Panáček v reality show

Pirate Master: 8.část – Duchové ze záhrobí

22. Červenec 2007 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Na pirátské lodi Piction Castle se prakticky nic nezměnilo, kormidllo pevně třímá silná Triáda (kapitán Azmyth a jeho dva důstojníci Jay a Ben). Poté, co se zbavili Joe Dona, už vlastně nemají žádného fyzicky silného oponenta, který by je na výpravách za pokladem mohl ohrozit. Ale stát se může cokoliv. Třeba nějaký twist, který si štáb na soutěžící připravil.

Jakmile moderátor Cameron Daddo otevřel další přihrádku Zanzibarské truhly, oznámil posádce, že pro další část pokladu se vydají podél řeky Rio del Muerte do míst, kde údajně přebývají duchové mtvých pirátů.
A někteří duchové z minulosti je právě přišli navštívit. Na tato slova se přes okraj lodi vyšplhali všichni dosud vyřazení piráti. Živá posádka bude tentokrát tvořit černý tým, sedm duchů bude v bílém výsadku. Poklad získá ten tým, který ho najde jako první. Pokud ale vyhrají duchové, mohou sesadit kapitána a jeho důstojníky a sami rozhodnou, komu udělí Černé známky. Všichni duchové tak měli dvojnásobnou motivaci, protože se mohli pomstít za své vyřazení. Zcela jistě by tak nominovali tři důstojníky, kteří byli nejvíce zodpovědní za to, že ve hře skončili (hlavně obratný manipulátor Jay).

Oba výsadky odstartovaly současně a pádlovaly směrem k Řece mrtvých. Tam měli hráči nalézt nápovědu ve staré rakvi. Protože šlo o hodně, příliš se s tím nepárali, vytrhli raději celé víko rakve s napsanými instrukcemi a pádlovali dál, až do místa, kde byl nad řekou zavěšený klíč k pokladu. První ho získal černý tým a mohl také aktivovat sabotáž- zatažením za lano se klíč pro tým pronásledovatelů vymrštil do větší výšky.

John (který vypadl hned v prvním díle) pro něj musel vyšplhat, ale když si klíč schovával do kapsy, nedával moc pozor a klíč mu vypadl do řeky. Kameraman tento moment zachytil, ale nesměl na to bílý tým upozornit. Podél mělké řeky se oba týmy dostaly na rozcestí, odkud měly pokračovat na východˇke hřbitovu. Černý tým si ale ve spěchu podle kompasu špatně určil směr a vydal se opačnou cestou. Než svůj omyl zjistil, zbytečně si zašel. Tým duchů se narozdíl od nich vydal správnou cestou, ale v průběhu pochodu s hrůzou zjistil, že klíč k pokladu je pryč.

Museli se tak vrátit k řece a klíč pod hladinou hledat. Bylo to ale jako hledat nit v kuce sena, protože John netušil, ve kterém místě mu klíč vypadl. Ostatní na něj byli právem naštvaní a Joe Don měl sto chutí ho přímo v řece utopit. Černý tým mezitím došel ke hřbitovu, z jednoho náhrobku si přečetl další nápovědu a na nedalekém Andělském stromu našel poklad. Týmu duchů se ani do poslední chvíle nepodařilo klíč vylovit, souboj prohráli a moderátor je odeslal zpět do říše zapomněí.

Černý tým měl trochu smíšené pocity. Sice vyhráli, kořist byla opravdu štědrá (rekordních 50.000 dolarů), ale u moci zůstal zase kapitán Azmyth, který si ponechal stejné důstojníky. Opět se proto vynořila myšlenka na vzpouru. K posádce by se ale museli přidat oba důstojníci. Přesvědčit Jaye nebylo zas tak těžké, Jay si začal uvědomovat, že si dřiv nebo později bude muset stejně Azmytha zbavit, jinak bude pořád jen důstojník. Proti vzpouře se ale postavila Jupiter, která se dokonce rozhodla Azmytha u společné večeře varovat. Přede všemi mu oznámila, že posádka není šťastná z toho, že důstojníci jsou stále stejní a že spolu s nimi uvažuje o vzpouře. Všichni u stolu byli šokovaní, že Jupiter jejich plán prozradila.

Zaskočený Azmyth tak měl jasno, Jupiter a Laurel, které ho u večeře nejvíce kritizovaly, dostaly Černou známku. Jako třetí jméno navrhnul Jay Kendru, která je zklamala, když v minulém díle slibovala Triádě, že bude hlasovat podle jejich přání, a pak své slovo nedodržela. Kendra to ovšem očekávala a za 4.000 dolarů si pro jistotu koupila Královskou milost. Nakonec ji vůbec nepotřebovala, posádka jednomyslně hlasovala pro vyřazení Jupiter, která u večeře ukázala, že se na ni vůbec nemohou spolehnout při svém plánu změnit pořádek na Piction Castle.

Pokračování příště.

související články

Pirate Master: 7.část – Kdo odejde: Taťka nebo Válečník?
Pirate Master: 6.část – Jak se zbavit triády?
Pirate Master: 5.část – Blackjack a voodoo
Pirate Master: 4.část – Královská milost
Pirate Master: 3.část – Nový kapitán
Pirate Master: 2.část – Všude samí hadi
Pirate Master: 1.část – Vyplouváme!

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 3
1
Ondra
Reagovat

tadle RS se mi vcelku líbí…:P…akorát mě štvou pořád ti soutěžící…furt tam říkaj že by se měli vzbouřit proti kapitánovi,ale že by to udělali…to asi nehrozí:(

2
me2d
Reagovat

jakmile vo tom udělaj režiséři RS téma, tak se to až na výjimky, nestane. taky bych chtěl vidět vzpouru, ale už to, že se musej vzbouřit všichni je blbost, takhle můžou někoho uplatit a je po vzpouře. Ten John fak asi bude vypatlanej, když ztratí klíč, ideální soutěžící do „páťáka“.

3
was
Reagovat

Na Gorille proběhlo, že TV tuhle RS stahuje a poběží jen na netu :-(
Znamená to konec zpravodajství na Panáčkovi?
Stejně tak utichlo i „hledání nadaných režisérů“, které se mi líbílo :-(

Přidat komentář