Panáček v reality show

Pirate Master: 9.část – Kapitánova poslední večeře

29. Červenec 2007 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Možná je to trochu jednotvárné, ale skutečně je Azmyth už počtvrté v řadě kapitánem, z můstku ho nesesadili ani duchové vyřazených pirátů. Stále se přitom spoléhá na to že, za ním stojí jeho verní důstojníci, s nimiž vytvořil tzv. Triádu. Aby se ale nepřepočítal. Už v minulém díle se totiž důstojníci chtěli přidat ke vzpouře ostatních pirátů, kdyby jim ovšem jejich plán nepřekazila Jupiter. Však na to také nespolehlivá Jupiter doplatila a byla jednomyslně vyřazena.

S jejím odchodem ale přišli také o kuchaře, kapitán tak pro posádku vařil sám. Paradoxně, jak oznámil moderátor Cameron Daddo, další část pokladu ukryl Samuel James, lodní kuchař, který často svý pirátům připravoval bohaté hostiny. Proto i na soutěžící čekala bohatá hostina na oslavu toho, že se dostali do poslední osmičky. Konala se na pobřeží v prostorách polorozbořené pevnosti, kde mohli sníst a vypít tolik, co se do nich vešlo (někteří to ale pak odnesli bolestmi břicha).

Ráno je moderátor informoval, že hra se posunula do další fáze, ve funkci zůstává pouze kapitán, pozice prvních důstojníků je zrušena a Ben a Jay tak budou součástí posádky a při hledání pokladu budou bojovat proti kapitánovi. Kromě Azmytha (který byl automaticky členem černého družstva) se ostatní rozlosovali do týmů, obdrželi nápovědu a vyrazili za pokladem. Nejdříve v prostorách pevnosti vyhledali kládu, v níž byl stále zaklíněný kostlivec, do ní zasunuli čtyři různě velké klíče. Pohledem skrz jejich oka zjistili další cíl: mučírnu pod starým dělem.

Z mučírny si měli odnést okovy, které byly ale zamknuté pomocí kovového hlavolamu. Jay z červeného družstva si s hlavolamem poradil během pár sekund, kdežto Louiemu z černého výsadku to trvalo dokonce několik nekonečných minut. Červení si tak zajistili dostatečný náskok a podle další nápovědy spěchali k další hádance. Za úkol měli spočítat celkový počet kamenných schodů v lese, odečíst 1 a vydělit 22. Schodů bylo celkem 67, takže pokud jste počítali správně, další nápověda se skrývala pod třetím schodem.

Podle poslední instrukce si jeden člen týmu měl na nohy nasadit okovy a po chodníčku v lese ujít 300 kroků-tam pak najdou poklad. Chůze v okovech nebyla vůbec snadná, Jay i Louie při ní často zakopávali (Louie prohlásil, že je to jako chůze Frankensteina). Díky náskoku se červený tým dostal na správné místo jako první a také bez problémů truhlu s pokladem vykopal.

Protože Azmythův tým prohrál, musel odevzdat kapitánský kabát. Jay se do pozice nového kapitána moc nehrnul (jeho doménou je spíš nenápadné intrikaření, v této funkci by byl moc na očích). Proto raději navrhnul Christu, pirátské lodi Piction Castle tak vůbec poprvé bude vládnout kapitán v bikinách. Moderátor měl ale pro soutěžící hned několik dalších novinek. Protože kapitán už nemá důstojníky, o nominacích na vyřazení bude rozhodovat samotná Christa, nebudou se udělovat tři Černé známky, ale jen dvě, a piráti mají poslední šanci koupit si Královskou milost. Po následujícím Pirátském soudu Královská milost přestává platit. A ještě jedna šokující zpráva: celý dnešní úlovek (v hodnotě 50.000 dolarů) patří jenom kapitánovi, nebude se dělit!

Neméně zaskočená z toho byla i Christa, protože to byl trochu Danajský dar, naštvaná posádka by se mohla vzbouřit. Jay ji ale ihned poradil chytrý plán (ostatně Jay tuhle hru hraje výborně, nikdo jiný tak dobře netaktizuje). Navrhnul jí, ať poklad sice rozdělí rovným dílem mezi čtyři členy vítězného červeného týmu (každému 12.500), ale Kendře ať zatím dá jen 2.500 s tím, že pak za 10.000 od ní odkoupí Královskou milost (nikdo jiný by tolik za pergamen asi nenabídl). Nakonec by ale Christa měla Kendru podrazit, milost si od ní nekoupit, nechat si 10.000 a Kendra by šla domů. Blondýnka Christa s tímto plánem souhlasila.

Určit, komu dá Černou známku, byl ale docela těžký úkol. Christa si proto do kapitánské kajuty pozvala postupně všechny členy posádky a požádala je vždy o dvě jména (vlastně to připomínalo nominaci v Big Brother). S výsledkem byla spokojena, nejčastěji zazněla jména Azmyth a Kendra, takže těm napsala dopisy s Černou známkou a přitom ona nebude ta špatná. Vždyť jen poslechla názor většiny. Stejné zdůvodnění tak pronesla i u večerního Pirátského soudu.

Na něm už byla Kendra jako doma (byla nominovaná počtvrté), dokonce si pro posádku připravila i báseň. Moderátor Cameron Daddo oznámil výsledek aukce o Královskou milost a pergamen si skutečně od Kendry odkoupila Christa za 10.000 dolarů (Jay nad tím jen nechápavě vrtěl hlavou, Christa si zbytečně koupila pěkně drahý suvenýr). Christa ale peníze Kendře ráda zaplatila, nechtěla ji podrazit. Azmyth o získání Královské milosti ani neusiloval, spoléhal na věrnost svých dvou bývalých důstojníků, Bena a Jaye. Marně. Hlasování dopadlo jednomyslně, Azmyth dostal všech pět hlasů a v soutěži skončil. Byl totiž pro ostatní příliš těžkým soupeřem.

Pokračování příště.

související články

Pirate Master: 8.část – Duchové ze záhrobí
Pirate Master: 7.část – Kdo odejde: Taťka nebo Válečník?
Pirate Master: 6.část – Jak se zbavit triády?
Pirate Master: 5.část – Blackjack a voodoo
Pirate Master: 4.část – Královská milost
Pirate Master: 3.část – Nový kapitán
Pirate Master: 2.část – Všude samí hadi
Pirate Master: 1.část – Vyplouváme!

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 2
1
barca
Reagovat

podařilo se někomu to sledovat online?

2
CZNeo
Reagovat

jo, mně…nastav si **proxy server** na *66.98.238.8*, port *3128* a pojede to

Přidat komentář