ale pro mě je v této chvíli jednoznačně největším objevem letošního ročníku SuperStar. Tohle byl jeden obrovský TOUCHDOWN!!!

1. finále (1.11.2015)

Habits od Tove Lo v podání Emmy:

Moje hodnocení z 2.11.2015:

Pro Emmu byl minulý týden hodně těžký, jelikož v jeho průběhu onemocněla a přišla o hlas, přičemž se musela v rekordně krátkém čase dát do pořádku. Navíc se nám poprvé měla předvést v rychlejší rytmické písni a já jsem se rovněž obával „bagárovského syndromu“ na velkém pódiu. Emma však svým vystoupením všechny tyto mé obavy rozptýlila, protože její vystoupení bylo opět vynikající. Místy sice byla slyšet nemoc, avšak pouze v pozitivním slova smyslu, jelikož její hlas zněl zvlášť ve slokách ještě šelestivěji než jindy a především úvodní i závěrečné ooh ooh bylo neskutečně sexy (stejně jako její outfit). Emma si tak může připsat na své triko další (již třetí) touchdown a v tuto chvíli je už pro mě jednoznačnou a bezkonkurenční Top 1 této řady SuperStar.

2. finále (8.11.2015)

Čerešně od Hany Hegerové v podání Emmy:

Moje hodnocení z 9.11.2015:

Už podle výběru písně jsem očekával touchdown a ten se taky dostavil. A jelikož Hana Hegerová je nenapodobitelná, Emma pojala Čerešně úplně po svém a její podání bylo modernější a jazzovější. Závěrečné jamování mi na rozdíl od Soukupa vůbec nevadilo a bylo pro mě naopak příjemným osvěžením. Stejně jako v semifinále jsem byl svědkem toho, že když Emma zpívala, celý sál (včetně mě) nedýchal. Emma má ve své barvě hlasu neskutečné vnitřní teplo, které dokáže rozněžnit i největšího cynika na světě. Jednoznačný vrchol večera a Emma si tak připsala již čtvrtý touchdown, kterým zabrousila i do sfér artificiální hudby.

3. finále (15.11.2015)

Cudzinka v tvojej zemi od Xindla X a Mirky Miškechové v podání Emmy a Štěpána Urbana:

Moje hodnocení z 17.11.2015:

Přiznám se, že od tohoto duetu jsem očekával trochu víc. Čistě pěvecky zde měla navrch Emma (což vyniklo především přímo v sále), zatímco na Štěpána mi Xindlův part přišel poněkud nízko. Na druhou stranu co se týče výslovnosti, bylo lépe rozumět Štěpánovi, zatímco Emma občas artikulovala poněkud ledabyle. Jako celek to bylo příjemné vystoupení, ale nebyl to touchdown, který jsem od toho očekával.
Pokoj v duši od Jany Kirschner v podání Emmy:

Moje hodnocení z 17.11.2015:

Těžko se mi to říká, jelikož Emma je mojí jednoznačně největší favoritkou (na čemž se nic nezměnilo a ani do konce soutěže nezmění), ale tentokrát u mě zůstala poněkud za očekáváním. Rozhodně to nebyl špatný výkon, ale ten magický moment, který šel ze všech Emminých vystoupení z minulých kol, se tentokrát bohužel nedostavil. Bylo to tak nějak ploše odzpívané, jakoby to Emma chtěla mít rychle za sebou (celý večer na mě Emma navíc působila dost smutně, že by kvůli událostem ve Francii?). Její barva hlasu jí však vytáhne z každé bryndy, takže i matnější výkon se nakonec poslouchá příjemně, jen to holt tentokrát nebyl touchdown jako v minulých kolech.

4. finále (22.11.2015)

Valerie od Amy Winehouse v podání Emmy:

Moje hodnocení z 24.11.2015:

Na to, co zatím Emma v soutěži předvedla, byl tohle jen průměrný výkon. Na Emmě byla znát nervozita, která byla dost možná způsobena respektem k originální umělkyni. Přesně jak řekla Marta, Emma příliš spěchala a píseň si příliš neužívala. Navíc se nevyznamenal ani zvukař, protože Emmu dost utopil v doprovodu. Průšvih to však ani v nejmenším nebyl, jen matné a nevýrazné vystoupení.

Fix You od Coldplay v podání Emmy:

Moje hodnocení z 24.11.2015:

Nechci působit ješitně, ale jistě si všichni pamatujete, že tuto píseň jsem de facto Emmě vybral já. A můžu být tak na sebe hrdý, že jsem jí tak dopomohl k dalšímu touchdownu. Emma je zkrátka křehká zpívající víla, která když začne zpívat, tak každý člověk se srdcem na správném místě přestává dýchat. Jinak nemám k tomuto výkonu co dodat, famózní jako téměř vždycky. Je sice pravda, že se Emmino vystoupení skoro nelišilo od podání Janet Devlin (mj. i díky vizuální a hlasové podobnosti obou dívek), ale koneckonců proč ne? Vždyť kde jinde hledat inspiraci než v zahraničních soutěžích, kde často zazněly ty největší touchdowny (a co by zato dal, kdyby například Monika Bagárová bývala mohla v jacksonovském kole zpívat Man In The Mirror ve verzi Diany Vickers). Tohle byl od Emmy již pátý touchdown a perfektní tečka za nedělním večerem.

5. finále (29.11.2015)

Feeling Good od Nine Simone v podání Emmy:

Moje hodnocení z 1.12.2015:

Jak už jsem psal ve své předpovědi, z mnoha různých coverů by člověk mohl nabýt dojmu, že se tento song musí zpívat vyloženě monumentálně. Emma však dokázala přesvědčit, že i v komornějším pojetí může tato píseň fungovat. V televizi toto vystoupení možná působilo celkově matněji, ale přímo v sále bylo slyšet, jak si Emma hrála s každým tónem, přičemž na závěr dokázala píseň vygradovat, aspoň tedy v rámci svého rozsahu. Samozřejmě, že to nebyla taková pecka jako například od Carly Rose Sonenclar z amerického X Factoru a i u nás s tímto evergreenem někteří soutěžící zazářili víc (Martin Chodúr, Anna Veselovská), ale i tak to bylo velmi povedené vystoupení. A že má Emma malý rozsah, no a co? K čemu byl rozsah například mému „oblíbenci“ Relichovi, když se jeho mečák nedal poslouchat?
Love The Way You Lie od Rihanny v podání Emmy:

Moje hodnocení z 1.12.2015:

A hned vzápětí přišel druhý touchdown, dost možná ten vůbec největší za celou tuto řadu SuperStar. K tomuto výběru písně pro Emmu jsem byl původně skeptický, ale Emma tuto píseň absolutně „podrobnila“ a rozprášila tak veškeré moje obavy. Zvláště z falzetů v refrénu jsem měl totální zimoriavky a navíc jsem bulel jako předčasně senilní rekapista. Emma mě dostala už mnohokrát, ale tím jak fantasticky vystřihla tuto v podstatě průměrnou popinu a povýšila ji na umění, všechny své předchozí výkony překonala. Tady prostě musím použít caps locku a označit tento výkon za TOUCHDOWN!!! Souhlasím s Haberou, i kdyby Emma nevyhrála, tak i pro mě je právě ona SuperStar 2015.

Superfinále (6.12.2015)

All I Want For Christmas Is You od Mariah Carey v podání Emmy:

Moje hodnocení z 8.12.2015:

Když jsem dostal playlist, na kterém stálo, že Emma má zpívat Mariah Carey, tak mě polil studený pot. A bohužel se mé nejčernější obavy naplnily a Emmě tato píseň vůbec nesedla. Zvláště falzety, ve kterých se Emma snažila nahradit výšky Mariah, byly tragické. Těžko se mi to říká, jelikož Emma je mojí srdcovkou této soutěže, ale toto vystoupení působilo, jako kdyby ji někdo přikryl duchnou. Tohle bylo její jednoznačně nejhorší vystoupení v soutěži. No radši pryč od toho a doufejme, že další dvě vystoupení se Emmě povedou víc.

Toxic od Britney Spears v podání Emmy:

Moje hodnocení z 8.12.2015:

Po první nepovedené písni se naštěstí Emma vykoupila hned v té druhé. Tohle byla zase ta stará dobrá Emma, kterou známe z minulých kol. Akustická verze Toxic jí dala prostor pěkně si pohrát s jednotlivými tóny a zároveň píseň pěkně vystavět. A v neposlední řadě Emmina barva hlasu se mi snad nikdy neoposlouchá a stále voní jako čerstvě vyprané povlečení na duchny. Tohle byl více než slušný reparát za první nepovedenou píseň.

Fix You od Coldplay podruhé v podání Emmy:

Moje hodnocení z 8.12.2015:

Vím, že jsem s tím už asi otravný, ale nedá mi to a ve své ješitnosti nemůžu se opět nepochválit, jak dobře jsem Emmě tuto píseň vybral. A opět to byl vynikající výkon s překrásnými vzlyky, při kterých jsem opět nedýchal. Plusové body musím dát Emmě i za outfit, ve kterém byla snad nejvíc sexy za celou soutěž, především z obřího výstřihu si bernardýnek zaslintal, až si poslintal duchnu.

Moje hodnocení Emmy jako vítězky SuperStar 2015 (8.12.2015):

Ti, kteří četli mé rekapy k této řadě SuperStar od začátku, tak dobře vědí, že Emma byla od první chvíle mojí jednoznačně největší favoritkou (a dokonce ještě tři měsíce před tím, než se SuperStar začala vysílat, jelikož jsem Emmu zaregistroval už v reportáží z castingu, která běžela online na Nova Plus). Do jejího přenádherného hlasu v kombinaci s mimořádnou krásou a charismatem jsem se totálně zamiloval podobně jako před šesti lety do Moniky Bagárové. Emma v soutěži předvedla hned několik skvostných vystoupení, ve který svoji barvu hlasu a andělskou auru parádně prodala. Kantilénofilové, kteří si SuperStar pletou se sportovním utkáním o to, kdo vyzpívá ten nejvyšší tón, se budou sice pořád ohánět tím, že Emma nemá rozsah, ale já říkám, že v současné době už není rozsah pro zpěvačku až tak důležitý (Madonna taky například nemá rozsah a je královnou popu), mnohem důležitější je charakteristická barva hlasu, podle které zpěvačku okamžitě poznáte v rádiu a přesně takovou Emma má. A právě kombinací barvy hlasu a mimořádného osobního kouzla si Emma diváky naprosto (včetně mě) podmanila. Marta měla pravdu, když říkala, že z Emmy člověk během jejího zpěvu nespustí oči, já bych navíc dodal, že když Emma zpívá, tak se mi tají dech. I když v soutěži byly sice technicky lepší zpěvačky s větším rozsahem, tak Emma je prostě hvězda, která dokáže strhnout davy, pročež jí titul SuperStar náleží absolutně právem (a kantilénofilové se můžou klidně zalknout duchnou).

Tvoja tvár znie povedome

SuperStar však nebyla poslední soutěží, které se Emma zúčastnila. Jen pár měsíců poté jsme ji mohli vídat ve slovenské verzi populární show Tvoje tvář má známý hlas, ve které sice Emma svůj triumf ze SuperStar nezopakovala a skončila až na šestém místě, avšak (řečeno slovy Zuzany Fialové) absolvovala největší vývoj ze všech soutěžících a předvedla celou řadu skvělých proměn. Na Youtube jich bohužel většina není, ale aspoň dvě skvělé proměny si připomenout můžeme:

Emma jako Justin Bieber:

Emma jako Michael Jackson:

A jelikož chybí Emmin možná vůbec nejlepší výkon z Tváře, tedy Nothing Compares 2 U od Sinead O’ Connor, tak si tuto nádhernou baladu můžeme v Emmině podání dát aspoň z Galashow s Latinou:

Debutový singl Smile

Zásadním datem pro Emmu bylo 23.9.2016 (kdy navíc slaví narozeniny má sestra i jeden z mých nejlepších kamarádů), protože v tento den měl premiéru její debutový singl Smile (včetně klipu), který vkusně kombinuje moderní elektropop s prvky klubové taneční hudby. Ačkoliv se názory na Emmin debutový singl různily, tak nikdo této písni nemůže upřít triumf, že byl pět týdnů nejhranější tuzemskou skladbou ve slovenských rádiích, což se od dob Anety Langerové a Petra Cmoríka nepodařilo žádnému jinému vítězi talentové soutěže v našich zemích.

Ostatní novinky v Emmině životě

Loňský podzim byl pro Emmu a její fanoušky vůbec plný těch nejrůznějších novinek. Emma nejprve změnila svou barvu vlasů na blond, následně si vyzkoušela i dabing a propůjčila svůj hlas animované postavičce dikobrazky Ash (kterou v české verzi dabuje Ewa Farna pozn. red.) ve filmu Zpívej. Asi největším překvapením pro všechny fanoušky bylo, když Emma krátce před Vánocemi poprvé veřejně prozradila, že již rok tvoří pár se svým kolegou ze SuperStar Štěpánem Urbanem. Zatím posledním velkým úspěchem, kterého Emma dosáhla, bylo umístění v Top 3 zpěvaček v anketě OTO 2017. Na její debutové EP se můžeme těšit v květnu a do té doby Emmu uvidíme i ve filmu o dvou nerozlučných kamarádkách Cuky a Luky, ke kterému již společně s Barborou Švidraňovou a Kukom z Horkýže Slíže natočila pilotní klip.

Milá Emmo, za všechny tvé fanoušky Ti přeju všechno a jen to nejlepší k narozeninám, ať se Ti v kariéře daří úspěšně i nadále a ať vám to se Štěpánem dlouho vydrží!!!

DJ Vlado

Zpěvácké a talentové soutěže sleduji od roku 2004, tedy především ty české a slovenské, ale pro zpestření rád nahlédnu i do zahraničí. V našich končinách je jen málokterý soutěžící, který by mému oku unikl a neutkvěl mi v paměti. Neskromně se tedy troufám označit za experta :-) Od roku 2010 jsem členem Panáčkovy rodiny a obšťastňuji vás svými rekapy :-) Kontakt na mou maličkost: djvlado@seznam.cz :-) Pokud byste si chtěli přečíst moje články i z jiných oblastí než o talent shows, tak máte možnost na mém blogu dj-vlados-world.webnode.cz :-)

reality show obecně, SuperStar 2020

Diskuze k článku

Počet komentářů: 13
2
bobina
Reagovat

Pro mne je největší hvězdou všech super star Peter Cmorík a jeho bezkonkurenční duet s Ivanem Štrofkem…lepší než trio v originálu.

3
prochor
Reagovat

Zajímalo by mně, jak skončila pizzařka Kája.

4
bejvalik
Reagovat

Týý, Vlado, neni ti blbý vydávat článek, který je ze 75% doslova opsaný z předešlých?

5
Jai Kudo
Reagovat

@prochor: Hraje spolu s další Superstaristkou Zuzanou Rajnišovou jako duo BrownieStrings a právě shánějí peníze na první videoklip k vlastní písničce Smoking Gang….nechceš přispět? :-D

https://www.hithit.com/cs/project/3366/smokin-gang-klip

https://www.facebook.com/BrownieStrings-214079212306255/?fref=pb&hc_location=profile_browser

6
Ríša
Reagovat

WTF? Okurková sezóna že? Tohle snad už nemůže zajímat vůbec nikoho jiného než jen autora samotného, který to asi celé sesmolil hlavně sám pro sebe. Opravdu vaříte z vody a jediné co by mohlo ještě Panáčka restartovat a oživit by asi byla nějaká nová pěvecká show, která je ale v nedohlednu.

7
Rena
Reagovat

Kdy se chystá další Superstár? Ví někdo?

8
Tomáš
Reagovat

@Rena: Bohužel asi už nikdy.

9
Prochor
Reagovat

Další výkon Emmy: tvrdí, že Země je plochá na což reagovala její učitelka fyziky:
https://www.cas.sk/clanok/543376/trapas-emmy-drobnej-spevacka-vytocila-aj-svoju-ucitelku-ta-jej-posiela-velavravny-odkaz/

10
Jai Kudo
Reagovat

@Prochor: Jo, viděl jsem a nestačil se divit….a ještě ji v tomto intelektuálním výkonu podporoval Štěpán Urban…. Je tohle vůbec možný v 21. století????
btw je zajímavý, že se tyhledy debility a konspirace šiří na Slovensku o mnoho víc, než u nás….

11
Rena
Reagovat

@Tomáš: Tak jsme se dočkali po 3 letech – v tv první reklama na Superstar 2018… Ví někdo kdy přesně? Vlado…

12
Honza
Reagovat

@Rena: podle me 100% Jaro 2018 :)

Přidat komentář