Panáček v reality show

Tvoje tvář má známý hlas: Žumpa televizní zábavy? (glosa)

20. Duben 2016 | napsal(a): | reality show: reality show obecně

Tvoje-tvar-ma-znamy-hlas

V posledních dnech v médiích a mezi diváky značně rezonují ohlasy a názory na show Tvoje tvář má známý hlas. Z podceňované a odsuzované show se stává malý televizní Fénix, který každý týden nabírá diváky a na popularitě. Co za tím stojí a co je show zač?

Kde se show vzala?

Soundmix show

Show vymyslel gigantický tvůrce televizní zábavy, holandský Endemol. Odvodil ji od domácí show Soundmixshow a nový formát byl prvně nasazená v roce 2011 ve Španělsku pod názvem Tu cara me suena. Jízdní řád je jasný, celebrita se nechá namaskovat na jinou celebritu a snaží se odzpívat a vypadat jako celebrita jemu určená. Vítěze večera určuje porota a určitý finanční obnos se věnuje vždy na charitu. Formát se dostal už do 42 zemí světa. Tam si sice odbyl většinou po jedné sezóně, žádná díra do světa, ale úspěch to pro franšízu určitě je.

Tu cara

Tvoje tvář má známý hlas

U nás formát nasadila televize Nova na sobotní. Neměla nebo se nechtěla pouštět do nákladné talentové show, a tak vsadila na nový druh zábavy, na imitaci. Stanice je sama o sobě v poslední době v těžké krizi, musí čelit tvrdé konkurenci a už zdaleka nemá tak jistou pozici na trhu. A nová show jí opět více na čelo natlačila nálepku, stanice pokleslé zábavy.
České celebrity a jejich imitace si postupně kradou televizní večery, show je úspěšná v cílových skupinách a největším úspěchem může být virální šíření imitací na sociálních sítích. Ve sledovanosti to nebylo na začátku růžové, show neurvala ani milion diváků. Ale o výkonech celebrit se týden co týden mluví a poslední díl už nabral neobvyklých 1,6 milionu diváků a Nova si může mnout ruce.

proměna

Nemůžeme si nic nalhávat, je to show, která postrádá kvalitu a rozdělí diváky na totální odpůrce a oddané konzumenty. Kvalita zpěvu je hodně zavádějící, Petr Rychlý s Louisem Armstrongem mnohdy zněl, jako když někdo blije a ta angličtina !!!, hlas je mnohdy slyšitelně vylepšován podpůrnými metodami a rozhodně se nejedná o kvalitní pěvecká vystoupení. U české verze mi ještě vadí trochu porota, která si mnohdy hraje na vážné struně a jindy je zase děsně legrační. Ocenit se ale musí Ondřej Sokol jako moderátor, odhodlání zpívajících celebrit se do show pustit, ale hlavně absolutorium zaslouží maskéři. Ti odvádějí neskutečnou práci. Ivana Chýlková jako Psy byla asi nejlepší. Petr Rychlý válel jako Jan Nedvěd, Louis Armstrong nebo El Mariachi.

proměna 2

Na show se valí kritika snad ze všech stran. A nejsou to pěkná vyjádření. Jenže osobně se domnívám, že si to show úplně nezaslouží. Dle mého dochází trochu k nepochopení celé show. Tradičně náročný, někdy přechytralý, český divák v show zřejmě hledá vážnou, realistickou a seriózní tvář. Jenže to není náplní celé show. Ona není seriózní, ale bizarní. Nemá diváky strhat kvalitou, ale její hlavní účelem je bavit. Aby si divák v sobotním večeru třeba odpočinul u bezmyšlenkové konzumní zábavy. Sice formou imitací, které jsou mnohdy brány jako poklesky zábavy, ale minimálně česká verze má za sebou několik velmi povedených imitací.

1857711

Například Petr Rychlý. Na něm se maskéři vždy hodně vyřádí. On navíc dokáže zužitkovat své herecké vlohy a s hlasem umí dobře pracovat díky dabingu. Ivana Chýlková zase působí jako žena pro každou zábavu, které herecky není nic cizí. Mladý Mišík se zase nebojí imitovat kontroverzní Miley Cyrus. Ani David Kraus a další vystupující nemají s kýmkoliv problém.

Co mně na show a celebritách celkově vadí, je to, jaký mají problém s angličtinou. Člověk by řekl, že nejpoužívanější světový jazyk budou umělci zvládat levou zadní, ale co někteří s angličtinou předvádějí, to je vážně těžká ostuda.

Závěrem…

Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Ano, show můžete sejmout prakticky za cokoliv, není to žádná kvalita, ale myslím, že si zaslouží jiný přístup. Ona nešla na trh s tím, že bude bourat kvalitou, ale že bude primárně bavit. A to jí jde. Důkazem je sledovanost a viral. Pokud se dokážete povznést nad to, že imitace není žumpa, ale i seriózní forma zábavy, tak nelze neustále show špinit. Myslím si, že český divák se neumí bavit u televize. Je zvyklý jen na vyhraněné pořady s přesně danou šablonou a je uzavřený téměř každému experimentu nebo jinému segmentu televizní zábavy.

Neříkám, abychom show oddaně každou sobotu sledovali, jen si myslím, že si zaslouží šanci. A to minimálně v tom, že si člověk najde aspoň videa, o kterých se mluví a udělá si názor sám. Show sama o sobě není nic extra, zpěv je mnohdy strašný a vyloženě rve uši a celkově se pohybujeme na hraně vkusu a hluboké žumpy, ale takový kartáč si dle mého po tak zajímavých imitacích celebrit nezaslouží.

Ivana Chýlková jak Psy

Petr Rychlý jako Jan Nedvěd

Iva Pazderková jako Susan Boyle

Petr Rychlý jako Louis Armstrong

David Kraus jako Tom Jones

Adam Mišík jako Miley Cyrus

David Kraus jako Steven Tyler

Hana Holišová jako Edith Piaf

David Kraus jako Adele

Iva Pazderková jako Lady Gaga

Sledujte show? Žumpa nebo zábava? Máte i vy nějaké oblíbené číslo?

Merťas

Začít koukat na zahraniční talentové show byla má zhouba i radost. Vystoupil jsem z našeho vakua a nakoukl za hranice a objevil jsem neobjevené. Lidé plni uměleckého nadšení ve všech směrech, kteří svou část ze sebe předávají dál světu. Nejdříve jsem sledoval sám, ale pak se objevil Panáček a od roku 2011 už sám talentové show nesleduji.mertas024@gmail.com

reality show obecně

Diskuze k článku

Počet komentářů: 60
1
VojtaP
Reagovat

Jsem si nejdřív myslel, že nám Nova přinesla licencovanou Lip Sync Battle, která má společné prvky, akorát celebrity nezpívají, jen otvírají pusu. Ono by to bylo možná pro některé celebrity zde vysvobození. Jinak, jak bylo zmíněné v článku, zpěvácké výkony teda většinou hrůza, na druhou stranu ty herecké a maskérské zase mnohdy skvělé. Úroveň se hodně odvíjí od toho, kdo a koho představuje. Porota mi taky přišla nekonzistentní. Je třeba to opravdu brát jako bizár a nehledat v tom umělecké hodnoty. Za mě to tam asi nejvíc zabíjí Hana Holišová, zatím nejvíc s naprostou lehkostí vystihla všechny postavy. Dobrý je taky mladý Kraus a Mišíkovi se taky ta Miley povedla (i když to byla kopírka Anne Hathaway z Lip Sync Battle). Nejhorší za mě Petr Rychlý, který to neskutečně přehrává.
Jinak když už to bylo v článku nakouslé, tak co se týče Novy, tak mě překvapuje, jak se teď dala na rozšiřování vlastní tvorby. Po 10 letech, co se zacyklovala v seriálech a občas pustila nějakou pěveckou soutěž, se najednou dala na nové projekty a žánry v čele s obnovením Trosečníka.

2
Monika
Reagovat

Pro me tam je nejhorsi Vondracek, prijde mi, ze to naprosto flaka, je mu to uplne fuk, hlavne, ze ma zaplaceno. Nelibil se mi jeste ani jednou jedinkrat, jen clanek do poctu. pro me TOp 2 vykony zatim Misim ala Miley Cyrus a Rychly ala Nedved. Celkove mi vadi ucinkujici, dost velka slabota, uvitala bych vice zpevaku, lidi co opravdu umi zpivat, kolikrat se to bohuzel neda poslouchat a pro me ani se tim bavit teda.

3
Michal V.
Reagovat

Ceskou verzi jsem nevidel takze nemuzu uplne soudit, ale slovenskou verzi jsem videl vsechny dily a ta je vyborna zabava a myslim si, ze se tam najde i hodne slusny zpivani.

Me od sledovani verze na Nove odradilo slozeni celebrit.

4
bezik
Reagovat

Česká verze nakonec není tak strašná, jak to zpočátku vypadalo, nicméně Slováci jsou o třídu lepší. Na porotu nemá smysl pohlížet jako na nějaké hodnotitele, je prostě součástí zábavy a to se té slovenské daří nesrovnatelně lépe. Slováci mají obsazeny větší osobnosti prakticky všude, režisér, moderátor, Zuzana Fialová v porotě, neuvěřitelný Lukáš Adamec, Emma Drobná (na to že je to na rozdíl od ostatních ryzí amatérka jako herečka i zpěvačka jen zírám), Helena Krajčiová, v české verzi zatím výborná Hanka Holišová i Anička Fialová a bizzare man Adam Mišík :D Čekal jsem, že to bude totální srágora ale paradoxně to má svoje kouzlo, pokud člověk neočekává nereálné. Je jasné, že herci prostě svoje party nějak excelentně neuzpívají, ale o to tady zase tak moc nejde.

5
Prochor
Reagovat

Mně připadá česká verze špatná. Hlavně jsou špatní soutěžící.
Sleduji jen slovenskou verzi (doporučuji) hlavně kvůli superstáristům Emmě Drobné a Lukášovi Adamcovi.

6
Monika
Reagovat

Ja jsem celkem prekvapena sledovanosti poradu, dokonce i bezik to chvali, to ziram. No soutezici v Cesku jsou na prd, neni tam zadnej zpevak, Misika nepocitam to je stejne dilo jako Vagner. Na Slovensku jsou profici Adamec, Emma..u nas nikdo. Pritom o zpev jde v prvni rade, ja se proste nedokazu bavit kdyz to trha usi. Vondracek ala Zbirka to bylo naproste utrpeni, nedalo se to vydrzet. Skoda, ze to ceske obsazeni je tak hrozne zle, skoda, ze tam nejsou jen zpevaci a herci co opravdu umi zpivat. Hned by ta uroven byla jinde. No a nedat prilezitost zadnemu exsuperstaristovi, velka chyba, ve slovenske verzi jsou hned tri.

7
Johana
Reagovat

Mě zas slovenská verze tohoto pořadu značně zklamala. Viděla jsem jen poslední díl a ani nedokoukala. Ani ne tak kvůli reklamám za každým číslem, ale hlavně kvůli tomu, že masky soutěžících jsou spíše karikatury. Např, Skrúcaný…čirá katastrofa, jak zpěv, tak maska. David Kraus v Adéle se dal i poslouchat, po Števovi jsem to vzdala. Rychlý hodně přehrává, ale maska Armstronga a Nedvěda byla dokonalá a při zpěvu občas i napodobil barvu hlasu. Jeho smích alá Nedvěd mě odrovnal :)
A k slovenské porotě…krom hérečky Fialové je neznám a za celou dobu jsem neslyšela jedinou vtipnou hlášku.

8
ales winner emma
Reagovat

s celým článkem naprosto souhlasím v dnešní době 21 století kdy máme 26 let po revoluci kdy máme svobodu se podívat na co chceme v tom smyslu demokratické volby normálních programů a zábavy ale estrády typu devadesátek co na to češi milionáře a této žumpy opravdu nedělá dobré jméno televizi navíc kdy tuto blbost propagují ůplně všude a kvůli této blbosti budou dělat Slováci dokonce i druhou řadu a čecháčkové nebudou chtít rozhodně zůstat pozadu je to smutné že místo reality show výměna manželek,masterchef ostrov si nemůžeme být jistí že se to vůbec bude vysílat dokonce to vypadá e nova a markíza vůbec poprvé nebude na podzim vysílat žádnou pěveckou soutěž kvůli ptákovině jménem tvoje tvář má známý hlas dokonce si ani moc nedělám naděje že bude ještě nějaká superstar a že se nova propadne do hlubiny retro pořadů co už nemá správně mít žádnou přidanou hodnotu protože máme rok 2016 ne 1984 smutné jak národ opět se vrací do totality

9
Peťas
Reagovat

@Johana:

Naprosto souhlasím. To neustálé srovnávání se slovenskou verzí mě už sere. Naše variace mi přijde mnohem profesionálnější a to ve všech ohledech. I naše porota mi přijde celkem v pohodě, možná Čvančarová by se mohla naučit už něco jiného než „bylo to skvělý“, a rovněž bych zakázal frázi „měl/a jsem hůsí kůži“ :D
Ale jinak podle mě velmi slušný pořad, nejen na poměry Novy, ale české televizní zábavy celkově. Nicméně zůstal bych spíše při zemi. Koneckonců, ještě nám zbývá,pokud počítám správně, sedm dílů a to se hodně věcí může posrat. Tomuhle pořadu bych to nepřál, protože nejsem ignorant a vidim to kvantum práce, co se do toho vkládá.

10
Franz
Reagovat

Na každé televizní stanici se najde pořad, který můžeme nazvat Źumpa televizní zábavy. Jednu takovou „žumpu“ přímo fekální má TV Markiza, a to hvězdnou Farmu 7.

11
ales winner emma
Reagovat

Franz nesouhlasím s vaším příspěvkem jste typickým příkladem degenerace a ůpadku národa co sleduje braky tvoje tvář naopak farma masterchef apod… se mě velice líbí reality show nesmí skončit

12
Jan Liška
Reagovat

Krásný titulek, Merťasi! Jsem se z něj ohromně potěšil :D

13
Monika
Reagovat

@Johana: Tak ty masky jsou hodne drahe, takze obe televize setri co se da. Dokonale masky ma naproste minimum cisel, by se dalo spocitat na prstech jedne ruky. V kazdem dile, bez ohledu na slovenskou nebo ceskou verzi, je tak jedna maximalne dve masky, zbytek je doladen pouze kostymy a parukou, o masce nemuze byt vubec rec. Kolikrat je to celkem bizar, napriklad me pobavilo kdyz prekrasnou Beyonce zpivala oskliva Svidlanova, to bylo neco, ten ksicht :-))

14
bezik
Reagovat

@Monika: Moniko, Moniko, Švidraňová sice není můj šálek čaje ale že by byla ošklivá ? Kdy už sem dáš konečně odkaz na své plavkové foto, ať se pokocháme tou nekonečnou krásou ? :D Jinak Emma jak už jsem psal výše není profesionál, je to jediný ryzí amatér v celém pořadu, svojí profesionální kariéru ještě nerozjela a vlastně jen absolvovala jednu televizní soutěž, nic víc. O to víc překvapuje tím že se ostatním více než vyrovná. Její Sinéad O’Connor bylo zatím nejlepší číslo v celém pořadu.

15
bezik
Reagovat

@Jan Liška: Vy se na tom nějak podílíte ? Na české nebo na slovenské verzi ?

16
Jan Liška
Reagovat

@bezik: Na obou, jako scenárista.

17
patrik
Reagovat

Mě nejvíc zklamala v Slovenské verzi Ema Drobná jak vůbec skoro neumí zpívat uplě mě to tahá za uší neco má pekný a zbytek katastrofa pochybuju že vyhrála superstar

18
Willandraify
Reagovat

Ja tedy uprimne rikam, ze me to tuze bavi..:D Ten zpev, to moc nekomentuju, obcas se to nekomu nepovede, ale mne se na tom spis libi ty masky, choreografie, usili, ktere do toho soutezici vkladaji a humor Sokola a Kohaka tomu dodava stavu..Za me je to proste zabavny porad prednostne, pokud se nekomu povede i zpev, je to ta pomyslna tresnicka na dortu..

Pokud se tyce slovenske verze, koukala jsem na prvni 4 dily a vubec mi to neprijde vtipne, moderator je nudny, porota nemastna neslana a souhlasim, ze masky nejsou nic moc, ono nejde o to, ze se jedna o paruky atd., ale pokud jim daji make-up, melo by jim to drzet aspon pocas poradu, ale vetsinou po odzpivani se jim to droli, hlavne na oboci a ze Svidranove alias Beyonce udelali doslova karikaturu, kdyz to srovnam s krasnou Pazderkovou jako Toni Braxton..

19
Katynka
Reagovat

Za sebe řeknu tolik – nevím, co ostatním vadí, ale dříve byla sobota považována za televizní zábavu, tj. v osm hodin tam byl zábavný pořad. To se v posledních letech vytratilo a valily se tam filmy často pořád opakované. Na ČT na nás valí pořád střihové pořady z let dávno minulých a člověka už to ani nebaví, přestože ty scénky jsou luxusní. Ale jsou furt dokola. Takže jsem ráda, že mimo reality show, které když běží, tak koukám, protože je to taky nové, že je tu nový pořad. Je to opravdu naprostá oddechovka, u které se nemusí uvažovat, ale u které se člověk zasměje.
Baví mě obě verze, jak slovenská, tak česká, až na to, že slovenskou jsem začala sledovat až jak byla česká. U nás se mi líbí víc ta příprava a že to berou odpovědně, Slováci do toho dávají víc humoru. A ještě jedna věc – v obou případech si myslím, že si to všichni moc užívají a je to z toho cítit, že je tam pohoda, není tam soupeření v pravém slova smyslu a ty penízky na různé charity jsou taky moc fajn. Takže za mě – já jsem moc ráda za tento typ pořadu a je mi jedno, zda mě někdo nařkne, že koukám na pokleslou zábavu. V životě je dost smutku, tak je potřeba to něčím odlehčit.

20
Monika
Reagovat

@Willandraify: No vsak to byla az urazka Beyonce, takova kocka a dostane ji Svidranka :-))) Katastrofa byl i Korn v podani Slovaka (jmeno si uz nepamatuju), no ale i u nas jsou spatne udelane kostymy treba ted Pazderkova alias Susan Boyle, od pasu dolu tlusta, od pasu nahoru stihla, totalne neprirozene a spatne udelane. Co se tyce masek tak imho si muzou Slovaci a Cesi podat ruce je to zle na obou stranach, i kdyz tam budou hrat roli i penize to mi je jasny. Ja si pod pojmem maska predstavim Rychleho alias Amstronga, takhle by to melo vypadat u vsech a ne ze je jen navlecou do podobnych hadru a paruky.

21
inbezka
Reagovat

@Katynka: Katynka, Váš komentář podepisuju. Na pořad se těšíme celá rodina, pak to všechno probereme. Je to něco, na co se můžeme dívat i s vnoučaty beze strachu, že tam bude násilí nebo sprosťárny. Jenom jsme nechápali, proč některé masky odbudou – ale zdůvodnila to Monika a asi to tak bude.
Ze Slováků jsem viděla Emmu Drobnou jako Edith Piaf a řekla bych, že ji Hana Holišová převálcovala. Petr Rychlý se snaží, ale na Banderasovi shořel jako papír:-))

22
Monika
Reagovat

K dnesnimu dilu, Prince byl strasny, videly maskerky vubec nekdy Prince? Tohle se nepodobalo ani za mak, stejne tak nechapu nadseni pro Vondracka, ze by pocit litosti. To je jako kdyz zak nosi porad petky a pak prinese jednou ctyrku. Vzdyt to Browna videlo maximalne z rychliku. Podoba hooodne vzdalena, tanec ala epilepsie, Vondracek je proste drevak. Zagorova take s podobou na kouli. S vitezem spokojenost.

23
Monika
Reagovat

No a jeste jsem zapomela dodat, ze David Kraus alias Ricky Martin asik zapomel do maskerny vubec dojit.

24
Rena
Reagovat

Nedívala jsem se, ale třetí díl jsem shlédla na doporučení známých na internetu a velice mě některá vystoupení pobavila, asi u třech jsem se s chutí zasmála… Minule jsem se již dívala v sobotu a musím říci, že polovina vystoupení se mi líbila, nejvíce Rychlý s Nedvědem. Líbí se mi i charita. Za mě díky za oddechový zábavný pořad, který se Nově docela povedl. Mohla být zábavnější porota, a možná i někteří vystupující – tak snad příště…

25
Rena
Reagovat

Souhlasím, Prince nic moc, první i druhé místo super!!!

26
jenkaa
Reagovat

Tak dneska se mi libila nejvic C.Wurst, takze spokojenost. Nejhorsi vykon maskeru – Princ a Zagorova. Monika, Švidraňová a ošklivá? Nezdá se. Horší mi přijde Čobejová.

27
Monika
Reagovat

@jenkaa: Tak Cobejova je jeste horsi to ano, taky byla prca kdyz nadhernou Jenifer Lopez imitovala hruza Krajciova, to by Lopez koukala jakej ma osklivej oblicej a jeste ani neumela chodit na podpadcich, velmi zabavne cislo. K tem vcerejsim maskam Prince a Zagorove bych jeste pridala Krause jako Rickyho Martina, Vzdyt David nemel vubec zadnou masku, Rickymu se nepodobal ani trochu, maskeri si ani nedali zadnou praci se sirokym nosem Krause, totalne to odflakli.

28
Johana
Reagovat

Jak jsem minule chválila české maskéry, včera to bylo opravdu dost odfláklé.
Škoda, že si David Kraus losuje samé, jemu příliš vzdálené typy…chtěla bych ho vidět v něčem, co mu sedne a co má rád…třeba to bude příští J. Lennon.
Jsem docela dost na rozpacích z Ledeckého. Zatím projevil nulový smysl pro humor, nedostatek pohotovosti maskuje trapnými grimasami a slovní zásoba taky nic moc…i tá Jituš mě víc pobavila.
…a Pazderková s Tydýtem si mohli odpustit tu soukromou přestřelku.

29
Willandraify
Reagovat

@Monika: No tedy mne se Svidranka ze slovenskych bab libi nejvic…To je proste poradna zenska, neni tuctova, ma smrc, proste je pro me necim zajimava, jedine, co bych ji trosicku vytkla, jsou ty zlute zuby..
Jinak vcerejsi dil, mate pravdu, ze ty masky byly dost ubohe..David Kraus, to je kapitola sama o sobe, ta maska vlastne zadna byla o nicem a asi to prijde jenom me, ale zda se mi, ze si to David zas tak moc neuziva…Vubec se mi do takoveto komercni zabavy nehodi..

30
Monika
Reagovat

@Willandraify: No vzhledem k tomu, ze ty slovenske babky jsou v show o nicem (vyjma Emmy), tak to nic nemusi znamenat:-)) Na muj vkus je az prilis holka krev a mliko, nelibi se mi jeji spicatej frnak a uplne nejvic mi vadi, ze ji je pouze 27 let a hadala bych ji o deset vic. Nevypada na slecnu, ale maminu v domacnosti co pecuje o deti. No a prirozenost ji take moc nerika, ja ji snad nevidela jemne nalicenou, vzdy je jako kraslice uz z dob Hlasu, takze za me krasavice urcite ne. No a ta Beyonce to byla katastrofa, misto nadherne sexy baby na jevisti stala kraslice od kolotocu.

31
Willandraify
Reagovat

@Monika: Moniko proc ty furt tak resis ten vzhled? Podivej se treba na Susan Boyle…a kdyz uz mluvis o frnaku, co takova Adela Banasova? No prijde mi to trochu povrchni posuzovat lidi jen podle vzhledu…

32
bezik
Reagovat

@Willandraify: Monika je naše komerční superkrasavice, jen pořád nechce poslat svoje plavkové foto :( Asi abychom tu krásu vůbec přežili :D

33
Willandraify
Reagovat

@bezik: jj vim, uz jsem par komentaru i k jinym poradum cetla a prave vzdy se to hodne tykalo vzhledu, tak me zkratka zajima, co za tim vezi..:P

34
Monika
Reagovat

@Willandraify: Tak vzhled je sakra dulezitej, jde ruku v ruce se showbyznysem. Typickym prikladem je treba Monika Bagarova ta na vzhledu postavila svoji karieru. O jeji hudebni pociny se nikdo nezajima, ale kolik staly saty a sperky na ples, o tom pise kazdej bulvar :-))

35
Filip
Reagovat

presne tak… tady vubec nejde o zpev

36
Willandraify
Reagovat

@Monika: No prave ze to v ruku v ruce nejde, jak si to sama napsala, i kdyz si to tak neminila..Bagarova ma jakou hudebni karieru? Jen vidis fotky jakou ma postavu nebo kabelky, ale hudebni uspechy jsou kde? A o to by ji melo jit prednostne…Naopak treba Miranda Hart by miss nevyhrala, ale v Britanii je ve sve branzi hodne popularni a ze sveho vzhledu si udelala prednost…Zkratka to tvoje hodnoceni podle vzhledu je strasne kratkozraky…Clovek muze prorazit i kdyz nema krasohlavu a top telo…;)

37
DJ Vlado
Reagovat

K rozdílu mezi slovenskou a českou verzí jsem se vyjadřoval už v diskusi pod článkem o GG, slovenská mě ve všech směrech (porota, moderátor i soutěžící) baví jednoznačně víc :-) Asi nikoho nepřekvapí, že mojí hlavní favoritkou v SK verzi je Emma, která v rámci této soutěže vyloženě roste před očima, její top vystoupení pro mě byly Bieber (jakkoliv samotného Justina nemám rád), Sinead O’Connor a včerejší Jackson, hodně mě bavila i Taylor Swift, i když tam tomu dost pomohl i „bernardýnkovský“ kostým :-D Lukáš je rovněž vynikající (a díky této show se u mě rehabilitoval za porážku GG :-D), od něj mě dostal především Cocker, ale i Janis a Ozzyho dal skvěle :-) Z dalších soutěžících měli některá skvělá vystoupení Krajčiová (ta dala skvěle především ty seriózní interprety jako Annie Lennox nebo Prince, ty sexy zpěvačky mi k ní naopak moc nesedí) a Skrúcaný (Kravitz a včerejší Armstrong), s Bárou Švidraňovou mám už od Hlasu problém v tom, že ačkoliv všechno zazpívá skvěle, tak je jako jukebox a nedává do písní sebe (jaký rozdíl oproti Emmě, která svůj osobitý otisk zanechá v každém vystoupení), jak jediná mě od ní bavila Maska, zbytek byl z kategorie výborná vystoupení, která se mně nedotkala :-/ Určitým způsobem nesympatický je mi Vincze, který mi navíc přijde v posledních kolech dost přeceňovaný, bavil mě jen v prvním kole v Iglesiasovi, jinak jde mimo mě :-/ Nejslabším článkem je jednoznačně Čobejová, které je mi místy až líto :-/ Bičan je tam za šaška, ale nijak mi tam nevadí a aspoň to oživuje (a dost se mi od něj líbil Coolio) :-)

Kvůli délce si českou verzi nechám na další vstup :-)

38
DJ Vlado
Reagovat

@Willandraify: MB sice nemá bůhvíjak zářivou kariéru (ale tu nemá více než 90% účastníků SS, takže na jejich poměry si vede ještě dobře), ale ve svém repertoáru má některé opravdu skvostné kousky, jako například tato píseň, kterou vydala vloni o Vánocích: https://www.youtube.com/watch?v=g0EB1_66PhU :-) O to víc mě mrzí, že média zajímá víc její krása (i když je pravda, že krásnější holku v našem šoubyznysu imho nenajdeme) než její hudební počiny, ze kterých některé (zvláště pak ty soulové písně, které nevydala jako oficiální singl) opravdu stojí za to :-/

39
DJ Vlado
Reagovat

V české verzi jsou mými favoritkami paradoxně dvě nejmíň mediálně profláklé tváře, tedy Hanka Holišová a Anička Fialová, přičemž Hanka mě dostala v Beyoncé a Jacksonovi a Anička s Aquilerou :-) Celkově mi v české verzi přijdou baby o třídu lepší, od Chýlkové se mi hodně líbila Conchita a od Pazderkové Toni Braxton :-) Z chlapů mě nejvíc překvapil Rychlý, o kterém jsem si původně myslel, že bude za šaška jako Bičan, ale on paradoxně zazářil nejvíc v seriozní poloze (Armstrong, Nedvěd), zatímco crazy poloha (Nekonečný, Y.M.C.A.) mu imho moc nesedí :-) Za očekáváním je u mě naopak Kraus, který zatím víceméně proplouvá v průměrném duchu :-/ Mišíka osobně vůbec nemusím, ačkoliv uznávám, že Miley Cyrus se mu hodně povedla :-) Za omyl považuju Vondráčka, který je imho ještě větším outsiderem než u Slováků Čobejová, ani jeho přeceňovaný Brown z minula mě nezaujal a jeho Žbirku považuju za vůbec nejhoší výkon obou verzí tohoto pořadu :-/

40
bezik
Reagovat

@DJ Vlado: Vidím to dost podobně, jen ten Bičan mě poněkud sere, že z toho místama dělá show Andreje Bičana a uzurpuje si pro sebe hodně času, hlavně pro řečnění které mě vůbec nebaví. Ale Pepe to tak asi chce, jinak by mu ten prostor nedal. Jen nechápu, proč teď stáhli dva poslední díly do jednoho týdne, navíc ten poslední jak jsem pochopil už bude jen s polovinou „soutěžících“. To mi vůbec nedává smysl, měl jsem dojem že ona „soutěž“ je tam jen tak doplňkově, a ona ve výsledku pro poslední díl vyřadí půlku lidí ? Nechápu, nerozumím. Ale třeba je to povinný formát licence, co já vím.

41
DJ Vlado
Reagovat

@bezik: To vyřazení poloviny soutěžících je licence, avšak taky mi to tam vadí :-/ Nezbývá než doufat, že se do finále dostane Emma a ne protežovaný Vinczo (jelikož, jak jsem to počítal, oni dva + Helenka zatím v hlasování tvoří ten střed pole, mezí kterými se rozhodne o čtvrtém finalistovi, jelikož trojka Lukáš, Bára a Števo je ve finále v této chvíli už jasná a naopak Bičan s Čobejovou jsou jediní out) :-/

42
bezik
Reagovat

@DJ Vlado: OK, díky za info. No snad to klapne, Myley Cyrus je docela vděčná, Adam s ní taky vyhrál. Blbý je, že kolegové na ni s bodama úplně kašlou. Přijde mi to takový že pocitově mezi ně tak úplně nepatří, není profík kterej se už pár let potlouká po slovenské scéně, tak jí to dají trochu sežrat.

43
Monika
Reagovat

Co se mi od kazdeho zatim libilo:
Vondracek – vubec nic, velke kopyto a omyl tehle souteze zaostava za ostatnima o parnik
Chylkova – Conchita
Fialova – nic, ale ocenuji, ze dokaze zpivat a tancit zaroven
Kraus – vubec nic, prijde mi, ze to bere na lehkou vahu a nesnazi se ani prilis
Misik – Miley Cyrus
Rychly – Nedved, Armstrong
Pazderkova – nic, ale sluselo ji to jako Toni Braxton, takhle by mela chodit v realu, mnohem vetsi kocka, stejne se Toni vubec nepodobala, uplne jine zeny
Holisova – Beyonce, Jackson (pouze pohybem, zpev me rusil)

44
BarBora
Reagovat

Z českej verzie som zatiaľ videla len pár vídeí, naša ma celkom baví a z Emmy mám radosť, na to, že len pred pár mesiacmi zabrdla tak vážnejšie do spevu a showbiznisu, ide jej to dobre a zdá sa, že aj profesionáli ju berú. Úplne najviac ma vzala čoby Edith, boli aj zimomriavky, šansón jej veľmi pasuje. Lukáš tiež skvelý, Švidraňová výborná, ale nudná, podobne Krajčiová (pre mňa), Števo môže byť, aj Vincze a Bičan je zábávač, viac ho žerem v Piati proti piatim, on z tej súťaže urobil aj komédiu. Miška Čobejová je z nich najslabšia, ale to vždy niekto musí byť. Pojašená porota mi vyhovuje, o Pycovi ani netreba hovoriť. Celkom vydarená oddychovka.
Škoda, že aj vaši neangažovali niekoho zo SS, toto musî byť pre začînajúceho speváka výborná škola.

45
DJ Vlado
Reagovat

@bezik: Taky jsem si všiml, že ostatní soutěžící na Emmu při bodování zapomínají, ostatně to se s ní táhne už od finále SS, ale zatímco tam to byla spíš náhoda, tady to může být tak jak píšeš :-/ Naopak Števa tam berou nejspíš jako takového jejich „taťku“, když mu dali body i za víceméně průměrného Korna :-)

46
DJ Vlado
Reagovat

@Monika: Já to mám takhle:

SK verze:
Emma – Bieber, Sinead O’Connor, Jackson (ale každé její vystoupení mělo něco do sebe, nejmíň jí zatím sedla Katy Perry)
Lukáš – Cocker, Janis, Ozzy
Švidraňová – Maska
Skrúcaný – Kravitz, Armstrong
Krajčiová – Annie Lennox, Prince
Bičan – Coolio
Vincze – Iglesias
Čobejová – docela ušla včerejší Joan Jett

CZ verze:
Holišová – Beyoncé, Jackson
Rychlý – Armstrong, Nedvěd
Fialová – Aguilera
Mišík – Miley Cyrus
Chýlková – Chonchita
Kraus – celkem ušel Aerosmith
Pazderková – Toni Braxton
Vondráček – nic (když už bych měl vybrat, tak ten Brown, i když to bylo jako když pětkař dostane čtyřku)

47
Prochor
Reagovat

Víte proč je slovenská verze o 100% lepší?
Vím to podle sebe – když jsem se dozvěděl, že tam zpívá Luky a Emma, byla to pro mně jasná volba. Čeští c- čkoví herci a d-čkoví moderátorky mně nezajímají.
Takhle to má vypadat:
https://www.youtube.com/watch?v=mvscY0SvUjs

48
Prochor
Reagovat

Víte proč je pro mně slovenská verze více tak kukatě:
https://www.youtube.com/watch?v=mvscY0SvUjs
České „celebrity “ pardon. Nezájem.

49
Jarda
Reagovat

Tak vítězem (pokud se to tak dá říct) slovenské verze je zaslouženě Lukáš Adamec, druhá Barbora Švidraňová, třetí Štefan Skrúcaný. Na podzim bude tato šou opět.

50
bezik
Reagovat

Podle mě tím „finále“ dosti podařený pořad značně zpackali. Kdyby to nechali dojet stejně jako předchozí díly, pak si sečetli body a vyhlásili vítěze, bylo by to fajn. Tohle byla debilita. Bohužel zřejmě bylo nutno dodržet licenci, i když většinou se dají vyjednat úpravy.

51
Eva
Reagovat

@Monika: Vondráček je celkově slizkej chlap…..

52
hajka
Reagovat

@Johana: Plně s stotožňuji s tímto názorem. Slovenská verze mě absolutně nezaujala a to přesně kvůli velmi spatné práci maskérů.

53
Marcela
Reagovat

Zdravím všechny, mně se to moc líbilo. Fakt skvělý, všichni se snažili, někomu to vyšlo líp někomu někdy míň, ale byly tam chvíle, kdy jsem se po velmi dlouhé době dobře pobavila a zasmála :)

54
Zdeněk Vilikus
Reagovat

@Prochor: Nesouhlasím. Ze Slováků je dobrá akorát Švidraňová, jinak nuda všech nud! Na Holišovou nikdo nemá! Porovnejte si její podání Edit Piaf s Emmou Drobnou. Drobná neví vůbec, o čem zpívá, francouzština nulová, stála tam jak svatá dala neví komu… Hanka Holišová je fakt formát! A kdo si může stěžovat na její zpěv?! V některých případech byla lepší než orginál, třeba kam se na ni hrabe Travolta nebo Catherine Zeta Jones!! A Anička Fialová? Porovnejte si Švidraňovou a Aničku v Masce! Anička vynikající zpěv i tanec, Š. pohybově jako mamina od plotny :-).
Trochu mám hrůzu z obsazení druhé řady, ale třeba taky příjemně překvapí… A vy všichni zapškloušové, co kritizujete „pokleslou“ zábavu, nikdo vím nebrání dívat se třeba na Comeback (brrr), Zlatíčka (bléé), Hospodu (trapas!) a podobné…

55
zvili
Reagovat

@hajka: Moje řeč, Slováci na nás vůbec nemaj. Je to škoda, rád bych si stáhnul i jejich řadu, ale je to strašná nuda.

56
zvili
Reagovat

@Monika:
Vondracek – James Brown byl ale moc dobrej
Chylkova – Gangamstyle byl super, jinak mě moc nebrala.
Fialova – výborná! ve VŠEM! Navíc krásná holka. Nejlepší: Maska
Kraus – výbornej jako Janis Joplin ale dobrej i v ostatních rolích
Misik – Miley Cyrus SOUHLAS!
Rychly – Nedved Souhlas! Armstrong stál za prd.
Pazderkova – A co Suzan Boyle!
Holisova – VŠECHNO SUPER!!! Miluju ji!

57
zvili
Reagovat

@Prochor: Prochore, Prochore, ty tomu teda rozumíš… Ale když tě ti Slováci baví, tak budiž ti přáno :-)

58
zvili
Reagovat

@Marcela: Souhlasím, po dlouhé době zábava a dokonce v televizi!!!

59
layma
Reagovat

@zvili: budiž i tobě přáno
(U slovenské řady byla větší zábava)

60
Anta
Reagovat

Začala jsem sledovat druhou řadu a víte co ? Já se bavím :-)

Přidat komentář