Panáček v reality show

Pirate Master: 5.část – Blackjack a voodoo

1. Červenec 2007 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Minulá kořist nebyl zrovna velká, zato se do hry dostala listina s Královskou milosti, která jejího majitele ochrání před vyřazením u Pirátského soudu. Protože Joe Don očekával, že to může mít spočítané, raději všechny ostatní nabídky přeplatil a pergamen si koupil. Nakonec to bylo zbytečné, vyřazen by stejně nebyl, ale ponechat si ji nemůže. Podle pravidel musí do dalšího Pirátského soudu Královská milost změnit majitele. Postupem času bude mít tento papír určitě větší a větší cenu, takže Joe Don si může být jist, že jeho investice 6.000 dolarů se mu bohatě zaplatí zpátky.

Další část pokladu ukryl kormidelník lodi „Ruby Dagger“ Barnabus Bagley, který byl velký karbaník a nejraději hrával Blackjack. Proto také mapy k pokladu zakreslil na rub velkých hracích karet srdcového a křížového esa. Černou kartu dostal jako obvykle výsadek kolem kapitána Louieho a důstojníků Seana a Nessy. Škodolibá Štěstěna k nim jako naschvál přilosovala Joe Dona, s nímž se Louie nesnáší. V červeném týmu zase spojí své síly Azmyth, Jay a Ben (a samozřejmě ještě několik žen). Jako první tentokrát dopádlovali ke břehu černí a mohli se podle mapy vydat na běh džunglí. Po chvíli ale zakopli o nastřazěné lanko a spadla na ně síť a palmové listí. Než se z této pasti stihli vyhrabat, červení je dostihli. Po dalším putování džunglí dorazili na místo zvané Voodoo les, kde byly na stromech kromě hrůzostrašných loutek rozvěšené hrací karty. Úkolem bylo najít kartu stejné barvy, která by spolu s jejich dala dohromady 21. Černí s tím neměli velký problém a z dutiny stromu vytáhli pouzdro s dalekohledem. Podle přiložených instrukcí se úprkem vraceli zpátky na místo vylodění, zatímco červení ještě marně hledali svoji kartu.

Na břehu měli černí podle nápovědy prozkoumat horizont a „jít za hlasem srdce“. Jenže dalekohledem vůbec nic neviděli, protože ho Louie cestou namočil. Dlouho se snažili vodu z dalekohledu vyklepat, což pomohlo červeným snížit jejich náskok. Blondýnka Christa ostatní v černém družstvu přesvědčovala, že je zbytečné dalekohled spravovat, když široko daleko na horizontu byl stejně jenom jeden ostrov, poklad musí být tam. Když k němu pádlovali zahlédli to, co přes dalekohled neviděli: velké srdce připevněné na stromě.

Po přistání na ostrově se černí vydali na strmý kopec, kde našli náhrobek a u něj rakev s pozůstatky piráta a další nápovědou: hledejte pod palmou na nejvyšším bodě ostrova. Protože jim už červení mezitím dýchali na záda, neztráceli čas a vydali se k palmě. Červení tam dorazili krátce po nich, takže začalo hromadné hrabání. Štěstí se nakonec usmálo na Jaye z červeného družstva, který váček s pokladem (nikoliv truhlu jako dosud) našel jako první.

Přestože váček vypadal malý, skrýval mince té nejvyšší hodnoty, celková částka kořisti byla 40.000 dolarů. Červený tým si mohl zvolit nového kapitána, opět se jím stal Azmyth. Ten si jako své důstojníky zvolil pouze muže: Jaye a Bena a samozřejmě jako předtím celou kořist rozdělil rovným dílem mezi svůj výsadek. Louie mu s úlevou předal kapitánský klobouk a vládu nad lodí a v podpalubí dokonce podal ruku na usmířenou Joe Donovi. Jejich nepřátelství tím skončilo.

Jiné nepřátelství ale přetrvává, a to mezi Jupiter a Nessou. Atraktivní Nessa se už několik dní snaží flirtovat s každým mužem na palubě a zajistit si tak jejich přízeň, to se ale nelíbí ostatním ženám. Proto se Jupiter snažila získat na svou stranu Seana a v noci spolu v lodní kuchyni nahlas přemýšleli, kolik asi Nessa bude mít peněz na Královskou milost, aby ji mohli přeplatit. Jejich rozhovor ale Nessa náhodou zaslechla ze stříšky kuchyně. Na druhý den se vydala za Joe Donem, který jí rád půjčil 2.500 dolarů, aby mohla svou nabídku navýšit na 9.000 a získala pergamen pro sebe.

Důstojník Jay si svým šikovným manipulováním získal pod kontrolu skoro všechny členy členy posádky, kromě Laurel. Ta na jeho řečičky nikdy neslyšela a nebylo jasné, na čí straně vlastně stojí. Takže když se kapitán Azmyth rozhodoval, komu udělí černou známku, Jay mu proto doporučil právě Laurel. Dalším jasným kandidátem byla Nessa, ale Azmyth a jeho důstojnící se domluvili, že větší legrace by byla, kdyby ji proti všem očekáváním nenominovali a ona tak utratila peníze za milost zbytečně. Raději udělili černé známky Seanovi a Louiemu.

Na večerním Pirátském soudu to Azmyth vysvětlil tím, že se Seanovi nedá věřit (už jednou hlasoval jinak, ikdyž dostal úplatek). A Louie si o svou nominaci sám řekl, když v minulém díle tvrdil, že každý kapitán, který na expedici selže, by měl automaticky dostat Černou známku. Louie tento argument uznal, skutečně to prohlásil, při této výpravě selhal, takže se své nominaci nedivil. Zato Laurel svou nominaci nechápala. A divila se Azmythovu zdůvodnění, že „neví, na čí straně Laurel stojí“. Laurel vůbec netušila, že posádka je rozdělena na nějaké tábory… Po skončení hlasování moderátor Cameron Daddo oznámil, že nejvíce hlasů obdržel Sean. Mohlo by ho zachránit jedině to, kdyby jeho nabídka za Královskou milost byla nejvyšší. Jenže nejvyšší nabídku skutečně učinila Nessa, Sean listinu nedostal a musel opustit palubu lodi Piction Castle.

Pokračování příště.

související články

Pirate Master: 4.část – Královská milost
Pirate Master: 3.část – Nový kapitán
Pirate Master: 2.část – Všude samí hadi
Pirate Master: 1.část – Vyplouváme!

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 0
U tohoto článku zatím není ani jeden komentář.

K tomuto článku nelze přidávat komentáře. Díky za pochopení!